Ervaringen overstappen van Ziggo naar KPN glasvezel

Ontdek waarom switchen van Ziggo naar KPN glasvezel een slimme zet is in ons digitale tijdperk.

Ervaar zelf de ongekende snelheden en stabiele glasvezelverbinding .

Laat je verrassen door de voordelen en maak een weloverwogen keuze voor je internettoekomst.

Overstappen van Ziggo naar KPN glasvezel

Stap moeiteloos over van Ziggo naar KPN

Wil je switchen van Ziggo naar KPN? Je kunt makkelijk switchen als je deze punten volgt:

 1. Controleer KPN beschikbaarheid via onze glasvezel check.
 2. Kies een internetabonnement op de website van KPN.
 3. Check Ziggo opzegtermijn om dubbele kosten te vermijden.
 4. Gebruik de overstapservice van KPN om niet zonder internet of TV te komen zitten
 5. Volg overstapstatus via KPN tool.
 6. Installeer je nieuwe abonnement van KPN zelf of met een monteur.

Onze ervaring is dat switchen ongeveer 14 dagen duurt. Lees verder over onze ervaring met handige informatie.

Met meer dan een kwart eeuw ervaring in de internetsector, zijn wij bij Gratis Nieuwsgroepen de absolute experts op het gebied van Nederlandse internetproviders. Wij staan garant voor niet alleen een vlekkeloze aansluiting, maar ook voor het bieden van de allerbeste providerkeuzes, specifiek afgestemd op je unieke situatie.

Waarom glasvezel ipv Ziggo?

Er zijn verschillende duidelijke redenen waarom glasvezel internet en TV beter is dan Ziggo.

 • Hogere uploadsnelheid – Een glasvezelverbinding biedt dezelfde hoge up- en downloadsnelheden, terwijl de uploadsnelheid van Ziggo ontzettend laag is naar verhouding.
 • Lagere prijzen – Doordat KPN het glasvezelnetwerk opengesteld heeft voor andere providers, is er meer concurrentie waardoor prijzen vaak lager uitvallen en mogelijk nog verder dalen.
 • Techniek van de toekomst – Met glasvezelkabels zijn snelheden boven de 10 Gbps mogelijk, terwijl Ziggo’s glasvezel-coax combinatie beperkt blijft tot ongeveer 10 Gbps met lagere uploadsnelheden..
 • Betrouwbaarder – Glasvezel is veel stabieler en heeft aantoonbaar minder storingen en ruis dan kabel.
 • Geen snelheidsverlies – Met een glasvezelconnectie heb je geen snelheidsverlies door de afstand tot de wijkkast, in tegenstelling tot Ziggo, wat zorgt voor optimale latency.

Kiezen voor glasvezeltechnologie is logisch als het beschikbaar is; eenmaal ervaren wil je niet meer terug naar kabel. Maar welk abonnement moet je nemen en hoeveel Mbps is normaal voor wifi?

Als je twijfelt tussen Ziggo of KPN is het goed om te weten dat bij Ziggo de glasvezelkabel niet tot aan je woning loopt maar bij de wijkkast overgaat naar de gewone coax kabel. Je kunt daarom beter eerst glasvezel aanbieders vergelijken.

Doordat Ziggo de monopolie over kabel heeft, zijn de prijzen buitenproportioneel hoog. Door de opmars van glasvezelverbindingen, voorspellen wij dat Ziggo genoodzaakt zal zijn de prijzen te verlagen.

Ervaringen wisselen van Ziggo naar glasvezel van KPN

De meeste mensen zijn zeer enthousiast over de KPN glasvezelservice. De algemene waardering van klanten is hoog.

Onze collega switcht op dit moment over van Ziggo zakelijk naar KPN zakelijk glasvezel met behulp van de overstapservice. KPN geeft in dit geval 12 maanden voor de halve prijs en twee Wi-Fi boosters ter waarde van 200€. Volledige installatie door monteur – gratis.

Overstappen van Ziggo naar glasvezel
De bestelling van alleen internet (zakelijk) van onze collega (weg bij Ziggo)

Mocht je internet en een mobiel abonnement van KPN combineren (op hetzelfde adres), dan krijg je extra korting. Bekijk hier de beste mobiele netwerk provider die bij jou past.

Behalve de glasvezelinternetproviders zelf doet de Consumentenbond[1] regelmatig tevredenheidsonderzoeken onder glasvezelinternet gebruikers. Over glasvezelinternet zelf zijn de ondervraagden zeer tevreden, maar soms gaat overstappen niet altijd vlekkeloos.

Er zijn trouwens onlangs alles ook mensen die overstappen van KPN naar Ziggo.

Ervaringen overstappen van Ziggo naar KPN glasvezelErvaringen overstappen van Ziggo naar KPN glasvezel
Ervaringen overstappen van Ziggo naar KPN glasvezelErvaringen overstappen van Ziggo naar KPN glasvezel

Glasvezel tov Kabel

Hieronder zetten we de voor en nadelen van glasvezelconnecties ten opzichte van kabel op een rijtje.

Voordelen glasvezel

 • Het snelst
 • Gelijke upload- en downloadsnelheden
 • Stabiel
 • Veel minder storingsgevoelig
 • Meer diensten mogelijk zoals 4K zenders
 • Vaak goedkoper

In veel landen worden de glasvezelkabels niet ingegraven zoals in ons land maar via daken en elektriciteitspalen geleid.

Nadelen glasvezel

 • Glasvezel ligt nog niet overal in Nederland
 • Glasvezel is breekbaar (na aanleg geen probleem meer)

Aansluitschema glasvezel van KPN

Wil je glasvezelaansluiting van KPN (of Delta netwerk – Delta glasvezelreview komt eraan), is dit in een paar eenvoudige stappen geregeld:

 1. Glasvezelaansluiting aanvragen
 2. KPN maakt een plan voor jouw buurt
 3. Jij geeft toestemming voor een glasvezelaansluiting
 4. Er wordt gegraven
 5. KPN Netwerk/aansluit-afspraak
 6. Een monteur installeert bij jou thuis een glasvezelkastje en glasvezelmodem
 7. Gebruik nu glasvezelinternet

Wat zijn de beste glasvezel internet providers?

De beste glasvezelinternet (en interactieve TV en vast bellen) providers zijn KPN en T-Mobile omdat ze de grootste dekking hebben. Interessant is dat het netwerk van KPN opengesteld is voor andere providers.

Delta internet heeft gekozen om een eigen glasvezelnetwerk uit te rollen dat net zo goed en betrouwbaar is als KPN. Bovendien zijn ze inmiddels in elke provincie vertegenwoordigd.

Wil je antwoord op de vraag: Is er glasvezel op mijn adres? Dan kan je (Delta) glasvezel beschikbaarheid testen met onze postcode checker. Hoef je niet te zoeken op het Delta glasvezelforum en dergelijke.

ProviderGlasvezel netPrijs/mnd (vanaf)Mbps (vanaf)
1Freedom InternetKPN€3450
2KPNKPN€3550
3T-MobileKPN€30100
4CaiwayDELTA€3575
5Online.nlKPN€26,50100
6DeltaDELTA€42,50150
7YoufoneKPN€2550
8SolconKPN€49,99100
9Budget alles-in-1KPN€19,5050
10TriNedKPN€49,50500
De beschikbaarheid kun je met onze postcodecheck te weten komen

Heeft Ziggo glasvezel?

Ziggo heeft glasvezeldekking tot aan de wijkcentrales. Vanaf de wijkcentrale tot aan je deur loopt de coax-kabel. Het wordt dan ook een glasvezel-coaxkabel netwerk genoemd.

Ziggo weet de discussie -dat een hogere upload niet nodig is- aardig hoog te houden. Is hier misschien een reden voor? Check hier onze Ziggo glasvezel ervaringen.

Als iemand die al meer dan 20 jaar in het buitenland woont, in een land dat in Europa als tweede wereld beschouwd wordt, is het verbazingwekkend de glasvezeldiscussie in Nederland te volgen. Ik heb zelf al ruim vijf jaar glasvezelinternet in ons afgelegen vakantiehuis (5km tot de dichtstbijzijnde verharde weg) en in ons appartement in de stad al meer dan tien jaar.

Over de vraag of op termijn Ziggo overgaat op glasvezel, antwoordt Leo-Geert van den Berg, director fixed networks VodafoneZiggo – in een tweakers interview van februari 2023:

“Uiteraard hebben wij daar ook naar gekeken, maar wij zien op dit moment geen reden om dat te doen. Wij zien dat we met het huidige netwerk, dat voor een groot deel al glasvezel is, genoeg capaciteit, kwaliteit en snelheid kunnen bieden voor onze klanten voor de komende jaren. Daarmee is er niet een directe reden voor ons om het bestaande netwerk te gaan verglazen.” – Leo-Geert van den Berg

De voordelen van glasvezel ten opzichte van kabel (Ziggo) zijn overduidelijk en onze persoonlijke ervaring, tijdens het overstappen naar KPN, was positief.

Valt jouw keuze eerder tussen T-Mobile of KPN, weet dan dat ze allebei (tot voor kort) het KPN glasvezelnetwerk gebruiken. T-Mobile is inmiddels bezig een eigen glasvezelnet op te zetten.

Veelgestelde vragen

Is een glasvezelaansluiting goed?

Een glasvezelaansluiting heeft in vele opzichten voordelen. Het is sneller, stabieler en geeft minder ruis en storingen.

Kan ik Ziggo aansluiten op glasvezel?

Ziggo biedt op veel locaties gedeeltelijk glasvezelverbindingen aan, meestal tot de wijkkast en daarna kabel naar je huis, wat de voordelen van glasvezel beperkt.

Is het verstandig om glasvezel te nemen?

Glasvezel is een slimme keuze voor stabiele verbindingen met gelijke upload- en downloadsnelheden, en is toekomstbestendig tegenover de beperkingen van Coax-kabel.

Kan ik mijn glasvezelabo meenemen als ik ga verhuizen?

Ja, je hebt meestal de mogelijkheid je glasvezelabo mee te nemen als je verhuist. Houdt er wel rekening mee, dat je op tijd de verhuizing doorgeeft aan je provider.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën ISP

Plaats een reactie