BitTorrent VPN kopen vs Usenet 2019

voordelen van een VPN kopen

Usenet en Bittorrent (bijv. uTorrent) zijn, zonder twijfel, enkele van de meest populaire bronnen voor bestanden en downloaden in de afgelopen jaren. Echter, er is altijd een kleine hachelijke situatie onder de gebruikers als het gaat om het kiezen van de beste. Terwijl sommigen de voorkeur aan Usenet geven om hun favoriete inhoud te zoeken en downloaden, vinden anderen Bittorrent een betere bron, dankzij de gebruiksgemak en kosten.

Maar de vraag blijft hetzelfde – welke is beter? Hier hebben we een vergelijking tussen Usenet en Bittorrent gemaakt en hebben geprobeerd om de voor-en nadelen van elk duidelijk te brengen, over verschillende aspecten.

Mocht je voor Bittorrent kiezen, dan raden we je niet meer IPVanish aan omdat ze beweren dat er niks wordt gelogd  maar toch onlangs logs aan de autoriteiten overgedragen hebben. Met NordVPN kun je wel met de hoogste snelheid veilig BitTorrent en andere P2P applicaties, zoals bijvoorbeeld uTorrent met VPN, gebruiken.

Ook met Hide.me torrent je veilig en snel.

Ze bieden zelfs VPN for Android aan. Speciaal voor onze bezoekers hebben we geanalyseerd welke op dit moment de beste torrent VPNs zijn.[wprs-compare about=”Top 3 vergeleken” markup=”yes” type=”rating” cpt=”post” ids=”766,1056,843″]

Privacy

Usenet scoort hier in het bijzonder. Usenet biedt privacy bij downloads, wat betekent dat er geen derden toegang hebben of zien welke inhoud wordt gedownload. Echter, in het geval van Bittorrent, is er geen privacy tijdens het downloaden van bestanden tenzij je een VPN verbinding gebruikt, welke een prijs heeft.

Omdat je via BitTorrent (Popcorn Time) onbeveiligd en met je IP-adres verbinding maakt met andere peers, loop je verschillende risico’s op zoals onterecht een geldboete krijgen en het prijsgeven van jou IP-adres, welke misbruikt kan worden. Dit komt omdat er verschillende instanties constant aan het monitoren zijn wat en door wie er gedownload wordt op peer-to-peer netwerken zoals BitTorrent.

Ook loop je dit risico al als je bijvoorbeeld Kodi kijkt zonder VPN. Wil je veilig met een gerust hart anoniem torrents downloaden, kijk dan wat volgens onze testen de beste VPN provider is. Als je NordVPN vs Cyberghost vergelijkt, begrijp je wat we bedoelen met veilig torrenten.

Kijk echter uit voor gratis VPN-parasieten of VPN-diensten zoals Avast Secureline VPN met een hele slechte privacy.

Of het nou Usenet of Bittorrent is, ze hebben beiden hun voor-en nadelen. Het gaat erom dat je de verschillen kent om jezelf te helpen vinden wat je zoekt. Afhankelijk van wat je zoekt, kies je wat op het moment meest geschikt is om de content die je zoekt te downloaden.

torrent vpn
BitTorrent-netwerk

Kosten

Een van de belangrijkste factoren die de gebruikers overhalen een bron te kiezen zijn de kosten. In tegenstelling tot Usenet, dat een provider nodig heeft om de diensten en de betaling te verwerken, is Bittorrent gratis (met risico’s). De reden hiervoor is dat Bittorrent een peer-gebaseerde (gebruikers dienen als servers) dienst is en niet de aanwezigheid van een fysieke server netwerk nodig heeft.

Echter, Usenet heeft behoefte aan servers voor de aangeboden bestanden, zodat ze kunnen worden opgehaald. Vandaar, is er een heffing om gebruikers toegang tot Usenet te geven. Trouwens, factoren zoals bandbreedte, retentie en toegevoegde functies en diensten zijn van invloed op de prijs van de diensten.

Wil je veilig en snel via P2P downloaden, dan zit je alsnog met de VPN kosten welke meevallen bij de goedkope VPN diensten.

Aanbod en Retentie

Bittorrent heeft serieus een overhand als het gaat om de beschikbaarheid van bestanden, het aanbod en retentie. Terwijl Usenet een specifieke termijn voor de beschikbaarheid van elk bestand heeft, biedt Bittorrent toegang tot bestanden, zelfs jaren na de datum van een seed.

Snelheid

Bittorrent heeft een heleboel factoren die de snelheid waarmee bestanden worden gedownload beïnvloeden. Seeders en leechers hebben sterke invloed tijdens het downloaden en significante invloed op de tijd die nodig is voor de downloads. Anderzijds is dit niet het geval bij Usenet en wordt er meestal met je maximale internet snelheid gedownload; in het bijzonder, als je bekend bent met NZB search websites, kun je het meeste uit Usenet halen.

Conclusie – Wat is wijsheid?

Uiteindelijk is het beste om zowel Bittorrent als Usenet te gebruiken, afhankelijk van waar je naar op zoek bent en op welke netwerk het (nog) beschikbaar is. Best of both worlds ;-)

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link