Beste VPN’s voor China die WEL werken en welke NIET

Ga je naar China? Dan heb je zeker een werkende VPN nodig om WhatsApp, Instagram, YouTube, Google, enz te blijven gebruiken.

De meeste VPN’s worden in China geblokkeerd – ontdek welke VPN’s de blokkade succesvol omzeilen.

VPN China

Wat zijn de beste VPNs voor China?

De beste VPN providers voor China zijn

Het kan zijn dat in sommige regio’s een VPN (Virtual Private Network) tijdelijk niet werkt terwijl het in andere regio’s wel werkt. En een tijdje later werken ze juist weer wel en werken andere VPN services tijdelijk niet.

Het kat-en-muis spelletje tussen de Chinese overheid en de VPN aanbieders gaat zo alsmaar door. Het is daarom aan te raden om verschillende VPN’s paraat te hebben. (Vergeet een Android TV VPN niet)

NordVPN

NordVPN

Natuurlijk is NordVPN China vriendelijk, ze staan er bekend om de grote Firewall van China te kunnen omzeilen. Veel expats en Chinareizigers gebruiken NordVPN in China al jaren succesvol.

Het is de beste VPN app iOS en Android vriendelijk en de beste VPN voor Mac. NordVPN heeft een uitgebreid optiepakket met onder andere, double VPN (multi hop), kill switch en natuurlijk 24 uur online chat ondersteuning.

Met NordVPN kun je parallel westerse en Chinese sites bezoeken (gedeeltelijke VPN). Bovendien heeft NordVPN de meeste VPN servers wereldwijd.

Je kunt Nord gebruiken op de meeste besturingssystemen, zoals Windows MacOS, inclusief Android TV. Nord gebruikt net als de meeste andere VPN’s AES 256 encryption.

Voor een optimale snelheid kies altijd snelle servers die zich in de buurt van China bevinden. Hoe dichterbij, hoe sneller.

De laatste tijd vanwege de steeds strengere beperkingen kun je met NordVPN alleen verbinding maken via obfuscated servers. Bovendien heb je een geld terug garantie van 30 dagen.

Servers in China✅ Hong Kong
Servers in de buurt van ChinaJapan, Korea, Taiwan, Thailand, Vietnam

ExpressVPN

ExpressVPN, deze VPN gebruikt men nog steeds het meest in China omdat het de meest bekende VPN voor China is die ondanks alles nog werkt in verschillende regio’s in China. Je hebt een 30 dagen geld terug garantie en 24 7 Live Chat ondersteuning.

Servers in China✅ HongKong, Macau
Servers in de buurt van ChinaButhan, Bangladesh, India, Japan, Kazakhstan, Mongolia, Myanmar, Nepal, Pakistan, South Korea, Taiwan, Thailand, Vietnam

PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN is een snel groeiende VPN met extreem goede beveiliging (gevestigd in Zwitserland met eigen serverpark). Privado heeft speciaal de focus op China en andere VPN-onvriendelijke landen met online beperkingen, om te zorgen dat behalve in de rest van de wereld, ook VPN voor China en bijvoorbeeld Rusland, goed werkt en niet geblokkeerd wordt.

Deze VPN heeft ook populaire opties, zoals automatische kill switch en split tunneling en 24 7 Live Chat support. Op dit moment werkt Privado VPN in China het beste via het OpenVPN protocol, en in Rusland met het WireGuard protocol. Dus de geld terug garantie zul je niet nodig hebben.

Servers in China✅ Hong Kong
Servers in de buurt van ChinaIndia, Japan, Korea, Taiwan, Thailand

PrivateVPN

PrivateVPN

PrivateVPN is een uitstekende VPN voor China en geeft veel mensen in China goede VPN toegang. Het is een populaire VPN bij Chinareizigers en expats.

Servers in China✅ Hong Kong
Servers in de buurt van ChinaIndia, Japan, Korea, Taiwan, Thailand, Vietnam

AstrillVPN

Astrill VPN is geen groot VPN China begrip en werkt bijzonder goed in China. Ze krijgen uitstekende feedback van Chinareizigers. Astrill heeft hun eigen protocol ontwikkeld, Stealth VPN, op basis van OpenVPN.

Je krijgt perfecte ondersteuning met een live chat support. Maar de prijs is wel aan de hoge kant waardoor de alternatieven vaak een betere deal zijn.

Servers in China✅ HongKong
Servers in de buurt van ChinaIndia, Japan, Korea, Taiwan, Thailand

Gratis China VPN – wat zijn de risico’s?

Gratis VPNs zijn vaak een risico, of hebben data- of snelheidsbeperkingen, maar in China zijn de risico’s van slechte gratis VPN’s nog groter en kun je zelfs de gevangenis in gaan voor het bezoeken van illegale websites. Dit treft Chinese burgers vaker dan buitenlanders.

Pas dus op als je het internet in China gebruikt met gratis VPN’s. Wij hebben voor jullie een top drie samengesteld van veilige gratis providers van VPN voor China.

Deze VPN’s werken ondanks dat ze wel gebruiksbeperkingen hebben, maar ze verbergen in ieder geval je IP adressen.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN heeft, behalve een betaald abonnement, ook een gratis pakket en is de beste free VPN. Je maakt gratis gebruik van alle premium functies en snelheid, alleen ben je beperkt tot één apparaat en 10GB data per maand en je hebt minder VPN servers.

Met Privado kun je VPN veilig gebruiken en de VPN is heel snel, alleen ben je zo door die 10GB heen, zeker in China omdat je daar alles via VPN moet doen. Vergeet niet dat Privado alleen met OpenVPN werkt in China. Je hebt alleen een geldig e mailadres nodig om aan te melden.

ProtonVPN

ProtonVPN is ook een veilige gratis Chinese VPN, met onbeperkte data maar met een snelheidsbeperking en ook maar één apparaat. Misschien is de snelheid voor gamen te weinig maar heb je een goede internetverbinding kun je gewoon video’s streamen en aan videoconferenties deelnemen.

Ook ProtonVPN werkt alleen met OpenVPN in China en niet alle servers werken, maar de ProtonVPN klantenservice kan je een up-to-date lijst geven met werkende servers.

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Hide.me is een uitstekende gratis VPN service voor China. Deze provider biedt, net als bij Privado, een 10GB datalimiet en natuurlijk maar één apparaat.

Welke VPNs werken NIET in China?

China probeert continue met man en macht VPN’s te traceren en te blokkeren, wat ze tot op zekere hoogte ook lukt. VPN’s ontwikkelen steeds nieuwe manieren om verbindingen te maken en de Chinese blokkades te omzeilen.

Het kan dus zijn dat een VPN provider in China een weekje niet werkt en je daarna weer verbinding kunt maken. Behalve de bovengenoemde VPN’s die werken in China, zijn de volgende VPN’s helemaal (of bijna) niet te gebruiken in China.

Wij raden ze niet aan als VPN providers voor China.

 • IPVanish
 • CyberGhost
 • UltraVPN
 • ZenMate
 • Private Internet Access (PIA) – onderdeel van Kape Technologies PLC
 • Surfshark (met de eigen Surfshark app kun je de great firewall NIET omzeilen, soms wel met de OpenVPN app)
 • VyprVPN (werkte goed na de introductie van het Chameleon protocol maar het lijkt er nu op dat ze weer volledig geblokkeerd zijn)

VPNs die (mogelijk) NIET werken

Het is een feit dat de meeste VPNs in China niet werken en de great firewall niet kunnen omzeilen. De volgende VPNs werken (mogelijk) NIET in China.

PureVPN, TorGuard, Ivacy VPN, AtlasVPN, Hide my Ass, TorGuard VPN, VPN Unlimited, Windscribe, Hotspot Shield, TunnelBear VPN, IVPN, Mullvad VPN, Mozilla VPN, StrongVPN, etc..

De grote firewall van China uitgelegd

Het ‘gouden schild’ (andere naam voor de grote firewall van China) is het internetcensuur project van China. Het is bedoelt om (in Chinese ogen) schadelijke websites en sociale netwerken zoals, Google, Wikipedia, Facebook Twitter, The New York Times, streaming sites zoals YouTube, enz. te blokkeren.

China gebruikt deep packet inspection voor het detecteren van het gebruik van VPN software, maar de beste VPN’s hebben hier al oplossingen voor.

De redenen voor het blokkeren van websites door China zijn dat dergelijke ‘westerse’ websites en sociale media sterk gecensureerd en gestuurd worden en de Chinese regering wil voorkomen dat hun volk hierdoor gemanipuleerd wordt.

Dus je kunt het zien al online censuur of juist omgekeerd. De westerse apps stores zijn niet echt geblokkeerd, maar de Chinese versie van bijv. de Apple App Store mist natuurlijk alle westerse apps.

Hoe werkt VPN in China voor toegang tot Gmail, YouTube en Facebook?

In China heb je geen toegang tot Gmail[i], YouTube, streaming services en Facebook zonder VPN. Zo simpel is het.

Met VPN software kun je deze blokkade omzeilen doordat je eerst met een VPN server verbinding maakt en de Chinese overheid niet ziet welke sites je daarna bezoekt. VPN gebruiken is dus essentieel.

VPN installeren voordat je naar China gaat

De websites van bijna alle VPN’s worden in China geblokkeerd door de Chinese overheid. Dit betekent dat als je al in China bent niet zomaar een VPN voor China kunt downloaden.

Installeer minstens twee VPN’s op je laptop en mobiel voordat je naar China op reis gaat (VPNs waarvan bekend is dat ze in China werken). Zorg ook dat je al een VPN account hebt en succesvol kan inloggen.

VPN China problemen ter plaatse oplossen

Zoals al vermeld kun je zelfs met de beste VPN’s problemen krijgen, bijvoorbeeld, geen toegang tot geblokkeerde content. Als je VPN service niet in China werkt, kan je een paar dingen proberen om je online vrijheid terug te krijgen:

 • Andere server kiezen – gebruik obfuscated servers indien mogelijk
 • Ander VPN protocol kiezen
 • Port forwarding op 433 zetten
 • Klantenservice contacteren – die hebben vaak actuele tips om toch verbinding te kunnen maken

Wat zijn de Chinese alternatieven voor populaire websites?

Chinese alternatieven voor populaire websites zijn

Website / Sociale mediaChinees alternatief
GoogleBaidu, Bing, Google.cn
Google mapsBaidu Maps, Open Street Map, Mapquest
YouTubeYouko Tudou, Bilibili
FacebookWeChat, QQ
TwitterWeibo
PinterestWoxihuan
TinderTantan
UberDiDi, Mobike
NieuwsQuartz, Asia Times, Global Times, Chinese Daily
InternetwinkelsTaobao, Tmall

Welke sites zijn geblokkeerd in China?

Er zijn enorm veel westerse websites geblokkeerd in China. Hieronder een aantal van de meest gebruikte websites die in China achter The Great Firewall zitten.

De reden waarom we allemaal in China een VPN gebruiken, is dat je anders volledig van de westerse wereld bent afgesloten.

DiscordDropbox
DuckDuckGoFacebook
FlickrGoogle (alles)
HBOInstagram
Microsoft OneDriveNetflix
PinterestPornhub
RedditSlideShare
Pirate BayTinder
TorprojectTwitch.tv
TwitterVimeo
WhatsAppWikipedia
YouTubeStartPage
QuoraAmazon
Wall Street JournalAmazon Prime Video
The Washington PostBBC iPlayer

Wil je in China toegang tot je cloud drives, sociale media enz., installeer dan van te voren minimum één VPN. Kies China VPNs zorgvuldig omdat er maar weinig echt in China werken. Alvast goede reis en anonieme internet toegang in China.

Kom je bijv. uit België, dan kun je via VPN een Belgisch IP adres krijgen.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste VPN om te gebruiken in China?

De beste VPN om te gebruiken in China is PrivadoVPN.

Hoe omzeil ik de Chinese firewall om toegang te krijgen tot G-mail, Facebook en andere geblokkeerde websites?

Je kunt de Chinese firewall omzeilen en toegang krijgen tot G-mail, Facebook en andere geblokkeerde content door beste VPN te gebruiken.

Zijn VPN’s legaal in China?

Officieel is het gebruik van VPN’s in China illegaal (strafbaar), alleen wordt de wet niet streng gehandhaafd.

Hoe kan ik een Chinees IP-adres krijgen?

Je kunt een Chinees IP-adres krijgen door een VPN te gebruiken met servers in China.

Moet mijn VPN in China de hele tijd ingeschakeld zijn?

Je VPN hoeft in China niet de hele tijd ingeschakeld te zijn. Alleen als je geblokkeerde webpagina’s wilt bezoeken kun je VPN inschakelen.

Kan ik in China naar Netflix kijken?

Je kunt in China alleen naar Netflix kijken als je een VPN gebruikt.

Heb ik een VPN nodig in HongKong en Taiwan?

Hoewel het internet in HongKong en Taiwan niet gecensureerd wordt is het wel verstandig om een VPN te gebruiken vanwege privacy, maar ook omdat Nederlandse en andere westerse websites vaak toegang van buiten de EU blokkeren.

Hoe blokkeert China VPN’s?

China blokkeert op de eerste plaats de websites van de VPN’s en veel VPN apps in de verschillende app stores (zoals Google Play Store). Verder proberen ze erachter te komen welke IP-adressen door VPN diensten gebruikt worden en blokkeren die vervolgens.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie