eweka

13+ Beste NZB Sites

Heimwee naar het tijdperk van moeiteloos downloaden?

Het digitale spel ontwikkelt zich razendsnel en de Usenet NZB sites zijn cruciaal voor een optimale downloadervaring.

Ontdek hier wat de beste Usenet-sites zijn die jou de toegang geven tot de Usenet schatkist.

nzb sites

De beste NZB-Sites van vandaag

De Spotlite online versie is te vergelijken met NZBServer in ieder geval vroeger, voor de VPN NL dwang. Nu is het beter te vergelijken met een ClubNZB alternatief.

De twee laatst genoemde zijn Spotwebsites en zijn meestal voorzien van Nederlandse inhoud. Het is zeldzaam dat ClubNZB offline gaat, wat de betrouwbaarheid van deze Usenet-platform extra benadrukt.

Laatste update: 17-07-2023

Al jaren zitten we bovenop de Usenet-aanbieders die je op GratisNieuwsgroepen vindt. Zo missen we geen enkele nieuwigheid of verbetering in Usenet-land.

Bij GratisNieuwsgroepen.nl checken we alles: van Usenet-providers tot downloaders, en van NZB NZB-forums tot -sites. We pikken er alleen de topdeals en beste services voor je uit. Reken maar dat ons team altijd alert is en jou voorziet van de nieuwste info.

Mocht je waardige Usenet-sites kennen of zijn er die niet meer werken, laat een reactie achter. Thanks!

Top 5 open NZB download-sites

Easynews

Easynews

Easy News is de pionier in Usenet, met Usenet toegang, een newsreader en NZB zoeken in één – geen aparte indexer meer nodig.

Geniet van onbeperkte snelheden met een gebruiksvriendelijke, mobiel geoptimaliseerde interface. Met een enkele tik, cast je video’s naar je tv.

Dankzij top zoektechnologie leveren ze de meest accurate Usenet zoekresultaten. Gratis Nieuwsgroepen gebruikers krijgen 75% levenslange korting ($7,50 p/m op jaarplan), hoogste retentie en gratis zero-log VPN abonnement van PrivadoVPN (t.w.v. $11.99 p/m).

De beste Usenet deal volgens ons. Lees onze volledige Easynews review.

NZBFinder

NZBFinder

Een andere open nieuwsgroep-site, de moeite waard om te bekijken, is NZBFinder, één van de beste Usenet-sites voor hoogwaardige audio, video, SD-releases, boeken en andere diverse bestanden. NZBFinder is een op de gemeenschap gebaseerd NZB-forum, met zowel een gratis zoekoptie als premium account-opties voor snelle toegang.

Gezien de gebruiksvriendelijke indeling en betrouwbare inhoud, heeft het talloze positieve beoordelingen ontvangen van gebruikers. Bovendien heeft NZBFinder, voor degenen die nog sneller bij de Usenet-content willen, integratie met Easy news.

NZBGeek

NZBGeek

De gemeenschapsgerichte indexer, NZBGeek, is een open registratieplatform dat werkt met een Newznab-interface. Als een populaire newsgroup-site kunnen gebruikers genieten van maximaal 200 NZBs per dag, waardoor het een van de beste indexeerders is voor snelle Usenet-toegang.

De gastvrije gemeenschap van NZB Geek zorgt voor een plezierige ervaring voor haar gebruikers, met een gigantische collectie aan Usenet-content.

NZBGrabit

NZBGrabit

NZB-Grabit fungeert als een openbaar toegankelijk indexeringsplatform voor NZB en ZIP-downloads. Ze leunen niet op automatisering, maar op hun leden die handmatig NZBs uploaden.

Deze unieke aanpak garandeert dat de bestanden op NZB-Grabit van hoge kwaliteit zijn, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die topkwaliteit content waarderen.

VeryCouch LazyMuch

VeryCouch-LazyMuch

VeryCouch LazyMuch staat bekend als een vooraanstaande speler in de wereld van cloud-gebaseerde media-entertainmentdiensten en heeft een aanzienlijk aantal mediatoegangspunten en API-aanvragen voor haar niet-abonnee gebruikers. Wanneer gebruikers besluiten om het levenslange abonnement aan te gaan, worden ze begroet met nog meer functies, onbeperkte APIs en onbeperkte mediatoegang.

Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat VeryCouch LazyMuch mogelijk niet aan de voorkeuren van zware streamers voldoet, aangezien het de retentie niet expliciet weergeeft.

NZBServer geblokkeerd door marketing truuk

Sinds een tijdje is op NZBServer VPN verplicht. Je kunt er nu alleen op met VPN Nederland. Andere VPN’s werken niet.

Top 5 NZB indexing-sites – alleen op uitnodiging

DrunkenSlug

DrunkenSlug is een topklasse Usenet indexer-site, alleen-op-uitnodiging (‘invite-only’), die sinds 2013 online is. Ze zijn zeer gerespecteerd in de Usenet-gemeenschap vanwege hun uitzonderlijke retentiepercentages voor binaire posts en sterke gebruikerspoel.

Als één van de beste indexeerders, heeft DrunkenSlug zowel APIs als NZBs voor downloaders op zoek naar specifieke inhoud. Voor degenen die gedetailleerde informatie waarderen, heeft DrunkenSlug ook NFO-bestanden om hun zoektocht te vergemakkelijken.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare indexer-site, is DrunkenSlug absoluut het overwegen waard.

DogNZB

DogNZB, een andere hoog aangeschreven platform dat alleen op uitnodiging toegankelijk is. Ze hebben erkenning gekregen voor hun gepersonaliseerde, gebruiksvriendelijke programma-interface en ruime hoeveelheid hoogwaardige content.

Het platform is al enkele jaren een top nieuwsgroep-site, die succesvol tegemoetkomt aan leden op zoek naar grote indexeringsdiensten. Met een intuïtieve lay-out, sterke NZB-zoekmogelijkheden en een goede selectie van content, bewijst DogNZB zich consequent als een formidabele indexer in de Usenet-wereld.

De indexers maken een breed scala aan NFO-bestanden eenvoudig toegankelijk. Als je op zoek bent naar een betrouwbare indexer, is DogNZB zeker het overwegen waard.

NZB Planet is een Usenet-site, alleen op uitnodiging toegankelijk met premium functies, waaronder een ingebouwde kalender en een sectie voor aankomende releases, waardoor het een populaire keuze is voor gebruikers. Dit op Newznab-gebaseerde platform heeft een aanzienlijke gemeenschap van leden die bijdragen aan de kwaliteit en consistentie van het NZB-forum.

Met een robuuste NZB database en goed geïmplementeerde zoekfuncties levert NZB-Planet uitstekende zoekresultaten voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers. Het platform ondersteunt ook NFO-bestanden, waardoor het gemakkelijker wordt om essentiële informatie over je downloadbestanden te verkrijgen.

Daarnaast is NZB-Planet een van de beste indexeerders die beschikbaar zijn, met een giga-verzameling van NZBs.

OmgWtfNZBs

OmgWtfNZBs is een zeer verfijnd NZB-platform dat al geruime tijd naadloos werkt. Deze alleen-op-uitnodiging Usenet zoekmachine, indexeert NZB bestanden en je hebt geavanceerde zoekmogelijkheden met goede zoekresultaten.

Gebruikers kunnen georganiseerde en efficiënte NZB-zoekresultaten verwachten van OmgWtfNZBs, dankzij zijn toegewijde gebruikersbasis en consistente updates van gemodereerde content. Bovendien bevat het platform een NZB-forum voor discussie onder gebruikers.

NZBCat

NZBCat

Tot slot is NZBCat een zeer aanbevolen newsgroup-site die alleen op uitnodiging (+registratie) toegankelijk is met indexeringsdiensten voor een breed scala aan content. De web-interface van het platform is gebruiksvriendelijk, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers.

Met hoge retentiepercentages van de geïndexeerde content en een gepassioneerde gemeenschap van gebruikers, blijft NZBCat een favoriete bestemming voor Usenet-enthousiastelingen op zoek naar bijgewerkte en hoogwaardige bestanden.

NZB forums / Usenet communities

NZB-Forums en communities creëren een soort van Usenet community waar leden NZB’s kunnen delen en verzoeken kunnen doen. Vaak wordt er op een NZB-forum gewoon gezellig gekletst.

Ook krijg je op een Usenet forum ondersteuning van de groep als je bijvoorbeeld niet weet hoe je een bestand openen moet, of je hebt een film binnengehaald en je weet niet hoe je hem kunt uitpakken.

Hieronder zijn reviews van werkende en verderop van inmiddels niet werkende NZB-forums.

NZB Forum - The New Generation

Nederlandse NZB communities

Registratie verplicht bij alle hieronder vermelde forums.

Buitenlandse NZB forums

Registratie verplicht bij alle hieronder vermelde forums.

Blijf niet achter

Ontvang bericht wanneer de NZB Sites lijst is geupdate, tips & MEGA kortingsacties.

CHECKLIST

NZB sites en Usenet zoekmachines

Nieuwsgroup-sites, zoals DogNZB en NZB-Planet, zijn uitstekend voor gebruikers die digitale content willen binnenhalen en delen uit de enorme diepten van het Usenet-ecosysteem, inclusief nieuwsgroepen. Deze platforms maken het makkelijker om bij miljoenen NZB bestanden te komen, die in feite metadata-bestanden zijn die wijzen naar content opgeslagen op een Usenet server.

Door Usenet-sites en zoekmachines te gebruiken, kunnen gebruikers op een gestructureerde en georganiseerde manier gemakkelijk content vinden en een NZB spot binnenhalen van het omvangrijke Usenet-netwerk.

Verschil tussen Usenet-sites (NZB web / Usenet indexer) en NZB Search

Nieuwsgroep-sites openen de deur tot een zorgvuldig gekozen reeks NZB bestanden, wat niet het geval is bij Usenet-zoekmachines. Ze hebben over het algemeen bestandsgroeperingen, filteropties en een sociale component die de zoekervaring kunnen verbeteren.

Daarentegen hebben de beste NZB-zoekmachines, zoals Binsearch, meestal een uitvoerige index van Usenet-content, maar missen ze mogelijk de persoonlijke touch van newsgroup-sites.

Beiden kunnen echter opmerkelijke resultaten opleveren en het zoekproces vereenvoudigen. Bovendien bestaan er gespecialiseerde indexers om Usenet-groepen te ordenen en te indexeren. ClubNZB is een prominent voorbeeld, bekend om het effectief catalogiseren van de grootste Usenetdatabase.

nzbserver.com

Voordelen van NZB sites

Op NZB-downloadsites vind je geverifieerde NZB files onderverdeeld in categorieën. Dit zorgt voor een eenvoudigere zoektocht naar gewenste content en helpt bij het afweren van schadelijke software en computervirussen.

Nadelen van Usenet-sites

Het nadeel is dat deze categorieën handmatig worden geclassificeerd en bijgewerkt door mensen. Daarom is het niet altijd compleet en varieert het van de ene nieuwsgroep-site naar de andere. Bovendien heb je altijd een nieuwslezer nodig.

Hoe kan ik bestanden downloaden van NZB sites?

Om een bestand te downloaden van Usenet-sites, heb je een NZB-client en een Usenet service nodig. Je laadt eerst het NZB bestand van de site, en dan gebruikt je NZB-client dat bestand om de content van Usenet binnen te halen.

Wat moet ik zoeken in een goede Usenet-site?

Zoek naar newsgroup-sites die een ruime selectie aan NZB-files hebben, regelmatig worden bijgewerkt, een actieve gemeenschap hebben en goede beveiligingsmaatregelen hebben.

Usenet provider nodig

Om optimaal te profiteren van nieuwsgroep-sites en -zoekmachines, heb je een betrouwbare Usenet-provider nodig. Providers als Newshosting hebben hoge downloadsnelheden en hoge retentiepercentages.

Ze werken samen met populaire indexers zoals NewzLeech en automatiseringstools zoals Sonarr en SABnzbd. Recentelijk zijn er meer NZB-indexsites, zoals NZB Geek, verschenen, elk met eigen gebruikersvoorkeuren en -vereisten.

Sommige zijn gratis met open registratie, terwijl andere alleen op uitnodiging toegankelijk zijn.

Redacteurs Tips

Een NZB platform kan helpen bij het vinden van specifieke nieuwsgroep posts, maar om ze te laden, heb je Usenet-toegang nodig. Wij raden Eweka aan:

 • Nederlands #1 Usenet provider
 • Onafhankelijke EU servers met de beste retentie en voltooiings rato
 • Premium netwerk met de betrouwbaarste snelheid
 • Toegang tot alle artikelen in 125,000+ nieuwsgroepen
 • Onbeperkte data-downloads en snelheid
 • Gratis onbeperkte PrivadoVPN

Speciale Eweka aanbiedingTot 52% korting op onbeperkt Usenet toegang

Eweka
Trustpilot rating

Gratis Usenet zoeken

Gebruikers kunnen vaak kiezen tussen gratis accounts (met beperkte functionaliteit) of betaalde accounts voor meer functies zoals onbeperkt content binnenhalen en API-toegang.

Bovendien gebruiken veel van deze sites populaire indexeerplatforms zoals Newznab en nZEDb, die als betrouwbare Usenet-zoekmachines dienen met een vertrouwde web-interface voor gebruikers.

Hoe verschillen NZB sites van torrent websites?

Terwijl zowel Usenet-sites als torrent-sites gebruikt worden om downloads binnen te halen, maken ze gebruik van verschillende technologieën en netwerken. Nieuwsgroep-sites zijn gebaseerd op Usenet, terwijl torrent-sites werken via peer-to-peer netwerken.

Offline NZB-forums / communities / sites

Aangezien er altijd NZB sites down / offline gaan, hieronder een lijst (willekeurige volgorde).

 • https://www.the-newgeneration.net
 • planet.spotnetweb.org
 • nzbmatrix.com
 • nzbmovieseeker.com/
 • Tigersplace.net 
 • elitenzb.info
 • zombienation.live 
 • brothers-of-history.me
 • newzleech.com
 • dutplanet.net
 • Newz69 (Offline)
 • BD25 (Offline)
 • nzbxs (Offline)
 • House of Usenet (Offline)
 • usenet-crawler.com 
 • dognzb.cr 
 • iceworld.online
 • pfmonkey.com/login
 • nasteunissen.synology.me/spotweb/
 • eagleforce.online
 • place2home.net 
 • nzbclub.com (offline)
 • nzb.is (gestopt)
 • nzbindex.in (gestopt)
 • BinnewZ (Offline)
 • OzNZB (Offline)
 • easy-leech (Offline)

NZB Sites overzicht

Veelgestelde vragen

Zijn Usenet-sites legaal?

Het gebruik van nieuwsgroep-sites op zich is legaal, maar het scoren van auteursrechtelijk beschermde materialen zonder toestemming is dat niet. Gebruikers moeten zich bewust zijn van de wetgeving in hun land.

Hoe veilig zijn newsgroup-sites?

Usenet-sites kunnen veilig zijn, maar het hangt af van de dienst zelf. Sommige hebben sterke beveiligingsmaatregelen, terwijl andere minder betrouwbaar kunnen zijn. Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen.

Wat betekent het als een nieuwsgroep-site ‘invite-only’ is?

Een ‘invite-only’ Usenet-site is alleen toegankelijk via een uitnodiging van een bestaand lid. Dit helpt de kwaliteit en veiligheid van de site te waarborgen.

Hoe kan ik een account aanmaken op een Usenet-site?

Het proces varieert per aanbieder, maar het houdt meestal in dat je een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaakt, en mogelijk ook een e-mailadres opgeeft. Sommige kunnen een uitnodiging of betaling vereisen.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd

2 reacties op “13+ Beste NZB Sites”

  • Mooi om te horen. Sites zoals clubnzb.com hebben een NL books categorie, maar wil je alles (wat beschikbaar is op Usenet) kunnen vinden dan raad ik Easynews aan.

   Beantwoorden

Plaats een reactie