Vodafone glasvezel check – Nu T-Mobile Thuis (Zakelijk)

Op zoek naar razendsnel glasvezelinternet? Ontdek nu hoe Odido Thuis met Vodafone’s glasvezelnetwerk jouw online ervaring kan transformeren.

Doe de Vodafone glasvezelpostcodecheck en stap vandaag nog over op betrouwbaar en supersnel internet.

Vodafone glasvezel check

Doe de VodafoneZiggo glasvezel-postcodecheck

Om te kijken of Vodafone glasvezelinternet (Odido) op jouw adres beschikbaar is, kun je onze Vodafone-glasvezelcheck doen (Of Ziggo glasvezel check). Na het invoeren van je postcode en huisnummer, krijg je een overzicht van het aanbod van de verschillende providers op jouw adres.

Gratis Nieuwsgroepen is meer dan 25 jaar actief in de internetsector, met de laatste jaren een speciale focus op het beoordelen van glasvezel diensten. Dankzij onze uitgebreide kennis kunnen we je uitstekend ondersteunen bij het uitvoeren van een nauwkeurige glasvezelcontrole en bij het kiezen van de geschikte glasvezelaansluiting.

Waarom heeft VodafoneZiggo glasvezel-internet aan Odido verkocht?

De verkoop van Vodafone Thuis internet, interactieve televisie en telefonie aan Odido was een logische voorwaarde van de Europese Commissie[i] voor het goedkeuren van de fusie tussen Vodafone en Ziggo.

Door de verkoop van Vodafone TV en internetdiensten zou er meer concurrentie op de markt moeten komen voor thuisaansluitingen. Vodafone besloot daarom om haar fysieke netwerkdiensten te verkopen aan Odido.

Het was een slimme oplossing voor iedereen:

  • Vodafone televisie en internet, kreeg z’n eigen kabelnetwerk (Ziggo Giga) in beheer, naast mobiel bellen
  • Odido kon haar internetportfolio in één klap naar een serieus niveau brengen.
  • De klanten van Vodafone profiteerden nog steeds van snelle en betrouwbare glasvezelverbindingen.

In de jaren daarvoor had Vodafone geen eigen netwerk maar leverde het glasvezelinternet via het glasvezelnetwerk van Reggefiber.

Vodafone van glasvezelinternet naar hybride netwerk

Voor de fusie met Ziggo maakte Vodafone gebruik van een glasvezelnetwerk (Reggefiber) voor internetservices voor klanten. Dit is met de verkoop naar Odido gegaan en Vodafone heeft in plaats daarvan het Ziggo Giganet gekregen.

Dit Giganet netwerk is echter geen glasvezelnetwerk, maar bestaat uit een combinatie van een open glasvezelnetwerk en coax-kabel. Zo wordt de verbinding tussen wijkkast en woning gemaakt met een coax-kabel, waardoor het geen 100% glasvezelnetwerk, maar een hybride netwerk is.

Fiber-optisch internet is minstens tien keer sneller als kabel en DSL-verbindingen (sneller internet). Een geweldige bonus is dat het uploaden en downloaden even snel is. Bij iedereen is de situatie anders, dus check hier wat het antwoord is op de vraag: Hoeveel Mbit heb ik nodig?

Vodafone glasvezel zakelijk was heel populair in de begin dagen van glasvezelinternet. Waarom de verkoop van dit net voor VodafoneZiggo toch een interessante deal was, is duidelijk als je naar de abonnementen kijkt.

VodafoneZiggo heeft 150.000 internet-abonnementen verkocht en kreeg er met de fusie 3,8 miljoen klanten van Ziggo bij, met landelijke dekking. Lees daarom waar je op moet letten als je wilt overstappen naar Ziggo.

Odido – Vliegende start met Vodafone glasvezel

Odido bood eerder land-internetverbindingen aan onder de naam Online, nadat het merk was overgenomen van Orange Nederland in 2007.

Echter, in 2013 heeft de internetprovider besloten om deze afdeling voor vaste internetverbindingen te verkopen en hebben ze zich een tijd lang alleen op mobiele telefonie geconcentreerd.

Met de verkoop zijn 150.000 Vodafone internet-thuis klanten mee naar Odido gegaan. Dit gaf Odido direct een uitstekende start in Nederland op de telecom markt (T-Mobile glasvezel check).

Oude Vodafone glasvezel-TV en internet, alles in 1 aanbieding

Pakketten en abonnees zijn in de beginfase identiek gebleven. VodafoneZiggo heeft zelfs nog een aantal maanden de klantenservice gedaan als onderdeel van de overgangsdeal. Viaplay kan zowel via Odido als Ziggo besteld worden. Maar wat kost Viaplay per maand eigenlijk?

Hoe lang duurt glasvezel aanleggen in huis? Ligt er al een glasvezelkabelboom in de straat duurt de aanleg in huis niet meer dan een paar uur.

Veelgestelde vragen

Heeft VodafoneZiggo glasvezelinternet?

Er is geen glasvezel Vodafone netwerk (Internet, televisie en bellen) meer omdat ze het eind 2016 aan Odido verkocht hebben. Na de samenvoeging van Vodafone en Ziggo bieden ze Giganet aan wat een hybride-net is en niet 100% glasvezeldraad.

Wat is beter Ziggo of een glasvezelverbinding?

Een glasvezelverbinding overtreft Ziggo met gelijke upload- en download snelheden, ideaal voor streaming en videobellen (bij Ziggo is upload ongeveer 50 Mbps). Hoewel (nog) iets duurder, biedt het betere internetsnelheden en televisiekwaliteit dan kabel en DSL.

Kun je met Ziggo op glasvezel?

Je kunt met Ziggo geen volledige glasvezelaansluiting krijgen, tenzij de Ziggo glasvezel verbinding van de wijkkast naar je woning doorgetrokken wordt. Tot nu toe is dit alleen heel beperkt het geval bij nieuwbouw projecten.

Kan Ziggo over het glasvezelnetwerk van KPN?

Ziggo kan niet over het glasvezelnetwerk van KPN. Abonnees zijn daarentegen verplicht Giganet te gebruiken als onderdeel van hun Ziggo abonnement.

Wat krijg je als je Vodafone en Ziggo combineert?

Als je Vodafone en Ziggo combineert, krijg je €7,5 korting, dubbele data, gratis TV pakket naar keuze en een veilig internetpakket.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën ISP

Plaats een reactie