Audible vs Storytel | Maak deze fout niet

Audible vs Storytel

Op zoek naar de perfecte audioboekdienst maar overweldigd door de keuzes?

Wij vergelijken Audible vs Storytel om je te helpen de beste match te vinden.

Lees verder om te ontdekken welke service het beste aan jouw luisterbehoeften voldoet.

Audible

Als fervent luisteraar van audioboeken, ben je misschien wel bekend met Audible, één van de meest populaire luisterboek-apps op de markt. Maar wat maakt Audible zo speciaal en hoe verhoudt het zich tot andere apps zoals Storytel?

Wat biedt Audible aan?

Audible, eigendom van Amazon, biedt een erg indrukwekkende bibliotheek van audioboeken, podcasts en Audible Originals. Deze laatste zijn exclusieve titels die alleen beschikbaar zijn op Audible en nergens anders.

Prijs en abonnementsopties van Audible

Audible werkt met een creditsysteem. Er is een Plus catalogus zonder premium boeken, waar je altijd toegang toe hebt. Verder ontvang je voor je maandelijkse abonnementskosten (Premium abo) één credit, die je kunt inwisselen voor elk audioboek in de premium catalogus, ongeacht de prijs.

Abonnementen en Prijzen van Audible:

  • Audible Plus: $7,95/maand: luister onbeperkt naar duizenden inbegrepen titels in de Plus-catalogus. (Podcasts, e-books enz)
  • Audible Premium Plus – 1 Credit: $14,95/maand: bevat de Plus-catalogus + 1 tegoed per maand voor een premium selectietitel.
  • Audible Premium Plus – 2 Credits: $22,95/maand: bevat de Plus-catalogus + 2 tegoeden per maand voor premium selectietitels.
  • Audible Premium Plus Annual – 12 Credits: $149,50/jaar: bevat de Plus-catalogus + 12 tegoeden per jaar voor premium selectietitels.
  • Audible Premium Plus Annual – 24 Credits: $229,50/jaar: bevat de Plus-catalogus + 24 tegoeden per jaar voor premium selectietitels.

Opmerking: Alle prijzen zijn in Amerikaanse dollars.

Voor- en nadelen van Audible

Voordelen: Het grote voordeel van Audible is de enorme bibliotheek en de exclusieve content die nergens anders beschikbaar is. Bovendien zijn alle gekochte boeken voor altijd van jouw, zelfs als je je abonnement opzegt.

Nadelen: Een mogelijk nadeel is dat je, naast gewone titels, maar één premium boek per maand krijgt voor je abonnementskosten. Als je een fervent luisteraar bent, kan dit beperkend zijn.

Bovendien is er geen optie voor onbeperkt luisteren, zoals bij sommige andere aanbieders en zijn er heel weinig Nederlandse titels.

Storytel

Storytel

Storytel is ook zeker een app die je moet overwegen. Met een uitgebreide bibliotheek van duizenden titels in verschillende genres, is er voor ieder wat wils.

Wat biedt Storytel aan?

Storytel biedt onbeperkte toegang tot hun uitgebreide bibliotheek van luisterboeken, e-books en podcasts. Je kunt zo veel boeken luisteren als je wilt, zonder extra kosten. Ze hebben ook een ‘slapen gaan’ functie met rustgevende verhalen om je te helpen ontspannen voor het slapengaan.

Prijs en abonnementsopties van Storytel

Storytel heeft een eenvoudig abonnementsmodel. Voor een vast bedrag per maand krijg je onbeperkte toegang tot hun volledige bibliotheek.

Abonnementen en Prijzen van Storytel:

Unlimited: Geniet onbeperkt van luisteren en lezen voor €12,99 per 30 dagen. Voor €3 minder krijg je bij Nextory een gelijkwaardig aanbod, maar met een twee keer zo lange gratis proef (zonder Nextory campagnecode).

Family: Voor 2-3 accounts beginnen de kosten bij €16,99 per 30 dagen.

Studentenvoordeel: Beschikbaar voor €9,99 per 30 dagen, in plaats van de gebruikelijke €12,99.

Proefaanbieding: Eerste 14 dagen zijn gratis.

Normaal is de gratis proef 14 dagen, maar soms kun je Storytel 30 dagen gratis proberen, via een speciale actie. Houd het dus in de gaten.

Voor en nadelen van Storytel

Voordelen: Onbeperkte toegang tot luisterboeken, e-books en podcasts. Beschikbaar op meerdere apparaten en offline luisteren is mogelijk.

Nadelen: Hoewel de bibliotheek uitgebreid is, zijn niet alle boeken beschikbaar in alle talen. Bovendien zijn sommige populaire titels niet beschikbaar.

Met deze informatie kun je hopelijk een weloverwogen keuze maken tussen Storytel en Audible. Vergeet niet dat de beste keuze afhangt van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Vergelijking Storytel vs Audible

Als een fervent luisteraar van audioboeken, kan het kiezen tussen Audible en Storytel een uitdaging zijn. Beide platforms hebben hun unieke sterke punten en zwakke punten.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen deze twee toonaangevende luisterboeken apps.

Aanbod van luisterboeken

Audible, eigendom van Amazon, heeft een enorme bibliotheek van Engelstalige boeken. Echter, als het gaat om Nederlandstalige inhoud, is het aanbod vrij beperkt.

Aan de andere kant, Storytel, afkomstig uit Zweden, heeft een indrukwekkend aanbod van zowel Engelse als Nederlandstalige luisterboeken. Dus als je op zoek bent naar diversiteit in taalopties, dan zou Storytel je eerste keuze kunnen zijn. Het Nextory aanbod lijkt veel op dat van Storytel.

PlatformAanbod van Luisterboeken
AudibleMeer dan 200,000, inclusief exclusieve Audible Originals
StorytelUitgebreid aanbod (350.000+), inclusief exclusieve titels (Storytel Origional)

Gebruiksvriendelijkheid van de app

Zowel Audible als Storytel hebben gebruiksvriendelijke apps, maar er zijn enkele verschillen. De Storytel app is eenvoudig te navigeren en stelt je in staat om gemakkelijk te schakelen tussen lezen en luisteren. Dit is een handige functie, die je trouwens ook met de Bookbeat ereader hebt.

Audible’s app is ook gebruiksvriendelijk, maar sommige gebruikers vinden het ontwerp minder aantrekkelijk dan dat van Storytel. Lees ook over Bookbeat vs Storytel.

PlatformGebruiksvriendelijkheid van de App
AudibleVerbeterde interface, eenvoudige navigatie
StorytelGebruikersgericht, aanpasbare instellingen

Audible

Storytel

Screenshot Storytel
Screenshot Storytel

Functies en extra’s

Audible biedt een aantal extra functies zoals de mogelijkheid om notities te maken tijdens het luisteren en een slaaptimer.

Storytel daarentegen biedt ook een slaaptimer, maar geen notitiefunctie. Echter, Storytel heeft wel een functie voor snelheidsaanpassing waarmee je de afspeelsnelheid naar wens kunt aanpassen.

PlatformFuncties en Extra’s
Audible Slaaptimer, snelheidsregelaars, Audible Originals, notitiefunctie
StorytelSlaaptimer, snelheidsregelaars, Storytel Original

Klantenservice en ondersteuning

Op het gebied van klantenservice en ondersteuning lijken beide platforms goed te presteren. Zowel Audible als Storytel bieden ondersteuning via e-mail en telefoon.

Echter, sommige gebruikers hebben gemeld dat ze snellere reacties hebben ontvangen van Storytel’s klantenservice team. Bij het kiezen tussen Audible en Storytel hangt veel af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Het is altijd een goed idee om beide platforms uit te proberen voordat je een definitieve beslissing neemt.

PlatformKlantenservice en Ondersteuning
Audible 24/7 klantenservice, uitgebreide hulpsectie
Storytel24/7 klantenservice, uitgebreide FAQ

Vergelijkingstabel Audible vs Storytel

AudibleStorytel
Maandkosten$7,95 – $14,95 – $22,95€9,99 – €12,99 – €16,99
Profielen (gelijktijdig)1 (1)1 (1)
Familie aboNee, Amazon family sharingJa, 3 profielen
SystemenAndroid, iOSAndroid, iOS
OfflineJaJa
Proef30 dagen14 dagen
App Store rating4.74.7
Google Play rating3.73.3
Grootste verschil Storytel en Audible: Bijna geen NL aanbod bij Audible.

Ontdek de Magie van Luisterboeken: Multitasken en Meer

Luisterboeken zijn een gamechanger voor de moderne levensstijl. Stel je voor dat je nieuwe vaardigheden leert of een meeslepend verhaal beleeft terwijl je autorijdt, het huishouden doet, of zelfs tijdens een ontspannende wandeling.

In tegenstelling tot traditionele boeken, die je volledige aandacht en een rustige plek vereisen, bieden luisterboeken je de vrijheid om te multitasken. Ze passen naadloos in je drukke schema, waardoor je meer uit elk moment van de dag haalt.

Dus waarom wachten? Duik in de wereld van luisterboeken en verrijk je leven op de go!

Ervaringen van gebruikers

Het kiezen tussen twee top luisterboeken apps, Audible en Storytel, kan een uitdaging zijn. Beide hebben hun unieke eigenschappen en voordelen. Maar wat zeggen de gebruikers? Laten we eens kijken naar de feedback en ervaringen van zowel Audible- als Storytel-gebruikers.

Ervaringen van gebruikers

Reviews en feedback van Audible-gebruikers

Audible, eigendom van Amazon, heeft een enorme fanbase wereldwijd. Gebruikers prijzen de uitgebreide bibliotheek, die meer dan 200.000 titels omvat. Ze houden ook van het feit dat ze boeken kunnen kopen en behouden, zelfs nadat hun lidmaatschap is geëindigd.

Echter, sommige gebruikers hebben kritiek op het creditsysteem van Audible. Ze vinden het verwarrend en beperkend. Ook is er kritiek op de hogere prijs en de hoeveelheid Nederlandse titels in vergelijking met andere luisterboeken apps.

Ben je naast boeken lezen en luisteren ook geïnteresseerd om op de hoogte te blijven van actueel nieuws en inzichtelijke artikelen, check dan onze Blendle ervaringen.

Reviews en feedback van Storytel-gebruikers

Aan de andere kant is Storytel een Zweeds bedrijf dat snel aan populariteit wint in Europa en handig profiteert van de luisterboeken trend. Gebruikers waarderen de onbeperkte toegang tot boeken voor een vast maandelijks tarief.

Ze vinden het ook fijn dat Storytel een breed scala aan boeken in verschillende talen aanbiedt. Toch zijn er ook enkele nadelen volgens gebruikers. Zo wordt er geklaagd over de minder intuïtieve gebruikersinterface in vergelijking met Audible.

Ook missen sommige gebruikers bepaalde populaire titels in de bibliotheek van Storytel.

Conclusie – Audible of Storytel?

In conclusie, zowel Audible als Storytel hebben hun sterke punten en zwakke punten volgens hun gebruikers. Het komt uiteindelijk neer op persoonlijke voorkeur.

Overweeg wat voor jou belangrijk is – wil je een grote bibliotheek, wil je boeken behouden na je lidmaatschap, of geef je de voorkeur aan een vast maandelijks tarief voor onbeperkte toegang? Jouw keuze hangt af van deze factoren. Vergeet ook niet de vergelijking van Nextory of Storytel te checken.

Als je een fervent liefhebber bent van luisterboeken, heb je ongetwijfeld gehoord van Audible en Storytel. Deze twee apps zijn de topkeuzes voor luisterboekliefhebbers. Maar hoe kies je tussen deze twee? Laten we eens kijken.

Samenvatting van de vergelijking tussen Audible en Storytel

Audible, eigendom van Amazon, heeft een grote bibliotheek met meer dan 200.000 titels. Het biedt ook een breed scala aan talen en genres. Het nadeel is dat het een beetje prijzig kan zijn, vooral als je een fervent luisteraar bent.

Aan de andere kant is er Storytel, dat bekend staat om zijn onbeperkte luistermogelijkheden. Het heeft minder titels dan Audible, maar het biedt nog steeds een respectabele selectie van meer dan 300.000 boeken. Bovendien is Storytel goedkoper dan Audible, waardoor het een aantrekkelijkere optie kan zijn voor degenen die op zoek zijn naar waar voor hun geld.

Aanbeveling voor welke app het beste bij jou past

Uiteindelijk hangt de keuze tussen Audible en Storytel af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je veel luistert en waarde hecht aan een onbeperkte toegang tot boeken, dan is Storytel[i] misschien de beste keuze voor jou. Als je echter bereid bent om wat meer te betalen voor toegang tot een grotere bibliotheek en meer taalopties, dan zou Audible beter bij je kunnen passen.

Hier is een snelle vergelijkingstabel:

Luisterboeken AppAantal TitelsPrijsOnbeperkt Luisteren
Audible200,000+LaagNee
Storytel300,000+GemiddeldJa

Het belangrijkste is dat zowel Audible als Storytel geweldige platforms zijn die je toegang geven tot duizenden boeken, waar je ook bent en wanneer je maar wilt.

Dus waarom probeer je ze niet allebei uit en kijk je welke het beste bij jou past?

Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de abonnementen van Storytel en Audible?

De belangrijkste verschillen zijn dat je bij Audible voor een vast bedrag per maand, 12 audioboeken credits per jaar krijgt en bij Storytel heb je ongelimiteerd toegang tot hun hele aanbod van duizenden boeken, voor een vast bedrag per maand en Audible heeft bijna geen NL content.

Hoe kan ik de apps van Storytel en Audible vergelijken qua aanbod?

Zowel Storytel en Audible bieden enorm veel luisterboeken en e-books. Wat betreft Engelstalige boeken, heeft Audible het grootste aanbod. Echter, Storytel heeft een breder scala aan boeken in andere talen, zoals Nederlands.

Wat kost een abonnement op de Storytel en Audible app per maand?

Bij Storytel betaal je €12,99 per maand voor een onbeperkt luisterabonnement. Voor Audible betaal je €9,95 per maand waarbij je 1 credit/mnd krijgt om een boek aan te schaffen. Dus hoewel Audible op het eerste gezicht goedkoper lijkt, biedt Storytel de mogelijkheid om onbeperkt boeken te luisteren.

Zijn er proefperioden gratis beschikbaar bij Storytel en Audible?

Ja, beide apps bieden proefperiodes. Bij Storytel kun je de app 14 dagen gratis proberen, terwijl je bij Audible kunt genieten van een proefperiode van 30 dagen.

Hebben beide apps een kindersectie naast hun reguliere aanbod?

Ja, zowel Audible als Storytel hebben een sectie voor kinderboeken. Dit maakt de apps een geweldige bron van entertainment voor zowel kinderen als volwassenen.

Hoe gebruik ik mijn credits bij Audible?

Bij Audible ontvang je bij je abonnement elke maand een credit. Je kunt deze credit inwisselen voor elk audioboek dat beschikbaar is op de app, ongeacht de prijs.

Is het mogelijk om boeken te downloaden voor offline luisteren op beide apps?

Ja, het is mogelijk om boeken te downloaden op zowel Storytel als Audible. Hierdoor kun je je luisterboeken overal en altijd beluisteren, ook wanneer je geen internetverbinding hebt.

Kan ik mijn audioboeken delen met andere mensen bij Storytel en Audible?

Ja, zowel Storytel als Audible hebben een family account optie waarmee je je account kunt delen met de leden van je gezin.

Is Storytel of Audible beter als ik vooral naar Engelstalige boeken luister?

Als je voornamelijk geïnteresseerd bent in Engelstalige boeken, zijn zowel Storytel als Audible prima.

Welke app is makkelijker te gebruiken, Storytel of Audible?

Beide apps zijn zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te navigeren. Ze hebben beide een schone, intuïtieve interface die het makkelijk maakt om boeken te zoeken en te beluisteren. Dus in termen van gebruiksgemak, is er niet echt een duidelijke winnaar tussen de twee.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen is een online privacy enthousiast met een achtergrond in computer wetenschappen. Met meer dan 7 jaar ervaring als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen, is er geen betere gids om je te helpen bij het vinden van de juiste Usenet en VPN dienst om anoniem te downloaden.

Plaats een reactie