eweka

Easynews Reviews: Streamen met Usenet

Easynews
Pakketten
Connectiviteit
Snelheid
Retentie
Compleetheid
Software
VPN-Service
Ondersteuning

Easynews is een alles-in-één Usenet-service die zich onderscheidt is door zijn gebruiksvriendelijke, mobiel-geoptimaliseerde web-interface en video streaming mogelijkheden, ondersteund door de hoogste retentie en geïntegreerde zoekfuncties.

Het biedt buitengewone kortingen en een gratis VPN inbegrepen.

4.8

Al meer dan 12 jaar zitten we bij GratisNieuwsgroepen op de Usenet markt. We analyseren al jarenlang nieuwsgroependiensten op o.a. downloadvolledigheid, dataretentie, downloadsnelheden, en prijs. Dankzij onze ervaring hebben we al een hoop mensen geholpen met hun keuzes en wegwijs gemaakt in de wereld van Usenet.

Na een grondige evaluatie door de redactie van GratisNieuwsgroepen, scoort Easynews uitmuntend met een 4.8. Dit plaatst Easynews aan de top van onze lijst van Usenet aanbieders, dankzij zijn superieure kenmerken.

Wie zijn ze?

Easynews is de eerste en enige Usenet-service die alles bevat wat je nodig hebt.

Usenet toegang, zoeken en downloaden vanuit je (smartphone) webbrowser en een gratis nieuwslezer met de beste zoekresultaten voor UN-nieuwsgroepen die tot nu toe beschikbaar zijn.

NaamEasynews Inc.
Adres807 W Morse Blvd, Ste 101, Winter Park
Florida, 32789, United States

Prijzen / Pakketten

Usenet provider Easynews biedt drie relaxte Usenet pakketten: 20GB, 40GB of zelfs 150GB downloadlimiet per maand, en dat allemaal met ongelimiteerde snelheid. Bij elk pakket krijg je SSL-versleutelde Easynews NNTP downloads en surfen helemaal gratis.

En als je voor het Big Gig plan gaat, scoor je er zelfs een gratis zero-log VPN-provider bij.

GratisNieuwsgroepen 80% Exclusieve Korting

De GratisNieuwsgroepen en Easynews deal hebben we samen opgezet. Je pakt niet alleen een vette korting van 80% voor altijd, maar je kunt ook nog eens ongelimiteerd van Usenet downloaden plus 3 maanden gratis.

Normaal zit je vast aan max 150 GB bij de standaard abonnementen, maar met onze deal in deze Easynews review niet hoor. Betere aanbiedingen dan deze vind je niet.

Met deze deal krijg je alles wat je nodig hebt: onbeperkte toegang tot 110.000 nieuwsgroepen, een superhandige Usenet browser die lekker zoekt, een gratis zero-log VPN-provider, 60 SSL-beveiligde verbindingen, en de allerhoogste retentiegraad die er is. Kort gezegd, je krijgt meer dan bij populaire Usenet providers zoals Newshosting en dat voor een nog leuker prijsje. Check ook de Newshosting reviews, dan zie je het verschil met deze dienst.

Easynews met de levenslange Gratis Nieuwsgroepen deal is:

$5.99 voor de eerste 15 maanden en $7.50 elk jaar daarna.

Zin om Easynews uit te proberen? Met onze speciale deal krijg je een gratis proefweek. Het enige wat je nodig hebt, is een creditcard of PayPal. En weet je wat mooi is? Zeg je binnen die 7 dagen op, dan kost het je helemaal niks.

Geen gedoe, geen kosten. Wil je 14 dagen gratis uitproberen, kan ook.

Betaalopties

Je kunt alleen betalen met creditcard of PayPal.

Betaalopties Easynews

Connecties / Instellingen

Bij Easynews is het allemaal super simpel: geen gedoe met software binnenhalen en installeren. Gewoon direct in je browser UN-nieuwsgroepen doorpluizen en laden, easy peasy.

Easynews maakt Usenet makkelijk en is een ideale UN aanbieder voor de Usenet-beginners onder ons, maar ook de doorgewinterde gebruikers worden blij van de extra’s die je bij andere providers niet snel vindt.

En hey, als je toch liever met je eigen newsreader aan de slag gaat, zoals SABnzbd met NNTP, geen probleem.

Er is een hele reeks SSL-poorten waar je uit kunt kiezen.

 • Server-adres: news.easynews.com (IPv4)
 • SSL-poorten: 563 en 993
 • Niet-SSL-Poorten: 21, 23, 25, 53, 80, 110, 119, 8000 and 8080
 • Max verbindingen: 60
 • Retentie: 5.649+ dagen (zowel binair als tekst)

Afhankelijk van je locatie of voorkeuren, kun je alternatieve NNTP adressen kiezen:

 • IPv6-server: news6.easynews.com
 • IPv4-server (niet-SSL): news.us.easynews.com
 • IPv6-server (niet-SSL) news6.us.easynews.com
 • IPv4-server (SSL): secure-us.news.easynews.com
 • IPv6-server (SSL): secure6.news.us.easynews.com
Eazynews

Snelheid

Easynews onderscheidt zich van andere Usenet-providers door torenhoge snelheden die consistent en betrouwbaar zijn. Tijdens deze Easynews review benutte ik met 60 verbindingen mijn 700 Mbps kabelverbinding optimaal. Dit maakt ongelimiteerd content binnenhalen(standaardlimiet zonder onze deal 150 Gigabytes maandelijks) extra aantrekkelijk.

Plus, je kunt deze Usenet-provider een week gratis uitproberen.

Retentie 

Easynews spant de kroon als Usenet-provider met de langste retentietijd in de business, en die blijft alleen maar groeien. Stel je voor: op dit moment zitten ze al op 5649 dagen dataretentie, oftewel meer dan vijftien jaar aan Usenet-content. Dat is echt mega veel.

Downloadcompleetheid

Zeer stabiel biedt Easynews meer dan 99% downloadcompleetheid. En dat is geen bluf, want ze converteren bestanden alvast vóór je ze met Easynews binnen haalt.

Superslim, toch? Dat gebeurt helemaal automatisch en zorgt ervoor dat je downloads altijd compleet zijn. In onze eigen tests, met deze Usenet service provider, scoorden we zelfs 100% compleetheid bij elke download-actie. Top.

Software

Easynews Usenet-browser

Easynews Search 3.0 onderscheidt zich door zijn gebruiksgemak en functionaliteit. Met deze service heb je geen aparte software nodig (bijv. newsreader) omdat het web based is. Je doorzoekt en downloadt direct vanuit je webbrowser.

Met Easynews NZB zoeken wordt een fluitje van een cent met superieure zoekresultaten. Geen zorgen meer over het ontrafelen van par- en rar-bestanden. En het zoeken naar een clubnzb alternatief of andere NZB sites? Dat is verleden tijd.

Zie hieronder het verschil tussen desktop en mobiel.

Met de zoekinterface van Easynews, die perfect werkt op alle internetbrowsers en apparaten, heb je overal toegang tot Usenet, zelfs mobiel. De interface is speciaal geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, waardoor Usenet nog nooit zo makkelijk bereikbaar was.

Log in, zoek direct in het “Zoek gebied”, en filter je resultaten zoals je wilt. Geniet van de vlotte previews van afbeeldingen en video’s, ideaal voor streamen op je mobiel.

Enkele van de geavanceerde instellingen:

 • Specifieke zoekopdrachten met gedetailleerde voorkeuren
 • Rangschikken
 • Een standaard bestandstype instellen voor laden
 • Voor sneller zoeken, kun je een standaard retentietijd instellen
 • Spam-filter waarmee je spam-gerelateerde groepen kunt doorzoeken
 • Filter voor volwassenen
 • Geavanceerd ‘turbo’ zoeken
 • Meerdere bestanden laden
 • Favorieten markeren
 • Zoeken in groepen (Easynews indexer)
 • Zip manager
 • Zoekopdrachten opslaan

En zo zijn er nog een boel instellingen mogelijk, te veel om op te noemen.

Andere functies van Easynews

Easynews zit boordevol functies en opties. In feite heeft Easynews veel meer mogelijkheden dan de beste Usenet dienst die wij tot nu toe getest hebben en ze hebben bovendien een gratis Usenet proef van één week.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van Easynews in één oogopslag:

 • Beste alles-in-één Usenet pakket
 • Beste Usenet zoekresultaten
 • Easynews streaming & bestands previews
 • Toegankelijk vanaf elk apparaat, inclusief mobiel
 • Inclusief gratis Zero-log VPN-provider
 • Speciale 75% levenslange korting + gratis proefversie

VPN Service

Easynews werkt samen met PrivadoVPN, een dynamische VPN-dienst met eigen servers voor optimale veiligheid. Ze bieden sterke privacybescherming volgens Zwitserse wetgeving en een zero-log beleid.

PrivadoVPN staat bekend om zijn snelle SOCKS5 proxy en betrouwbare technologie, inclusief Netflix-ondersteuning en solide VPN-apps, ondersteund door 24/7 klantenservice.

Besturingssystemen

De speciale deal van GratisNieuwsgroepen bevat de Easynews VPN van Privado gratis. Beschikbaar voor Windows, Mac-OSX, Linux, iOS en Android.

Besturingssystemen - PrivadoVPN

Software en Connectiviteit

We hebben de PrivadoVPN-clients voor Windows, Mac, Android en iOS getest; details vind je in onze uitgebreide review.

Windows Interface

De installatie op Windows 10 was eenvoudig en ongecompliceerd. Door zijn eenvoud is de interface gemakkelijk te gebruiken. PrivadoVPN biedt geavanceerde softwarefuncties zoals een kill switch voor extra veiligheid en split tunneling voor flexibele databescherming.

De SOCKS5 proxy ondersteuning zit niet in de Windows interface of de andere apps. Die moet je inschakelen door op de website in te loggen om gebruik te maken van snelle en veilige download-acties, terwijl je tegelijkertijd geniet van anoniem browsen.

Android App

We hebben de Android app zonder problemen op een Huawei geïnstalleerd. Alle vier de clients zijn in principe identiek en werken geweldig met slechts een paar verschillen.

In alle apps kan je kiezen om verbinding te maken met de beste VPN-server, behalve in de Android app.

Snelheid

Met het WireGuard protocol en de SOCKS5 proxy van PrivadoVPN zit je op topsnelheid. Echt, ze zijn super snel, perfect voor als je wilt torrenten of files binnenhalen.

Servers

De Easynews PrivadoVPN biedt toegang tot 48 landen en 65 steden wereldwijd met honderden VPN-servers.

Verbindingen

Je kunt tot 10 apparaten verbinden met de Easynews PrivadoVPN service, de marktstandaard voor VPN-diensten. Daarnaast heb je onbeperkte VPN-server switching, data transfers, en bandbreedte.

Een uitstekende VPN-service die volledig gratis is wanneer je de speciale deal neemt.

Ondersteuning

EasyNews staat altijd voor je klaar, dag en nacht, het hele jaar door. Hun klantenondersteuning is top en op hun supportpagina vind je antwoorden op al je vragen.

Easynews is een uitstekende keuze. Je krijgt direct alles wat je nodig hebt voor Usenet. Veel downloadplezier.

Easynews

Prijs: 7.5

Prijs valuta: $

Besturingssysteem: Windows, Mac OSX, Linux, iOS, Android

Applicatiecategorie: Usenet

Waardering redacteur:
4.8

Voordelen

 • De alles-in-één Usenet ervaring
 • Compleetste Usenet zoekresultaten
 • Onbeperkte toegang
 • Hoogste retentieperiode
 • Video streaming & previews
 • Web-based desktop en mobiel Easynews app
 • Gratis Zero-Log VPN-dienst
 • 75% levenslange korting
 • 7 dagen gratis proefperiode

Nadelen

 • Geen iDeal & Bitcoin betalingen
 • Geen online chat ondersteuning

Veelgestelde vragen

Wat is Easynews?

Easynews geeft je toegang tot Usenet, Usenet zoeken, en een nieuwsreader – met de beste nieuwsgroepen zoekresultaten van dit moment, gekoppeld aan de langste retentie.

Is Easynews legaal?

Easynews is legaal. Je kunt Easynews gebruiken voor het binnenhalen en uploaden van artikelen. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat alles wat je doet binnen de grenzen van de wet blijft.

Hoe veilig is Easynews-VPN?

Easynews werkt samen met een zero-log VPN-provider, PrivadoVPN. Zij zijn gevestigd in Zwitserland en worden beschermd door sterke privacywetten, en Privado is eigenaar van al hun VPN-servers.

Kan ik met Easynews ook binaire bestanden laden?

Ja, met Easynews kun je ook binaire bestanden binnenhalen, zoals video’s, muziek en software die kunnen worden gedownload van Usenet-nieuwsgroepen.

Hoe kan ik Easynews opzeggen?

Je kunt Easynews opzeggen door deze stappen te volgen:
-Log in met je gegevens op de Easynews website.
-Zoek de ‘Account’ en ga daarheen.
-Ga naar abonnement beheer en volg de opzeginstructies.
-Check de bevestigingsemail en annuleer toekomstige betalingen.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd

Plaats een reactie