eweka

Wat is Usenet en hoe download je?

Wat is Usenet?

Usenet (ook bekend als ‘nieuwsgroepen’) is één van de oudste computer netwerk communicatie systemen (sinds 1980) welke nog veel in gebruik is. Wereldwijd zijn er duizenden data servers die uitsluitend voor Usenet worden gebruikt waar gebruikers data kunnen uploaden en welke dan gesynchroniseerd wordt met Use net servers over de hele wereld.

usenet

Downloaden via Usenet, hoe werkt dat?

Aanvankelijk is Usenet ontstaan als een text discussie platform welke vergelijkbaar is met de forums van tegenwoordig. Later is het ook mogelijk geworden om binaire bestanden uit te wisselen. Tegenwoordig lijkt Usenet vooral populair bij gebruikers van binaire data die plaatjes, software, boeken, muziek, films, series en andere content downloaden.

In de afgelopen jaren is de downloadsnelheid en retentie (hoe lang een bestand op Usenet blijft) van Usenet data enorm toegenomen. Wat begon met een paar dagen retentie, is nu bij veel Usenet providers boven de 2500 dagen en het neemt constant toe. We raden daarom aan om de Usenet review en ervaringen te bekijken.

Meestal kun je er ook voor kiezen om via een beveiligde (SSL encryptie) verbinding voor Usenet toegang te gebruiken. Zo weet niemand anders wat jij op Usenet uploadt of downloadt, ook niet je Internet Service Provider.

Best handig en een alternatief voor VPN. Als je met je Private VPN server of andere VPN provider op het internet gaat, heb je nog een extra beschermingslaag. Bovendien kun je landblokkeringen omzeilen want anders kun je zonder VPN alleen Netflix Nederland kijken. 

Toen Usenet in populariteit steeg als download platform, werd het bestandsformaat NZB ontwikkeld om het downloaden te vergemakkelijken. Hierdoor sprongen zogenaamde NZB download sites als paddenstoelen de grond uit, waar je een gecategoriseerd overzicht van bestanden kan vinden en via een NZB downloader.

Hoe download ik content vanaf Usenet?

Het is simpeler dan je denkt! En downloaden van Usenet is niet strafbaar zoal je geen illegale content download.

Spotnet is de makkelijkste manier om allerlei soorten content te downloaden. Spotnet is een alles-in-1 programma dat de meeste handelingen automatiseert, iets wat veel gebruikers fijn vinden.

Na het Spotnet downloaden en installeren, moet je de Spotnet provider instellen en ben je klaar om met Spotnet te downloaden. Als alternatief kun je Spotlite downloaden.

Spots binnenhalen kan met een permanente usenet server uren duren. Je zal ook merken dat het downloaden traag gaat en je alleen de meest recente spots kunt downloaden (lage retentie).

Maar betaalde Usenet diensten hoeven niet duur te zijn. In tegendeel, over het algemeen zijn ze vrij goedkoop. Hier een overzicht van de beste payservers voor Spotnet.

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, hebben we voor jullie de beste en goedkoopste Usenet providers op de belangrijkste punten getest, vergeleken, en op een rijtje gezet. Anders zie je door de bomen het bos niet meer.

Op het moment is EasyNews onze favoriet, gevolgd door Eweka, Newshosting, UsenetServer met VPN, XS News en UseNeXT, allemaal goedkope newsgroups die goede services leveren. Een top prijs-kwaliteitsverhouding dus.

Neem een Usenet proef om jezelf te overtuigen. Kom hier meer te weten over Eweka instellingen, lees de XSNews review en ontdek wat onze UseNeXT ervaringen zijn.

Voor een van de voordeligste providers kun je de Pure Usenet review lezen. Ben je allleen geinteresseerd in videos, kun je als alternatief online video hosting services overwegen. 

Kort samengevat

Lees hier wat je allemaal nodig hebt om simpel en efficiënt via top Usenet providers te downloaden. Een Usenet provider wordt ook vaak newsserver, nieuwsserver, Usenet server of payserver genoemd.

Wil je snel en makkelijk beginnen met downloaden, download Spotnet en zorg dat je de stap Spotnet account inloggen uitvoert. Dat is in feite alles. TweakNews en Spotnet werken goed samen. 

Wil je de beste Usenet ervaring + gratis VPN-dienst, kies dan voor Newshosting. Maar vergeet niet ook andere reviews te lezen, zoals deze van Vyper VPN. Deze Avast VPN review doet je versteld staan over het lage privacy niveau. 

Durf je een stapje verder in de wereld van Usenet, check dan wat de NZB sites en news readers te bieden hebben. Je doet jezelf een plezier door gebruik te maken van free Usenet trials zodat je geen onnodige kosten maakt.

Wil je niet via Usenet downloaden maar wel zo veilig via BitTorrent en andere P2P programma’s? Lees dan wat VPN diensten zijn en waarom een VPN kopen dan een verstandige keus is. Lees hier over het verschill tussen uTorrent vs bittorrent

Is downloaden illegaal?

Auteursrecht en downloaden[1]:

Wanneer je van Usenet downloadt, upload je niets, in tegenstelling tot peer-2-peer netwerken zoals BitTorrent. Het uploaden (aanbieden) van auteursrecht beschermde werken is illegaal volgens de Nederlandse wetgeving en raden wij ten zeerste af. Gebruik daarom VPN met uTorrent

De voordelen van Usenet zijn dan ook duidelijk. Je kunt er legaal, snel, veilig, en anoniem (256-bit encryptie) mee downloaden. Voor een relatief klein bedrag kun je onbeperkt met je maximale internet snelheid van Usenet downloaden.

In april 2014 bepaalde het Europese Hof van Justitie dat Nederland een downloadverbod moest invoeren op materiaal waar copyright op berust. Uiteraard is Usenet een legale dienst net zoals dat je internet provider is. Het is jou verantwoordelijkheid wat je downloadt/uploadt.

Eweka
Bezoek Eweka

Onbeperkte Snelheid
Onbeperkte Downloads
50 (SSL) Connecties
4507 Dagen Retentie
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link