Viaplay abonnement kosten: Bij Ziggo, KPN of is direct beter?

Viaplay abonnement kosten

Viaplay heeft z’n grote intrede in Nederland gemaakt door (onder andere) de Formule 1 rechten bij Ziggo weg te kapen.

Ontdek welk Viaplay abonnement je kan nemen, wat het aanbod is, en hoe je Viaplay in het buitenland kijkt.

Wat kost Viaplay? Rechtstreeks en via TV-providers

Een Viaplay abonnement kost tot 1 Augustus 2022 €9,99 per maand (daarna €13,99 /mnd). De nieuwe kortingsactie is €10,49 /mnd voor een jaar-abo. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende Viaplay pakketten bij TV-aanbieders maar de Viaplay kosten zijn in allebei de gevallen hetzelfde.

Via Play gratis kijken, zal niet lukken omdat ze alleen betaalde abonnementen hebben. Wel komt het voor dat providers (KPN, T-Mobile of Ziggo een speciale aanbieding hebben met een Viaplay free trial. Ook kun je zonder opzegtermijn Viaplay opzeggen.

Viaplay zelf heeft geen proefabonnement maar met een Viaplay los abonnement (maandelijks opzegbaar) kun je je voor Viaplay aanmelden op TV proberen en kijken of het je bevalt, voor je het voordeligere jaar-abo koopt. Viaplay kopen met de aanbieding 99 euro voor een jaar is al een hele tijd niet meer mogelijk.

T-Mobile Viaplay abonnement kosten

Nieuwe T-Mobile klanten (nieuwe abonnementen) en bestaande klanten die hun jaarabo verlengen krijgen de eerste maand 50% korting op Viaplay. Na afloop betaal je tot 4 Augustus €9,99 en daarna de reguliere prijs van €13,99 per maand.

Bestaande T-Mobile klanten betalen tot 4 Augustus €9,99 per maand, voor hetzelfde (rechtstreekse) aanbod. Op de eerste maand krijg je korting (€9,99) en na 4 Augustus het reguliere tarief €13,99 per maand.

KPN Viaplay abonnement kosten

Bij de KPN aanbieding Viaplay betalen Nieuwe en bestaande KPN klanten tot 4 Augustus €9,99 per maand en daarna €13,99 per maand. Op het Viaplay Xtra KPN kanaal (Viaplay KPN zender) is het aanbod is hetzelfde als rechtstreeks bij Viaplay.

Ziggo Viaplay abonnement kosten

Bij de aanbieding Viaplay Ziggo betaal je tot 1 Augustus €9,99 per maand (daarna €13,99 per maand). Je hebt precies hetzelfde aanbod als bij een rechtstreeks abo en er is (nog) geen Viaplay jaarabonnement.

Viaplay account delen

We krijgen veel vragen zoals “Hoeveel accounts Viaplay?” maar de correcte vraag zou moeten zijn “Hoeveel apparaten per Viaplay account?”.

Voor alle abonnementen van Viaplay geldt dat je op vijf verschillende apparaten ingelogd kunt zijn en op twee daarvan tegelijkertijd kunt streamen. Dit betekent dat je een Viaplay-abonnement delen kunt met een vriend of familielid waardoor je de Viaplay prijzen kunt halveren.

Je kunt dus op twee verschillende locaties, op hetzelfde moment Formule 1 kijken of een film streamen. De limiet voor het tegelijkertijd ingelogd zijn van vijf apparaten geldt voor 24 uur, waarna je op andere apparaten kunt inloggen, zolang het er niet meer dan vijf zijn.

Viaplay direct vs Viaplay TV-provider

De Viaplay Nederland kosten zijn inmiddels hetzelfde als bij iedere TV aanbieder (nog geen Viaplay jaar abonnement). De speciale actie van Ziggo is voorbij. Verder zijn er twee belangrijke verschillen:

 1. Betaling – Bij Ziggo worden de Viaplay kosten toegevoegd aan je Ziggo rekening. Je hoeft dus geen extra rekening te betalen. Makkelijk.
 2. Formule 1 live op kanaal 200 – Bij Ziggo kun je tot en met 31 december 2022 de F1 races van Zaterdag en Zondag live kijken op kanaal 200 via je Ziggo TV box. (streamen via de Viaplay app is in beide gevallen ook mogelijk)

Hoe kijk ik Viaplay met T-Mobile / Ziggo / KPN?

Viaplay via T-Mobile kijken kun je als je T-Mobile TV hebt tot 31 December 2022 op kanaal 140 formule 1 kijken of gewoon streamen via de Viaplay app:

 • Open de Viaplay app op een smart apparaat (telefoon, tablet, smart TV zoals Android TV, computer, notebook enz).
 • Via de Viaplay app op een smart device Chromecasten naar je TV.

Je kunt gemakkelijk je Viaplay abonnement opzeggen. Als je je abonnement wilt opzeggen kun je dit op elk moment doen voor de volgende betaling.

Viaplay via Ziggo kijken kun je tot en met 31 december 2022 op kanaal 200 en verder kun je op de volgende manieren streamen via de Viaplay app:

 • Via je Ziggo verbinding (Media box Next en Next mini) op kanaal 154. De Viaplay app opent automatisch.
 • Direct in de Viaplay app op elk smart apparaat (telefoon, tablet, smart TV, computer, notebook enz).
 • Via de Viaplay app op een smart device Chromecasten naar je TV.

Viaplay opzeggen via Ziggo werkt net als bij de andere TV aanbieders. Zorg dat je voor de volgende betaling opzegt.

Viaplay via KPN kijken kun je alleen met de Viaplay app (en een KPN abonnement) op de volgende manieren:

 • Open de Viaplay app op een smart apparaat (telefoon, tablet, smart TV, computer, notebook enz).
 • Via de Viaplay app op een smart device Chromecasten naar je TV.

Viaplay Nederland aanbod – sport, films en series

Viaplay is een streaming service (net als Netflix, Hulu, Disney+ enz) uit Zweden, die behalve films en series ook veel sport uitzenden en niet te vergeten Viaplay Originals. Bekende internationale films zoals ‘Men in Black’, ‘Jumanji’, ‘Tomb Raider’, etc. naast series zoals ‘The Goodwife’ en ‘The Good Doctor’ zijn op Viaplay te zien. In vergelijking tot de Discovery Plus kosten is het goedkoop Viaplay te kijken.

Welke sporten exclusief op Viaplay?

In Nederland heeft Viaplay de uitzendrechten van Formule 1 en de Premier en Champions League en meerdere andere sporten. Viaplay is een nieuwe streamingdienst voor deze populaire sporten, voorheen had Ziggo Sport deze rechten.

Sporten exclusief op Viaplay:

 • Formule 1
 • Champions League
 • Engelse Premier League (vanaf aug 2022)
 • Duitse Bundesliga
 • PDC Darts
 • KSW MMA (Mixed Martial Arts)
 • Vrouwenvoetbal (Italiaanse serie A)
 • Matchroom snooker en pool

Als je eenmaal een abo hebt wil je nooit meer Viaplay opzeggen. UFC terug kijken of live streamen kan helaas niet met Viaplay, maar wel met Discovery+.

Verschilt het Viaplay aanbod per land/regio?

Het internationale aanbod van Viaplay verschilt niet of nauwelijks, maar Viaplay heeft aangegeven de focus te gaan leggen op lokale content (net als Netflix). Het bedrijf wil Nederlandse Viaplay kijkers een mix van internationale en Nederlandse content brengen zowel voor kinderen als volwassenen.

Zo is bijvoorbeeld eind april de Nederlandse versie van ‘Dragons Den’ gestart op Viaplay en worden Nederlandse shows als ‘Something Stupid’ en ‘De Schuldige’ toegevoegd. Verder gaan ze een eigen seizoen van ‘Celebrity Masterchef’ doen met bekende Nederlanders.

Viaplay is de enige Nederlandse streaming aanbieder die zonder extra kosten het complete hayu aanbod laat zien. hayu biedt de beste realityshows in een groot aantal subgenres zonder script, waaronder beroemdheden, lifestyle, huis en design, dating, koken, mode en ware misdaad.

Stream je liever boeken, neem dan een luisterboeken abonnement.

Viaplay met VPN in het buitenland kijken in 3 stappen

Ben je bijvoorbeeld in Turkije op vakantie kun je een Nederlandse VPN server kiezen waardoor je een Nederlands IP-adres krijgt en het voor Viaplay lijkt of je gewoon in Nederland bent.

Natuurlijk heb je een VPN abo nodig om VPN servers zelf te kunnen kiezen. De VPN die het beste bij jou past kun je zelf kiezen uit onze Top 5 die verderop uitgelicht is.

Viaplay kijken kan waar en wanneer je wilt door VPN op meerdere apparaten te installeren. Volg eerst deze 3 eenvoudige stappen:

 1. Open je VPN app en log in
 2. Verbind met een Nederlandse server of een server in de EU
 3. Open je Viaplay app en geniet van alle programma’s!

In welke landen werkt Viaplay niet zonder VPN?

Viaplay werkt niet in landen buiten de EU. Sommige Europese landen zijn geen onderdeel van de EU, zoals Groot-Brittannië, Zwitserland en Noorwegen. Noorwegen is trouwens het enige land buiten de EU waar Viaplay wel werkt.

Dit zijn de landen waar Viaplay wel werkt[1]: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Formule 1 live streamen zonder Viaplay

Een alternatief voor een Viaplay abonnement is Formule 1 TV. De F1 TV Pro kosten zijn een stuk lager dan bij Viaplay.

Vind je de Viaplay F1 kosten (en die van F1 TV) aan de hoge kant en wil je toch Formule 1 live streamen, dan kan dat met behulp van VPN. Er zijn namelijk genoeg landen die de Formule 1 gratis live streamen en je krijgt direct toegang tot die sites via een VPN server van het desbetreffende land.

Af en toe hebben ze een actie en kun je F1 TV Pro korting krijgen. Met een F1 TV acces abonnement ben je nog goedkoper uit, maar heb je alleen toegang tot herhalingen en exclusieve documentaires (over o.a. historische races), en geen livestreams.

Hou je niet van buitenlands commentaar, kun je zelfs gemakkelijk het online F1 commentaar van Olav Mol synchroniseren met de live Formule 1 beelden. Hoe je dit precies kunt doen, lees je in ons Formule 1 artikel.

Voor autosport beschouwingen is Ziggo Sport Race Café één van de beste programma’s.

Wat is de beste Viaplay VPN?

De beste allround VPN voor Viaplay is NordVPN. Vlak erachter op de tweede en derde plaats komen Surfshark en PrivadoVPN .

De beste en goedkoopste Viaplay VPNs scoren hoog op de volgende drie punten:

 • Servers in de EU
 • Snelheid
 • Gebruiksvriendelijkheid

Wil je (nog) niet betalen voor een VPN? Check dan verderop onze top 3 gratis VPN’s om Viaplay naar het buitenland mee te nemen, echter wel met beperkingen.

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN is qua privacy en servernetwerk een van de beste VPNs. Met meer dan 200 servers alleen al in Nederland, en een paar duizend in Europa heb je altijd een snelle verbinding.

De NordVPN servers zijn waanzinnig snel en stabiel, wat voor streaming op Viaplay ontzettend belangrijk is. Split tunneling maakt het mogelijk om, bijvoorbeeld, vanuit het buitenland Viaplay te streamen en tegelijkertijd ook de lokale content te kunnen blijven bezoeken.

De apps werken op alle gangbare apparaten en zijn intuïtief en gemakkelijk in het gebruik. Dus waarom zou je NordVPN opzeggen?

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark’s bewezen privacy-beleid is uitstekend en hun grote wereldwijde servernetwerk heeft met name in Europa veel servers. Tel hierbij de geweldige resultaten van onze snelheidstesten en de gunstige prijs bij op.

De software clients van Surfshark zijn bijzonder eenvoudig te gebruiken op met de meest gangbare apparaten (inclusief Linux).

3. PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN heeft snel een naam gemaakt en breidt hun serverpark sterk uit, waarbij alle servers hun eigendom zijn (ze komen uit de Usenet industrie).

De apps zijn ook snel op topniveau gebracht en met een uitstekend gebruiksgemak. Het Privado WireGuard (beta) protocol is ultrasnel. Na een jaar lang (dagelijks) testen van buiten de EU, kunnen we met zekerheid concluderen dat PrivadoVPN een uitstekende optie is voor Viaplay vanuit het buitenland.

We hadden geen IP of andere lekken, en PrivadoVPN wordt gezien als een van de veiligste VPN’s van dit moment.

4. VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN is gefocust op streaming, en Viaplay werkt uitstekend met deze VPN vanuit het buitenland. VyprVPN heeft veel servers in Europa, met keuze van de server locatie. Voor Nederland is dit Amsterdam.

Door het WireGuard protocol zijn ze razendsnel wat natuurlijk voor Viaplay en Formule 1 streaming een eerste vereiste is. De apps zijn gebruiksvriendelijk met een handige indicatie van de server belasting per locatie.

5. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost focust net als VyprVPN op streaming. Onze testen toonden dat we zonder problemen toegang kregen tot onze NL Viaplay van buiten de EU en ook andere streaming services op verschillende locaties.

Door het CyberGhost WireGuard protocol, hadden we geen enkel probleem met snelheden. Geen lange laadtijden, of buffering, alleen puur kijkplezier.

Qua privacy is CyberGhost misschien ietsje minder (overgenomen zijn door Kape Technologies), maar voor streamen is CyberGhost een prima oplossing.

Waarop we VPN’s voor Viaplay hebben getest

 • Serverlocaties – In Europa moeten er voldoende servers zijn om Viaplay vanuit het buitenland te kijken.
 • Verbindingssnelheden – Snelheid is voor streaming uiterst belangrijk. Om in het buitenland van Viaplay te kunnen genieten heb je snelle verbindingen nodig.
 • Apparaten – De apparaten waarop je Viaplay wilt kijken moeten compatibel zijn met de VPN software.
 • Split tunneling – Het is handig om zowel lokaal internet te gebruiken als ook een aparte VPN verbinding voor Viaplay in NL.

Gratis vs betaalde VPN

Alle betrouwbare gratis VPN’s hebben beperkingen die zeer slecht samengaan met streamen op Viaplay of andere platformen zoals bijvoorbeeld Ziggo GO. (onbetrouwbare gratis VPN’s met risico op virussen, malware enz. hebben we buiten beschouwing gelaten)

De meest voorkomende beperkingen zijn gereduceerde servers, snelheidsbeperkingen en datalimieten. Wij hebben uit een grote hoeveelheid gratis VPN’s, voor de beste Viaplay streaming ervaringen gekozen.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

De beste gratis Viaplay VPN voor streamen is PrivadoVPN. Je krijgt twaalf servers, één verbinding en tien GB per maand. Deze datalimiet beperkt je tot ongeveer tien uur streamen, wat neerkomt op één keer in de week een filmpje.

Hide.me

Hide.me VPN

Hide.me VPN’s gratis pakket lijkt veel op Privado. Je hebt ook tien GB per maand, en vijf serverlocaties (~100 servers). Ook bij Hide me kun je maar één apparaat gelijktijdige verbinden en de tien GB per maand zijn goed voor ongeveer tien uur streamen.

VPN Nederland

Beste VPN van Nederland

VPN Nederland bied je het volledige premium VPN pakket met alleen een datalimiet van 2 GB/maand. Dit is natuurlijk heel weinig. In plaat van één film per week zoals bij Privado en Hide.me kijk je maar één film per maand.

Je kunt nu een onderbouwde keuze maken (voordat je een abonnement afsluit) welk Viaplay abo het beste bij je past en of je een VPN nodig hebt, bijvoorbeeld op vakantie. Probeer zelf gratis welke VPN jou het beste bevalt of kies er één uit ons vergelijk.

Veelgestelde vragen

Wat kost Viaplay na 1 jaar?

Viaplay kost na 1 jaar (vanaf 1 augustus 2022) €13,99 per maand.

Hoe krijg is een abonnement op Viaplay?

Je kunt een rechtstreeks abonnement op Viaplay afsluiten door de link in dit artikel te volgen. Je kunt ook een Viaplay Nederland abonnement kiezen via een Ziggo, KPN of T-Mobile pakket.

Hoeveel kost Viaplay bij Ziggo?

Viaplay bij Ziggo kost tot 1 Augustus €9,99 en daarna €13,99 per maand.

Waar is Viaplay het goedkoopste?

Viaplay is het goedkoopste bij KPN als je nog geen KPN klant bent. Nieuwe KPN klanten die een Viaplay abonnement afsluiten krijgen 9 maanden gratis en betalen daarna €13,99 per maand.

Wat krijg je allemaal bij Viaplay?

Bij Viaplay krijg je Sport (F1, Bundesliga, Premier League voetbal, enz.), Series, Films en speciale content voor kinderen.

Hoe duur is Viaplay?

Viaplay kost vanaf 1 augustus 2022 €13,99 per maand