Beste VPN’s voor China die WEL werken en welke NIET

Ga je naar China? Dan heb je zeker een werkende VPN nodig om WhatsApp, Instagram, YouTube, Google, enz te blijven gebruiken.

De meeste VPN’s worden in China geblokkeerd – ontdek welke VPN’s de blokkade succesvol omzeilen.

VPN China

Wat zijn de beste VPNs voor China?

De beste VPN’s voor China zijn

Het kan zijn dat in sommige regio’s een VPN tijdelijk niet werkt terwijl het in andere regio’s wel werkt. En een tijdje later werken ze juist weer wel en werken andere VPN’s tijdelijk niet.

Het kat-en-muis spelletje tussen de Chinese autoriteiten en de VPN aanbieders gaat zo alsmaar door. Het is daarom aan te raden om verschillende VPN’s paraat te hebben. (Vergeet een Android TV VPN niet)

PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN is een snel groeiende VPN met extreem goede beveiliging (gevestigd in Zwitserland met eigen serverpark). Privado heeft speciaal de focus op China en andere VPN-onvriendelijke landen, om te zorgen dat behalve in de rest van de wereld, ook in China en bijvoorbeeld Rusland, hun VPN goed werkt en niet geblokkeerd wordt.

Op dit moment werkt PrivadoVPN in China het beste via het OpenVPN protocol, en in Rusland met het WireGuard protocol.

Servers in China✅ Hong Kong
Servers in de buurt van ChinaIndia, Japan, Korea, Taiwan, Thailand

NordVPN

NordVPN

Natuurlijk is NordVPN China vriendelijk, ze staan er bekend om de Great Firewall off China te kunnen omzeilen. Veel expats en Chinareizigers gebruiken NordVPN in China al jaren succesvol. Het is de beste VPN app iOS en Android vriendelijk en de beste VPN voor Mac.

De laatste tijd vanwege de steeds strengere beperkingen kun je met NordVPN alleen verbinding maken via obfuscated servers.

Servers in China✅ Hong Kong
Servers in de buurt van ChinaJapan, Korea, Taiwan, Thailand, Vietnam

ExpressVPN

ExpressVPN China VPN. De meest bekende VPN voor China die nog steeds werkt in verschillende regio’s in China.

Servers in China✅ Hong Kong, Macau
Servers in de buurt van ChinaButhan, Bangladesh, India, Japan, Kazakhstan, Mongolia, Myanmar, Nepal, Pakistan, South Korea, Taiwan, Thailand, Vietnam

PrivateVPN

PrivateVPN

PrivateVPN geeft bij veel mensen in China ook goede VPN toegang en is een populaire VPN bij Chinareizigers en expats.

Servers in China✅ Hong Kong
Servers in de buurt van ChinaIndia, Japan, Korea, Taiwan, Thailand, Vietnam

AstrillVPN

AstrillVPN is geen grote VPN naam, maar werkt wel bijzonder goed in China en wordt veel geloofd door Chinareizigers. De prijs is wel aan de hoge kant waardoor de alternatieven vaak een betere deal zijn.

Servers in China✅ Hong Kong
Servers in de buurt van ChinaIndia, Japan, Korea, Taiwan, Thailand

Gratis China VPN – wat zijn de risico’s?

Gratis VPNs zijn vaak een risico, of hebben data- of snelheidsbeperkingen, maar in China zijn de risico’s van slechte gratis VPN’s nog groter en kun je zelfs de gevangenis in gaan voor het bezoeken van illegale websites.

Pas dus op met gratis VPN’s. Wij hebben voor jullie een top drie samengesteld van veilige gratis VPN’s die je in China kunt gebruiken, ze hebben echter wel gebruiksbeperkingen.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN heeft ook een gratis pakket en is de beste gratis VPN. Je maakt gratis gebruik van alle premium functies en snelheid, alleen beperkt tot één apparaat en 10GB data per maand en minder servers.

Het werkt perfect en heel snel, alleen ben je zo door die 10GB heen, zeker in China omdat je daar alles via VPN moet doen. Vergeet niet dat Privado alleen met OpenVPN werkt in China.

ProtonVPN

ProtonVPN is ook een veilige gratis Chinese VPN, met onbeperkte data maar met een snelheidsbeperking en ook maar één apparaat. Misschien is de snelheid voor gamen te weinig maar heb je een goede internetverbinding kun je gewoon video’s streamen en aan videoconferenties deelnemen.

Ook ProtonVPN werkt alleen met OpenVPN in China en niet alle servers werken maar de ProtonVPN klantenservice kan je een up-to-date lijst geven met werkende servers.

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Hide.me is een uitstekende gratis VPN voor China. Je hebt net als bij Privado een 10GB datalimiet en natuurlijk maar één apparaat.

Welke VPNs werken NIET in China?

China probeert continue met man en macht VPN’s te traceren en te blokkeren, wat ze tot op zekere hoogte ook lukt. VPN’s ontwikkelen steeds nieuwe manieren om verbindingen te maken en de Chinese blokkades te omzeilen.

Het kan dus zijn dat een VPN een weekje niet werkt en je daarna weer verbinding kunt maken. De volgende VPN’s zijn echter helemaal (of bijna) niet te gebruiken in China.

 • IPVanish
 • CyberGhost
 • UltraVPN
 • ZenMate
 • Private Internet Access (PIA)
 • Surfshark (werkt niet met de eigen Surfshark app, soms wel met de OpenVPN app)
 • VyprVPN (werkte goed na de introductie van het Chameleon protocol maar het lijkt er nu op dat ze weer volledig geblokkeerd zijn)

VPNs die (mogelijk) NIET werken

Het is een feit dat de meeste VPNs in China niet werken. De volgende VPNs werken (mogelijk) NIET in China.

PureVPN, TorGuard, Ivacy VPN, AtlasVPN, Hide my Ass, TorGuard VPN, VPN Unlimited, Windscribe, Hotspot Shield, TunnelBear VPN, IVPN, Mullvad VPN, Mozilla VPN, StrongVPN, etc..

De grote Firewall van China uitgelegd

Het ‘gouden schild’ (andere naam voor de grote firewall van China) is het internetcensuur project van China. Het is bedoelt om (in Chinese ogen) schadelijke websites en sociale media zoals, Google, Wikipedia, YouTube, Twitter en Facebook enz. te blokkeren.

De redenen hiervoor zijn dat dergelijke ‘westerse’ websites en sociale media sterk gecensureerd en gestuurd worden en de Chinese regering wil voorkomen dat hun volk hierdoor gemanipuleerd wordt.

Hoe werkt VPN in China voor toegang tot Gmail, YouTube en Facebook?

In China heb je geen toegang tot Gmail[i], YouTube en Facebook zonder VPN. Zo simpel is het.

Met een VPN kun je deze blokkade omzeilen doordat je eerst met een VPN server verbinding maakt en de Chinese autoriteiten niet zien welke sites je daarna bezoekt.

VPN installeren voordat je naar China gaat

De websites van bijna alle VPN’s worden in China geblokkeerd. Dit betekent dat als je al in China bent niet zomaar een VPN kunt downloaden.

Installeer minstens twee VPN’s op je laptop en mobiel voordat je naar China gaat. Zorg ook dat je al een VPN account hebt en succesvol kan inloggen.

VPN China problemen ter plaatse oplossen

Zoals al vermeld kun je zelfs met de beste VPN’s problemen krijgen, bijvoorbeeld, geen toegang tot geblokkeerde websites. Je kunt dan een paar dingen proberen:

 • Andere server kiezen – gebruik obfuscated servers indien mogelijk
 • Ander VPN protocol kiezen
 • Port forwarding op 433 zetten
 • Klantenservice contacteren – die hebben vaak actuele tips om toch verbinding te kunnen maken

Wat zijn de Chinese alternatieven voor populaire websites?

Chinese alternatieven voor populaire websites zijn

Website / Sociale mediaChinees alternatief
GoogleBaidu, Bing, Google.cn
Google mapsBaidu Maps, Open Street Map, Mapquest
YouTubeYouko Tudou, Bilibili
FacebookWeChat, QQ
TwitterWeibo
PinterestWoxihuan
TinderTantan
UberDiDi, Mobike
NieuwsQuartz, Asia Times, Global Times, Chinese Daily
InternetwinkelsTaobao, Tmall

Welke sites zijn geblokkeerd in China?

Er zijn enorm veel westerse websites geblokkeerd in China. Hieronder een aantal van de meest gebruikte websites die in China achter de grote firewall zitten.

DiscordDropbox
DuckDuckGoFacebook
FlickrGoogle (alles)
HBOInstagram
Microsoft OneDriveNetflix
PinterestPornhub
RedditSlideShare
Pirate BayTinder
TorprojectTwitch.tv
TwitterVimeo
WhatsAppWikipedia
YouTubeStartPage
QuoraAmazon

Wil je in China toegang tot je cloud drives, sociale media enz., installeer dan van te voren minimum één VPN. Kies China VPNs zorgvuldig omdat er maar weinig echt werken. Alvast goede reis en anonieme internet toegang in China.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste VPN om te gebruiken in China?

De beste VPN om te gebruiken in China is PrivadoVPN.

Hoe omzeil ik de Chinese firewall om toegang te krijgen tot G-mail, Facebook en andere geblokkeerde websites?

Je kunt de Chinese firewall omzeilen en toegang krijgen tot G-mail, Facebook en andere geblokkeerde websites door VPN te gebruiken.

Zijn VPNs legaal in China?

Officieel is het gebruik van VPN in China illegaal (strafbaar), alleen wordt de wet niet streng gehandhaafd.

Hoe kan ik een Chinees IP-adres krijgen?

Je kunt een Chinees IP-adres krijgen door een VPN te gebruiken met servers in China.

Moet mijn VPN in China de hele tijd ingeschakeld zijn?

Je VPN hoeft in China niet de hele tijd ingeschakeld te zijn. Alleen als je geblokkeerde websites wilt bezoeken kun je VPN inschakelen.

Kan ik in China naar Netflix kijken?

Je kunt in China alleen naar Netflix kijken als je een VPN gebruikt.

Heb ik een VPN nodig in Hong Kong en Taiwan?

Hoewel het internet in Hong Kong en Taiwan niet gecensureerd wordt is het wel verstandig om een VPN te gebruiken vanwege privacy, maar ook omdat Nederlandse en andere westerse websites vaak toegang van buiten de EU blokkeren.

Hoe blokkeert China VPN’s?

China blokkeert op de eerste plaats de websites van de VPN’s en de verschillende app stores. Verder proberen ze erachter te komen welke IP-adressen door VPN diensten gebruikt worden en blokkeren die vervolgens.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past

Plaats een reactie