Beste glasvezel provider | 9 aanbieders vergelijken

Ben je moe van je onstabiele en trage internet? Kies dan voor een betrouwbare glasvezel verbinding voor het streamen, thuiswerken en gamen.

beste glasvezel provider

We zochten uit waar je op moet letten bij het kiezen van de beste glasvezel provider die bij jou past.

Welke glasvezel provider is het beste?

Welke glasvezel aanbieder de beste is hangt af van jouw wensen. Als je een dienst zoekt met de hoogste kwaliteit internet en maximale keuzevrijheid, dan is Freedom Internet de beste optie.

Voor een iets lagere prijs is KPN een algemeen kwalitatieve dienst.

ProviderScoreMeer info
1Freedom Internet4.7Bestel via Freedom
2KPN4.5Bestel via KPN
3T-Mobile Thuis4.0Bestel via T-Mobile
4Solcon3.9Bestel via Solcon
5Caiway3.7Bestel via Caiway
6Delta3.3Bestel via Delta

Hoe kies je de beste glasvezel provider?

Om de beste glasvezelprovider te kiezen, is het belangrijk dat je goed naar je eigen wensen kijkt. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De snelheid die je nodig hebt
 • De prijs die je wilt betalen
 • Welke extra’s je wilt hebben

Daarnaast is glasvezel internet vergelijken verstandig. Welke glasvezel leverancier en pakketten passen bij jouw situatie? Kijk naar (in ons glasvezel vergelijk):

 • Snelheid
 • Prijs
 • Contractduur
 • Betrouwbaarheid
 • Klantenservice
 • Andere diensten die worden aangeboden

Wat is glasvezel internet?

Glasvezel internet is een verbinding waarmee je op het internet kunt surfen. Deze verbinding maakt gebruik van glasvezelkabels om data razendsnel over te sturen (hoge internetsnelheid). Het is de nieuwste internetverbinding qua technologie.

snel glasvezel internet

Glasvezel is uitermate geschikt voor thuisgebruik (huishoudens), omdat je zowel een hoge up- als downloadsnelheid hebt, zelfs als er veel mensen tegelijk online zijn. Met glasvezel internet kun je gemakkelijk:

 • Streamen
 • Gamen
 • Video conferenties houden
 • Downloaden
 • Uploaden

Waarom glasvezel?

Glasvezel heeft een veel hogere snelheid, minder storingen, een langere levensduur en een betere betrouwbaarheid (stabiel internet) dan andere opties. Daarnaast hebben glasvezelverbindingen ook een lagere latency, wat betekent dat gegevens sneller worden verzonden en ontvangen (sneller en meer bandbreedte).

Glasvezel heeft meer voordelen en deze voordelen maken glasvezel een geschikte optie voor particulieren, bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar een betrouwbare verbinding.

Hoe snel is glasvezel internet?

Glasvezel internet is extreem snel en biedt gebruikers up- en downloadsnelheden van 50 Mbps tot wel 10 Gbps. Het is daarom gemakkelijk om zelfs de zwaarste data over te sturen.

Als je kiest voor glasvezel internet, dan kun je erop rekenen dat je de best mogelijke verbinding krijgt. Maar hoeveel Mbps voor gamen, één van de zwaarste toepassingen van internet?

Het aantal glasvezel aanbieders dat beschikbaar is op jouw adres, is afhankelijk van waar je woont en of er glasvezel in jouw buurt is. Er zijn verschillende glasvezel aanbiedingen in Nederland. Ontdek hier jouw beste glasvezel aanbieding:

Welke glasvezel aanbieders op mijn adres?

Premium provider KPN kwam als beste uit de test en heeft het beste glasvezel internet. Sommige glasvezel-aanbieders zijn alleen in bepaalde gebieden, dus het is belangrijk om te controleren of glasvezel goedkoop aangelegd kan worden, m.a.w. beschikbaar is op jouw adres.

Je kunt ook verschillende internetaanbieders (glasvezel prijzen) vergelijken om te zien welke goedkope glasvezel provider het beste bij jou past. Naar onze mening geeft van alle Freedom internet reviews, die van ons de beste indruk van echte klantenervaringen en wat ze bieden.

Een glasvezel postcodecheck (postcode en huisnummer) op de websites van de internet bedrijven die jou interesseren, is een mogelijkheid om te kijken of glasvezel beschikbaar is op jouw adres. Kijk welke bedrijven op jouw adres glasvezel aanbieden.

Iedere grote internet provider die glasvezel aanbiedt, heeft zo’n glasvezel check. In onze glasvezel check kun je bovendien glasvezel abonnementen vergelijken.

KPN

Welke providers zitten er op glasvezel?

Er zijn verschillende providers die glasvezel internet aanbieden, maar alleen KPN en Delta hebben hun eigen glasvezel netwerk, Caiway gebruikt het Delta glasvezelnetwerk en de rest gebruikt het netwerk van KPN[i], omdat KPN het meest uitgebreide glasvezelnetwerk heeft in Nederland.

Waarom is er geen glasvezel bij mij in de buurt?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er geen glasvezel bij jou in de buurt is. Als er geen glasvezelnetwerk in jouw buurt ligt, is dit meestal omdat de grondeigenaar geen toestemming heeft gegeven voor de aanleg van glasvezel. Ook kunnen de technische kosten voor glasvezel aanleggen in jouw buurt te hoog zijn.

Goedkoopste glasvezel abonnement

Het goedkoopste glasvezel abonnement verschilt per internet-aanbieder en is afhankelijk van wat je precies zoekt. De prijs is altijd afhankelijk van de snelheid oftewel welk Mbps pakket en welke extra’s je kiest.

Bij sommige glasvezel providers krijg je al een glasvezelabonnement (internet en TV) voor een lage prijs met een beperkt aantal zenders. Als je meer zenders en extra’s wilt, zijn er ook de zogenaamde alles-in-1 glasvezel pakketten, waarmee je internet, tv en bellen krijgt.

Bekijk daarom, voor je een glasvezel internet abonnement afsluit, in onze glasvezel vergelijker wat de goedkoopste glasvezelprovider is. Meestal eindigt de glasvezel aansluiting in de meterkast en dan gaat de verbinding verder met een netwerkkabel naar bijv. de woonkamer.

Glasvezel internet en TV

Glasvezel internet en TV is een combinatie van internet en televisie (en telefonie) via glasvezelkabels. Het grote voordeel van glasvezel internet is dat je razendsnel internet krijgt, sneller dan met bijvoorbeeld ADSL of kabel internet (Ziggo).

Lees hier meer over onze Vodafone alles in 1 ervaringen. Maar weinig mensen weten dat Vodafone Thuis glasvezel nu T-Mobile Thuis heet.

Daarnaast heeft glasvezel internet veel minder last van internetstoringen en is het veel stabieler dan andere internetverbindingen. Ook is glasvezel internet veel geschikter voor het streamen van films, series en andere grote bestanden.

Met glasvezel internet en TV krijg je vaak ook een interactief televisie pakket met veel extra’s, zoals digitale zenders, on-demand films en series en nog veel meer.

Veelgestelde vragen

Wat is beter Ziggo of KPN?

KPN is duidelijk beter dan Ziggo als het over een internetverbinding gaat. KPN biedt supersnelle glasvezel verbindingen met hoge uploadsnelheden, terwijl Ziggo alleen glasvezel heeft tot aan de wijkkast. Daardoor zal je bij Ziggo tegen lagere uploadsnelheden aanlopen en een iets minder stabiele verbinding ervaren.

Welke providers vallen onder KPN glasvezel?

Welke providers onder het KPN glasvezel netwerk vallen hangt af van je adres, omdat het KPN net een open netwerk is. Dat betekent dat verschillende providers diensten aanbieden op het KPN netwerk. Je bepaalt zelf bij welke provider je welke diensten wilt afnemen. Je kunt via de glasvezel check zien welke providers op jouw adres beschikbaar zijn.

Welke provider heeft de meeste storingen?

Ziggo en KPN hebben beide weinig storingen en bieden vrijwel dezelfde kwaliteit, blijkt uit onderzoek. Het eindoordeel is dan ook dat beide providers qua stabiliteit en betrouwbaarheid aan elkaar gewaagd zijn.

Wat is de goedkoopste glasvezel provider?

De goedkoopste glasvezel provider in Nederland is Budget. Zij bieden glasvezel aan tegen een lage prijs. Daarnaast bieden ook Youfone, Online nl en T-Mobile goede waarde voor je geld. Kijk voor meer informatie op onze vergelijking.

Wat is voordeliger Ziggo of KPN?

Of Ziggo of KPN voordeliger is, hangt af van je specifieke situatie. KPN is goedkoper als je alleen internet afneemt, terwijl Ziggo goedkoper is als je ook TV of andere diensten afneemt.

Waarom overstappen van Ziggo naar KPN?

Er zijn veel redenen om over te stappen van Ziggo naar KPN. KPN biedt hoge kwaliteit glasvezel internet (KPN heeft een volledige glasvezelverbinding, Ziggo niet), betere klantenservice en lagere tarieven dan Ziggo.

Is KPN sneller dan Ziggo?

Ja, KPN biedt meestal hogere internetsnelheden dan Ziggo (met name upload), vanwege hun glasvezelpakket. KPN heeft daarnaast een betere klantenservice, minder storingen en lagere tarieven dan Ziggo.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen is een online privacy enthousiast met een achtergrond in computer wetenschappen. Met meer dan 7 jaar ervaring als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen, is er geen betere gids om je te helpen bij het vinden van de juiste Usenet en VPN dienst om anoniem te downloaden.

Plaats een reactie