5 Beste goedkope VPNs: Is goedkoopste je geld waard?

Op zoek naar de beste en goedkoopste VPN?

We hebben voor jou de vijf beste goedkope VPN’s op een rijtje gezet zodat je makkelijk een keus kunt maken.

Goedkoopste VPN per maand betalen

Dit zijn de goedkoopste VPNs per maand.

VPNScorePrijs per maandWebsite
1 – VyprVPN3.9€10Bezoek VyprVPN
2 – PrivateVPN4€10.39Bezoek PrivateVPN
3 – PrivadoVPN4.6€10.99Bezoek PrivadoVPN
4 – NordVPN4.6€11.99Bezoek NordVPN
5 – Surfshark4.5€12.95Bezoek Surfshark
Maandelijks gefactureerde prijzen

Wil je VPN per maand betalen, betaal je veel meer dan bij jaar- of 2-jaar abo’s. Wat een VPN verbinding kost hangt dus af van het type abonnement dat je kiest.

#1 Veelzijdig

NordVPN
Editor’s keuze: NordVPN

Bekendste no-logs VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 5/5

#2 Budget

Surfshark
Surfshark

Voordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid:4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 4/5

#3 Snelheidsmonster

PrivadoVPN
PrivadoVPN

Snelste no-logs VPN netwerk. Ideaal voor streamen.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5

De 5 goedkope VPN’s

#1 – Surfshark

Surfshark

Surfshark komt vlak achter NordVPN en is ook een goedkope VPN aanbieder met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. We hebben in Nederland een snelheid van 400 Mbps via de NL Surfshark server gemeten. Uitstekende prestaties en een uitstekende VPN.

Dit is razendsnel en bovendien hebben ze een goede privacy omdat ze in de Britse Maagdeneilanden geregistreerd zijn. We hadden danook geen DNS lekken tijdens onze testen.

De goedkope VPN Surfshark is zelfverzekerd want ze hebben zich onlangs laten testen in een onafhankelijke audit. Surfshark is er zeer goed uitgekomen (geen logs en IP adres lekken).

Surfshark heeft een uitgebreid server netwerk met snelle servers, waardoor je overal ter wereld een snelle server in de buurt kunt vinden. Ze werkten zelfs een tijdje goed in China, maar dat is nu minder.

Veel populaire streamingdiensten waaronder Netflix hebben veel VPN diensten geblokkeerd maar onze Surfshark ervaringen waren dat je er overal doorheen komt met deze prima VPN, zelfs bij de Amerikaanse Netflix. Bovendien kun je Surfshark op een onbeperkt aantal apparaten gebruiken.

Natuurlijk hebben ze een kill-switch en andere handige opties. De mooi vormgegeven Surfshark apps maken Surfshark tot een gebruiksvriendelijke VPN. Met Surfshark kun je inderdaad goedkoop VPN gebruiken (cheapest VPN).

Surfshark heeft een 30 dagen geld terug garantie.

#2 – NordVPN

NordVPN

NordVPN is een premium VPN provider met een interessante prijs waar ze veel voor bieden (de beste goedkope VPN). Net als de andere goedkope VPN providers in dit vergelijk, hebben ze een uitstekende encryptie en zijn ze buiten de EU- en US-jurisdicties gevestigd zijn.

De uitgebreide selectie aan protocollen zoals WireGuard, zorgt dat ze een snelle VPN zijn. Meer dan 5000 servers beschikbaar in meer dan 57 landen, is meer dan de meeste andere providers. Dit geeft je de mogelijkheid gemakkelijk geo-blokkeringen[1] te omzeilen door een andere server te kiezen in een ander land.

Natuurlijk kun je met de beste VPN anoniem downloaden met uTorrent en ook alle andere P2P toepassingen veilig gebruiken. e hebben speciale servers voor torrenting. Bovendien kun je anoniem betalen met Bitcoin. Een dedicated IP adres kun je tegen meerprijs kopen.

Je kunt zes apparaten tegelijk gebruiken. De software interface van deze kwalitatieve VPN is zeer praktisch en gebruiksvriendelijk, met onder andere een ‘kill switch‘, die door jouw gespecificeerde programma’s direct sluit als de VPN verbinding even niet werkt, zodat je geen gegevens lekt.

Deze betrouwbare VPN heeft zeer solide cross platform apps voor alle denkbare besturingssystemen. NordVPN ondersteunt ook Android TV, maar de beste Google TV VPN is volgens ons PrivadoVPN, één van de beste premium VPN’s en gratis VPN services met alleen databeperking.

Bovendien worden streamingdiensten zoals (Amerikaanse) Netflix door NordVPN goed ondersteund. NordVPN is dus een uitstekende keuze voor een scherpe prijs (cheap VPN).

NordVPN heeft een 30 dagen geld terug garantie.

#3 – PrivadoVPN

PrivadoVPN

Met PrivadoVPN heb je onbeperkte toegang tot veilig internet, waarmee je zorgeloos kunt genieten van websites zoals Netflix of Ziggo GO. De hoge snelheid van 901 Mbps is een grote plus en je kunt op maximaal 10 apparaten tegelijk online gaan.

Daarnaast word je ook beschermd door Zwitserse privacy wetten. De intuïtieve apps voor iOS, Android (en PC) waarborgen gebruiksgemak, terwijl de VPN ook in landen als China en Rusland werkt.

Met een 24 maanden abo, ben je met deze VPN goedkoop uit.

#4 – VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN is een goedkope provider met 256-bit AES-encryptie (een goede beveiliging) en bovendien nog eens 200.000 gedeelde IP-adressen waarachter je kunt schuilen en een firewall. Wat betreft veiligheid is VyprVPN dus echt heel goed. Behalve het populaire en snelle OpenVPN-protocol, bieden ze ook nog PPTP, L2TP en Chameleon protocollen aan.

De snelheid is zeer goed. Niet alle Vypr VPN reviews testen de VPNs zelf maar wij wel. In onze review behaalde VyprVPN 90% voor snelheid en kun je vijf apparaten tegelijkertijd aansluiten.

Wat ons tegenviel zijn de apps, vooral de Windows interface. Je kunt bij Vypr ook geen dedicated IP adres krijgen. Het is uiteindelijk een van de goedkope VPN’s. Buitenlandse Netflix werkt desalniettemin met VyprVPN, iets wat bij andere VPN’s niet altijd het geval is.

Op moment van publicatie heeft VyprVPN een groot aantal servers (700+) in 70 landen, wat voldoende is om in alle omstandigheden de juiste server te vinden. De ondersteuning die ze bieden is zeer goed en scoorde 90% in onze review. VyprVPN is dus gewoon een goede VPN.

VyprVPN heeft een 30 dagen geld terug garantie.

#5 – PrivateVPN

PrivateVPN

PrivateVPN is een van de goedkoopste providers van dit vergelijk maar kwalitatief ook de minste, vandaar deze waardige vierde plaats. Private VPN heeft ook een 256-bit AES-encryptie, gedeelde IP-adressen en een ruime keuze aan protocollen.

Je kunt zes apparaten tegelijkertijd verbinden en gebruiken. Op het moment van publicatie heeft PrivateVPN meer dan 80 servers in 55 landen, wat een veel beperktere keuze is dan bij de anderen.

Maar in de praktijd voldoen dergelijke goedkope providers vaak wel, omdat veel gebruikers nauwelijks tussen servers en landen switchen en één server gebruiken om een VPN verbinding mee te maken. Dit hoeft dus niet voor iedereen een groot nadeel te betekenen.

Bij PrivateVPN kun je ook veilig torrenten en staan ze P2P toe. De snelheid is echter buiten Europa vrij laag en instabiel. Als je een goede en stabiele snelheid wenst, maak gebruik van de ExpressVPN aanbieding.

Iemand die veel Amerikaanse sites via Amerikaanse servers bezoekt, zal hoogstwaarschijnlijk snelheidsproblemen krijgen. Maar als je hoofdzakelijk in de EU surft dan is PrivateVPN een goede en goedkope VPN.

PrivateVPN heeft een 30 dagen geld terug garantie.

#6 – IPVanish

IPVanish VPN

IPVanish was vroeger een van de premium VPN’s, en bovendien een populaire VPN, maar ondanks dat ze een no-logs beleid hebben, hebben ze wel gegevens met de autoriteiten gedeeld. Qua prijs is het ook niet zo’n goedkope VPN, vandaar de laatste plaats in deze top vijf.

IPVanish heeft wel een uitstekende encryptie, 40.000 gedeelde IP-adressen voor extra veiligheid en verschillende protocollen. Ook staan ze torrenten en P2P toe (zie uTorrent VPN instellingen) en kun je anoniem betalen via Bitcoin.

Ze hebben een groot aantal servers (850+) in 60 landen die je ruim de mogelijkheid geven een goede server te kiezen. Bovendien hebben ze een uitstekende klantenondersteuning. IPVanish is één van de VPN providers waarmee je vijf apparaten tegelijkertijd kunt verbinden en gebruiken.

Waar IPVanish echt in uitblinkt is de snelheid. In onze review scoorden ze dan ook 100%. Onze ervaring is dat de snelheden niet alleen ongekend hoog zijn (100-200Mbps) maar bovendien zeer stabiel bij alle servers.

Dus als voor jou privacy minder belangrijk is en als je VPN hoofdzakelijk wilt gebruiken om geo-blokkeringen te omzeilen, is IPVanish een goede VPN en de moeite waard.

IPVanish heeft een 30 dagen geld terug garantie.

Bij deze test hebben we de volgende criteria aangehouden: Prijs & pakket, Software, Snelheid, Servers, Betrouwbaarheid, Privacy en Klantenondersteuning. Als je puur voor kwaliteit gaat, lees dan over de beste VPN service op dit moment.

Dit zijn de standaardfuncties die iedere goede VPN provider moet hebben en waar de geteste VPN-diensten aan voldoen:

 • Goede encryptie
 • Geen gegevens/logs opslaan (no logging)
 • OpenVPN-protocol
 • Geen datalimiet (onbeperkte bandbreedte)
 • Voldoende snelheid
 • Meer dan vijf gelijktijdige verbindingen
 • Goede ondersteuning (24-7 live chat)
 • Apps voor de bekende platformen (inclusief Android)
 • Jaarlijkse betaling (prijzen aangegeven per maand)

Elke VPN moet natuurlijk gevestigd zijn in een land waar ze geen data retention wetten hebben, dus grofweg buiten de EU en de VS.

Behalve de geselecteerde aanbieders uit dit vergelijk zijn er ook andere goedkope VPN aanbieders, bijvoorbeeld, PrivadoVPN en CyberGhost, maar deze laatst is overgenomen door Kape (meer hierover verderop). Één van de goedkope VPN aanbieders met volledige Nederlandstalige app en Nederlandse klantenservice, is VPN Nederland.

Één van de goedkope VPN’s die ons echt tegenviel is Avast Secureline. Deze VPN provider heeft slechte privacy, lage snelheden en het kleine aantal servers hadden we niet verwacht van deze bekende naam.

Internet veiligheid

Internet veiligheid

In de beginjaren kon je op het internet ongestoord van alles bekijken, uploaden en downloaden wat helaas al lang niet meer zo is. We weten nu dat veiligheidsdiensten, regeringen, bedrijven en organisaties, gegevens registreren en opslaan van, onder andere, ons internetverkeer.

Je hebt dus echt een VPN nodig. Om je veiligheid en privacy nog verder te verhogen kun je je aanmelden met een anoniem e mail adres en je VPN abonnement met crypto geld betalen.

Waarom wordt dit gedaan? Wat willen ze ermee? Wie verzamelen deze gegevens?

Juist omdat deze vragen volledig onbeantwoord blijven, zoeken veel mensen naar manieren om zich tegen eventuele kwade bedoelingen te beschermen.

Risico’s van gratis publieke WiFi

Behalve deze onbekende dreiging zijn er ook concrete gevaren. Publieke wifi-netwerken zijn tegenwoordig overal. Makkelijk toch?

Maar er zijn ook nadelen aan verbonden:

ID-dieven en internet criminelen.

Op de eerste plaats is het zo dat als je via een publiek wifi-netwerk verbinding met het internet maakt, jouw traffic zichtbaar is voor dat bedrijf en dus medewerkers daar misbruik van kunnen maken.

Op de tweede plaats kunnen internetcriminelen een hotspot creëren met dezelfde naam als de publieke wifi en wachten tot er iemand argeloos via hun hotspot verbinding maakt, en ze jouw gegevens kunnen stelen.

Onveilige VPN’s

Je moet ook oppassen met enkele VPN services. Denk aan je online veiligheid.

 • HolaVPN is een gratis VPN provider dat meer lijkt op een P2P-netwerk, waarbij jouw computer als proxy wordt gebruikt voor internetverkeer dat van anderen komt, wat een grote bron van malware kan zijn. Bovendien registreren ze veel van jouw online activiteiten en hebben ze geen encryptie of identiteitsbescherming; alleen IP-adressen. Het is één van de minst veilige gratis VPN-aanbieders.
 • TouchVPN is ook één die VPN services die gebruik maakt van het PPTP protocol, wat helaas niet de meest veilige optie is. Daarnaast hebben ze een onveilig logging policy en geen kill-switch of andere beveiligingsopties. Er gaan ook geruchten dat ze informatie delen met derden (of verkopen) en cookies gebruiken om hun diensten te verbeteren.
 • SuperVPN is ook één van die VPN diensten die geen 256-AES encryptie biedt, geen kill-switch en loggegevens. Er zijn ook geruchten dat ze gevoelige informatie over gebruikers hebben gelekt.
 • Hotspot Shield VPN is zelfs geen goedkope VPN, maar heeft een gratis abonnement. Ze worden beschuldigd van het onderscheppen, loggen en doorsluizen van internetverkeer naar partner websites, inclusief reclamebedrijven. Er is een klacht ingediend bij de Federal Trade Commission (FTC).
 • Kape Technologies (voormalig Crossrider) heeft de laatste jaren een aantal grote (goedkope) VPN providers opgekocht zoals, Private Internet Access, ZenMate VPN, CyberGhost en ExpressVPN. Kape Technologies zit in de online reclame business, en er gaan geruchten dat ze het traffic van de VPN aanbieders voor reclame doeleinden gebruiken.
Onveilige VPN's

Ook is het oppassen met gratis VPN’s omdat een gratis VPN dienst vaak data mining als doel heeft, omdat ze geld verdienen aan het verkopen van jouw gegeven en logs. Wil je toch een gratis VPN, kies dan een gratis premium VPN, en kijk met welke beperkingen je kunt leven.

Wij hebben al voor je uitgezocht welke gratis VPN de beste VPN is. Uiteindelijk zal je zien dat betaalde VPN toch beter is.

VPN is voor het internet wat de veiligheidsgordel voor de auto is

De auto is eind negentiende eeuw uitgevonden en was net als het internet een groot succes bij het publiek. Het duurde niet lang of bijna ieder gezin in het welvarende Westen had een auto. Maar met alle mogelijkheden en positieve emoties van de auto, liet ook de keerzijde van de medaille niet lang op zich wachten: verkeersslachtoffers.

goedkoopste vpn

Eind vijftiger jaren werd daarom de veiligheidsgordel uitgevonden die in het begin helemaal niet populair was. Waarom zou ik? Ik rij toch voorzichtig.

Evenals de autogordel is VPN in de hedendaagse toepassing ook ontstaan ter voorkoming of vermindering van internet slachtoffers. En net als bij de autogordel is in het begin nog niet iedereen ervan overtuigd dat het zin heeft een VPN te gebruiken, de nadelen die eraan verbonden zijn voor lief te nemen en er bovendien nog voor te betalen.

Er zullen eerst veel meer slachtoffers moeten vallen. Maar wil jij er daar één van zijn? De beste goedkope VPN hoeft niet duur te zijn.

Betalen voor veiligheid, privacy en vrijheid op het internet

Als je aan het begin van de negentiende eeuw een T-Ford eigenaar voorgesteld zou hebben om een veiligheidsgordel te dragen, zou je een heleboel negatieve emotie over je heen gekregen hebben. Maar nu draagt iedereen een veiligheidsgordel en kun je niet eens meer een auto zonder veiligheidsgordels kopen.

Het betalen en gebruiken van veiligheidsgordels is dus iets volkomen vanzelfsprekends geworden. Wij denken dat het met VPN net zo gaat.

Als je inziet dat je voor privacy op het internet moet betalen, hoef je alleen nog maar een betaalbare VPN aanbieder uit te zoeken die bij jou past.

FAQ – Veelgestelde vragen

Wat is de goedkoopste VPN?

De goedkoopste provider van VPN is op dit moment Surfshark, met €2.30 per maand. Bovendien zijn ze één van de beste VPN’s.

Wat is de beste goedkope VPN per 1 maand?

De beste goedkope VPN wat betreft maandpakket is NordVPN. Één losse maand kost op dit moment €10.59

Wat is een goedkope VPN voor Netflix?

Surfshark is een goedkope VPN voor Netflix. Je hebt toegang tot alle Netflix bibliotheken voor de laagste prijs.

Wat kost VPN?

VPN kost tussen de €2 en de €4 per maand als je een jaar of 2-jaar abo neemt.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark