Overstappen naar Ziggo: Let op met de overstapservice

overstappen naar Ziggo

Op zoek naar een betere televisie- en internetprovider?

Met de gratis overstapservice van Ziggo en behoud van nummer heb je een gemakkelijke overstap en kom je niet zonder internet te zitten.

Ontdek hier waar je op moet letten en wat er nog meer mogelijk is bij Ziggo.

Gratis overstapservice Ziggo 

Wanneer je switcht naar Ziggo, is de overstap service gratis en krijg je hoge korting. Als je je e-mailadres geeft, word je via e-mail op de hoogte gehouden van je bestelling, anders gaat dit per post. 

De Ziggo overstapservice met telefoonnummer behoud, regelt alles omtrent jouw overschakeling gratis. Ze zullen eventuele problemen oplossen en de switch zo plannen dat je dubbele kosten voorkomt en ook niet zonder internet komt te zitten. 

Natuurlijk raden wij aan eerst een postcodecheck te doen om te zien of Ziggo op jouw adres beschikbaar is, maar in de meeste gevallen zal dit zo zijn, omdat Ziggo een dekking van 90% heeft in Nederland.

Overstapservice Ziggo met nummerbehoud

Als je omschakelt naar Ziggo, hoef je je huidige telefoonnummer niet op te geven. Ziggo biedt een gratis overstap service aan, waardoor je gemakkelijk kunt switchen zonder dat je telefoonnummer verandert en je niet zonder internet komt te zitten.

Overstapservice Ziggo

Bovendien krijg je ook nog eens korting op de eerste 9 maanden (in plaats van 6 maanden) op je nieuwe abo.

Overstappen naar Ziggo met behoud van emailadres

Gebruik je een e-mailadres van je huidige provider, dan kun je die niet zondermeer meenemen naar Ziggo. Maar meestal is er wel een oplossing te vinden.

Als je bijvoorbeeld van KPN overstapt naar Ziggo dan kun je het beste een e-mail only abonnement bij KPN nemen. Je moet hier wel €7,50 per maand voor betalen.

Overstappen van provider (KPN) naar Ziggo aansluiting

Als je gebruik wilt maken van de overgangsservice voor het overstappen van KPN (of andere provider) naar het Alles-in-1 pakket van Ziggo, is dat heel eenvoudig. Ziggo zorgt ervoor dat jouw KPN-abonnement wordt beëindigd en je jouw huidige telefoonnummer kunt behouden. 

Je hoeft dan niets meer zelf te doen en alles wordt voor je geregeld, als je dat wilt. Een paar dagen voor activatie ontvang je een doe-het-zelf pakket, inclusief Mediabox en modem, waarmee je Ziggo zelf kunt installeren of het aan de gratis monteur overlaat.

Je hoeft je geen zorgen te maken over glasvezel in huis verlengen, omdat bij Ziggo geen glasvezel je huis binnenkomt. De Ziggo glasvezelkabel stopt namelijk bij de wijkkast.

Vervolgens hoef je alleen nog maar in te loggen op de wifi van je nieuwe provider (Ziggo) en je kunt genieten van een hoge internetsnelheid en TV met gratis Ziggo sport. Internetsnelheid wordt trouwens in Mbps aangegeven. Maar wat is Mbps?

De ervaringen met betrekking tot het overstappen van KPN naar een Ziggo aansluiting zijn helaas niet altijd positief.

Ziggo review

Overstappen naar Ziggo – alleen internet

Als je overstapt van (bijv.) T-Mobile naar internet van Ziggo (via de kabel), kun je gebruikmaken van de gratis overstap service als je huidige abonnement alleen voor internet is. Dit houdt in dat je huidige abo wordt beëindigd en dat je Ziggo internetverbinding start op het moment dat je huidige internetverbinding gestopt wordt. 

De omschakeling wordt dus naadloos op elkaar aangesloten en je behoudt ook je huidige telefoonnummer[i], als je daarvoor kiest.  Een gedeelte van je contract omzetten kan niet via de Ziggo overstapservice

Overstappen digitale TV Ziggo

Heb je momenteel je internet en TV abonnement bij dezelfde aanbieder, dan wordt je televisie automatisch meegenomen in de overstap service.

Als je echter een andere aanbieder hebt voor je TV (bijvoorbeeld internet bij KPN en TV bij T-Mobile), moet je dat TV abonnement helaas zelf opzeggen. Ook een gedeelte van je internet-televisie contract naar Ziggo omzetten is niet mogelijk met de overstapservice.

Extra pakketten zoals Viaplay, kun je ook gemakkelijk zelf omzetten. Want wat kost Viaplay bij Ziggo, KPN of T-Mobile? Overal hetzelfde. Wel zo makkelijk.

Afkoopsom internet provider

Afkoopsom

Als je van (bijv.) KPN overstapt naar Ziggo, voordat je lopende contract verlopen is, is de kans groot dat je een afkoop som moet te betalen bij je huidige provider. Controleer dus eerst je contractdatum en opzegtermijn in je lopende contract.

Ben je het eens om de afkoop som te betalen, zul je hiervoor een rekening krijgen van je huidige provider. Wil je geen afkoopsom betalen, dan zijn er verschillende mogelijkheden afhankelijk van de situatie:

  • Is inmiddels je bestaande contract verlopen, en valt de overgangsdatum binnen de periode 30-112 dagen, gaat de omschakeling gewoon door.
  • Verloopt je bestaande contract nog binnen de periode van 112 dagen,  gaat de overgang ook gewoon door. 
  • Verloopt je bestaande contract pas na de 112 dagen, wordt de overstapservice geannuleerd, maar je bestelling gaat wel gewoon door. In dit geval moet je zelf je huidige abonnement opzeggen of contact opnemen met Ziggo. 

Abonnement gedeeltelijk opzeggen

Als je alleen een deel van je huidige diensten bij je provider wil opzeggen (bijvoorbeeld alleen internet of alleen televisie), is de overstapservice niet voor jou en kun je het niet gebruiken.

Ziggo pakketten

Zakelijk abonnement Ziggo – Overstappen van provider of particulier abo

Ziggo helpt je niet bij het omzetten van je zakelijke internet contract naar een andere provider. Gelukkig kan je dit eenvoudig zelf doen.

Switchen van een particulier Ziggo abonnement naar zakelijk is heel gemakkelijk. Je neemt contact op met Ziggo en je abonnement wordt omgezet naar zakelijk. 

Ziggo verlengen of overstappen naar ander pakket

Als je huidige Ziggo-contract binnenkort afloopt, dan heb je twee opties: je kunt Ziggo verlengen of een ander internetpakket kiezen. Welke keuze je ook maakt, Ziggo helpt je graag met de kosteloze overstapservice. Bovendien behoud je altijd je huidige telefoonnummer.

Ziggo verlengen

Als je tevreden bent met je huidige Ziggo-pakket, dan kun je ervoor kiezen om het contract te verlengen. Dit kan online via Mijn Ziggo of door contact op te nemen met de klantenservice.

Vergeet niet om tijdig te verlengen, want als het contract afloopt wordt je internetverbinding automatisch gestopt en kun je geen gebruik meer maken van de diensten. Het is daarnaast mogelijk dat er dan een nieuwe prijs geldt voor jouw favoriete pakket. Verleng daarom op tijd.

Ervaringen overstappen naar Ziggo

Ervaringen.nl geeft Ziggo een 1.6 op basis van feedback van hun gebruikers. De meeste klachten betreffen het overstappen naar Ziggo. Veel gebruikers hadden problemen met het overzetten van het klant-account van hun overleden echtgenoot naar hun naam.

Trustpilot

Overstappen naar Ziggo ervaringen - Trustpilot

Ervaringen.nl

Overstappen naar Ziggo ervaringen - Ervaringen.nl

Veelgestelde vragen

Wat is goedkoper, Ziggo of KPN?

Ziggo is in het begin goedkoper dan KPN, als je kijkt naar de prijs van internet, tv en vaste telefonie (Alles-in-1). Echter op lange termijn is KPN goedkoper waardoor sommigen switchen van Ziggo naar KPN.

Hoe lang duurt overstappen naar Ziggo?

Overstappen naar Ziggo duurt normaal gesproken minimaal 15 dagen en maximaal 112 dagen. Je kunt de Overstapservice gebruiken om je overgang naadloos af te handelen en te voorkomen dat je zonder televisie of internet zit tijdens de overgang.

Kan ik zomaar overstappen naar een andere provider?

Je kunt altijd overstappen naar een andere aanbieder, maar het is belangrijk om je huidige contract te checken en eventuele extra kosten in overweging te nemen voordat je overstapt. Sommige aanbieders hebben aanvullende voorwaarden zoals contractduur of opzegtermijnen. 

Wat is het goedkoopste abonnement van Ziggo?

Het goedkoopste abonnement van Ziggo is €42,50 per maand zonder online TV. Als je een televisiepakket wilt, dan is de Alles-in-1 optie beschikbaar voor €59,00 per maand.

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Maak kennis met Lucas, oprichter van o.a. Gratis Nieuwsgroepen en online sinds 1995 - ervaarde de opkomst en evolutie van het internet. Een tweaker in hart en nieren. Met meer dan decennia ervaring in Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je veilig en anoniem kunt downloaden.

Plaats een reactie