Ziggo Reviews » Glasvezel & Alles-in-1 ervaringen

Ziggo
Abonnementen
Internet
TV
Vast bellen
Mobiel bellen & internet
Ervaringen
Klantenservice

Ziggo, de grootste kabelprovider van Nederland, biedt een breed scala aan diensten zoals digitale TV en internet, maar kent beperkingen in uploadsnelheid en volledige glasvezeldekking.

Consumenten waarderen vooral de stabiliteit en downloadsnelheid van het internet, ondanks de hogere prijs en de lage uploadsnelheden.

3.9

Gratis-Nieuwsgroepen, met een expertise van meer dan 25 jaar in de internetbranche en een focus op het beoordelen van glasvezeldiensten, kan je effectief bijstaan bij zowel een grondige controle van glasvezel als bij het selecteren van de meest passende glasvezelaansluiting.

De redactie van Gratis-Nieuwsgroepen geeft Ziggo.nl na uitvoerig testen een gemiddelde score van 3.9, één van de hoogste onder de vergeleken ISP’s.

Ziggo abonnementen / Pakketten

Ziggo Pakketten

Ziggo is de grootste aanbieder van digi-televisie en internet in Nederland. Het bedrijf biedt drie soorten abonnementen aan:

 • Alles-in-1: onbeperkt internet, 75 + tv-zenders, vaste telefoon en korting op Vodafone mobiel bellen
 • Internet & TV: onbeperkt internet, 75 + tv-zenders
 • Internet only: onbeperkt internet

Welke glasvezel aanbieders op mijn adres?

Om te kijken of Ziggo op jouw adres beschikbaar is, kun je een Ziggo check doen. Eigenlijk is dit geen Ziggo glasvezelcheck omdat het merendeel van de Ziggo glasvezelaansluitingen tot aan de wijkkast lopen en tot aan je woning de oude vertrouwde kabel, met super lage uploadsnelheden.

Ziggo Alles-in-1

Het Ziggo alles-in-1 abo combineert internet, digitaal TV-pakket en telefonie in één pakket. Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken.

Alles-in-1
Internet – TV – Vast bellen – Mobiel€7,5 korting
Dubbele data
Gratis entertainment (optie)
Veilig online (VPN)
Alles-in-1 actie prijs€29,50
Alles-in-1 na 6 maanden€59,00
Éénmalige aansluitkosten€0
Prijzen per maand

Bestaande klanten krijgen niets extra, dus je bent goedkoper uit als nieuwe klant.

Ziggo internet

Ziggo internet pakketten

In deze Ziggo review bekijken we wat Ziggo precies te bieden heeft op het gebied van internet, waarom het zo populair is en of het de moeite waard is om over te stappen op Ziggo. Je mag kiezen uit drie pakketten, Start, Complete en Giga. Ziggo.nl zelf geeft aan dat het Complete-pakket het populairste is.

Het Giganet is het snelste internet pakket van Ziggo en biedt zeer stabiele internet verbindingen met downloadsnelheden tot 1000 Mbit/s. Met Ziggo internet en TV heb je toegang tot één van de supersnelle en meest betrouwbare internetservices in Nederland wat betreft downloadsnelheden.

Heerlijk stabiel audioboeken streamen en podcasts luisteren, dus. Check bijvoorbeeld de Podimo reviews.

Ziggo snelheid resultaat Speedtest

Tijdens onze onderzoek bleek dat bij Ziggo glasvezelkabels alleen tot aan de wijkkast lopen en er verder een coaxkabel van de wijkkast naar je huis gaat. Door dit stukje Coaxkabel verprutst Ziggo de pluspunten, omdat je nog steeds lage uploadsnelheden hebt (max 50-70 Mbit/s, stand 2022) met een hogere latency (ping).

Bij glasvezelverbindingen zijn up- en downloadsnelheden ongeveer gelijk. Je kunt dus beter alleen aanbieders van glasvezel vergelijken voor je een provider kiest. Hieronder mijn Ziggo speedtest die mijn Ziggo glasvezelervaringen goed weergeeft.

Ziggo Giga speedtest
Ziggo Giga speedtest

Mocht je niet de beloofde internetsnelheid behalen via de kabel, dan is er mogelijk storing in de coax aansluitpunt (maar er kunnen verschillende oorzaken zijn). Dit was bij mij het geval en de monteur kwam het kosteloos vervangen. De Ziggo speedtest in Chrome met de browser extensie, gaf ongeveer hetzelfde resultaat.

Gebruik je VPN om je IP adres te verbergen, kun je met speedtest controleren, hoeveel internet snelheid je verliest met jouw VPN.

Ziggo SmartWifi

Standaard krijg je een SmartWifi modem/router bij je Ziggo abo. Dit is een moderne wifi router die automatisch de beste frequentie kiest en slim het wifi signaal onder je apparaten verdeelt.
Als je een groot huis hebt met afgelegen kamers, kun je extra Smart Wifipods kopen, die je wifisignaal ter plaatse versterken.

Ziggo TV

Ziggo.nl heeft meer HD-zenders dan de concurrentie, maar nog geen zenders met 4K-kwaliteit (misschien komt dit door dat stukje Coaxkabel naar je woning). Het aanbod bestaat uit verschillende tv-pakketten met zenders van o.a. NPO, RTL, SBS en Talpa.

Je hebt ook de optie uit extra zenderpakketten te kiezen met o.a. films, series en sportpakketten. Ziggo heeft ongeveer 2,9 miljoen abonnees en is daarmee de grootste aanbieder van televisie, internet en telefonie in Nederland.

Bovendien kun je de Ziggo GO app gebruiken, zodat je via de app overal kunt TV kijken.

Televisie & Entertainment
Basispakket (kanalen)79
High Definition (HD kanalen)72
4K (Ultra HD kanalen)
Ziggo Viaplay kosten – F1 live uitzendingen€13,99
Netflix app€7,99
ESPN Compleet€17,95
Disney+
Disney+ en ESPN Compleet
Augustus 2022

Ziggo’s Exclusieve Partnerschap met SkyShowtime

Ziggo en SkyShowtime hebben hun samenwerking uitgebreid, waardoor de streamingdienst nu inbegrepen is bij Ziggo’s TV Max abo en als extra pakket aangeboden wordt aan Vodafone en hollandsnieuwe cliënten. Deze integratie vervangt Ziggo’s Movies & Series L en XL, met de belofte van persoonlijke activatie-instructies later dit jaar (2023).
Een selectie van populaire SkyShowtime titels is per direct beschikbaar via het Ziggo TV & Streaming-platform. Cliënten krijgen toegang tot een breed scala aan films en series, waaronder ‘Babylon’ en ‘Top Gun: Maverick’.
Voor Ziggo-cliënten die niet automatisch SkyShowtime ontvangen (goedkopere pakketten), is de service beschikbaar voor een maandelijkse prijs van €6,99. Dit aanbod markeert een significante stap in het verrijken van Ziggo’s entertainmentaanbod.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de Mediabox Next van Ziggo is uitstekend zoals je ook van 4K resolutie kunt verwachten. Het geeft het beeld natuurgetrouw door en er worden geen beeldfilters toegepast. Je hebt zelf wel de mogelijkheid om de beeldweergave naar jouw wensen aan te passen.

Mediabox Ziggo Next Mini review

De Next Mini is een nieuwe media box van Ziggo en zit standaard bij je interactieve TV abo. Deze moderne media box (TV-ontvanger) vervangt de oude Mediabox XL en ondersteunt 4K en Voice Control.

Met de Mediabox Next heb je de volgende functies tot je beschikking:

 • Begin Gemist
 • Beeld pauzeren
 • Opnemen
 • Terugkijken (Ziggo-Replay)
 • On Demand TV (films en series)
Ziggo Next Mini 4K

Kosten F1 kijken

Helaas zijn de F1 uitzendrechten van Ziggo naar Viaplay gegaan en moet je voortaan betalen om formule 1 te kijken. Dit kan met een Viaplay abo of een Viaplay pakket bij Ziggo. Onlangs waren er problemen met Viaplay via Ziggo en daarom raden we aan Viaplay direct via de officiële site te bestellen.

Met het Viaplay Ziggo pakket kun je natuurlijk overal en op elk apparaat streamen via de Viaplay app, maar bovendien heb je -tot 31 december- Ziggo-kanaal 200 op TV, om Formule 1 te kijken.

Op kanaal 154 van Viaplay kan je het Viaplay menu geopend houden, wat een tweede manier is om met Viaplay F1 op je TV te zien als je geen smart TV hebt.

Dit alles is echter vrij prijzig. Maar er is een manier om met een paar eenvoudige stappen toch F1 gratis te kijken, zelfs met NL commentaar.

F1 kijken

Ziggo vast bellen

Vast bellen kost 15 cent per minuut bij Ziggo. Ze hebben verschillende soorten abo’s en vast bellen is onderdeel van het alles-in-1 pakket.

Als je bijvoorbeeld veel belt kun je het Volop Bellen pakket kiezen waarbij je een vast maandelijks bedrag betaald en onbeperkt vaste en mobiele nummers in Nederland kunt bellen.

Ziggo vast bellen

Vodafone/Ziggo mobiel bellen & internet

Bij mobiel bellen heb je alleen een sim-kaart, of een sim-kaart met telefoon. Er zijn veel mogelijkheden om te combineren voor bestaande klanten.

Je krijgt zowel korting als je al mobiel hebt en vast internet/TV erbij neemt of omgekeerd als je al internet/TV hebt. Combineer Ziggo Alles-in-1 met Vodafone mobiel en krijg €7,5 per maand extra korting, twee keer zo veel data, een Safe Online XL pakket en een gratis entertainment pakket.

Lees meer in onze Vodafone review over ervaringen met Ziggo mobiel. Wist je trouwens dat Vodafone glasvezel aan T-Mobile verkocht is?

Vodafone mobiel bellen

Ziggo ervaringen alles-in-1

De ervaringen die consumenten tot nu toe hebben met Ziggo[i] zijn overwegend positief. Onze inschatting is dat dit komt omdat veel mensen Ziggo nog met DSL-verbindingen (via het telefoonnetwerk) vergelijken.

Met de massale omschakeling naar glasvezelinternet, die op dit moment in Nederland gaande is, kan hier verandering in komen omdat glasvezelinternet duidelijk beter is. Stabieler internet en bovendien dezelfde upload- downloadsnelheden.

Een glasvezel internetverbinding is dus veel beter geschikt voor de moderne internetgebruiker, maar Ziggo lijkt deze trein te missen. Op Trustpilot[i] en Ervaringen.nl vindt je vooral negatieve recensies, dit komt waarschijnlijk doordat de mensen die tevreden zijn minder snel een recensie achter laten.

Mijn persoonlijke Ziggo ervaring met het Giga-pakket

Zelf heb ik twintig jaar ervaring met kabel internet van Ziggo (voorheen Casema). Dit waren over het algemeen positieve ervaringen, met zowel TV van Ziggo als internet en bellen.

Mijn Ziggo glasvezel ervaringen zijn dat door de jaren heen de download snelheid er flink op vooruit gegaan is (tot 1000 Mbit/s) terwijl de upload mondjesmaat werd verhoogd (tot 70 Mbit/s). Het Ziggo-Connect modem heeft z’n werk goed gedaan zonder serieuze problemen met een ping rond 10ms is Ziggo goed te noemen. In eerste instantie allemaal prima, al zijn de behaalde internetsnelheden niet altijd consistent.

Over de Ziggo-Mediabox XL kan ik kort zijn, daar heb ik weinig ervaring mee gehad als iemand die voornamelijk gebruik maakt van het internet. TV beeldkwaliteit was goed.

In het laatste jaar van mijn twintigjarige Ziggo avontuur, ben ik overgestapt naar Ziggo zakelijk (zakelijk internet vergelijken). Dit heeft me geen noemenswaardige pluspunten opgeleverd. Een upload die 10 Mbit/s hoger is dan normaal, maar daar word ik als poweruser niet opgewonden van.

Daarnaast werden er telkens prijsverhogingen doorgevoerd en als trouwe klant krijg je niets extra. Alleen nieuwe klanten krijgen korting en zijn dus goedkoper uit – geen succesformule voor behoud van klanten. Overstappen van Ziggo naar glasvezelinternet loont dus.

Ziggo reviews

Klantenservice

Ziggo biedt een uitgebreide klantenservice die bestaat uit verschillende lagen. Als eerste meest gestelde vragen, een live chat en je kunt de klanten service 24/7 bellen, maar volgens een onafhankelijk provider-onderzoek zijn ze gemiddeld niet het snelste met antwoorden.

Op de Ziggo forums kun je vaak klachten en oplossingen van medegebruikers vinden. Zeker niet waardeloos.

Alternatieven voor Ziggo

Alternatieven voor Ziggo zijn providers die het netwerk van KPN of Delta gebruiken. Beide bieden net als Ziggo alles-in-1 aan. Mocht jij je in een glasvezelgebied bevinden, dan raden we glasvezel aan.

Het verschil tussen Ziggo aan de ene kant en KPN aan de andere kant is dat KPN volledige glasvezelverbindingen hebben, dus tot aan je woning wat bij Ziggo niet het geval is (97% glasvezelkabel en 3% Coaxkabel).

Het beste Ziggo alternatief is KPN (beste internet), maar T-Mobile is ook uitstekend. De Freedom Internet ervaringen van consumenten zijn verreweg het beste, dus deze provider dingt ook mee naar de top.

Glasvezelinternet wordt ook door een aantal andere providers aangeboden waarvan Delta z’n eigen netwerk heeft en de rest (behalve Caiway die het Delta netwerk gebruikt) gebruikt het KPN glasvezelnetwerk.

Kortom. Ziggo is een populaire Nederlandse internetprovider. Het biedt kwaliteit een breed scala aan diensten, van TV-pakket tot telefonie en internet.

Ziggo Editor's Rating

Waardering redacteur:
3.9

Voordelen

 • Breed scala aan diensten
 • Sterke reputatie
 • Groot netwerk/dekking

Nadelen

 • Geen volledige glasvezelverbinding
 • Prijzig
 • Geen 24/7 telefonische klantenservice

Veelgestelde vragen

Is Ziggo internet goed?

Ja, Ziggo Giganet internet is goed. Het is rap en stabiel. Het enige minpuntje is de lagere uploadsnelheid wat voor content creators die bijvoorbeeld vaak videos uploaden belangrijk is. Ook zijn ze ietsje duurder dan enkele concurrenten.

Hoe lang duurt het voordat Ziggo is aangesloten?

Het duurt 4 tot 16 weken voordat Ziggo is aangesloten.

Wat verkoopt Ziggo?

Ziggo verkoopt internet, televisie, vaste en mobiele telefonie (VodafoneZiggo mobiel abo).

Waar kan ik terecht met klachten over Ziggo?

Met klachten over Ziggo kun je het beste terecht bij de klantenservice van Ziggo. Je kunt 24/7 live chatten, bellen tijdens kantooruren of e-mailen.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën ISP

Plaats een reactie