8 beste VPN’s voor Mac (Mini), MacBook & iMac getest

Veilig op openbare Wifi netwerken internetten, Amerikaanse streaming diensten zoals Netflix, Ziggo GO of uitzending gemist kijken op vakantie. Dit zijn maar een paar voorbeelden waarom je een Mac VPN nodig hebt.

We zochten uit bij welke VPN’s jij je vrijheid en veiligheid terug krijgt.

Wat is de beste VPN voor Mac?

De beste VPN voor Mac OS is NordVPN – al verschilt dat per gebruikersvoorkeur. Al onze Mac VPN aanbevelingen zijn gebruiksvriendelijk. Check onze afzonderlijke reviews voor uitgebreide informatie.

Wil je de hoogste snelheid en veiligheid, dan bevelen wij PrivadoVPN welke ook gratis beperkt is te gebruiken.

Betaald

Gratis

#1 Veelzijdig

NordVPN
Editor’s keuze: NordVPN

Bekendste no-logs VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 5/5

#2 Budget

Surfshark
Surfshark

Voordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid:4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 4/5

#3 Snelheidsmonster

PrivadoVPN
PrivadoVPN

Snelste no-logs VPN netwerk. Ideaal voor streamen.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN staat bovenaan onze MacOS VPN lijst en heeft apps voor alle Apple apparaten met MacOS zoals MacBook Air, MacBook Pro, iMac, Mac Mini, Mac Pro. Natuurlijk is de beste VPN iPhone en iPad vriendelijk (en geschikt voor bijna alle andere besturingssystemen).

De NordVPN Mac apps zijn gebruiksvriendelijk en uitstekend ontworpen volgens hetzelfde principe, wat switchen tussen je verschillende apparaten makkelijk maakt. Je bent met één NordVPN abonnement tegelijkertijd op zes apparaten beschermd.

Door het enorm uitgebreide servernetwerk krijg je gemakkelijk toegang tot geblokkeerde buitenlandse streamingservices zoals Netflix. En op vakantie hoef je niet meer je favoriete sportevenementen, of andere Nederlandse televisieprogramma’s te missen.

Wat betreft internetveiligheid en privacy is NordVPN echt een begrip in de industrie. Panama, waar ze gevestigd zijn, heeft geen datawetten die de autoriteiten tot logging kunnen dwingen. NordVPN is de beste VPN voor Windows en Mac.

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark biedt ontzettend veel waar voor z’n geld en is de voordeligste in deze vergelijking. Hun grote serverpark is ultrasnel dankzij WireGuard en over de hele wereld vertegenwoordigd.

Omdat ze gevestigd zijn op de Maagdeneilanden hebben ze geen logplicht en een onafhankelijke audit bevestigde het hoge privacy niveau. Surfshark heeft uitstekende apps voor MacOS en iOS maar ook voor andere gangbare besturingssystemen.

Er is zelfs een Safari plug-in beschikbaar en je bent niet gelimiteerd met het aantal apparaten die je met Surfshark VPN wilt beschermen.

Je hebt de mogelijkheid een designated IP-adres te kiezen voor betere internetervaringen, maar ook een multi-hop optie waarmee je via twee VPN servers verbinding maakt voor extra veiligheid. Surfshark is een super VPN voor Mac.

3. PrivadoVPN

PrivadoVPN

Met PrivadoVPN kun je anoniem en veilig surfen op het internet, daarnaast is de verbinding ook versleuteld. Je krijgt onbeperkte toegang tot websites zoals Netflix of Ziggo GO, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je privacy.

De hoge snelheid van 901 Mbps maakt het gebruik van streamingdiensten zoals Google TV mogelijk. Voor iOS, Android (en PC) zijn er apps die eenvoudig te bedienen zijn.

Dankzij de bescherming van de Zwitserse wetgeving ben je beveiligd op maximaal 10 apparaten tegelijk. Ook kan de VPN worden gebruikt in landen die VPN’s blokkeren, zoals China en Rusland.

Daar kunnen niet alle VPN’s garantie voor geven. Kortom, met deze VPN geniet je zorgeloos van het internet.

4. ExpressVPN

ExpressVPN is een van de beste MacBook VPNs met een ‘zero logging’ beleid. Hoewel niet de goedkoopste, vind je de kwaliteit terug in de client interfaces en de handige extra opties zoals split tunneling.

Je kunt ExpressVPN betalen met Bitcoin (voor financiële privacy). Streamen van Netflix in de VS of Ziggo GO in Nederland tijdens buitenlandreizen, gaat zonder probleem. Dankzij het nieuwe (door henzelf ontworpen) Lightway VPN protocol zijn ze megasnel.

Ook ExpressVPN heeft een aparte Safari uitbreiding. Hoewel Express minder servers heeft dan NordVPN, hebben ze veel meer server locaties, waar het uiteindelijk om gaat.

Tijdens onze testen hebben we geen enkele ExpressVPN IP of DNS lek ontdekt.

5. VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN heeft naast hun eigen protocol (Chameleon) dat uitstekend is voor het omzeilen van geo blokkades (Netflix), ook WireGuard. Hierdoor zijn ze behoorlijk snel wat een vereiste is voor MacOS gebruikers.

Een groot voordeel is dat je dertig gelijktijdige verbindingen kunt maken. Met één abo kun je de hele familie beveiligen. Omdat VyprVPN in Zwitserland gevestigd is, scoren ze ook hoog op het gebied van veiligheid en privacy.

6. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost heeft prachtig ontworpen MacOS apps met geweldige functionaliteit. Er is software voor vele typen apparaten waaronder natuurlijk MacOS en iOS.
Met het WireGuard protocol heb je minder last van snelheidsverlies en is het beschikbaar in alle apps, inclusief WireGuard Android. Met één abonnement bescherm je tot zeven apparaten.

CyberGhost heeft verschillende functies voor extra veiligheid en werkt goed met Netflix en Ziggo GO in en vanuit het buitenland. Wil je anoniem betalen dan kan dat met Bitcoin.

Sommige van deze betaalde VPN’s en zelfs van de gratis VPN diensten, hebben een VPN Chrome extension, wat handig is als je bijv. niet je hele computer via een buitenlandse server wilt laten gaan.

Wat is de beste gratis VPN voor Mac?

Een free Mac VPN is helaas in bijna alle gevallen niet de moeite waard. De beste gratis VPN diensten die je voor Mac computers zou kunnen gebruiken, zijn zeer gelimiteerd wat betreft server locaties, snelheid en veiligheid.

Een gratis VPN met een datalimiet bied je meestal niet meer dan 10 GB per maand wat voor veel Mac gebruikers veel te weinig is. Gratis VPN diensten met onbeperkt datagebruik hebben meestal een dusdanig lage snelheid dat er nauwelijks mee te werken valt.

En veilige gratis MacOS VPN’s zonder datalimiet en zonder snelheidslimiet hebben wij nog niet gevonden. Bovendien kost het tijd en kan het frustrerend zijn om een server te vinden waar je een hele dag mee vooruit kunt.

De slechtere gratis VPN’s bevatten bovendien vaak vervelende adware of malware en/of verkopen jouw privédata aan derden.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

De beste gratis Mac VPN is PrivadoVPN. Je hebt maar tien GB per maand, twaalf servers en één verbinding. Voor Mac gebruikers is dit erg weinig tenzij je alleen af en toe je VPN wilt gebruiken. De tien GB is, bijvoorbeeld, voldoende voor ongeveer tien uur streamen.

Bovendien is deze gratis VPN Android TV vriendelijk. Privado werkt ook goed in China, maar volgens de wet is het gebruik van VPN in China strafbaar.

ProtonVPN

Bij de gratis Mac VPN van ProtonVPN (via de knop Free trial kom je bij de Free version) kun je zelf 23 servers (drie landen) kiezen. Je hebt medium speed en maar één VPN verbinding. Dit geeft aardig wat (buffer)vertraging maar je hebt onbeperkte data.

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Het gratis pakket van de Hide.me iOS VPN lijkt op dat van Privado. Je hebt vijf serverlocaties en de beperkte tien GB per maand is weinig (bijv. tien uur streamen).

Ook bij Hide me heb je maar één gelijktijdige connectie en de vijf serverlocaties zijn ongeveer honderd servers.

Mac VPN

Heb je een VPN nodig voor Mac?

Ja, ook voor Mac heb je VPN nodig. Hoewel het waar is dat MacBooks en andere MacOS systemen veiliger zijn dan Windows, zijn er tal van redenen waarom je ook op een Mac VPN nodig hebt.

 1. Neem bijvoorbeeld geo-blokkeringen. Toegang tot de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland is net zo min mogelijk met een Mac als met Windows. Daar heb je echt een VPN voor nodig.
 2. Een ander voorbeeld is een Wifi hotspot in een café of op een vliegveld. Op dergelijke publieke Wifi netwerken loop je enorm veel risico gehackt te worden, ook op je Mac. Wederom biedt VPN de uitkomst.
 3. Privacy is een voorbeeld dat voor veel mensen zelfs de belangrijkste reden is. Een Mac kan dan veiliger zijn dan Windows, (Macs hebben L2TP/IPSec en IKEv2 VPN protocollen ingebouwd[1]) maar dit is niet de laatste (veiligste en snelste) stand van de techniek.
  MacOS biedt geen versleuteling van je internet verkeer en je ISP en eigenlijk jan-en-alle-man kan volgen wat je op het internet doet. Met een goede VPN heb je altijd de nieuwste en beste technologie en ben je anoniem.

Hoe veilig is VPN?

Apple VPN verbinding instellen

Voordat je een VPN op bijvoorbeeld je Apple computer kunt instellen, moet je eerst een VPN abonnement afsluiten. De meerjarige abonnementen zijn meestal het voordeligste.

Daarna kun je je op de VPN website registeren om login en wachtwoord te krijgen. En vervolgens kun je de VPN app van jouw provider in de Appstore opzoeken en installeren.

Als je de eerste keer verbinding maakt met een VPN server moet je meestal nog (eenmalig) een aantal instellingen doorlopen, wat bij de meeste VPN’s vanzelf spreekt.

Zoals je ziet zijn er voldoende goede VPN’s voor Mac. Kies er een die bij jou situatie en Financiën past en je kunt veilig internetten.

Veelgestelde vragen

Welke VPN voor Mac?

NordVPN is de beste VPN voor Mac. Veilig, privé en razendsnel. Deze VPN is daarom de beste keuze voor Mac gebruikers.

Hoe werkt VPN op MacBook?

VPN op Macbook versleuteld je internetverkeer en verbergt je IP-adres, waardoor je veiliger en anoniemer bent op het internet.

Is er een gratis VPN?

Er zijn gratis VPNs. De beste is PrivadoVPN, waarbij je alle premium functies gratis kunt gebruiken en alleen een tien GB datalimiet per maand hebt.

Heeft Apple VPN?

Apple VPN als zodanig bestaat niet. Wel hebben Macs ingebouwde L2TP/IPSec en IKEv2 VPN protocollen. Dit geeft wat extra beveiliging maar helpt niet bij geo-blokkades, streaming in andere landen enz.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie