Atlas VPN Reviews | Netflix en Torrent vriendelijk?

AtlasVPN review
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

Atlas VPN biedt bijzonder snelle servers en privacy, met ondersteuning voor streaming en een gebruiksvriendelijke interface, zelfs in de gratis versie.

De minpunten zijn echter dat een verbinding maken inconsistent is en de geavanceerde functies beperkter zijn dan bij sommige concurrenten.

3.6

Ons team bij Gratis Nieuwsgroepen heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de cybersecurity branche. De VPN providers worden door ons dagelijks voor minstens twee maanden gebruikt en volgens onze strenge criteria getest en beoordeeld, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

De scenario’s uit de praktijk laten zien of een VPN werkt in landen waar VPN’s vaak geblokt worden. We analyseren grondig de Pakketten, Software, Snelheid, Serverlocaties, Betrouwbaarheid, Privacy, en Ondersteuning.

Zo hebben we al talloze mensen geholpen met internetcensuur en anoniem internetten.

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Volgens Atlas VPN zelf:

“In 2019 opgericht, is Atlas VPN een uiterst veilige freemium VPN-service met als doel om een veilig en open internet toegankelijk te maken voor iedereen. In 2021 werden we onderdeel van Nord Security, een toonaangevend bedrijf op het gebied van digitale beveiligings- en privacyoplossingen.

Hoewel we relatief nieuw zijn in de VPN-wereld, vertrouwen al meer dan 6 miljoen gebruikers wereldwijd op ons. Onze belangrijkste drijfveer is om digitale privacy en beveiliging toegankelijk te maken voor alle consumenten, ongeacht hun budget of technische kennis.

Ik nodig je uit om Atlas VPN gratis uit te proberen of je aan te melden voor onze Premium diensten met extra functies. Wat je beslissing ook is, we zullen je volledig ondersteunen op jouw reis naar privacy.”

Prijzen / Pakketten

Bij Atlas VPN kun je kiezen uit twee pakketten: de gratis VPN versie en het premium abonnement.

De gratis versie van Atlas VPN biedt beperkte functies (3 gratis server locaties in Nederland, het VK en de VS) en is ideaal voor gebruikers die af en toe een VPN nodig hebben. 

Het premium abonnement van Atlas VPN geeft je toegang tot alle functies en onbeperkte bandbreedte. De prijzen van het premium abonnement zijn betaalbaar in vergelijking met andere VPN-providers.

AtlasVPN devices

Het premium pakket heeft de volgende functies:

 • Onbeperkte bandbreedte
 • Geen logboekregistratie
 • Sterke encryptie
 • Multi-platform ondersteuning (Windows, Mac, iOS, Android, Linux)
 • Wereldwijde serverlocaties
 • Snelle verbindingen
 • Betrouwbare prestaties
 • Eenvoudig te gebruiken interface
 • Kill switch-functie
 • Bescherming tegen DNS-lekken
 • Automatische serverselectie
 • 24/7 klantenondersteuning
 • Gratis versie beschikbaar
 • Betaalbare premium abonnementen
 • Veiligheid en privacy van gegevens

Bestelproces

Het bestelproces bij Atlas VPN is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Je kunt het premium abonnement bestellen via de link hierboven.

Na het selecteren van het abonnement en het invoeren van je gegevens, kun je betalen via verschillende betalingsopties, waaronder creditcard, PayPal en Bitcoin.

Betalingsopties

Atlas VPN biedt verschillende betalingsmogelijkheden om aan de behoeften van hun gebruikers te voldoen. Je kunt betalen met iDeal, creditcard, Google Pay, PayPal en Cryptovaluta.

Hiermee zorgt Atlas VPN voor flexibiliteit en anonimiteit voor hun gebruikers.

Atlas VPN betaalopties

Atlas VPN heeft momenteel drie prijspakketten en een gratis pakket

 • Driejarig plan: €1.72 per maand
 • Jaarlijks plan: €3.82 per maand
 • Maandelijks plan: €11.22
 • Gratis VPN account (Atlas VPN free)

Software en Connectiviteit

Wanneer het gaat om het kiezen van een VPN, kan de kwaliteit van de software en connectiviteitsopties het succes van je ervaring bepalen. In dit gedeelte zullen we uitgebreid kijken naar de software en connectiviteitsfuncties van Atlas VPN.

Hier is een lijst van de systemen waarop Atlas VPN werkt:

 • Windows
 • macOS
 • iOS (iPhone en iPad)
 • Android
 • Linux
 • Android TV
 • Fire TV Stick

Werkt AtlasVPN met Netflix?

Ja en nee, Atlas VPN werkt met Netflix Nederland. Ze hebben speciale servers voor streaming, waarmee je gemakkelijk toegang kunt krijgen tot internationale Netflix-bibliotheken, maar met de Amerikaanse Netflix konden we geen verbinding maken. 

Atlas claimt dat je vanuit elke regio kunt streamen en dat je zonder beperkingen kunt genieten van je favoriete shows en films. We testen ook andere streamingdiensten en konden zonder problemen op de volgende sites:

 • Prime Video US
 • Prime Video UK
 • Disney+
 • HBO Max
 • Hulu
 • BBC iPlayer

Windows interface

De Windows-interface van Atlas VPN is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Zodra je de software hebt gedownload en geïnstalleerd, kun je eenvoudig een serverlocatie kiezen en je verbinding tot stand brengen.

De Windows-interface van Atlas VPN biedt een scala aan opties en gebruiksgemak. Bij het openen van de applicatie zie je een overzichtelijke lijst met beschikbare serverlocaties over de hele wereld. Je kunt eenvoudig een gewenste server selecteren door erop te klikken of te zoeken.

Enige minpunt vind ik is dat je de landen in de lijst niet kunt sorteren op alfabetische volgorde of ping en afstand. Wel zie je de drie recente verbindingen bovenaan.

Bovendien biedt de interface een aantal handige instellingen die je kunt aanpassen naar jouw voorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen het WireGuard en IPSec/IKEv2 protocol of het automatisch kiezen van het beste netwerk, afhankelijk van je voorkeur en behoeften.

Daarnaast is er een kill switch-functie beschikbaar die je internetverkeer automatisch blokkeert als de VPN-verbinding wordt verbroken, waardoor je gegevens altijd veilig blijven.

De interface van Atlas VPN is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Het is intuïtief en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde VPN-gebruikers. Met slechts een paar klikken kun je gemakkelijk je verbinding tot stand brengen en genieten van de beveiliging en privacy die Atlas VPN biedt.

Mac OSX interface

De Mac OSX-interface van Atlas VPN biedt gebruikers ook een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring. Bij het openen van de applicatie vind je een overzichtelijk menu aan de linkerkant met eenvoudig te navigeren opties.

Eén van de handige functies van de Mac OSX-interface is de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende serverlocaties over de hele wereld. Je kunt gemakkelijk een gewenste server selecteren door op het dropdown-menu te klikken.

Daarnaast kun je in de interface van Atlas VPN ook de instellingen aanpassen naar jouw voorkeuren. Zo kun je bijvoorbeeld, net als bij de Windows client, kiezen tussen het IPSec/IKEv2 en WireGuard-protocol (en auto), afhankelijk van je behoeften en voorkeuren voor snelheid en beveiliging.

En ook hier heb je een kill switch-functie, die zorgt voor extra beveiliging door je internetverkeer automatisch te blokkeren als de VPN-verbinding wegvalt. Het gebruik van de Mac OSX-interface van Atlas VPN is eenvoudig en intuïtief, waardoor gebruikers snel en gemakkelijk kunnen genieten van de voordelen van een beveiligde en anonieme VPN-verbinding.

Met een paar eenvoudige klikken kun je je verbinding tot stand brengen en veilig surfen op het internet.

Android app

De Android-app van Atlas VPN is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en functionaliteit. Na het downloaden en installeren van de app kun je eenvoudig verbinding maken met een server door op de “Verbinden” knop te tikken. 

De app biedt een breed scala aan serverlocaties wereldwijd, zodat je gemakkelijk kunt kiezen uit verschillende geografische regio’s. Dit stelt je in staat om geo-beperkte inhoud te ontgrendelen en je online ervaring te verbeteren.

Een handige functie van de Android-app is de mogelijkheid om automatisch verbinding te maken met een server zodra je je telefoon of tablet ontgrendelt. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je altijd beschermd bent, zelfs als je vergeet verbinding te maken.

Daarnaast kun je in de app ook profiteren van geavanceerde instellingen, zoals de keuze tussen het gebruik van het WireGuard en andere protocol settings. Dit stelt je in staat om de VPN-verbinding aan te passen aan je voorkeuren en behoeften op het gebied van snelheid en beveiliging.

iOS App

De iOS-app van Atlas VPN biedt een naadloze en veilige VPN-ervaring voor iPhone- en iPad-gebruikers. Met de iOS-app kun je eenvoudig verbinding maken met een serverlocatie naar keuze, of het nu gaat om het ontgrendelen van geo-beperkte inhoud of het beschermen van je privacy tijdens het surfen op het internet.

De app is voorzien van een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface, waardoor navigeren en het aanpassen van instellingen moeiteloos is. Net als de Android-app, heeft de iOS-app ook geavanceerde functies, zoals een kill switch en protocolselectie.

Of je nu een Android- of iOS-gebruiker bent, de Atlas VPN apps zorgen voor een betrouwbare en veilige VPN-ervaring op je mobiele apparaat.

Connectiviteit opties

Atlas VPN biedt zowel het WireGuard als het IPSec/IKEv2 protocol als connectiviteitsopties voor hun gebruikers. Beide protocollen hebben verschillende kenmerken en voordelen, maar je kunt ook voor de auto-setting kiezen.

Hoewel het IPSec/IKEv2 protocol van Atlas VPN betrouwbaar en veilig is, met goede versleuteling en stabiliteit, blijkt uit onze ervaringen dat WireGuard vaak de overhand heeft, vooral als het gaat om snelheid en efficiëntie. Dit kan met name merkbaar zijn bij activiteiten zoals streaming en downloaden, waar WireGuard over het algemeen snellere en soepelere prestaties levert.

Desalniettemin, voor gebruikers die de voorkeur geven aan een meer gevestigd protocol met bewezen beveiligingskenmerken, blijft IPSec/IKEv2 een solide keuze binnen het aanbod van Atlas VPN.

WireGuard is een nieuwere VPN-technologie die snel aan populariteit wint vanwege de snelheid en efficiëntie. Het is ontworpen om een lichtgewicht en eenvoudig te gebruiken protocol te zijn, waardoor het ideaal is voor mobiele apparaten en verbindingen met een beperkte bandbreedte.

WireGuard biedt snellere verbindings- en overdrachtssnelheden en minimaliseert de belasting van systeembronnen, waardoor het een goede keuze is als je op zoek bent naar een optimale prestatie.

Daarnaast heeft Atlas VPN ook een kill switch-functie, die je internetverkeer automatisch blokkeert als de VPN-verbinding om wat voor reden dan ook wordt verbroken.

Snelheid

Alle snelheidstesten worden uitgevoerd met de Speedtest Desktop app, de meest nauwkeurige snelheidstest dankzij 3000+ servers wereldwijd.

In de tab(s) kun je zien uit welk land (fysiek) de test is uitgevoerd. Het snelste VPN protocol is gebruikt (WireGuard).

Snelheidstesten

Resultaten zonder VPN in Nederland

Resultaten VPN (WireGuard) – Amsterdam

Resultaten VPN (WireGuard) – VS Dallas Streaming Optimized

Resultaten VPN (WireGuard) – Nieuw Zeeland

We hebben verschillende snelheidstesten uitgevoerd met Atlas VPN en de resultaten waren zeer positief. Hoewel de snelheden kunnen variëren afhankelijk van je locatie en de server die je gebruikt, presteerde Atlas VPN uitstekend in onze WireGuard tests. Zelfs door te verbinden met een server in Nieuw Zeeland, heb je genoeg snelheid voor 4K streamen, downloaden en surfen op het internet.

Houd er rekening mee dat met het IPSec/IKEv2 protocol de snelheden met een factor 4 lager zijn in onze test.

Servers

Atlas VPN heeft een uitgebreid netwerk van 1000+ servers over de hele wereld, waardoor gebruikers toegang hebben tot een ruime keuze aan serverlocaties. Met zo’n breed scala aan serveropties kunnen gebruikers gemakkelijk verbinding maken met servers in verschillende delen van de wereld en genieten van een optimale VPN-ervaring.

Servers van Atlas VPN zijn te vinden in meer dan 49 landen wereldwijd. Deze serverlocaties omvatten populaire regio’s zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Duitsland, Frankrijk en nog veel meer. 

Dit stelt gebruikers in staat om geografische beperkingen te omzeilen en toegang te krijgen tot inhoud die anders ontoegankelijk zou zijn. Binnen dit uitgebreide globale netwerk heeft Atlas VPN ook servers in Nederland. 

Hoewel het precieze aantal servers specifiek voor Nederland niet bekend is, kun je er zeker van zijn dat Atlas VPN voldoende servercapaciteit biedt in Nederland voor een betrouwbare verbinding en snelle prestaties.

Serverlocaties

Atlas VPN heeft een uitgebreid netwerk van servers over de hele wereld. Met hun diverse serverlocaties kun je gemakkelijk toegang krijgen tot geo-beperkte inhoud en je IP-adres verbergen.

Atlas VPN servers

SOCKS5 servers

Atlas VPN biedt veilige bestandsuitwisseling aan voor grote groepen mensen. Deel verantwoord en veilig zonder beperkingen, ook al beschikt Atlas VPN niet over SOCKS5 servers. Hun Safe and Sound P2P optie zorgt voor ondersteuning bij peer-to-peer activiteiten.

Betrouwbaarheid

Helaas zijn we minder blij met de betrouwbaarheid en stabiliteit in Windows. Eerst kon ik met geen één server verbinden en moest ik de winsock resetten en troubleshooten. Dit komt vaker voor bij VPN’s, vooral als je meerdere VPN apps op je PC hebt geïnstalleerd, zoals in mijn geval.

Maar zelfs daarna kon ik regelmatig niet verbinden met een server, en vaak na een tweede poging lukte het wel met dezelfde server. De connecties zijn wel vlot, binnen drie seconden verbonden (als het werkt).

Atlas VPN heeft een Data Breach Monitor gelanceerd om datalekken in verband met gebruikers-e-mailadressen continu te controleren. Dit toont hun toewijding aan de privacy en beveiliging van gebruikersgegevens.

Privacy

Atlas VPN is gevestigd in de Verenigde Staten, een lid van de Five Eyes alliantie, wat enige bezorgdheid kan wekken over privacy. Echter, Atlas VPN[i] hanteert een strikt no-logs beleid, wat betekent dat ze geen gebruikersactiviteiten registreren of delen.

De dienst maakt gebruik van AES-256 versleuteling, de gouden standaard in de industrie, samen met het IKEv2/IPSec-protocol. Dit zorgt voor een sterke beveiliging en snelle verbindingen.

Atlas VPN heeft ook een kill switch-functie die je internetverbinding onmiddellijk verbreekt als de VPN-verbinding wegvalt, waardoor je gegevens veilig blijven.

Atlas VPN privacy

Is Atlas VPN Veilig?

Ja, Atlas VPN is veilig te gebruiken. Ze maken gebruik van geavanceerde encryptietechnologie om je gegevens te beschermen en bieden een duidelijk beleid op het gebied van gegevensbescherming.

Met Atlas VPN zou je er dus op moeten kunnen vertrouwen dat je online activiteiten privé blijven en dat je gegevens veilig zijn, hoewel voor sommige van ons de locatie/jurisdictie in de VS niet optimaal is.

IPv6, DNS en WebRTC IP Lek Test

Atlas VPN beschermt je tegen IPv6, DNS en WebRTC IP leaks. We hebben getest dat hun VPN-service lekvrij is en dat je IP-adres verborgen blijft terwijl je verbonden bent met een Atlas VPN-server. Wij hadden geen data breach

Met Atlas VPN kun je genieten van maximale privacy en veiligheid tijdens het surfen op het internet.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

De klantenondersteuning van Atlas VPN is gebaseerd op drie pijlers.

Atlas VPN biedt uitstekende klantenondersteuning. De klantenservice van Atlas VPN heeft een live chat functie op de officiële website van Atlas VPN, waarmee je direct contact kunt opnemen met een supportmedewerker.

Voor het aan de praat krijgen van de Windows client, heb ik contact opgenomen met de live chat ondersteuning. Ik kreeg vrijwel direct een medewerker aan de lijn die mij vriendelijk en snel heeft geholpen. Na het opsturen van mijn troubleshoot log bestand, werd mij gelijk een link gestuurd naar hun gids die het probleem beschrijft. Nadat ik de stappen heb gevolgd was het probleem opgelost.

Daarnaast bieden ze ook een uitgebreide sectie met veelgestelde vragen, waar je antwoorden kunt vinden op de meest voorkomende vragen. De e-mail support werkt prima en we kregen dan ook snel antwoord op onze e-mail.

Atlas VPN

Prijs: 1.72

Prijs valuta:

Besturingssysteem: Windows, Mac OSX, Android, iOS, Linux

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
3.6

Voordelen

 • Uitstekende snelheden
 • Gratis beperkte versie
 • Onbeperkt aantal apparaten
 • Eenvoudige interface
 • Voordelig bij drie jaar
 • Snelle klantenondersteuning
 • Geen logs
 • Malware blocker
 • Data Breach Monitor

Nadelen

 • Gebaseerd in de VS
 • Beperkte geavanceerde functies
 • Verbindingsproblemen

Veelgestelde vragen

Biedt Atlas VPN een gratis versie aan?

Ja, Atlas VPN heeft een gratis versie met beperkte functies.

Werkt Atlas VPN met Netflix?

Ja, Atlas VPN werkt met Netflix en biedt toegang tot verschillende internationale bibliotheken. Maar niet allemaal.

Hoeveel gelijktijdige verbindingen biedt Atlas VPN aan?

Atlas VPN biedt een onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen per premium abonnement.

Verzamelt Atlas VPN gebruikersgegevens?

Atlas VPN verzamelt alleen de minimale informatie die nodig is om hun service te kunnen verlenen. Ze zorgen voor de privacy van hun gebruikers en hebben een duidelijk beleid op het gebied van gegevensbescherming.

Is Atlas VPN een goede keuze voor een budget VPN?

Ja, Atlas VPN is een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke VPN.

Hoe goed is de klantenservice van Atlas VPN?

De klantenservice van Atlas VPN is snel en efficiënt, met ondersteuning beschikbaar via e-mail. Ze zijn proactief in het reageren op vragen van klanten en bereid om mogelijke problemen op te lossen.

Moet ik een account aan maken om Atlas VPN te gebruiken?

Ja, om Atlas VPN te kunnen gebruiken moet je een account aanmaken. Dit is echter een snel en eenvoudig proces, en de VPN gebruikt kan na de accountregistratie direct worden.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie