eweka

Wat is Usenet en hoe download je?

Wat is Usenet?

Usenet (ook bekend als ‘nieuwsgroepen’) is één van de oudste computer netwerk communicatie systemen (sinds 1980) welke nog veel in gebruik is. Wereldwijd zijn er duizenden data servers die uitsluitend voor Usenet worden gebruikt waar gebruikers data kunnen uploaden en welke dan gesynchroniseerd wordt met Usenet servers over de hele wereld.

usenet

Downloaden via Usenet, hoe werkt dat?

Aanvankelijk is Usenet ontstaan als een text discussie platform welke vergelijkbaar is met de forums van tegenwoordig. Later is het ook mogelijk geworden om binaire bestanden uit te wisselen. Tegenwoordig lijkt Usenet vooral populair bij gebruikers van binaire data die plaatjes, software en andere content downloaden.

In de afgelopen jaren is de downloadsnelheid en retentie (hoe lang een bestand op Usenet blijft) van Usenet data enorm toegenomen. Wat begon met een paar dagen retentie, is nu bij veel Usenet providers boven de 2500 dagen en het neemt constant toe. We raden daarom aan om de Usenet review en ervaringen te bekijken.

Meestal kun je er ook voor kiezen om viA een beveiligde (SSL encryptie) verbinding Usenet te gebruiken. Zo weet niemand anders wat jij op Usenet uploadt of downloadt, ook niet je Internet Service Provider. Best handig en een goed alternatief voor VPN.

Toen Usenet in populariteit steeg als download platform, werd het bestandsformaat NZB ontwikkeld om het downloaden te vergemakkelijken. Hierdoor sprongen zogenaamde NZB download sites als paddenstoelen de grond uit, waar je een gecategoriseerd overzicht van bestanden kan vinden en via NZB downloaden.

Hoe download ik content vanaf Usenet?

Het is simpeler dan je denkt!

Spotnet is de makkelijkste manier om allerlei soorten content te downloaden. Spotnet is een alles-in-1 programma dat de meeste handelingen automatiseert, iets wat veel gebruikers fijn vinden.

Na het Spotnet downloaden en installeren, moet je de Spotnet provider instellen en ben je klaar om met Spotnet te downloaden.

Spots binnenhalen kan met een permanente gratis nieuwsgroepen server uren duren. Je zal ook merken dat het downloaden traag gaat en je alleen de meest recente spots kunt downloaden (lage retentie).

Maar betaalde Usenet diensten hoeven niet duur te zijn. In tegendeel, over het algemeen zijn ze vrij goedkoop. Maar wat is de beste payserver voor Spotnet?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, hebben we voor jullie de beste en goedkoopste Usenet providers op de belangrijkste punten getest, vergeleken, en op een rijtje gezet. Anders zie je door de bomen het bos niet meer.

Op het moment is TweakNews onze favoriet, gevolgd door Eweka, Newshosting, UsenetServer, XS News en UseNeXT, allemaal goedkope nieuwsgroepen die goede services leveren. Een top prijs-kwaliteitsverhouding dus.

Is downloaden illegaal?

Auteursrecht en downloaden:

Wanneer je van Usenet downloadt, upload je niets, in tegenstelling tot peer 2 peer netwerken zoals BitTorrent. Het uploaden (aanbieden) van auteursrecht beschermde werken is illegaal volgens de Nederlandse wetgeving en raden wij ten zeerste af.

De voordelen van Usenet zijn dan ook duidelijk. Je kunt er legaal, snel, veilig, en anoniem (256-bit encryptie) mee downloaden. Voor een relatief klein bedrag kun je onbeperkt met je maximale internet snelheid van Usenet downloaden.

In april 2014 bepaalde het Europese Hof van Justitie dat Nederland een downloadverbod moest invoeren op materiaal waar copyright op berust. Uiteraard is Usenet een legale dienst net zoals dat je internet provider is. Het is jou verantwoordelijkheid wat je downloadt/uploadt.

Eweka
Bezoek Eweka

Onbeperkte Snelheid
Onbeperkte Downloads
50 (SSL) Connecties
4507 Dagen Retentie
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link