Blendle alternatief: 5 beste tijdschriften apps

Blendle alternatief tijdschriften apps

Op zoek naar een Blendle alternatief? Hier hebben we de beste digitale tijdschriften apps op een rijtje gezet – verderop lees je wat er mis is gegaan met Blendle en geflopte digitale nieuwskiosken.

 • Readly
 • Zinio
 • Tijdschrift.nl
 • MagZine.nu
 • De online Bibliotheek – Tijdschriften

Wat is Blendle?

Blendle is een Nederlands online nieuwsplatform dat artikelen uit verschillende kranten en tijdschriften verzamelt en verkoopt op basis van een all-you-can-read principe. Het grote voordeel is dat je nieuwsberichten en artikelen van verschillende kranten en tijdschriften online op één platform kunt lezen.

Wie heeft Blendle opgericht?

Blendle BV is als tijdschriftenapp in 2014 opgericht door Alexander Klöpping en Marten Blankesteijn.

De 5 beste Blendle alternatieven van online tijdschriften abonnementen

De vijf beste Blendle alternatieven: Readly, Zinio, Tijdschrift.nl, MagZine.nu en de tijdschriftenafdeling van de online Bibliotheek. Er is een ruim aanbod aan apps, dus ontdek hier welke het beste bij je past en lees je favoriete magazines met één abonnement (indien mogelijk).

Readly

Readly selectie

Met Readly lees je onbeperkt duizenden tijdschriften, 7000+ titels. Voor slechts €10 per maand onbeperkt lezen. Deze tijdschriften app voor digitaal tijdschriften lezen is gratis te downloaden en werkt ideaal op een iPad.

Je abonnement voor onbeperkt tijdschriften lezen kan worden gedeeld over 5 profielen en apparaten. Dus blader voor hetzelfde geld door een groot aantal tijdschriften. Blendle versus Readly belichten we wellicht in een apart artikel.

Zinio

Zinio selectie

Zinio is een platform dat lezers toegang geeft tot digitale edities van tijdschriften. Het biedt een breed aanbod aan content (6000+ titels) en categorieën, waaronder informatie, entertainment, lifestyle en veel meer, die je voor een klein bedrag per tijdschrift, kunt kopen. Je leest alleen wat je koopt.

Zinio biedt een unieke leeservaring en de mogelijkheid om content op verschillende apparaten te synchroniseren.

Tijdschrift.nl

Tijdschrift.nl selectie

Met Tijdschrift.nl lees je de beste 75 tijdschriften uit Nederland onbeperkt voor slechts €9,99 per maand. Verken bekende en exclusieve bladen zoals Donald Duck, Libelle, AutoWeek, LINDA., VTwonen.

En wat nog beter is, deel het abonnement met maximaal 4 andere personen.

MagZine.nu

MagZine.nu selectie

Bij MagZine kun je losse edities of een abonnement per tijdschrift bestellen. Keuze uit meer dan 400 titels. De digitale edities zijn goedkoper dan de papieren versies.

De online Bibliotheek – Tijdschriften

Online Bibliotheek selectie

Met de bibliotheek-app[i] kan je op je tablet, smartphone, laptop of e-reader, tijdschriften onbeperkt lezen. Kijk rustig door het grote aanbod. Of je nu houdt van gierende banden, yoga, roddels of opinies, je zal altijd een tijdschrift online vinden dat bij jou past.

Bij de online Bibliotheek kun je ook luisterboeken en e-boeken lenen maar geen ebooks downloaden.

Geflopte digitale nieuwskiosken

Topics

Het mediahuis DPG heeft besloten om Topics, het online nieuwsplatform met losse artikelen van Belgische en Nederlandse nieuwsbladen, te stoppen. De reden hiervoor is een daling van het aantal gebruikers op het platform en een stijging in gebruik van de digitale producten van de kranten en tijdschriften.

VPRO koos

VPRO koos is ook gestopt vanwege de lage inkomsten en omdat ze de service niet winstgevend konden krijgen

Hou jij ook niet van schermpjes lezen?

Blendle alternatief

Nee, ik hou ook niet van schermen lezen, maar doe het toch steeds vaker. Met bijv. Readly heb je een zeer budgetvriendelijke oplossing om lekker veel te lezen in dagbladen en tijdschriften.

Voor slechts €120 per jaar (ongeveer), krijg je toegang tot een grote verscheidenheid aan krantenartikelen en tijdschriften, wat anders vergelijkbaar zou zijn met het betalen van bijv. €182 per jaar voor maar één abonnement op Trouw.

Wat denk je van boeken? De meeste boekenapps kun je gratis uitproberen en voor het einde van de proefperiode, bijvoorbeeld Bookbeat opzeggen.

Steeds meer mensen wennen aan het lezen op een scherm. Tegenwoordig lezen meer mensen bijvoorbeeld Nextory op eReader dan dat ze papieren boeken lezen.

Waar ging het mis tussen Blendle en DPG Media?

Het ging mis tussen Blendle BV en de DPG Media uitgevers op het punt waar de uitgever erkende dat ze hun eigen digitale bladen net zo goed zelf –zonder het Blendle-tussenstation– konden aanbieden en zo meer geld konden verdienen.

Echter in de begin fase was Blendle een innovatie op het gebied van online ochtend- en avondkranten. Zij hebben dit potentieel ontdekt.

Had de DPG[i] niet zo’n overweldigende monopoly positie gehad, zou het innovatieve online nieuwskiosk idee wellicht een perfect alternatief voor het lezen van journalistieke artikelen geweest zijn.

Uiteindelijk was Blendle bedoeld als een soort Netflix voor de journalistiek. Nieuws artikelen van alle kranten en tijdschriften zoals bij Netflix films en TV series van vele maatschappijen.

All you can read-abonnement

Blendle BV is overgestapt van betalen per artikel naar een all you can read abonnement voor maar een tientje per maand (€9,99) en sommige artikelen kun je zelfs luisteren. Met dit abonnement kunnen abonnees onbeperkt digitaal krant en tijdschrift lezen.

Er is keuze uit 87 weekbladen en een selectie uit 10 ochtend- en avondkranten, met helaas maar weinig regionale titels.

Sommige content kun je luisteren omdat ze ingesproken zijn. Je kunt ook je interesses aangeven zodat je gepersonaliseerde artikelen van de redactie ontvangt. De eerste 14 dagen is gratis.

Terwijl we het hebben over tijdschriften apps, is het ook waard om Nextory te vermelden, een dienst die, hoewel gericht op e-books en luisterboeken, een vergelijkbaar all-you-can-read model hanteert; houd onze site in de gaten voor eventuele Nextory kortingscodes.

Overgebleven dagbladen bij Blendle (Blendle kranten)

 • Nederlands dagblad – Het grootste christelijke ochtendblad van Nederland
 • De Standaard – De Vlaamse tegenhanger van onze Volkskrant
 • Nieuwsblad – De Vlaamse tegenhanger van het Nederlandse Algemeen Dagblad
 • FTWeekend – Engelstalige krant met columns en zakennieuws
 • Chicago Tribune – Engelstalige Amerikaanse krant
 • Los Angelos Times – Engelstalige Amerikaanse krant

Blendle overgenomen: begin van succes of tijd voor een alternatief?

Het is afwachten of de Blendle overname het begin is van succes, of dat er nieuwe alternatieven opstaan. Blendle was bedoeld als een online krantenkiosk waar gebruikers losse artikelen van alle Nederlandstalige kranten konden lezen.

Echter, door het monopolistische beleid van DPG Uitgeverijen, dat de meeste ochtend- en avondkranten in Nederland beheert, heeft deze start-up zich nu meer gericht op de categorie tijdschrift.

Het overnemen van Blendle door het Franse Cafeyn heeft ook bijgedragen aan de verschuiving naar het tijdschrift. Door de samenwerking kunnen abonnees de beste diensten van beide bedrijven genieten en heb je meer keuze uit internationale titels (magazines).

Met de Storytel korting lees je niet alleen voordelig de meest boeiende boeken, maar beluister je ook onbeperkt de beste luisterboeken, perfect passend bij de digitale leeservaring die onze tijdschriften apps bieden.

Zijn eigen online abonnementen van kranten dan interessanter?

Eigen online abonnementen van kranten zijn niet interessanter, maar je hebt in Nederland nu geen keuze meer. Door de terugtrekking van de belangrijkste uitgevers (DPG) uit de nieuwe online krantenkiosk en het stoppen van Topics is er geen manier meer om in één app krantenartikelen te lezen van vele kranten.

Je enige optie is nu een digitaal abonnement afsluiten bij de dagbladen, wat kan oplopen tot hoge kosten als je meerdere abonnementen neemt. Bovendien worden dergelijke abo’s vaak gecombineerd met reclame.

KrantKosten / wk (actie)Abonnementsduur (jr)Volle abo prijs
AD€2,503€5,53
De Telegraaf€1,991€5,42
de Volkskrant€3,503€5,99
NRC Handelsblad€2,503€6,69
Het Parool€2,753€7,38
Trouw€3,503€5,99
Prijs datum: 03 Arpil 2023
Alle prijzen gebaseerd op maximale abonnementsduur

Bij Blendle krijg je voor een bepaald bedrag per maand (ongeveer gelijk aan één of twee kranten-abo’s) oneindig leesplezier.

Veelgestelde vragen

Welke kranten zijn aangesloten bij Blendle?

De volgende kranten zijn aangesloten bij Blendle:
– Nederlands dagblad – Het grootste christelijke ochtendblad van Nederland
– De Standaard – De Vlaamse tegenhanger van onze de Volks krant
– Nieuwsblad – De Vlaamse tegenhanger van het Nederlandse Algemeen Dagblad
– FTWeekend – Engelstalige krant met columns en zakennieuws
– Chicago Tribune – Engelstalige Amerikaanse krant
– Los Angelos Times – Engelstalige Amerikaanse krant

Wat is er gebeurd met Blendle?

Blendle heeft de mogelijkheid om per artikel te betalen vervangen voor een all-you-can-read tarief. Het heeft geen grote dagbladen meer op het platform maar heeft de laatste tijd de focus op tijdschriften.

Hoe kan ik gratis de krant lezen?

Je kunt gratis de krant digitaal lezen door een krantenapp (digitale editie) te downloaden. Echter, zonder betaald abonnement, heb je maar beperkt toegang tot de artikelen omdat dat meeste achter een paywall zitten.

Wat is de goedkoopste digitale krant?

De goedkoopste digitale krant is De Telegraaf. Voor €1,99 per week heb je een digitaal abonnement.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie