Goedkoopste VPN’s | De 5 beste vergeleken

Om je te helpen bij het kiezen van een kwalitatief goede en de goedkoopste VPN, hebben we voor jou de vijf goedkope VPN’s op een rijtje gezet.

Onze experts hebben deze VPNs maandenlang intensief getest en beoordeeld. Hierbij hebben we de volgende criteria aangehouden: Prijs & pakket, Software, Snelheid, Servers, Betrouwbaarheid, Privacy en Klantenondersteuning.

Voor de meeste mensen speelt de prijs-kwaliteitsverhouding een doorslaggevende rol bij een aankoop.

Dit zijn de standaardfuncties die ieder van de geteste VPN-diensten in zijn pakket heeft:

  • Goede encryptie
  • Geen gegevens/logs opslaan (no logging)
  • OpenVPN-protocol
  • Geen datalimiet (onbeperkte bandbreedte)
  • Voldoende snelheid
  • Meer dan vijf gelijktijdige verbindingen
  • Goede ondersteuning
  • Apps voor de bekende platformen (inclusief Android)
  • Jaarlijkse betaling (prijzen aangegeven per maand)

Als je puur voor kwaliteit gaat, lees dan over de beste VPN service op dit moment.

De 5 goedkoopste VPN’s

#1 – NordVPN

NordVPN

NordVPN heeft een interessante prijs en biedt er heel veel voor. Net als de andere VPN-diensten in dit vergelijk, hebben ze een uitstekende encryptie en een extra positief puntje is dat ze buiten de EU- en US-jurisdicties gevestigd zijn. De uitgebreide selectie aan protocollen zoals Wireguard, toont aan dat ze nog steeds de beste zijn.

Meer dan 5000 servers in meer dan 57 landen, is in dit vergelijk een van de grootste selecties. Dit geeft je de mogelijkheid geo-blokkeringen[1] te omzeilen.

Natuurlijk kun je met de beste VPN anoniem downloaden met uTorrent en ook alle andere P2P toepassingen veilig gebruiken. Bovendien kun je anoniem betalen met Bitcoin.

Je kunt zes apparaten tegelijk gebruiken. De software interface is zeer praktisch en gebruiksvriendelijk, met onder andere een ‘kill switch’, die door jouw gespecificeerde programma’s direct sluit als de VPN verbinding even niet werkt, zodat je geen gegevens lekt.

Zeer solide cross platform apps voor alle denkbare besturingssystemen. Bovendien worden streamingdiensten zoals Netflix met NordVPN goed ondersteund.

#2 – Surfshark

Surfshark

Surfshark komt vlak achter NordVPN met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. We hebben in Nederland een snelheid van 400 Mbps via de NL Surfshark server gemeten. Dit is razendsnel en bovendien hebben ze een goede privacy omdat ze in de Britse Maagdeneilanden geregistreerd zijn.

We hadden danook geen DNS lekken tijdens onze testen. Surfshark is zelfverzekerd want ze hebben zich onlangs laten testen in een onafhankelijke audit. Dit is iets wat maar weinig VPN providers doen, maar Surfshark is er zeer goed uitgekomen.

Suefshark heeft een uitgebreid server netwerk, waardoor je overal ter wereld een snelle server kunt vinden. Ze blinken bovendien uit doordat ze zelfs in China goed werken, iets dat maar weinig concurenten kunnen zeggen.

Dit geldt trouwens ook voor Netflix en andere streaming sites. Netflix heeft zeer veel VPN diensten geblokkeerd maar onze Surfshark ervaringen waren dat je er overal doorheen komt.

Natuurlijk hebben ze een Kill-switch en andere handige opties. De Surfshark clients zijn heel gebruiksvriendelijk en mooi vormgegeven.

#3 – VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN heeft een 256-bit AES-encryptie en bovendien nog eens 200.000 gedeelde IP-adressen waarachter je kunt schuilen en een firewall. Wat betreft veiligheid is VyprVPN dus echt heel goed. Behalve het populaire en snelle OpenVPN-protocol, bieden ze ook nog PPTP, L2TP en Chameleon protocollen aan.

De snelheid is zeer goed. Niet alle Vypr VPN reviews testen de VPNs zelf maar wij wel. In onze review behaalde VyprVPN 90% voor snelheid en kun je vijf apparaten tegelijkertijd aansluiten.

Wat ons tegenviel zijn de apps, voornamelijk Windows interface.

Op moment van publicatie heeft VyprVPN 700 servers in 70 landen, wat voldoende is om in alle omstandigheden de juiste server te vinden. De ondersteuning die ze bieden is zeer goed en scoorde 90% in onze review.

#4 – PrivateVPN

PrivateVPN

PrivateVPN is een van de goedkopere van dit vergelijk maar kwalitatief ook de minste, vandaar deze waardige vierde plaats. Private VPN heeft ook een 256-bit AES-encryptie, gedeelde IP-adressen en een ruime keuze aan protocollen.

Je kunt zes apparaten tegelijkertijd verbinden en gebruiken. Op het moment van publicatie heeft PrivateVPN meer dan 80 servers in 55 landen, wat een veel beperktere keuze is dan bij de anderen.

Maar veel gebruikers hebben niet de noodzaak om veel tussen servers en landen de switchen en kiezen een server in een land waarop ze dan langdurig werken. Dit hoeft dus niet voor iedereen een groot nadeel te betekenen.

Bij PrivateVPN kun je ook veilig torrenten en staan ze P2P toe. De snelheid is echter buiten Europa vrij laag en instabiel. Als je een goede en stabiele snelheid wenst, maak gebruik van de ExpressVPN aanbieding.

Iemand die veel Amerikaanse sites via Amerikaanse servers bezoekt, zal hoogstwaarschijnlijk snelheidsproblemen krijgen. Maar als je hoofdzakelijk in de EU surft dan is PrivateVPN een goede en voordelige keuze.

#5 – IPVanish

IPVanish VPN

Als je privacy erg belangrijk is, raden we IPVanish niet aan omdat ondanks dat ze een no-logs beleid hebben, ze wel gegevens met de autoriteiten gedeeld hebben.

IPVanish heeft een uitstekende encryptie, 40.000 gedeelde IP-adressen voor extra veiligheid en verschillende protocollen. Ook staan ze torrenten en P2P toe (zie uTorrent VPN instellingen) en kun je anoniem betalen via Bitcoin.

850 servers in 60 landen geven je ruim de mogelijkheid een goed server te kiezen. Bovendien hebben ze een uitstekende klantenondersteuning. Je kunt ook vijf apparaten tegelijkertijd verbinden en gebruiken.

Waar IPVanish echt in uitblinkt is de snelheid. In onze review scoorden ze dan ook 100%. Onze ervaring is dat de snelheden niet alleen ongekend hoog zijn (100-200Mbps) maar bovendien zeer stabiel bij alle servers.

Internet veiligheid

In de beginjaren kon je op het internet ongestoord van alles bekijken, uploaden en downloaden wat helaas al lang niet meer zo is. We weten nu dat veiligheidsdiensten, regeringen, bedrijven en organisaties, gegevens registreren en opslaan van, onder andere, ons internetverkeer.

Waarom wordt dit gedaan? Wat willen ze ermee? Wie verzamelen deze gegevens?

Juist omdat deze vragen volledig onbeantwoord blijven, zoeken veel mensen naar manieren om zich tegen eventuele kwade bedoelingen te beschermen.

Risico’s van gratis publieke WiFi

Behalve deze onbekende dreiging zijn er ook concrete gevaren. Publieke wifi-netwerken zijn tegenwoordig overal. Makkelijk toch?

Maar er zijn ook nadelen aan verbonden:

ID-dieven en internet criminelen.

Op de eerste plaats is het zo dat als je via een wifi-netwerk verbinding met het internet maakt, de provider gewoon met je internetverkeer mee kan kijken. Iedere kwaadwillende medewerker van dit bedrijf zou daardoor aan jouw vertrouwelijke gegevens kunnen komen, zoals bijvoorbeeld bankgegevens als je internetbankiert via zo’n netwerk.

Voor internetcriminelen en ID-dieven is het ook helemaal niet moeilijk om je internetverkeer te bekijken en op te slaan als je op een publiek wifi-net zit. Over het algemeen creëren ze daarvoor een hotspot met dezelfde naam als de publieke wifi en wachten tot er iemand argeloos via hun hotspot verbinding maakt.

Ze bevinden zich dus in jouw buurt zonder dat je daar erg in hebt en ze kunnen ook gemakkelijk aan je ID, logins en andere persoonlijke gegevens komen als je die invoert tijdens zo’n verbinding. Met alle gevolgen vandien.

VPN is voor het internet wat de veiligheidsgordel voor de auto is

De auto is eind negentiende eeuw uitgevonden en was net als het internet een groot succes bij het publiek. Het duurde niet lang of bijna ieder gezin in het welvarende Westen had een auto. Maar met alle mogelijkheden en positieve emoties van de auto, liet ook de keerzijde van de medaille niet lang op zich wachten: verkeersslachtoffers.

goedkoopste vpn

Eind vijftiger jaren werd daarom de veiligheidsgordel uitgevonden die in het begin helemaal niet populair was. Waarom zou ik? Ik rij toch voorzichtig.

Evenals de autogordel is VPN in de hedendaagse toepassing ook ontstaan ter voorkoming of vermindering van internet slachtoffers. En net als bij de autogordel is in het begin nog niet iedereen ervan overtuigd dat het zin heeft een VPN te gebruiken, de nadelen die eraan verbonden zijn voor lief te nemen en er bovendien nog voor te betalen.

Er zullen eerst veel meer slachtoffers moeten vallen. Maar wil jij er daar één van zijn?

Betalen voor veiligheid, privacy en vrijheid op het internet

Als je aan het begin van de negentiende eeuw een T-Ford eigenaar voorgesteld zou hebben om een veiligheidsgordel te dragen, zou je een heleboel negatieve emotie over je heen gekregen hebben. Maar nu draagt iedereen een veiligheidsgordel en kun je niet eens meer een auto zonder veiligheidsgordels kopen.

Het betalen en gebruiken van veiligheidsgordels is dus iets volkomen vanzelfsprekends geworden. Wij denken dat het met VPN net zo gaat.

Zoals we in ons artikel over de beste gratis VPN al vastgesteld hadden, is het niet echt aan te raden om een gratis dienst te gebruiken. Op de eerste plaats is het gevaarlijk, omdat je juist hierdoor een slachtoffer kunt worden.

Maar kies je na veel research of na het lezen van ons artikel voor een betrouwbare gratis VPN dan zul je al gauw merken dat ze niet voor niets gratis zijn, doordat je tegen beperkingen of een hoop reclame aanloopt.

Als je inziet dat je voor privacy op het internet moet betalen, hoef je alleen nog maar een betaalbare VPN uit te zoeken die bij jou past.

FAQ – Veelgestelde vragen

Wat is de goedkoopste VPN?

De goedkoopste VPN is op dit moment Surfshark, met €1.96 per maand. Bovendien zijn ze één van de beste VPN’s.

Wat is de goedkoopste VPN per 1 maand?

De goedkoopste VPN wat betreft maandpakket is NordVPN. Één losse maand kost op dit moment €10.59

Wat is de goedkoopste VPN voor Netflix?

Surfshark is op dit moment de goedkoopste VPN voor Netflix. Je hebt toegang tot alle Netflix bibliotheken voor de laagste prijs.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link