Waar kan je Harry Potter kijken? | 6 Must-see opties

Voel je het kriebelen om weer eens ondergedompeld te worden in de magische wereld van Zweinstein?

Onze gids onthult de top 6 must-see opties om de avonturen van Harry, Ron, en Hermione te streamen of te bezitten, dus lees snel verder en laat de magie beginnen!

Waar kan je Harry Potter kijken

Harry Potter waar te zien 

We verkennen de beschikbare streamingdiensten en online winkels voor DVD’s en Blu-ray’s.

PlatformKostenKijken
HBO MaxAbonnementKijk nu
Amazon Prime Video€2,99Kijk nu
Pathé Thuis€1,99 eerste filmKijk nu
NetflixAbonnementVia VPN
Bol.comVariabelDVD/Blu-ray
Amazon.nlVariabelDVD/Blu-ray
Per 7 november 2023 zijn de Harry Potter-films niet beschikbaar op Netflix, Disney Plus, Paramount Plus of Hulu. Ze zijn echter wel te streamen op Prime Video, Max, Peacock en NOW Cinema.

We geven ook antwoord op de vraag “waar kan je anime kijken” om zo je favoriete Japanse series te streamen.

Harry Potter streamen

Als je in Nederland woont en een fervent fan bent van de Harry Potter-serie, dan heb je geluk. Er zijn verschillende streamingdiensten waar je deze magische films kunt bekijken.

Hoewel SkyShowtime content biedt van grote studio’s zoals Paramount Pictures, maakt de geliefde Harry Potter-reeks helaas geen deel uit van hun huidige catalogus in Nederland.

Wanneer komt Paramount Plus in Nederland? SkyShowtime neemt de rol van Paramount+ in West-Europa over. Het is nu in Nederland. Het heeft shows van Paramount Pictures. Zo krijgen Nederlanders toegang tot shows die eerst op Paramount+ waren.

Laten we eens kijken naar de beste opties die wel Harry Potter aanbieden.

HBO Max

HBO Max: Een wereld van premium content

HBO Max is meer dan alleen een streamingdienst; het is een complete entertainmentervaring.

In Nederland biedt deze streamingdienst een rijk assortiment aan films en series, inclusief de volledige Harry Potter-reeks, voor een magische kijkervaring.

Naast de Harry Potter-films biedt het platform andere premium content, zoals “Game of Thrones,” “Westworld,” en exclusieve HBO Max Originals. Voor meer, lees ‘Wat staat er op HBO Max?’

Als je op zoek bent naar kwaliteit en diversiteit, is HBO Max de plek om te streamen.

Amazon Prime

Amazon Prime: Meer dan alleen online-winkel

Amazon Prime is niet alleen handig voor snelle verzending; het is ook een geweldige plek om films en series te streamen. De Harry Potter-films zijn beschikbaar voor een kleine huurprijs per film.

Bovendien krijg je toegang tot een enorme bibliotheek van andere films, series en zelfs sportevenementen. Het is een veelzijdige keuze voor de allround streamer met Amazon Prime Video.

Pathé Thuis

Pathé Thuis: De bioscoop bij jou thuis

Als je de bioscoopervaring naar je woonkamer wilt brengen, is Pathé Thuis de ideale keuze. Je kunt hier alle Harry Potter-films huren en genieten van hoge beeld- en geluidskwaliteit.

Het platform biedt ook een breed scala aan andere films, van de nieuwste releases tot klassiekers, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een echte bioscoop zit.

Staat Harry Potter op Disney Plus?

Harry Potter is niet beschikbaar op Disney Plus. Niet alle streamingdiensten bieden de Harry Potter-films aan in Nederland, maar dat betekent niet dat je ze niet kunt bekijken.

Met een VPN, zoals bijv. NordVPN of Surfshark, kun je geografische beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot content die normaal gesproken niet beschikbaar is in jouw regio.

Hier gaan we in op hoe je dit kunt doen met Netflix als voorbeeld.

Netflix: De streaming gigant down under

Netflix is een van de grootste streamingplatforms ter wereld, maar helaas zijn de Harry Potter-films niet beschikbaar bij Netflix in Nederland. Echter, met een VPN kun je je locatie veranderen naar een land waar de films wel beschikbaar zijn, zoals Australië.

Zo kun je genieten van de hele Harry Potter-serie zonder je huis te verlaten.

VPN beveiliging

Alle Harry Potter films kijken op Netflix via VPN

  1. Kies een betrouwbare VPN: Er zijn veel VPN-diensten beschikbaar, wij hebben de beste VPN’s voor streamen vergeleken.
  2. Download en installeer de VPN: Volg de instructies van de gekozen VPN-dienst om de software te downloaden en te installeren op je apparaat.
  3. Verbind met een Australische server: Open de VPN-app en kies een server in Australië, waar de Harry Potter-films beschikbaar zijn op Netflix.
  4. Log in op Netflix: Ga naar de Netflix-website en log in op je account. Je zou nu toegang moeten hebben tot de Australische bibliotheek.
  5. Zoek naar Harry Potter: Gebruik de zoekfunctie om de Harry Potter-films te vinden en begin met kijken.

Een VPN kost maar een paar Euro per maand, meestal met een 30 dagen geld-terug-garantie, dus je kunt ze zonder risico uitproberen.

Fysieke kopieën voor de verzamelaar

Voor de echte filmverzamelaar gaat er niets boven het bezitten van een fysieke kopie. Gelukkig zijn er in Nederland verschillende online winkels waar je de complete collectie DVD’s en Blu-ray’s van de Harry Potter-films kunt kopen.

Hieronder bespreken we twee populaire opties: Amazon.nl en Bol.com

Amazon.nl: Een wereld aan keuzes

Amazon.nl is een andere geweldige optie voor het kopen van fysieke kopieën. Het platform biedt niet alleen de standaard edities van de Harry Potter-films, maar ook speciale edities en boxsets.

Bovendien kun je hier vaak profiteren van aanbiedingen en kortingen.

Bol.com: Jouw one-stop shop voor films

Bol.com is een van de grootste online retailers in Nederland en biedt een breed scala aan films op DVD en Blu-ray. Van de volledige Harry Potter-boxset tot individuele films, je vindt hier alles wat je nodig hebt om je verzameling compleet te maken.

Waar kan je Harry Potter gratis kijken?

Er zijn geen legale gratis opties om Harry Potter online te kijken in Nederland. Illegale sites kunnen gevaarlijk zijn. Voor veilig kijken, kies een streamingdienst of koop de films legaal.

Veelgestelde vragen

Staat Harry Potter op Netflix om te kijken?

Ja, maar alleen met een VPN kan je de films van Harry Potter kijken op Netflix Australië. Verder zijn hier ander filmtips.

Hoe kan ik Harry Potter-films kijken als ze niet beschikbaar zijn in mijn land?

Als de Harry Potter-films niet beschikbaar zijn in jouw regio, kun je gebruik maken van een VPN om een IP-adres uit een ander land te verkrijgen en zo toegang te krijgen tot de films.

Kan ik de Harry Potter-films ook via andere streaming diensten bekijken?

Ja, je kunt Harry Potter ook via andere streaming diensten zoals HBO Max bekijken. Het kan echter weer verschillen per land en per aanbieder, maar in Nederland is het beschikbaar.

Zijn alle films van de Harry Potter-franchise beschikbaar om online te kijken?

Ja, je kunt alle acht de films van de Harry Potter-franchise online kijken. Daarnaast zijn ook de films van Fantastic Beasts, een spin-off van de Harry Potter serie, beschikbaar om online te streamen.

Zijn de Harry Potter-films nog steeds gratis te streamen?

Kijken naar de Harry Potter-films is meestal niet gratis. Streaming diensten zoals Amazon Prime en HBO Max vragen namelijk een maandelijkse abonnementsbetaling. Om Harry Potter legaal gratis te kijken, gaat niet lukken.

Zijn de Harry Potter-films ook in HD kwaliteit te bekijken?

Absoluut. De meeste streaming diensten waarop je de Harry Potter-films kunt streamen, bieden de films aan in HD kwaliteit. Denk hierbij aan Netflix en HBO Max.

Wanneer kwam de eerste Harry Potter film uit en kan ik die ook online kijken?

De eerste film in de Harry Potter-reeks, “Harry Potter en de Steen der Wijzen”, kwam uit in 2001 en wordt ook aangeboden door de meeste streaming diensten. 

Waar kan ik Harry Potter-films kijken als ze niet op Netflix beschikbaar zijn?

HBO Max is een goede optie om Harry Potter-films te kijken, ze hebben namelijk alle acht de films van de serie in hun bibliotheek. Het is echter weer regionaal afhankelijk, dus mogelijk heb ook voor HBO Max een VPN-service nodig om de Harry Potter-films overal te kunnen bekijken.

Heeft HBO Max alle films van Harry Potter te kijken?

Ja, HBO Max heeft alle acht de films van de Harry Potter-reeks om te streamen. Vergeet echter niet dat hun aanbod kan variëren op basis van de regio waarin je je bevindt, maar in Nederland is het Harry Potter pakket beschikbaar.

Welke Fantastic Beasts films kan ik kijken?

Fantastic Beasts is een spin-off van de Harry Potter-franchise en kan worden bekeken op verschillende streamingplatforms, waaronder HBO Max, die zowel de eerste als de tweede Fantastic Beasts film heeft.

Hoe kan ik de Harry Potter-films kijken vanaf mijn huidige locatie als ze geblokkeerd zijn?

Om de geo-blokkering te omzeilen en de Harry Potter-films overal te kunnen kijken, kun je gebruik maken van een VPN-service. Door je IP-adres te wijzigen, krijg je toegang tot content die anders misschien niet beschikbaar zou zijn in jouw regio.

Waar kan ik de trailer van de Harry Potter-films kijken?

Trailers voor alle Harry Potter-films zijn beschikbaar om te kijken op sites als YouTube, evenals op de officiële websites van de streaming services zoals Netflix Australië en HBO Max.

Hoeveel films zijn er in de Harry Potter-reeks?

Er zijn acht films in de Harry Potter-reeks, gebaseerd op de zeven boeken van J.K. Rowling. Daarnaast zijn er ook spin-off films beschikbaar, zoals de Fantastic Beasts serie.

Zijn er toekomstige films of series in de Harry Potter franchise? And zo ja, waar kan ik die bekijken?

Na de originele 8 films zijn er nog de Fantastic Beasts films gereleased. Er zijn continue geruchten over mogelijke nieuwe films of series in het Harry Potter universum. Hou daarvoor Warner Bros of de officiële Harry Potter website in de gaten!

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie