Vodafone reviews en ervaringen: Is ’t je geld waard?

Vodafone
Abonnementen
Mobiel bellen & internet
Ervaringen
Klantenservice

Vodafone is een betrouwbare provider die veel goede opties biedt. De combinatie met Ziggo is zeker aan te raden, maar je moet wel rekening houden met een iets hoger tarief.

Scroll naar het einde om de grootste plus- en minpunten van Vodafone te lezen.

3.8
Vodafone review

Wat is Vodafone en wat bieden ze?

Vodafone is een multinationale telecommunicatieonderneming, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, die wereldwijde mobiele communicatienetwerken aanbiedt voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Ze bieden specifieke producten en diensten aan, waaronder mobiele abonnementen, Prepaid, internetverbindingen, cloudopslag, app-ontwikkeling en meer.

Hier alvast een overzicht van de Prepaid mogelijkheden. In deze Vodafone review lees je ook welke abonnementspakketten er zijn. 

Prepaid

 • Gratis Simkaart
 • Sim met €5 tegoed
 • Sim met 2 GB
 • Sim met 4 GB
 • Sim met 10 GB
 • Uitgebreide keuze aan prepaid bundels

Vodafone en Ziggo

Met VodafoneZiggo heb je altijd het beste van twee werelden. Lees ook overstappen Ziggo.

Samen bieden ze razendsnelle internetverbindingen (hoeveel Mbps heb ik nodig?), betrouwbare telefonie en de meest complete entertainment-ervaring. waarbij Ziggo het vaste internet, telefonie en digitale TV voor z’n rekening neemt en Vodafone mobiel.

Lees meer in de Ziggo review.

Als je voor VodafoneZiggo kiest, krijg je een combinatievoordeel en profiteer je van “Volop extra” voordelen: 

 • Je kunt gebruik maken van alle Priorities
 • Extra TV-pakket
 • Dubbele data
 • Tot € 7,50 korting per maand
 • Safe Online XL internetbeveiliging
 • Wifi back-up bundel

Hybride werken – Vodafone business

Hybride werken is in Nederland al een tijd populair. Het is een combinatie van thuiswerken en kantoorwerk. Vodafone Business biedt verschillende oplossingen voor bedrijven die hybride willen werken. Ze bieden flexibele mobiele data-pakketten, cloud toepassingen, hardware-oplossingen, beveiligingsopties en meer.

Met Vodafone business voor hybride werken kunnen bedrijven een samenhangend en efficiënt hybride werkomgeving creëren waar medewerkers beter kunnen communiceren en samenwerken, ongeacht hun locatie.

Vodafone Priority

Vodafone Priority is een programma waarmee je speciale toegang hebt tot aanbiedingen, kortingen en andere voordelen. Door de veelzijdigheid van het programma, kan Priority je met een breed scala aan behoeften helpen.

Of je nu op zoek bent naar het laatste mobiele abonnement, een exclusieve korting op een cruisereis of de beste kortingen op lifestyle-producten, Vodafone-Priority biedt je alle middelen om te profiteren van de beste deals.

Vodafone abonnementen

Vodafone biedt verschillende abonnementen en een breed scala aan opties voor elk type gebruiker. Je kunt kiezen uit Sim-Only, abo’s met telefoon of prepaid. Lees verderop wat de Vodafone Sim-Only ervaringen zijn.

Alle abonnement-pakketten zijn 5G, maar als je geen 5G-telefoon hebt of bij slecht bereik, kun je natuurlijk gebruikmaken van het 4G-netwerk dat een dekking van 98% heeft. Je hebt de keuze uit 2-jaar en 1-jaar abonnementen, waarbij de laatste €1 per maand duurder is.

Vodafone-voordelen

Of je nu op zoek bent naar een goedkoop abo, een alles-in-één-pakket of een volledig aanpasbare optie, Vodafone heeft de perfecte oplossing voor jou: 

 • Abo’s met telefoon
 • Sim-only
 • Zakelijke abo’s

Start

 • Start L: 150 minuten bellen, onbeperkt sms en 5 Gigabytes
 • Start M: 150 minuten bellen, onbeperkt sms en 2 Gigabytes

Red Sim Only

Vodafone Red Sim Only is een abonnementsformule met drie verschillende pakketopties, elk met 5G en onbeperkte SMS, voor een vast maandbedrag: 

 • Red Unlimited: onbeperkte minuten, sms’en, onbeperkte data in NL +40 Gigabytes in de EU.  
 • Red Together: onbeperkt bellen, sms’en en een databundel van 50 Gigabytes om te delen. 
 • Red: onbeperkt bellen en sms- en een databundel van 15 GB

 Check hier wie het goedkoopste sim only onbeperkt internet abo aanbiedt.

Vodafone

Flexibiliteit met Vodafone Next

Met Vodafone NEXT heb je de vrijheid om te kiezen wanneer je een nieuwe telefoon wilt. Als je een abonnement met toestel neemt, kun je dat na 4 maanden al omzetten in een andere abonnement met toestel.

Wil je direct al Sim Only? Geen probleem! Je kunt je abonnement elke twee maanden gratis overzetten naar een abonnement met toestel.

Vodafone Runners

Met de Vodafone Runners actieperiode krijg je voordelig een nieuwe mobiele telefoon en kun je bijbehorend contract (abo) afsluiten. Profiteer van hoge kortingen op (Red) abonnementen met populaire toestellen, of neem een sim only abonnement van Vodafone.

Als je op zoek bent naar een nieuw sim only abonnement met extra voordelen, zijn de Vodafone Runners precies wat je zoekt. Je krijgt tot €3,50 korting per maand op een abo van Vodafone, betaalt geen aansluitkosten en bespaart in 2 jaar tijd €109.

Heb je al Ziggo internet? Dan krijg je ook nog eens €5 korting per maand én dubbele data. Dat betekent dat je in 2 jaar tijd maar liefst €145 bespaart. Perfect voor het streamen van audioboeken. Ontdek hier onze Podimo ervaringen.

Kortom, door de Vodafone Runners betaal je nooit meer te veel voor je mobiele telefoonabonnement[i]. Wil je toch meerdere mobiele aanbieders naast elkaar zien, kijk dan in onze mobiele provider Vergelijker. 

Buiten bundel tarieven

Bij Vodafone abonnementen heb je altijd onbeperkt sms-en.

Als je voor €100 buiten je maandbundel gaat, blokkeert Vodafone jouw internetverbinding voor de rest van de maand. Zo voorkom je een hogere rekening aan het einde van de maand.

Kijk dus goed naar de voorwaarden en buiten-bundeltarieven, om onverwachte kosten te voorkomen. 

Hoe duur is buiten-bundel bellen bij Vodafone?

Buiten-bundel bellen bij Vodafone is redelijk betaalbaar. Als je limiet voor 80% verbruikt is en als hij helemaal op is, ontvang je een sms-bericht. Als je toch gaat internetten, wordt automatisch het tarief buiten de bundel, dat bij je pakket hoort, in rekening gebracht.

StartRedRed TogetherRed ProBiz BasicBiz MobileBel-sms-Web
Min. in NL/EU€ 0.25onbeperktonbeperktonbeperkt€ 0.1onbeperkt€ 0.25
Min. NL>EU€ 0.25€ 0.23€ 0.23onbeperkt€ 0.1onbeperkt€ 0.25
SMS NL>EU€ 0.07€ 0.07€ 0.07onbeperktonbeperktonbeperktonb

Hoe duur is buiten-bundel internetten bij Vodafone?

Buiten-bundel internetten bij Vodafone kost bij de meeste pakketten € 0.01 per MB, waarbij je alleen bij zakelijke abonnementen per MB kan betalen.  Bij particuliere abonnementen betaal je per 200 Megabytes en bij prepaid per 100 Megabytes. 

Red Pro is het goedkoopste als je bundel op is. 

StartRedRed TogetherRed ProBiz BasicBiz MobileBel-sms-Web
Mobiel internet NL/EU€ 2 / 200MB€ 2 / 200MB€ 2 / 200MB€ 0.002 / MB€ 0.01 / MB€ 0.01 / MB€ 2 / 100MB

Roaming in het buitenland

Roaming staat voor het bellen via een buitenlands netwerk. In de Europese Unie betaal je hiervoor sinds 2017 niks extra’s, want je belt gewoon uit je eigen abonnementsbundel.

Voor de pakketten Start en Red (behalve Red Pro) gelden de volgende buitenlandtarieven voor de Wereld-regio (buiten de Europese Unie) en er is ook een aanvullend belminuten pakket voor de Europese Unie.

BundelinhoudPrijsper
Alles-in-1 Wereld Dagbundel30 MB mobiel internet
30 min. bellen / gebeld worden
30 SMS
€5dag
Alles-in-1 Wereld XL Dagbundel100 MB mobiel internet
100 min. bellen / gebeld worden
100 SMS
€8.5dag
100 min. > EU100 minuten bellen vanuit NL naar EU€5maand
50 min > Wereld50 minuten bellen vanuit NL naar het buitenland (Wereld)€12.5maand

Dekkingskaart 4G en 5G netwerk van Vodafone

Vodafone biedt een superieure dekking voor 4G- (98%) en 5G-netwerken zoals te zien is op de Vodafone dekkingskaart. Met 5G kan je genieten van superieure downloadsnelheden, als je een 5G-mobieltje hebt, en ben je zeker dat je bijna overal goed bereik hebt. 

Heb je een 5G-toestel, ga dan naar je instellingen om ervoor te zorgen dat 5G ingeschakeld is. Krijg je geen toegang tot 5G? Neem dan contact op met de helpdesk van Vodafone als je hulp nodig hebt om te bepalen of je een 5G-pakket hebt.

Vodafone Mobiele dekking 4G
Vodafone dekkingskaart 4G
Vodafone Mobiele dekking 5G
Vodafone dekkingskaart 5G

Vodafone ervaringen

Wat betreft ervaringen met Vodafone mobiel, geven klanten Vodafone gemiddeld een score van 1,3 op Trustpilot. Bij de Ervaringen.nl reviews is de score gemiddeld 2.7 wat bij grote providers meestal het geval is, omdat mensen vooral over negatieve ervaringen een review achterlaten.

Uit de Trustpilot reviews blijkt dat 58% van de negatieve reviews door Vodafone zelf is beantwoord, wat aangeeft dat het bedrijf echt probeert om klanten tevreden te stellen. Voor Vodafone alles in 1 ervaringen check de Ziggo review.

Klachten hadden vooral te maken met onduidelijkheid over de buiten-bundel en roaming tarieven en daardoor onverwachte kosten. In het algemeen lijkt het erop dat Vodafone redelijk goed presteert, hoewel er nog steeds wat verbeterpunten zijn.

Trustpilot

Ervaringen.nl

Vodafone Next ervaringen

Klantenervaringen met Vodafone Next zijn over het algemeen positief. Veel klanten waarderen de snelle service, flexibiliteit en uitstekende prijzen bij Vodafone Next.

Sommige klanten meldden problemen bij het gebruik van de website, het instellen van hun abonnement.

Vodafone Sim-Only ervaringen

Er zijn veel positieve klantenervaringen te vinden over Vodafone Sim-Only abonnementen op Trustpilot.com en ervaringen.nl. De klanten waarderen vooral het goede netwerk en de snelle internetverbinding. 

Vodafone Red-Together ervaringen

Klantenervaringen met “Vodafone Red Together” op Trustpilot.com en ervaringen.nl tonen een gemengd beeld. Uit de feedback van 1.410 consumenten blijkt dat de meest genoemde voordelen het vermogen om kosten te besparen, snelle downloadsnelheden en uitstekende klantenservice zijn.

Sommige klanten hebben de hoge kosten, fouten bij het opzetten van de dienst en het gebrek aan geavanceerde functies als nadelig beoordeeld.

Vodafone klantenservice

Vodafone glasvezel ervaringen

Klantenervaringen met “Vodafone Glasvezel” zijn er niet, omdat T-Mobile het Vodafone glasvezelnet overgenomen heeft ten tijde van de Vodafone fusie met Ziggo (en Ziggo eigenlijk geen glasvezel heeft omdat het laatste stukje van wijkkast naar woning coax kabel).

Het probleem van glasvezelkabel verlengen, heb je dus helemaal niet als Ziggo/Vodafone klant. Je kunt daarom beter glasvezel abonnementen vergelijken. Of onze Freedom Internet review lezen die de beste glasvezel ervaringen biedt.

Klantenservice Vodafone

Als Vodafone gebruiker kun je rekenen op uitstekende service en ondersteuning. De medewerkers zijn gespecialiseerd in alles wat met Vodafone te maken heeft, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je niet precies weet wat je zoekt.

Bovendien hebben ze ook een Support-sectie op hun website, waarin je alle informatie kunt vinden die je nodig hebt om standaard problemen op te lossen. Verder kun je kiezen uit direct chatten (24/7), email versturen of tijdens kantoortijden bellen met een medewerker

Conclusie | plus- en minpunten

Vodafone is een betrouwbare provider die veel goede opties biedt. De combinatie met Ziggo is zeker aan te raden, maar je moet wel rekening houden met een iets hoger tarief.

Als je op zoek bent naar een voordeliger sim-only abonnement, dan moet je misschien wat meer vergelijken. Het algehele eindcijfer voor Vodafone is daarom 3,8 – hoewel hun veelzijdige aanbod voor veel mensen voordelen oplevert, is er nog steeds ruimte voor verbetering.

Vodafone Editor's Rating

Waardering redacteur:
3.8

Voordelen

 • Hoge consumentenbeoordelingen
 • Veel voordeel bij combineren met Ziggo
 • Uitstekend netwerk
 • Geweldige helpdesk

Nadelen

 • Onduidelijke tarieven, met name roaming
 • Problemen met internetverbindingen in het buitenland (onduidelijkheid hoe te gebruiken)
 • Hoge roaming-kosten mede door onduidelijkheid
 • Vodafone is niet de goedkoopste

Veelgestelde vragen

Is Vodafone een goede provider?

Vodafone is zonder twijfel een uitstekende provider, met een uitgebreid aanbod van betaalbare en stabiele mobiele diensten. 

Welk netwerk gebruikt Vodafone?

Vodafone gebruikt z’n eigen mobiele netwerk in Nederland. Het is één van de toonaangevende providers met een breed scala aan producten en diensten. Vodafone biedt een stabiel 4G- en 5G-netwerk, wat betekent dat je met hoge snelheden mobiel kunt surfen wanneer je een geschikt abonnement of prepaid kaart hebt.

Hoe kan ik een klacht indienen bij Vodafone?

Als je een klacht hebt over Vodafone, neem dan contact op met hun klantenservice, via hun website, telefonisch, via e-mail of via de klantenserviceapp. Zij kijken dan hoe ze je het beste kunnen helpen. 

Kan ik chatten met Vodafone?

Ja, je kunt chatten met de Vodafone klantenservice via TOBi, de chatbot van Vodafone. De chatbot staat 24/7 voor je klaar om je te helpen. Als je geen antwoord krijgt van TOBi, kan je ook altijd bellen met het klantenservice telefoonnummer 0800-0094 (vanaf een vaste lijn).

Wat is de beste provider voor mobiele telefonie?

KPN is de beste provider voor mobiele telefonie in onze vergelijkingen. Vodafone komt op de tweede plaats.

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Maak kennis met Lucas, oprichter van o.a. Gratis Nieuwsgroepen en online sinds 1995 - ervaarde de opkomst en evolutie van het internet. Een tweaker in hart en nieren. Met meer dan decennia ervaring in Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je veilig en anoniem kunt downloaden.

Plaats een reactie