Zakelijk internet vergelijken: Glasvezel postcodecheck

zakelijk internet vergelijken

Wil je een voorsprong om de concurrentie aan te gaan? Vergelijk en kies de beste zakelijke glasvezel of kabel verbinding voor je bedrijf.

Verschil zakelijk en particulier internet

Zakelijk internet en particulier internet kennen beide veel overeenkomsten, maar er zijn ook duidelijke verschillen tussen de twee. Een zakelijke internet verbinding is meestal sneller, kan meer dataverkeer aan en kent betere beveiligingsmaatregelen dan een particuliere internet verbinding. 

Wat is hetzelfde?

– Beide bieden toegang tot hetzelfde internet: Glasvezel, Kabelinternet of DSL
– Beide bieden soortgelijke pakketten: Alles-in-1, internet en TV, alleen internet (+ bellen)

Wat is anders?

– Zakelijk internet is meestal sneller dan particulier internet
– Zakelijk internet kan meer dataverkeer aan
– Particuliere internet verbindingen hebben minder beveiligingsmaatregelen dan zakelijk internet
– Zakelijk internet heeft extra diensten zoals: Alarmdiensten, PIN-betalingen, 24-uur helpdesk, enz.
– Door de extra diensten is zakelijk internet iets duurder dan een particulier abonnement

zakelijk internet

Goedkope zakelijke abonnementen

Als je een zakelijk internetabonnement nodig hebt, heb je vaak meer opties om uit te kiezen dan particulier internet. Hoewel dit op het eerste gezicht duurder lijkt dan een particulier abonnement, is het eigenlijk een uitgelezen kans om de kosten te beperken.

Kies alleen die opties die jij nodig hebt en je kunt flink besparen op je zakelijke internet. Bovendien heb je met zakelijk internet altijd de zekerheid dat je de beste service krijgt, zodat je zonder zorgen kan genieten van je online activiteiten.

Snelle en stabiele zakelijke abonnementen

Of je nu een kleine start-up of een grote multinational bent, met zakelijk internet moet je kunnen rekenen op maximale snelheid en stabiliteit, zodat je je kan focussen op wat er werkelijk toe doet: jouw bedrijf laten groeien.

Ook bij zakelijk internet kun je zelf de snelheid van je internetpakket kiezen. De hoeveelheid tegelijk aangesloten apparaten is bij zakelijk internet meestal hoger. Het is dus verstandig om voor sneller internet te kiezen, zeker als je klanten van jouw internet gebruik maken.

Wat is belangrijk bij zakelijk internet & TV vergelijken?

Bij zakelijk internet vergelijken is het belangrijk om eerst een postcodecheck te doen. Je ziet direct welke provider op jouw adres beschikbaar is. Afhankelijk van de mogelijkheden op jouw adres, kun je kiezen tussen glasvezel, kabel of DSL.

Alles wat je nodig hebt om een verstandige keuze te maken, als het gaat om zakelijk glasvezel internet vergelijken, is een goede prijs en een provider die aansluit op jouw wensen. Kies voor een internet bedrijf met hoogwaardige service én een snelle verbinding via glasvezel zodat je altijd de wensen van jouw klanten kunt overtreffen. 

Vergelijk de verschillende aanbieders en zoek de opties die het beste bij je passen. Vergeet ook niet om de kleine lettertjes te lezen, want je wilt niet voor verrassingen komen te staan.

T-Mobile
KPN
Ziggo

Zakelijke alles-in-één providers

Er zijn veel bekende internet providers, maar welke bieden zakelijk internet aan? Doe de glasvezel postcodecheck eerst (jouw postcode en huisnummer zijn nodig) om te zien welke internetbedrijven op jouw adres beschikbaar zijn.

De meest populaire zakelijke internetdiensten zijn Ziggo, T-Mobile en KPN. Ze bieden internet- en alles-in-één abonnementen voor zowel grote als kleine bedrijven.

Al deze aanbieders hebben verschillende dataplannen, waaronder internet verbindingen met verschillende megabits per seconde. Daarnaast bieden ze ook aanvullende services zoals webhosting, cloudopslag, telefoonlijnen, enz.

Naast de prijs, moet je ook rekening houden met klantenservice, betrouwbaarheid en databeveiliging om te bepalen welke provider de beste keuze is voor jouw bedrijf.

T-Mobile

T-Mobile zakelijk Internet

T-Mobile zakelijk internet biedt bedrijven een veilige, stabiele en snelle verbinding met een vast IP-adres. Het heeft een breed scala aan pakketten voor bedrijven van alle maten, waardoor het overstappen soepel verloopt.

De klantenservice is ook sterk, wat blijkt uit de gebruikerservaringen van klanten die in verschillende reviews te vinden zijn. Een nadeel is dat T-Mobile geen TV opties aanbiedt, maar het is goedkoop zakelijk internet

Doe je een Vodafone postcodecheck, kom je uit bij T-Mobile glasvezel omdat zij dit netwerk van Vodafone overgenomen hebben of bij het Ziggo Giga netwerk, vanwege de overname van Ziggo door Vodafone.

KPN

KPN zakelijk internet

KPN biedt bedrijven de mogelijkheid om betrouwbaar en razendsnel internet te krijgen met hun zakelijk internet-pakket. Met 100% installatiegarantie, overal wifi en een 24/7 zakelijke helpdesk zijn bedrijven verzekerd van goede service.

KPN biedt ZZP en MKB kleine zakelijke pakketten voor bedrijven met 1 tot 150 medewerkers. Bij het afsluiten kun je zelf de producten en diensten kiezen die je nodig hebt. Bovendien kun je rekenen op 24/7 hulp bij storingen en gratis aansluiting van het glasvezel kastje van je pakket.

Ziggo

Ziggo zakelijk internet

Ziggo biedt zakelijke klanten supersnel, stabiel en veilig vast internet. Met Zakelijk Internet van Ziggo (Vodafone zakelijk internet) ben je verzekerd van tot wel 1000 Mbit/s (downloadsnelheid en uploadsnelheid 40 Mbps) internet, terwijl je wifi altijd snel en stabiel is. 

Als je kiest voor een Alles-in-één pakket, dan ontvang je ook nog televisie met de Mediabox Next. Bij de Alles-in-1 pakketten krijg je 80+ zenders (waaronder Ziggo Sport[i] en ESPN) en het Movies & Series pakket.

Daarnaast krijg je, of een korting, maar ook kun je kiezen voor gratis SmartWifi boosters voor optimale wifi-dekking in huis of op kantoor. Maar bij Ziggo gaat het laatste stukje internet van de wijkcentrale naar je woning via de kabel, waardoor je veel langzamer uploadt

En dit gaat vaak ten koste van de Ziggo alles in 1 ervaringen. Wel kun je Ziggo goed combineren met mobiel. Lees meer in onze Vodafone Red Together review.

Zakelijk internet glasvezel voor elk soort bedrijf

Zakelijk glasvezel is de perfecte internet verbinding voor een bedrijf en biedt een aantal voordelen ten opzichte van andere verbindingsopties. Voornamelijk snelheid, stabiliteit en minimale downtime zijn hierbij van groot belang. 

Zakelijk glasvezel is daarbij vaak veel sneller dan internet via ADSL en kabel, waardoor het ideaal is als je een betrouwbare en snelle internetverbinding nodig hebt. Betrouwbaarheid is belangrijk, bijvoorbeeld als je het internet gebruikt voor het delen van bestanden met collega’s of klanten. 

Daarnaast biedt glasvezel ook betere beveiliging, waardoor jouw bedrijfsgegevens optimaal beschermd zijn tegen cyberaanvallen. Al deze voordelen maken glasvezel voor zakelijk gebruik een aanrader voor elk type bedrijf.

Internet abonnement voor kleine zelfstandigen en ZZP’ers

Kleine zelfstandigen en ZZP’ers hebben veel te winnen bij het afsluiten van een zakelijk internet abonnement. Dit type abonnement is speciaal ontworpen om hun administratie te verlichten en hen te helpen bij hun BTW-teruggaven. 

Bovendien biedt een zakelijk internetpakket betrouwbaarheid, robuustheid en een hoge up- en downloadsnelheid, waardoor de kleine ondernemer de dagelijkse bedrijfsvoering optimaal kan uitvoeren.

Kortom, met een zakelijk internet abonnement kunnen kleine zelfstandigen en ZZP’ers hun bedrijf efficiënt runnen. Er zijn aanbieders die zich alleen op de zakelijke markt richten, maar niet elke aanbieder heeft een zakelijk pakket.

zakelijk internet en tv

Internet abonnement voor midden- en kleinbedrijf (winkeliers)

Een zakelijk internetabonnement biedt vele voordelen aan midden- en kleinbedrijven, zoals winkeliers. Zakelijk internet biedt een 24/7 helpdesk, meer bandbreedte en hoge up- en downloadsnelheden.

Alle grote wifi providers, bieden zowel een klein zakelijk als een MKB-abonnement aan, afhankelijk van de behoefte van de klant, die uitbreidbaar is met interactieve TV en/of vaste telefonie voor onbeperkt bellen.

Internet abonnement voor grote bedrijven

Zakelijke internetabonnementen zijn een uitstekende keuze voor grote bedrijven die meer snelheid, betrouwbaarheid en robuustheid en maatwerk nodig hebben. Ze bieden een hoge internetsnelheid en meer bandbreedte dan particuliere netwerken, evenals de mogelijkheid om de BTW terug te vorderen bij de Belastingdienst. 

Daarnaast hebben zakelijke klanten 24/7 klantenservice en kunnen ze snel een medewerker aan de lijn krijgen. Met zakelijk internet krijg je ook een vast IP-adres (optie), waardoor het gemakkelijker wordt om samen te werken met een team in een remote setting.

Kortom, vergelijk alle aanbiedingen en pakketten, zodat je de optimale zakelijke wifi provider kiest op basis van jouw wensen. 

Veelgestelde vragen

Wat is de beste en goedkoopste zakelijke internet provider?

T-Mobile is de beste en goedkoopste provider voor alleen internet, terwijl KPN het beste en goedkoopste aanbod heeft voor Internet & TV. Ziggo is de beste optie wanneer geen glasvezel beschikbaar is.

Wat kost zakelijk internet?

Zakelijk internet kost rond de € 50 /maand. KPN, T-Mobile en Ziggo bieden verschillende zakelijke internetpakketten aan met verschillende snelheden (februari 2023):
– KPN kost € 50 per maand voor 200 Mbps en € 52,50 voor 1 Gbps. 
– T-Mobile kost € 51 per maand voor 500 Mbps (zonder digitale TV)
Ziggo € 62,50 per maand voor 500 Mbps (download).

Welke provider heeft de meeste storingen?

Volgens het onderzoek van de Consumentenbond heeft Delta glasvezel de meeste storingen. Met 18% is dit het meeste van alle providers.

Wat kost Ziggo Zakelijk internet?

Ziggo zakelijk internet kost vanaf € 37,50 per maand (instappakket) en je hebt geen aansluitkosten. Ziggo geeft grote kortingen voor de eerste 9 maanden (>50%), maar de standaard tarieven die daarna gelden zijn duurder dan bij KPN en T-Mobile.

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Maak kennis met Lucas, oprichter van o.a. Gratis Nieuwsgroepen en online sinds 1995 - ervaarde de opkomst en evolutie van het internet. Een tweaker in hart en nieren. Met meer dan decennia ervaring in Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je veilig en anoniem kunt downloaden.

Plaats een reactie