Overstappen naar Ziggo: Let op met de overstapservice

overstappen naar Ziggo

Check de moeiteloze Ziggo-overstapservice met nummerbehoud en aantrekkelijke kortingen.

Zorg dat je geen moment zonder internet zit en profiteer van onze handige tips om je overstap vlekkeloos te laten verlopen.

Naar Ziggo overstappen in 3 stappen

De overstap naar Ziggo.nl is heel gemakkelijk en kan in slechts drie stappen voltooid worden:

  1. Vergelijk alles-in-1-pakketten voor jouw adres.
  2. Kies een geschikte telecomprovider.
  3. Vul het aanvraagformulier in en bevestig.

Met ruim vijfentwintig jaar expertise in de internetbranche, positioneren wij ons bij Gratis Nieuwsgroepen als dé specialisten in Nederlandse internetproviders. Onze garantie: een naadloze aansluiting en de optimale keuze van telecomproviders, perfect afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Gratis overstapservice van Ziggo.nl

Wanneer je switcht naar Ziggo, wordt je gratis geholpen en krijg je hoge korting. De meeste mensen maken van de overstapservice gebruik.

Als je je e-mailadres geeft, word je via e-mail op de hoogte gehouden van je bestelling, anders gaat dit per post. De Ziggo-overstapservice met telefoonnummer behoud voor vast bellen, regelt alles omtrent jouw overschakeling gratis.

Ze zullen eventuele problemen oplossen en de switch zo plannen dat je dubbele kosten voorkomt en ook niet zonder internet komt te zitten. 

Natuurlijk raden wij aan eerst een postcodecheck te doen naar de Ziggo-beschikbaarheid op jouw adres, maar in de meeste gevallen zal dit zo zijn, omdat ze een dekking van 90% hebben in Nederland.

Ziggo-overstapservice met nummerbehoud

Als je omschakelt naar deze aanbieder, hoef je je telefoonnummer niet op te geven. Ziggo.nl helpt gratis, waardoor je gemakkelijk kunt switchen zonder dat je telefoonnummer verandert en je niet zonder internet komt te zitten.

Overstapservice Ziggo

Bovendien krijg je ook nog eens korting op de eerste 9 maanden (in plaats van 6 maanden) op je nieuwe internetabonnement. Tijdens de smooth transition naar Ziggo.nl, verdiep je in onze gebruikersinzichten over Simyo ervaringen om je mobiele telefonie net zo feilloos te regelen.

Naar Ziggo switchen met behoud van emailadres

Gebruik je een e-mailadres van je huidige telecomprovider, dan kun je die niet zondermeer meenemen naar je Ziggo-abo. Maar meestal is er wel een oplossing te vinden.

Als je bijvoorbeeld van KPN overgaat naar Ziggo.nl dan kun je het beste een e-mail only abo bij KPN nemen. Je moet hier wel €7,50 per maand voor betalen.

Overstappen van provider (KPN) naar Ziggo-aansluiting

Als je gebruik wilt maken van de overgangsservice om van KPN (of andere internetprovider) naar het Ziggo-Alles-in-1 abo over te stappen, is dat heel eenvoudig. Ze zorgen ervoor dat jouw KPN-abo wordt beëindigd (op de einddatum) en je jouw huidige telefoonnummer kunt behouden. 

Je hoeft dan niets meer zelf te doen en alles wordt voor je geregeld, als je dat wilt. Een paar dagen voor activatie ontvang je een doe-het-zelf kit, inclusief Mediabox en modem, waarmee je het zelf kunt installeren of het aan de gratis monteur overlaat.

Je hoeft je geen zorgen te maken over glasvezel in huis verlengen, omdat bij Ziggo.nl geen glasvezel je huis binnenkomt. De glasvezelkabel stopt bij hen namelijk bij de wijkkast.

Vervolgens hoef je alleen nog maar in te loggen op de wifi van je nieuwe telecomprovider en je kunt genieten van een hoge internetsnelheid en TV met gratis Ziggo sport. Internetsnelheid wordt trouwens in Mbps aangegeven. Maar wat is Mbps?

De ervaringen met betrekking tot het wisselen van KPN naar een Ziggo-aansluiting zijn helaas niet altijd positief.

Ziggo review

Overstappen naar Ziggo – alleen internet

Als je switcht van (bijv.) T-Mobile naar kabelinternet van Ziggo.nl, kun je gebruikmaken van de gratis overstapservice als je huidige abonnement alleen voor internet is. Dit houdt in dat je huidige abo wordt beëindigd en dat je Ziggo-internetverbinding start op het moment dat je huidige internetverbinding gestopt wordt. 

De omschakeling wordt dus naadloos op elkaar aangesloten en je behoudt ook je huidige telefoonnummer[i], als je daarvoor kiest.  Een gedeelte van je contract omzetten kan niet via de Ziggo overstapservice

Switchen digitale TV naar Ziggo

Heb je momenteel je internet en TV abo bij dezelfde telecomaanbieder, dan wordt je televisie automatisch meegenomen in de overstapservice.

Als je echter een andere telecomaanbieder hebt voor je TV (bijvoorbeeld internet bij KPN en TV bij T-Mobile), moet je dat TV abo helaas zelf opzeggen. Ook een gedeelte van je internet-televisie contract naar Ziggo.nl omzetten is niet mogelijk met de overstapservice.

Extra entertainment zoals Viaplay, kun je ook gemakkelijk zelf omzetten. Want wat kost Viaplay bij Ziggo, KPN of T-Mobile? Overal hetzelfde. Wel zo makkelijk.

Afkoopsom internet provider

Afkoopsom

Als je bij (bijv.) KPN weggaat, voordat je lopende contract verlopen is, is de kans groot dat je een afkoop som moet te betalen bij je huidige telecomprovider. Controleer dus eerst je contractdatum en opzegtermijn in je lopende contract.

Ben je het eens om de afkoop som te betalen, zul je hiervoor een rekening krijgen van je huidige provider. Wil je geen afkoopsom betalen, dan zijn er verschillende mogelijkheden afhankelijk van de situatie:

  • Is inmiddels je bestaande contract verlopen, en valt de overgangsdatum binnen de periode 30-90 dagen, gaat de omschakeling gewoon door.
  • Verloopt je bestaande contract nog binnen de periode van minimaal 30 dagen en maximaal 90 dagen,  gaat de overgang ook gewoon door. 
  • Verloopt je bestaande contract pas na de 112 dagen, wordt de overstapservice geannuleerd, maar je bestelling gaat wel gewoon door. In dit geval moet je zelf je huidige abo opzeggen of contact opnemen met Ziggo.nl. 

Abonnement gedeeltelijk opzeggen

Als je alleen een deel van je huidige diensten wil opzeggen (bijvoorbeeld alleen internet of alleen televisie), is de overstapservice niet voor jou en kun je het niet gebruiken.

Ziggo pakketten

Zakelijk abonnement Ziggo overstappen van provider of particulier abo

Ziggo.nl helpt je niet bij het omzetten van je zakelijke internet contract naar een andere telecomprovider. Gelukkig kan je dit eenvoudig zelf doen.

Switchen van een particulier Ziggo-abonaar zakelijk is heel gemakkelijk. Je neemt contact op met Ziggo.nl en je abo wordt omgezet naar zakelijk. 

Ziggo verlengen of van pakket veranderen

Als je huidige Ziggo-contract binnenkort afloopt, dan heb je twee opties: je kunt je Ziggo-abo verlengen of een ander internetpakket kiezen. Welke keuze je ook maakt, Ziggo.nl helpt je graag met de kosteloze overstapservice. Bovendien behoud je altijd je telefoonnummer.

Ziggo verlengen

Als je tevreden bent met je huidige Ziggo-pakket, dan kun je ervoor kiezen om het contract te verlengen. Dit kan online via MijnZiggo of door contact op te nemen met de klantenservice.

Vergeet niet om tijdig te verlengen, want als het contract afloopt wordt je internetverbinding automatisch gestopt en kun je geen gebruik meer maken van de diensten. Het is daarnaast mogelijk dat er dan een nieuwe prijs geldt voor jouw favoriete pakket. Verleng daarom op tijd.

Ervaringen overstappen van KPN naar Ziggo

Ervaringen.nl geeft Ziggo een 1.6 op basis van feedback van hun gebruikers en Trustpilot zelfs een 1.3. De meeste klachten betreffen de overgang naar een Ziggo-abo. Veel gebruikers hadden problemen met het overzetten van het klant-account van hun overleden echtgenoot naar hun naam.

Trustpilot

Overstappen naar Ziggo ervaringen - Trustpilot

Ervaringen.nl

Overstappen naar Ziggo ervaringen - Ervaringen.nl

Veelgestelde vragen

Wat is goedkoper, Ziggo of KPN?

Een Ziggo-abo is in het begin goedkoper dan KPN, als je kijkt naar de prijs van internet, tv en vaste telefonie (Alles-in-1). Echter op lange termijn is KPN goedkoper waardoor sommigen switchen naar KPN.

Hoe lang duurt switchen naar een Ziggo-abo?

Switchen naar Ziggo.nl duurt normaal gesproken minimaal 15 dagen en maximaal 112 dagen. Je kunt de Overstapservice gebruiken om je overgang naadloos af te handelen en te voorkomen dat je zonder televisie of internet zit tijdens de overgang.

Kan ik zomaar naar een andere telecomprovider gaan?

Je kunt altijd naar een andere aanbieder omschakelen, maar het is belangrijk om je huidige contract te checken en eventuele extra kosten in overweging te nemen voordat je switcht (aanvullende voorwaarden zoals contractduur of opzegtermijnen). 

Wat is het goedkoopste abo van Ziggo?

Het goedkoopste abo van Ziggo.nl is €42,50 per maand zonder online TV. Als je een televisiepakket wilt, dan is de Alles-in-1 optie beschikbaar voor €59,00 per maand.

Heeft Ziggo ook onbeperkt internet sim only?

VodafoneZiggo heeft een onbeperkt internet sim only, via Vodafone.

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Lucas, oprichter van Gratis Nieuwsgroepen en al sinds 1995 online, is meer dan zomaar een ondernemer. Als tech-pionier met een achtergrond in technische informatica heeft hij het internet zien evolueren. Met ruim twintig jaar ervaring in internet, Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je alles uit je digitale leven kunt halen, en deelt hij deze kennis op een toegankelijke manier. Lucas is tegen censuur en privacy schending en niet te vinden op sociale media.

Categorieën ISP

Plaats een reactie