eweka

Easynews Reviews: Streamen met Usenet

Easynews
Pakketten
Connectiviteit
Snelheid
Retentie
Compleetheid
Software
VPN Service
Ondersteuning

De alles-in-één Usenet provider – onbeperkte toegang tot de innovatieve mobiel-vriendelijke web-based interface (met video streaming) en de compleetste zoekresultaten van alle NZB zoekmachines bij elkaar.

Inclusief de hoogste retentie en de door ons snelst geteste PrivadoVPN – GRATIS erbij!

4.8

Wie zijn ze?

Easynews is de eerste en enige Usenet-service die alles bevat wat je nodig hebt.

Usenet toegang, zoeken en downloaden vanuit je (smartphone) webbrowser en een newsreader met de beste zoekresultaten voor nieuwsgroepen die tot nu toe beschikbaar zijn.

Prijzen / Pakketten

Easynews biedt 3 standaard Usenet pakketten met 20 GB, 40 GB, en 150 GB download limieten per maand en onbeperkte snelheid. Alle plannen omvatten gratis SSL-gecodeerde downloads en browsen, en het voordeligste plan omvat een gratis zero-log VPN.

Gratis Nieuwsgroepen 75% Exclusieve Korting

Gratis Nieuwsgroepen heeft een exclusieve deal gesloten met Easynews. Je krijgt niet alleen een levenslange korting van 75%, maar je kunt ook onbeperkt uit Usenet downloaden. (Bij standaard pakketten is dit beperkt tot een maximum van 150 GB).

Deze Gratis Nieuwsgroepen deal omvat onbeperkte toegang, een geïntegreerde Usenet browser met geavanceerd zoeken, gratis zero-log VPN, 60 SSL-beveiligde verbindingen, en de hoogste retentie in de industrie. Meer functies dus dan Newshosting terwijl iets beter geprijsd (zie ook Newshosting reviews)

Easynews heeft ook een gratis proefperiode van 7 dagen met onze exclusieve deal. Voor de gratis proefperiode is een creditcard of PayPal-rekening vereist. Als je echter voor het einde van de 7 dagen annuleert, worden er geen kosten in rekening gebracht. 

Betaalopties

Je kunt alleen betalen met creditcard of PayPal.

Betaalopties Easynews

Connecties / Instellingen

Met Easynews hoef je geen software te downloaden en te installeren. Je kunt nieuwsgroepen doorzoeken en rechtstreeks vanuit je browser downloaden.

Daarom is Easynews uiterst eenvoudig te gebruiken en geschikt voor iedereen die nog geen ervaring met Usenet heeft. Tegelijkertijd biedt het functies die de meeste providers niet hebben. Bovendien is er Kodi ondersteuning dankzij een addon.

Als je liever je eigen nieuwsreader gebruikt, zoals SABnzbd met NNTP, krijg je een breed scala aan (SSL) poorten om uit te kiezen.

 • Server adres: news.easynews.com (IPv4)
 • SSL poorten: 563, 443 en 993
 • Niet-SSL-Poorten: 21, 23, 25, 53, 80, 110, 119, 8000 and 8080
 • Max verbindingen: 60
 • Retentie: 4.618 dagen (zowel binair als tekst)

Afhankelijk van je locatie of voorkeuren, kun je alternatieve NNTP adressen kiezen:

 • IPv6 server: news6.easynews.com
 • IPv4 server (niet-SSL): news.us.easynews.com
 • IPv6 server (niet-SSL) news6.us.easynews.com
 • IPv4-server (SSL): secure-us.news.easynews.com
 • IPv6-server (SSL): secure6.news.us.easynews.com
Eazynews

Snelheid

Easynews concurreert met de besten op het gebied van snelheid. Het is snel, maar wat nog belangrijker is, deze hoge snelheden zijn betrouwbaar.

Ik haalde het maximum uit mijn 700 Mbps kabelverbinding met zowel NNTP als de Easynews Usenet browser. De snelheid was consistenter met NNTP dankzij de 60 verbindingen, terwijl je met de browser download maar één verbinding hebt.

Met dergelijke snelheden en 60 verbindingen kan je serieus voordeel halen uit ons onbeperkt download aanbod. (gebruikelijke limiet is 150 GB / maand)

Het beste van alles is dat je het zelf gratis kunt proberen met de gratis proefversie van een week.

Retentie 

Easynews heeft de hoogste retentie in de industrie terwijl het voortdurend blijft groeien.

Op het moment van schrijven had Easynews een retentie van 4618 dagen, meer dan twaalf en een half jaar – wat een groot deel van Usenet is.

Downloadcompleetheid

Easynews belooft een ambitieuze 99%+ download compleetheid. Zij zijn daar zo zeker van omdat zij bestanden pre-converteren alvorens te downloaden.

Dit gebeurt automatisch en zorgt voor perfecte compleetheidspercentages. In onze tests hadden we bij elke download 100% compleetheid van de download.

Software

Easynews Usenet browser

De gebruikersinterface en de functionaliteit ervan is wat Easynews Search 3.0 onderscheidt van de massa.

Met Easynews heb je geen aparte newsreader nodig omdat je Usenet rechtstreeks vanuit je favoriete webbrowser doorzoekt en direct toegang hebt tot bestanden. Het is eenvoudig te gebruiken en NZB zoeken met je Easynews indexer levert bovendien de beste zoekresultaten van alle nieuwsreaders of NZB sites die er zijn.

Dit betekent dat je je niet hoeft bezig te houden met par- en rar-bestanden, aangezien alles al is uitgepakt en klaar is om te downloaden of te streamen. Ook het zoeken naar bijvoorbeeld een clubnzb alternatief zal dan minder vaak voorkomen.

Zie hieronder het verschil tussen desktop en mobiel.

Aangezien de zoekinterface van Easynews via je internet browser loopt, kun je er vanaf elk apparaat met een webbrowser toegang toe krijgen, ook mobiel. In feite is het uitzonderlijk goed geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Usenet was nog nooit eerder zo toegangkelijk op mobiele apparaten- tot nu.

Het werkt met Windows, Mac OSX, Linux, iOS, en Android met browsers zoals Google Chrome, Firefox, Safari, en Opera.

Na het inloggen op je account, kom je in het standaard “Zoek gebied”. Je kunt beginnen met het invoeren van je eerste zoekopdracht. Om het bestandstype dat je zoekt te selecteren, gebruikt je de knoppen. Je kunt de resultaten filteren op, onder andere, afbeelding, audio, video, enz.

Previews van afbeeldingen en video’s werken heel goed. Dit is vooral handig op mobiele apparaten, omdat je video’s kunt streamen in plaats van downloaden. Het afspelen van video’s gaat snel en soepel, hoewel er geen ondersteuning is voor de mkv-videocontainer.

Enkele van de geavanceerde instellingen:

 • Specifieke zoekopdrachten met gedetailleerde voorkeuren
 • Rangschikken
 • Een standaard bestandstype instellen voor downloaden
 • Voor sneller zoeken, kun je een standaard retentie instellen
 • Spam-filter waarmee je spam-gerelateerde groepen kunt doorzoeken
 • Filter voor volwassenen
 • Geavanceerd ’turbo’ zoeken
 • Meerdere bestanden downloaden
 • Favorieten markeren
 • Zoeken in groepen
 • Zip manager
 • Zoekopdrachten opslaan

En zo zijn er nog een boel instellingen mogelijk, te veel om op te noemen.

Andere functies van Easynews

Easynews zit boordevol functies en opties, en het zou niet eerlijk zijn alleen de belangrijkste opnoemen. In feite heeft Easynews veel meer mogelijkheden dan de beste Usenet provider die wij tot nu toe getest hebben en ze hebben bovendien een gratis Usenet proef van één week.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van Easynews in één oogopslag:

 • Beste alles-in-één Usenet pakket
 • Beste Usenet zoekresultaten
 • Video streaming & bestands previews
 • Toegankelijk vanaf elk apparaat, inclusief mobiel
 • Inclusief gratis Zero-log VPN
 • Exclusieve 75% levenslange korting + gratis proefversie

VPN Service

Easynews heeft een partner VPN service, PrivadoVPN.

PrivadoVPN is relatief nieuw en nog volop in ontwikkeling. Ze zijn eigenaar van al hun servers, wat de beste manier is om een netwerk op te bouwen (veiliger voor jullie). Je privacy wordt beschermd met een zero-log beleid en de beste Zwitserse privacy beschermingswetten.

Met PrivadoVPN krijg je een betrouwbaar, veilig netwerk met vertrouwde technologieën, premium functies zoals Netflix-ondersteuning, en goede VPN-apps. Uit onze tests bleek dat ze de snelste SOCKS5 proxy in de industrie hebben. Daarnaast is er een toegewijd 24/7 VPN-ondersteuningsteam.

Besturingssystemen

Deze geweldige VPN is gratis inbegrepen bij de exclusieve deal van Gratis Nieuwsgroepen. Je kunt PrivadoVPN installeren op Windows, Mac-OSX, Linux, iOS en Android besturingssystemen.

Besturingssystemen - PrivadoVPN

Software en Connectiviteit

We hebben vier client interfaces getest (Windows, Mac, Android, en iOS) maar hebben hier alleen de populairste desktop en mobiele programma’s uitgelicht. In onze PrivadoVPN review kan je meer informatie vinden over alle clients.

Windows Interface

De installatie op Windows 10 was eenvoudig en ongecompliceerd. Door zijn eenvoud is de interface gemakkelijk te gebruiken. De verbindingsknop is echter helemaal niet intuïtief. Het draaiende Privado logo laat je geloven dat het programma bezig is met verbinden, maar om verbinding te maken met een server, moet je er op klikken.

Android App

We hebben de Android app zonder problemen op een Huawei geïnstalleerd. Alle vier de clients zijn in principe identiek en werken geweldig met slechts een paar verschillen. In deze app raak je niet in de war door het draaiende Privado logo want er staat duidelijk, Click To Connect, Connecting, of Connected onder het logo.

In alle apps kan je kiezen om verbinding te maken met de beste server, behalve in de Android app.

Snelheid

De snelheid is niet geweldig door het ontbreken van een WireGuard protocol, maar voldoende. PrivadoVPN laat ons echter weten dat ze er aan werken om dit bliksemsnelle protocol toe te voegen. Maar, de SOCKS5 proxy is ongelooflijk snel. Het is sneller dan de snelste SOCKS5 die we tot nu toe getest hebben. Dus, dit is echt geweldig voor torrenting en downloaden.

Servers

De Easynews Privado VPN biedt toegang tot 45 Landen met honderden servers.

Verbindingen

Je kunt tot 10 apparaten verbinden met de Easynews Privado VPN service, de marktstandaard voor VPN diensten. Daarnaast heb je onbeperkte server switching, data transfers, en bandbreedte.

Een vrij goede VPN service die volledig gratis is wanneer je de exclusieve deal neemt.

Ondersteuning

EasyNews biedt 24/7 ondersteuning 365 dagen per jaar, wat wordt beschouwd als een van de beste klantenondersteuningsdiensten in de industrie. Daarnaast hebben ze een heleboel veelvoorkomende problemen en antwoorden op hun ondersteuningspagina.

Kortom, als het om Usenet gaat biedt Easynews de meest complete service. Succes met downloaden.

Veelgestelde vragen

Is Easynews legaal?

Easynews is legaal. Je kunt Easynews gebruiken voor het downloaden en uploaden van artikelen. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat alles wat je doet binnen de grenzen van de wet blijft.

Wat is Easynews?

Easynews geeft je toegang tot Usenet, Usenet zoeken, en een nieuwsreader – met de beste nieuwsgroepen zoekresultaten van dit moment, gekoppeld aan de langste retentie.

Hoe veilig is Easynews VPN?

Easynews werkt samen met een zero-log VPN provider, PrivadoVPN. Zij zijn gevestigd in Zwitserland en worden beschermd door sterke privacywetten, en Privado is eigenaar van al hun servers.

Easynews

Prijs: 7.5

Prijs valuta: $

Besturingssysteem: Windows, Mac OSX, Linux, iOS, Android

Applicatiecategorie: Usenet

Waardering redacteur
4.8

Pros

 • De alles-in-één Usenet ervaring
 • Compleetste Usenet zoekresultaten
 • Onbeperkte toegang
 • Hoogste retentie
 • Video streaming & previews
 • Web-based desktop en mobiel interface
 • Gratis Zero-Log VPN
 • 75% levenslange korting
 • 7 dagen proefperiode

Cons

 • Geen iDeal & Bitcoin betalingen

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen is een online privacy enthousiast met een achtergrond in computer wetenschappen. Met meer dan 7 jaar ervaring als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen, is er geen betere gids om je te helpen bij het vinden van de juiste Usenet en VPN dienst om anoniem te downloaden.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

CHECKLIST

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd

Plaats een reactie