Vodafone glasvezel check – Nu T-Mobile Thuis (Zakelijk)

Op 16 december 2016 is Vodafone Thuis overgenomen door T-Mobile Nederland om een nieuwe afdeling voor glasvezel internet, TV en internet bellen te creëren, genaamd T-Mobile Thuis.

Vodafone glasvezel check

Vodafone heeft door de fusie met Ziggo een gezamenlijk netwerk gecreëerd voor vast en mobiel internet en verschillende digitale diensten. Terwijl T-Mobile een sterke comeback maakte op de vaste telecommarkt.

Doe de Vodafone glasvezel postcodecheck

Om te kijken of Vodafone glasvezel internet (T-Mobile) op jouw adres beschikbaar is, kun je onze Vodafone glasvezel check doen. Na het invoeren van je postcode en huisnummer, krijg je een overzicht van alle providers op jouw adres.

Waarom heeft Vodafone glasvezel internet aan T-Mobile verkocht?

De verkoop van Vodafone Thuis glasvezel internet, interactieve televisie en vaste telefonie aan T-Mobile was een logische voorwaarde van de Europese Commissie[i] voor het goedkeuren van de fusie tussen Vodafone en Ziggo.

Door de verkoop van Vodafone TV en internet zou er meer concurrentie op de markt moeten komen voor vaste aansluitingen. Vodafone besloot daarom om haar vaste netwerkdiensten te verkopen aan T-Mobile.

Het was een slimme oplossing voor iedereen:

  • Vodafone televisie en internet, kreeg z’n eigen vaste netwerk (Ziggo Giga) in beheer, naast mobiele telefonie
  • T-Mobile kon haar internet portfolio in één klap naar een serieus niveau brengen.
  • Alle klanten van Vodafone profiteerden nog steeds van snelle en betrouwbare glasvezelverbindingen.

Vodafone van glasvezel internet naar hybride netwerk

Voor de fusie met Ziggo maakte Vodafone gebruik van een glasvezel netwerk (Reggefiber) voor internetservices voor klanten. Dit is met de verkoop naar T-Mobile gegaan en Vodafone heeft in plaats daarvan het Ziggo Giganet gekregen.

Dit Giganet netwerk is echter geen glasvezelnetwerk, maar bestaat uit een combinatie van een open glasvezelnetwerk en coax-kabel. Zo wordt de verbinding tussen wijkkast en woning gemaakt met een coax-kabel, waardoor het geen 100% glasvezel, maar een hybride netwerk is.

Fiber-optisch internet is minstens tien keer sneller als kabel en DSL-verbindingen (sneller internet). Een geweldige bonus is dat het uploaden en downloaden even snel is. Bij iedereen is de situatie anders, dus check hier wat het antwoord is op de vraag: Hoeveel Mbit heb ik nodig?

Vodafone glasvezel zakelijk was heel populair in de begin dagen van glasvezel. Waarom dit voor Vodafone toch een goede deal was, is duidelijk als je naar de abonnementen kijkt.

Vodafone heeft 150.000 internet abonnementen verkocht en kreeg er met de fusie 3,8 miljoen klanten van Ziggo bij, met landelijke dekking. Lees daarom waar je op moet letten als je wilt overstappen naar Ziggo.

T-Mobile – Vliegende start met Vodafone glasvezel (zakelijk)

T-Mobile bood eerder vaste internetverbindingen aan onder de naam Online, nadat het merk was overgenomen van Orange Nederland in 2007.

Echter, in 2013 heeft de provider besloten om deze afdeling voor vaste internetverbindingen te verkopen en hebben ze zich een tijd lang alleen op mobiele telefonie geconcentreerd.

Met de verkoop zijn 150.000 Vodafone internet thuis klanten mee naar T-Mobile gegaan. Dit gaf T-Mobile direct een goede start in Nederland op de vaste telecom markt (T-Mobile glasvezel check).

Oude Vodafone glasvezel TV en internet, alles-in-1 aanbieding

Pakketten en abonnees zijn in de beginfase identiek gebleven. Vodafone heeft zelfs nog een aantal maanden de klantenservice gedaan als onderdeel van de overgangsdeal. Viaplay kan zowel via T-Mobile als Ziggo besteld worden. Maar wat kost Viaplay per maand eigenlijk?

Hoe lang duurt glasvezel aanleggen in huis? Ligt er al glasvezel in de straat duurt de aanleg in huis niet meer dan een paar uur.

Veelgestelde vragen

Heeft Vodafone glasvezel?

Er is geen glasvezel Vodafone netwerk (Internet, televisie en bellen) meer omdat ze het eind 2016 aan T-Mobile verkocht hebben. Na de samenvoeging van Vodafone en Ziggo bieden ze Giganet aan wat een hybride-net is en niet 100% glasvezel.

Wat is beter Ziggo of glasvezel?

Glasvezel is beter dan Ziggo omdat het gelijke upload- en downloadsnelheden biedt, wat erg handig is voor streamen, videobellen (thuiswerken), als je met het hele gezin online bent, of als je veel grote bestanden verstuurt.
Als het gaat om internetsnelheden, televisiekwaliteit, is glasvezel iets beter, echter, glasvezelabonnementen zijn vaak duurder dan de alternatieven, kabel en DSL.

Kun je met Ziggo op glasvezel?

Je kunt met Ziggo niet op glasvezel, tenzij de Ziggo glasvezel verbinding van de wijkkast naar je woning doorgetrokken wordt. Tot nu toe is dit alleen heel beperkt het geval bij nieuwbouw projecten.

Kan Ziggo over glasvezel van KPN?

Ziggo kan niet over glasvezel van KPN. Abonnees zijn daarentegen verplicht Giganet te gebruiken als onderdeel van hun Ziggo abonnement.

Wat krijg je als je Vodafone en Ziggo combineert?

Als je Vodafone en Ziggo combineert, krijg je €7,5 korting, dubbele data, gratis TV pakket naar keuze en een veilig internet pakket.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen is een online privacy enthousiast met een achtergrond in computer wetenschappen. Met meer dan 7 jaar ervaring als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen, is er geen betere gids om je te helpen bij het vinden van de juiste Usenet en VPN dienst om anoniem te downloaden.

Plaats een reactie