Beste Nederlandse VPN aanbieders & goedkope providers

Om jou te helpen de beste VPN van Nederland te kiezen, hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij is speciaal gekeken welke VPN’s in Nederland de meeste servers hebben.

Ook hebben we een echte Nederlandse VPN onder de loep genomen.

Wat is de beste Nederlandse VPN?

De beste VPN Nederland is VPN Nederland. Het is een jong bedrijf dat gevestigd is in Nederland en door Nederlanders gerund wordt, met Nederlandstalige software.

De drie belangrijkste pluspunten van deze Nederlandse VPN zijn dat ze veilig, zeer snel en gunstig geprijsd zijn. En ondanks dat VPN Nederland (VPN NL) vrij jong is, zijn ze goed van start gegaan met de nieuwste technologieën zoals WireGuard. Deze Nederlandse VPN is niet te verwarren met Goose VPN die de laatste tijd sterk berg af gaan.

Het servernetwerk van VPN Nederland is nog jong maar al wereldwijd vertegenwoordigd. Maar wat voor Nederlanders belangrijk is, is dat ze veel servers in Nederland hebben.

Beste Nederlandse VPN

Met deze Nederlandse VPN heb je dus altijd een VPN server in de buurt, waar in Nederland je ook bent. En als je in het buitenland woont of op reis bent, kun je gewoon op de Nederlandse sites, die je altijd al gebruikt (bijvoorbeeld je bank, of uitzending gemist).

Bovendien kun je deze Nederlandse VPN gebruiken voor P2P / torrenting (torrents downloaden), waar ze echter geen speciale servers voor hebben. Deze Nederlandstalige VPN werkt met streaming services zoals de Amerikaanse Netflix, BBC iPlayer, enz met de VPN ingeschakeld. Ontdek hier wat de beste VPN voor China is.

Wat is de beste buitenlandse VPN met servers in Nederland?

Wat het beste Virtual Private Network van Nederland is, hangt voor een deel van jouw situatie af. Maar ze moeten allemaal wel voldoen aan een aantal minimale kwaliteitseisen, zoals:

 • Uitstekende privacy en geen logging
 • Voldoende servers in Nederland
 • Gebruiksvriendelijke apps & clients
 • Mogelijkheden zoals bijv. torrents en VS Netflix kijken
 • Goede klantenservice

Beste Algemeen

Editor’s keuze: PrivadoVPN

Snelste VPN ideaal voor streamen.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5
 • Nederland: 5/5

Bekendste Top VPN

NordVPN
NordVPN

Bekendste VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 5/5
 • Nederland: 4/5

Prijs-Kwaliteitsverhouding

Surfshark
Surfshark

Voordelige VPN met uitstekende privacy.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 4/5
 • Nederland: 3/5

Onze testers hebben minstens zes maanden de VPN providers getest op Pakketten, Software, Snelheid, Servers, Betrouwbaarheid, Privacy, en Ondersteuning.

Een bekende naam in Nederland is Avast. Zij hebben echter een dubieus privacybeleid en zijn zeker niet de snelste VPN in Nederland. In tegendeel, onze Avast VPN ervaringen zijn bijzonder slecht. VPN Nederland kwam duidelijk beter uit onze testen.

Als je zelf VPN vergelijken wilt, kijk dan naar onze vergelijkingstabel van top VPN reviews.

1. PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN is een gebruiksvriendelijke VPN en volgens onze testen de beste VPN service voor Nederland. Bescherm jezelf door één van de zeven supersnelle servers, met waanzinnig snelle verbindingen in Nederland.

Onlangs haalden we met een snelle verbinding, een snelheid van 901 Mbps vanuit Nederland, met een Nederlandse server en het WireGuard protocol.

Je kunt VPN servers handmatig kiezen of de optie ‘kies beste server’ gebruiken, die voor jouw locatie de allersnelste VPN server uitkiest. In landen als Rusland en China worden virtuele servers gebruikt, die je locatie als in dat land laten zien, maar in werkelijkheid een buitenlandse server is.

Privado heeft niet zoveel Amerikaanse servers als NordVPN, maar wel voldoende om de VS bibliotheken waaronder Netflix en Amazon Prime Video te kijken. Maak verbinding met de juiste VPN server door één van de minder belastte servers in de buurt te kiezen.

Ondanks dat Privado als VPN dienst nog niet zo lang bestaat als de hierboven genoemde VPN’s hebben ze een sterk servernetwerk in eigen beheer en zijn ze goed in Nederland vertegenwoordigd. En natuurlijk hebben ze een geld terug garantie, zodat je ze zonder risico kunt testen.

PrivadoVPN heeft, net als de andere twee, heeft een kill switch die automatisch je internetverbinding stopt als je VPN server wegvalt, zodat je altijd alleen via een versleutelde VPN verbinding op het internet bent. Wat betreft veiligheid is PrivadoVPN dus een veilige VPN en één van de betere keuzes om je echte IP adres te verbergen.

1 Gbps internetverbinding

2. NordVPN

NordVPN

NordVPN heeft in Nederland 178 servers, wat voor ons kleine landje, ontzettend veel is en is een populaire VPN. Natuurlijk hadden we met deze top VPN geen IP-lekken en de meeste servers zijn zeer snel.

Qua privacy en geen-log beleid, is NordVPN een van de meest betrouwbare VPN’s in de markt, wat ze uitstekend geschikt maakt voor torrenting (via speciale servers). Kies een Amerikaanse server en zo kun je deze VPN aanbieder ook gebruiken om de Amerikaanse Netflix content, en het aanbod van andere streamingservices te kijken.

NordVPN is de enige van de VPN diensten in dit trio die een dedicated IP adres (jouw eigen IP adres) aanbiedt, weliswaar tegen meerprijs. Je kunt deze VPN, net als andere, ook op je router instellen, zodat alle apparaten in één keer beschermd zijn (en al je IP adressen verborgen). Nord heeft bovendien ook Double VPN voor een extra beveiligingslaag in speciale situaties.

Als je echt volledig anoniem wilt blijven is het goed om te weten dat je NordVPN volledig anoniem online kunt betalen met Bitcoin. De geteste snelheid van 198 MBPS met de SOCKS5 proxy is ultrasnel en ook de gewone VPN is zeer snel en bovendien de laatste tijd ook stabiel.

NordVPN laat regelmatig onafhankelijke audits doen om aan te tonen dat ze daadwerkelijk niets loggen. Nord biedt trouwens ook andere services aan zoals versleutelde cloudopslag.

Met de 30-dagen geld-terug-garantie van NordVPN kun je ze zonder risico uitproberen.

3. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost is met 313 Nederlandse servers, het best vertegenwoordigd in ons land. Een ander echt Nederlands voordeel is dat ze gunstig geprijsd zijn. Bovendien zijn ze nu, met het WireGuard protocol, ook nog eens supersnel.

Op wat kleine dingen -gericht op software-verbetering- na zijn ze log-vrij en met onze serieuze lektesten konden we geen IP en DNS lekken vaststellen. CyberGhost VPN versleutelt je internetverkeer met een 256-AES codering en ze hebben split-tunneling en een ingebouwde kill-switch.

Bovendien heeft Cyberghost een gebruiksvriendelijke (mobiele) app voor een grote verscheidenheid aan apparaten en browsers. Natuurlijk kun je het Amerikaanse aanbod van Netflix uit een ander land bekijken en kun je ook nog eens torrenten. Met zeven gelijktijdige verbindingen, kun je het hele gezin online beschermen (wat is VPN bescherming?).

Een minpunt van CyberGhost is dat ze nu onderdeel zijn van Kape Technologies PLC, net als . Kape Technologies heeft de afgelopen tijd een aantal VPN’s overgenomen, waaronder CyberGhost, Private Internet Access en ExpressVPN, wat de privacy kan beïnvloeden. Desalniettemin is CyberGhost een goede VPN om je IP adres te veranderen voor streaming.

Ook CyberGhost heeft een 30-dagen geld-terug-garantie.

Gratis VPN in Nederland

Er zijn inderdaad gratis VPN’s. Je kunt bijvoorbeeld VPN Nederland gratis gebruiken, met wat beperkingen. Bovendien hebben wij zelfs een vergelijkingstest van de beste gratis buitenlandse VPN’s gedaan die goed in Nederland vertegenwoordigd zijn.

Proton VPN is bijvoorbeeld een goede en Privado heeft een gratis abonnement. Maar als je de gevaarlijke ‘gratis’ VPN diensten (MET malware en spyware, vervelende advertenties of diensten die je gegevens verkopen aan externe adverteerders) buiten beschouwing laat, blijven er niet veel goede gratis virtueel privé netwerk aanbieders over.

In ieder geval krijg je met premium gratis VPN services altijd te maken met heftige beperkingen ten opzichte van betaalde VPN. Dit kan een datalimiet zijn of een snelheidslimiet of zoveel advertenties dat het gebruik enorm beperkt wordt. Dit geldt overigens ook voor gratis Belgische VPN servers.

Waarop we de Nederlandse VPN’s hebben getest

Serveraanbod in Nederland

De hoeveelheid Nederlandse VPN servers is belangrijk, want over het algemeen geldt hoe dichter de VPN server bij jouw locatie is, hoe sneller je verbinding. Bovendien, als er te weinig servers zijn ten opzichte van het aantal gebruikers, worden verbindingen langzamer.

Dit is waarom VPN Nederland ondanks dat ze nieuw zijn, toch al met de grote VPN jongens kan concurreren omdat ze voldoende servers in Nederland hebben.

Pakketten & prijzen

Een goede Nederlandse VPN[1] dienst heeft aantrekkelijke prijzen en voldoende pakketkeuzes. Bitcoin betalingsmogelijkheid voor extra anonimiteit of een iDeal betalingsmethode voor jouw gemak zijn belangrijke dingen om te checken voor het kopen van een VPN in Nederland.

Software & gebruiksgemak

Check als eerste of je VPN provider een app voor jouw apparaat heeft (bijvoorbeeld Android). De apps en clients moeten natuurlijk zo zijn ontworpen dat ze gemakkelijk door iedereen te gebruiken zijn.

Snelheid

Onze uitgebreide snelheidstesten in verschillende delen van de wereld met verschillende servers (dichtbij en verweg), geven je een betrouwbaar beeld. Bovendien hebben we de VPNs maandenlang gebruikt en dus kunnen we beoordelen of de behaalde resultaten stabiel zijn en geen momentopnames.

Betrouwbaarheid & beveiliging

Tijdens de testmaanden letten we op het verbreken van de beveiligde verbinding, IP adres en DNS-lekken. We kijken hoe opties zoals kill-switch, automatisch opstarten en inloggen werken. Een goede VPN mag je IP adres niet lekken.

Privacy & logging

Privacy beoordelen we aan de hand van de locatie waar de VPN geregistreerd is en dus welke datacollectie wetten er daar zijn. We bestuderen de kleine lettertjes van privacy policies en volgen het industrienieuws in verband met gegevensoverhandiging aan autoriteiten.

Hier komt VPN Nederland wat minder uit de bus, omdat ze in Nederland geregistreerd zijn. PrivadoVPN daarentegen is in Zwitserland geregistreerd waardoor jij beschermd bent door de beste privacy wetten van Europa.

Ondersteuning & klantenservice

Tijdens onze testperiode nemen we altijd contact op met de klantenservice van de VPN diensten en kijken welke ondersteuning ze bieden en hoe snel ze reageren.

Conclusie

Laat je niet langer in het duister tasten, met deze info kun jij de beste VPN kiezen van Nederland, zonder twijfel!

Veelgestelde vragen

Wat is VPN Nederland?

VPN Nederland is een VPN provider gevestigd in Nederland en gerund door Nederlanders. Ze bieden onder andere:
– Geen logs-beleid
– WireGuard protocol
– 7-dagen geld-terug-garantie

Is VPN nodig in Nederland?

Een VPN is nodig om:
1) Je privacy en gegevens te beschermen
2) Je te beveiligen op openbare WiFi netwerken
3) In het buitenland (vakantie/zakenreis, emigratie) toegang te krijgen tot Nederlandse websites en bijvoorbeeld Nederlandse TV online te kijken.

Is VPN Nederland betrouwbaar?

VPN Nederland is betrouwbaar omdat ze WireGuard encryptie gebruiken, geen logs bijhouden, een kill-switch hebben en je IP-adres verbergen.

Is VPN gevaarlijk?

VPN is in tegendeel niet gevaarlijk, mist je een betrouwbare VPN gebruikt (zoals PrivadoVPN). Maar, zoals al vermeld, zijn er gratis VPNs die ronduit gevaarlijk zijn en behalve dat ze je slecht beveiligen juist een bron van Malware of Spyware virussen kunnen zijn.

Wat kost VPN Nederland?

VPN Nederland kost €1.59 per maand als je de jaar deal pakt met tijdelijke korting.

Wat is de beste VPN voor Nederland?

De beste VPN voor Nederland is PrivadoVPN en in onze algemene rating staat NordVPN op nummer één.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark