Surfshark VPN Reviews | Voor Netflix & Torrent fans

Surfshark review

Product Name: Surfshark

Offer price: 1.96

Currency:

4.5
4.5 of 5 stars 1 review
 • Pakketten
 • Software
 • Snelheid
 • Servers
 • Betrouwbaarheid
 • Privacy
 • Ondersteuning

Samenvatting

Surfshark biedt de scherpste prijs met tig aan server locaties en is één van de snelste VPNs. Dankzij de laatste Wireguard protocol technologie en het doorstaan van een onafhankelijke security audit, kun je met een gerust hart genieten van P2P (Bittorrent) en andere plattformen.

Pros

 • Jurisdictie Britse Maagdeneilanden
 • Werkt in China
 • Onafhankelijke security audit doorstaan
 • Hoge snelheid haalbaar met Wireguard
 • Goede klantenondersteuning

Cons

 • De Windows interface kan beter

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Surfshark is een VPN dienst, gevestigd op de Britse Maagdeneilanden. Zij staan voor beveiligde en private toegang tot het internet zonder beperkingen of censuur.

Ze hebben gratis aanvullende systemen zoals het automatisch blokkeren van advertenties, zogenaamde trackers, malware en phishing.

Een torrent downloaden met deze VPN is gemakkelijk en snel. Surfshark is P2P- en torrenting-vriendelijk. Ze lijken een naam te willen maken als een VPN-dienst waarmee je Netflix-blokkeringen kunt omzeilen en andere vergelijkbare streaming-diensten kunt gebruiken.

Dankzij hun wereldwijde server-netwerk heb je overal toegang tot een server in de buurt.

Surfsharks eigen woorden:

Surfshark is een privacybescherming bedrijf, gecontroleerd door een onafhankelijke instantie, gebaseerd op een ‘virtual private network’ architectuur.

Het ultieme uitgangspunt van Surfshark is om online privacybescherming ongemerkt te integreren in het internetgebruik door inzet van geavanceerde encryptie-  en netwerkoptimalisatie technologieën. Op dit moment is Surfshark de enige VPN provider die toestaat om met een onbeperkt aantal apparaten gelijktijdig verbinding te maken.

Het moederbedrijf dat Surfshark’s privacy-beschermingssoftware ontwikkeld – Surfshark Ltd. Is geregistreerd op de Britse Maagdeneilanden voor een streng ‘geen-logs’ beleid.

Prijzen / Pakketten

Alle pakketten bevatten dezelfde hieronder genoemde eigenschappen.

 • Individuele apps voor Windows, OS X, iOS, Android, Chrome en Firefox.
 • Ondersteuning van Linux, Smart TVs en spel consoles.
 • Streng ‘geen-log’ beleid
 • Gelijktijdige verbinding met een onbeperkt aantal apparaten per account.
 • 3200+ servers in 63 landen.
 • VPN-hopping voor extra anonimiteit.
 • Wireguard, IKEv2/IPsec, Shadowsocks, OpenVPN (TCP/UDP) protocollen aangeboden.
 • Klantenservice (24/7) via live chat, e-mail en telefoon.

Bestelproces

Om te bestellen wordt je gevraagd om je e-mailadres in te voeren. Hierna wordt je doorgeleid naar de betalingspagina. Als je alle nodige gegevens hebt ingevoerd en verstuurd, krijg je een email met de login-informatie.

Het mooiste is dat ze een 30-dagen geld-terug-garantie hebben, zonder verdere vragen!

Betalingsopties

Surfshark accepteert de belangrijkste kredietkaarten (VISA, Mastercard, American Express, Discover), PayPal, Google Pay, Bitcoin en andere kryptovaluta zoals, Ethereum en Ripple.

Surfshark Betalingsopties

Het mooiste is dat ze een 30-dagen geld-terug-garantie hebben, zonder verdere vragen!

 • 1 Maand: € 11.46
 • 6 Maanden: €68.76 – €32.94 – €5.49 per maand – 52% korting
 • 2 Jaar: €275.04 – €47.04 voor 27 maanden – €1.96 per maand – 83% korting 

Een gunstig geprijsd alternatief vind je in de Private VPN review.

Software en Connectiviteit

Surfshark ondersteunt verschillende besturingssystemen zoals Windows, iOS (iPhone en iPad), OS X, Android, Linux en Blackberry met afzonderlijke apps.

Deze apps zijn in grote lijnen hetzelfde en gemakkelijk in het gebruik. Hierdoor kun je zonder problemen deze service op verschillende apparaten gebruiken.

Werkt Surfshark met Netflix?

Surfshark is misschien wel de beste VPN voor Netflix. Je hebt niet alleen toegang tot Netflix maar ook Hulu, Amazon Prime en andere populaire streaming-diensten, door de geo-blokkeringen te omzeilen.

Onlangs hebben ze ook een instelbare ‘Kill Switch’ toegevoegd, waarmee je individuele programma’s kunt afsluiten of de hele internetverbinding kunt verbreken.

Ook is er nu een CyberSec adblocker, die gevaarlijke websites blokkeert en je beschermt tegen vervelende advertenties.

De nieuwe optie voor landen met internet beperkingen, werkt met verborgen servers in landen met beperkingen zoals China en enkele landen in het Midden-Oosten. Je krijgt hierdoor ongecensureerde toegang tot het internet. Weinig andere VPNs bieden China toegang. Bijvoorbeeld heb je met Windscribe Netflix toegang maar geen Chinese servers.

Windows Interface

De geteste v2.7.5 was stabiel en veroorzaakte geen problemen op het Windows 10 x64 besturingssysteem.

Zodra je het programma geactiveerd hebt, met de door Surfshark verstrekte code, kun je inloggen met e-mail en paswoord. Als je aangeeft de inloggegevens te onthouden hoef je hierna niet meer in te loggen.

Het is een intuïtieve app met een lijst met server locaties. Je kunt ook kiezen uit de snelste server of het dichtsbijzijnde land. Dat is handig.

De app heeft een knop om de VPN verbinding aan of uit te zetten en het instellingsblok te openen. Er is ook een mini-menu wat heel handig is om snel een paar belangrijke instellingen te kunnen aanpassen.

Hiervoor moet je in het systeemvak op het Surfshark icoontje klikken. Jammer is dat je hier niet de serverlocatie kunt aanpassen, maar je ziet in het mini-menu wel met welke je verbonden bent.

Bij de protocollen heb je keuze uit Wireguard, OpenVPN (UDP) en OpenVPN (TCP). Wij raden de eerste aan. Je kunt ook meldingen aan- of uitzetten (voor Windows 10), vanuit het keuzemenu.

Andere opties uit het keuzemenu die aan- of uitgezet kunnen worden zijn, automatische verbinding, opstarten met Windows en Kill-Switch.

Het programma werkt goed op Windows 10 (64 bits). Het komt een enkele keer (heel zelden) voor dat je geen verbinding kunt maken met een bepaalde server, maar als je een andere kiest dan werkt het gewoon.

Als je de Windows client, bijv. op een laptop, op verschillende wifi-netwerken gebruikt, (bijv. thuis en op het werk), liep ik tegen het volgende probleem aan.

Bij het opstarten van de computer op een andere fysieke locatie, wordt er verbinding gemaakt met het andere wifi-netwerk. Helaas kan er dan geen automatische VPN verbinding gemaakt worden, maar blijft de app hangen bij het verbinding maken.

Om op het internet te komen moest ik:

 • Poging tot maken van VPN verbinding stoppen
 • Wifi verbinding verbreken
 • Wifi verbinding opnieuw maken
 • VPN verbinding maken

Android App

De test is gedaan met versie 2.6.8 op een One Plus 6 met Android Oxygen OS 10.3.6. De interface ziet er hetzelfde uit als het Windows-programma en werkt vrijwel hetzelfde voor een gestroomlijnde ervaring.

De belasting van de servers wordt aangegeven en je kunt veel servers als favorieten opslaan.

Het grootste verschil met het Windows-programma is dat er minder geavanceerde opties zijn. Maar je kunt wel kiezen tussen WireGuard, OpenVPN UDP en TCP. Je kunt instellen om automatisch verbinding te maken met een bepaalde server bij het opstarten, wat heel gemakkelijk is.

iOS App

We hebben de iOS app getest op een iPad en iPhone. De interface en het gebruik zijn vrijwel hetzelfde als die van Android.

Het is een gestroomlijnde gebruikerservaring op alle besturingssystemen.

Connectiviteit Opties

Zoals al vermeld ondersteund Windows de Wireguard, OpenVPN UDP en TCP protocollen (alle andere geadverteerde protocollen zijn beschikbaar via config files op de download-pagina, maar alleen Wireguard en OpenVPN wordt ondersteund in de applicatie).

Sommige programma’s zoals applicaties gebaseerd op BitTorrent, hebben meerdere verbindingen nodig. Het gebruik van Wireguard, of anders OpenVPN UDP raden wij ten zeerste aan.

TCP zou in dit geval niet goed werken omdat te veel verbindingen gemaakt moeten worden. We ondervonden geen verbindingsproblemen tijdens het testen van de protocollen. Wireguard werkt een stuk beter en sneller dan OpenVPN.

Snelheid

Welke VPN kiezen de meeste mensen? Dit hangt vaak van de snelheid af. Wij doen Upload, download, en ping-tests met de dichtstbijzijnde en snelste speedtest.net server. Het is de meest accurate HTML5 snelheidstest dankzij de ruim 3000 servers wereldwijd.

Snelheidstesten

De testen werden uitgevoerd met een Ziggo kabel verbinding van 600/50 Mbps in Den Haag, Nederland.

Alle testen zijn gedaan met het nieuwe Wireguard protocol – die de hoogste snelheden behaalt.

Resultaten uit Nederland

Resultaten zonder VPN in Nederland

Resultaten met VPN in Nederland

Resultaten met VPN in VS – New York

surfshark-speedtest-VS-New-York-VPN

Met deze resultaten behoort Surfshark tot één van de snelste VPNs.

Opvallend is dat de VPN server in de Verenigde Staten (New York) zelfs sneller is dan die in Nederland, ondanks de grotere afstand naar New York.

Uitermate geschikt voor het streamen van VS Netflix of andere diensten in 4k resolutie.

Het verbinden met een NL VPN server gebeurt zeer snel (direct) dankzij het Wireguard protocol. Met een VS VPN server in New York verbinden gebeurde binnen 3 seconden.

Servers

Surfshark heeft 3200+ servers in 63 landen, wat nog regelmatig geüpdatet wordt. Ze hebben meerdere servers in ieder land, dus je kunt altijd een goede server vinden, niet ver van jouw fysieke locatie.

Dit is meer dan de 1800 servers uit de Hide me review en ook meer dan de honderden servers uit de super veilige PrivadoVPN review.

Serverlocaties

Alle Surfshark servers ondersteunen P2P (Peer-to-peer).

Header text

Betrouwbaarheid

Bij het verbinden met servers hadden we geen problemen. We hadden geen last van verbroken verbindingen, zelfs niet toen we met meerdere apparaten (tot 6) aangesloten waren.

Privacy

Op de Britse Maagdeneilanden, waar ze gevestigd zijn, zijn geen wetten die hen kunnen verplichten klanten gegevens te loggen. In veel andere landen is dit namelijk wel het geval.

De enige persoonlijke informatie die Surfshark[1] van je nodig heeft om een account te openen, is een emailadres en factureringsgegevens. Als je voor een crypto betaling kiest, heb je nog meer privacy.

Je kunt er voor kiezen om diagnose rapporten automatisch naar Surfshark te laten sturen om hen bij het verbeteren van de service te helpen. Dit is echter niet verplicht en je kunt ervoor kiezen om dit niet te delen. In onze Pure VPN review is privacy het enige grote minpunt.

Op dezelfde manier kun je er in de apps ook voor kiezen om geen cookies, Google Analytics en reclame ID’s te delen. Dit verhoogt wederom je privacy.

IPv6, DNS, and WebRTC IP Lek Test

We hebben op IP lekken getest met https://ipleak.net. Surfshark heeft ons IP adres noch via WebRTC noch via IPv6 gelekt. Ook lekte het het DNS adres van onze ISP niet.

We hebben dus geen lekken geconstateerd wat overeenkomt met wat Surfshark claimt.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

Het Help Center op Surfsharks website bevat veel informatie en tips om eventuele problemen op te lossen. Als dat je niet verder helpt, kun je ze een berichtje sturen (zelfs met screenshots), om een antwoord op jouw specifieke vraag te krijgen.

Wij hebben het Help Center een eenvoudige vraag gesteld. Ondanks dat het al laat was (11 uur ‘s-avonds) kregen we binnen 10 minuten antwoord.

Voor dringende problemen hebben ze ook een live-chat service, waarbij je direct communiceert. Wij testten ze met de vraag:Hoeveel servers hebben jullie in Nederland?

We kregen binnen een halve minuut een nogal vaag antwoord: We kunnen het aantal servers in Nederland niet precies zeggen maar we hebben 20-30 IPS. Het lijkt er op dat de klantenservice niet weet dat IPS heel wat anders is als servers.

Tijdens onze testperiode heeft Surfshark drie verschillende updates doorgevoerd met verbeteringen. Het is dus duidelijk dat ze hun producten up-to-date houden en constant verbeteren.

FAQ – Veelgestelde vragen

Is Surfshark veilig?

Surfshark is veilig omdat ze je internetverkeer en je browse activiteiten niet loggen. De informatie die jij zelf ter beschikking stelt, zoals je email en betalingsgegevens, worden opgeslagen. 

Is Surfshark een goede VPN?

Surfshark is een goede VPN als je op zoek bent naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding.

Is Surfshark een Chinees bedrijf?

Nee, Surfshark is geen Chinees bedrijf maar ze zijn gevestigd op de Briste Maagdeneilanden. Surfshark VPN is wel een van de weinige VPN’s die goed in China werken.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link