ExpressVPN Review | Torrent & Netflix ervaringen

ExpressVPN
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

Summary

ExpressVPN is een solide VPN dienst, betrouwbaar, veilig, en één van de weinige die in China werkt. Zero log beleid, en er zijn vele server locaties over de hele wereld. De snelheid is oké en zeer stabiel.

3.7

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

ExpressVPN is de leidende provider die gebruikers wereldwijd in staat stelt om veilig en anoniem op het web te surfen. Met meer dan 1000 servers verspreid over 87 landen biedt ExpressVPN een uitgebreid bereik en ongecensureerde toegang tot internationale pagina’s.

De prijs-winnende apps voor Windows, Mac, iOS, Android, Routers en Linux zorgen voor jouw privacy. Maar, wat is de beste VPN aanbieder wat betreft internet beveiliging?

Met hun thuisbasis op de British Virgin Islands en werknemers over de hele wereld is ExpressVPN sinds 2009 actief en vandaag de dag een van ‘s-werelds grootste providers van premium VPN services. 

Prijzen / Pakketten

Ieder pakket bevat sowieso de hier genoemde opties:

 • 24/7 klantenservice via live chat
 • Ultra snelle servers in 87 landen (inclusief China)
 • VPN app voor Android, Windows, Mac, iOS (iPhone & iPad) en Linux
 • Beste in zijn klasse in beveiliging en encryptie
 • 30 dagen geld-terug-garantie. Niet tevreden? Geld terug zonder vragen

De meeste VPN diensten zijn overgestapt op geld-terug-garanties. Hoewel ze heel goed zijn heeft ExpressVPN niet de beste aanbieding op de markt. NordVPN is een stuk goedkoper, maar vergeet niet de VyprVPN beoordeling te lezen want dan zie je dat het nog goedkoper kan.

Bestelproces

Om een pakket te bestellen vragen wij om uw email adres waarna u direct naar de geselecteerde betaling gaat. Nadat alles is ingevuld en verzonden krijgt je een bevestiging in je inbox.

Betalingsopties

ExpressVPN accepteert verschillende credit cards: (VISA, Mastercard, American Express…), Paypal, Bitcoin en Paymentwall. Ook hebben ze regelmatig een actie met een seizoen korting. Er zijn echter voordeligere VPN’s zoals je in onze Hide.me VPN torrent review kunt zien.

ExpressVPN Betaalopties
Betaalopties

ExpressVPN heeft momenteel drie prijspakketten en een 30-dagen geld-terug-garantie!

 • 1 Maand: $12,95
 • 6 Maanden: $59,99 – ($9,99 /maand) – Bijna $18 korting
 • 12 Maanden: $99 – ($8,32 /maand) – $56 korting.
expressvpn pakketten
Pakketten

Er is voor ExpressVPN geen coupon of kortingscode.

Software en Connectiviteit

ExpressVPN heeft software voor Windows, Mac, iOS, Android en Linux gebruikers. De essentie blijft hetzelfde op de verschillende besturingssystemen, weinig configuratie opties en gemakkelijk in gebruik.

Werkt ExpressVPN met Netflix?

Je kunt zonder problemen met Express VPN Netflix USA kijken en is Express VPN Netflix China vriendelijk.

Windows Software

We testten versie 6.1 van ExpressVPN. Nadat je de software hebt geïnstalleerd en geactiveerd met de code die je wordt toegezonden, hoef je niet apart in te loggen.

De interface is intuïtief, met de aan/uit knop pontificaal midden op het scherm. Je kunt gebruik maken van de bijgesloten snelheidstest om te zien welke server het best bij je past. Ook heb je de mogelijkheid de voorkeursinstellingen aan te passen in een complete en duidelijke lijst.

Je hebt bij activatie de mogelijkheid om het land te kiezen of een specifieke server. Er is ook een functie, smart location, deze kiest de beste server voor je. Dan wordt de lijst verdeeld in tabs met: recommended, all en favourites waarmee jouw keuze makkelijker wordt.

Qua protocols, kun je kiezen uit OpenVPN(UDP), OpenVPN(TCP), IPSec (L2TP), PPTP, SSTP of automatisch. Iedere optie heeft zijn eigen mogelijkheden, sommige servers zijn alleen geschikt voor bepaalde protocols.

De instellingen van de start-up, netwerk lock en de account settings kunnen worden gewijzigd. De geavanceerde tab schrikt normaal gesproken mensen af maar bevat hier alleen je DNS instelling en diagnostische data optie.

Het programma werkt goed op Windows 10 (64bit), enig minpuntje is dat de installatie lijkt te crashen. Maar wachten tot hij klaar is, werkt. Het zou handig zijn als ze een ‘server load’ tab toe zouden voegen.

Android App

We testten de VPN service op een Android App, versie 6.1.9 met een Samsung Galaxy S7 Edge, draaiend op Android 6.0.1. De interface ziet er hetzelfde uit als bij Windows. Het grootste verschil is dat er vrijwel geen opties zijn, alleen OpenVPN (UDP of TCP) kan worden geselecteerd.

Er is geen ‘killswitch’ of auto-connect’ dus als de VPN connectie wegvalt blijf je online maar dan zonder VPN en ben je dus weer ‘zichtbaar’. Je kunt servers zoeken en pingen per land of stad. Er is geen manier om de lijst te sorteren op ping, wat wel handig zou zijn. Ook is hier geen server load te zien.

We raden onbeschermd Kodi kijken af. Gebruik dus altijd een VPN, wat ook geldt voor Popcorn Time. Check onze PureVPN Netflix reviews en vergelijk ze met andere VPNs. 

iOS App

Dit hebben we niet getest vanwege het ontbreken van een iOS apparaat. Maar onze ervaringen zijn dat de interface en het gebruik vrijwel hetzelfde is als die van Android, dankzij de gestroomlijnde gebruikerservaring op alle besturingssystemen.

Connectiviteit Opties

Zoals gezegd heeft de Windows software OpenVPN (UDP), OpenVPN (TCP), IPSec (L2TP), PPTP, SSTP als ondersteunde protocols. Sommige programma’s zoals Torrent applicaties en P2P verbindingen, hebben meerdere connecties nodig waarbij OpenVPN UDP word aangeraden, aangezien TCP niet efficiënt is voor meerdere connecties.

Houd hier rekining mee bij het VPN aanschaffen en zorg ervoor dat je altijd torrent via VPN. We hebben geen problemen gesignaleerd in onze testen.

Snelheid

Onze testmethode bestaat uit het downloaden vanaf de dichtstbijzijnde en snelste HTTP of FTP-link gedurende 60 seconden.  We meten dan de gemiddelde en maximale overdrachtssnelheid. Upload en ping-tests worden uitgevoerd door de dichtstbijzijnde beta.speedtest.net server.

Snelheidstests

Wij gebruiken verschillende pc’s voor de test, een aangesloten in Madrid en de andere in Amsterdam. De eerste is aangesloten via kabel en krijgt een 300/30 Mbps connectie, en de tweede 300/30 Mbps connectie in Amsterdam. 1 MB/sec= 8 Mb/sec.

In één van onze laatste vergelijkingen bij metingen van de Surfshark vs ExpressVPN speed, stelden we vast dat Surfshark ietsje langzamer is dan ExpressVPN.

Resultaten zonder VPN in Spanje

 • Your IP address, Telefonica de Espana
 • Nearest testing server Madrid
 • Ping 3 ms
 • Average upload 3,79 MB/sec
 • Average download 27,3 MB/sec
 • Maximum upload 3,88 MB/sec
 • Maximum download 32,3 MB/sec

Resultaten VPN – Spanje

 • Your IP address 192.162.26.2, Sologigabit
 • Nearest testing server Madrid
 • Ping 63 ms
 • Average upload 608 KB/sec
 • Average download 1,25 MB/sec
 • Maximum upload 2,50 MB/sec
 • Maximum download 2,03 MB/sec

Resultaten zonder VPN in Nederland

 • Your IP address, Ziggo
 • Nearest testing server The Hague
 • Ping 10 ms
 • Average upload 3,79 MB/sec
 • Average download 30,1 MB/sec
 • Maximum upload 3,35 MB/sec
 • Maximum download 32,2 MB/sec

Resultaten VPN – Nederland

 • Your IP address 31.204.150.253, i3d.net
 • Nearest testing server The Hague
 • Ping 10 ms
 • Average upload 30 Mbit/s
 • Average download 84.3 Mbit/s
 • Maximum upload 31 Mbit/s
 • Maximum download 231 Mbit/s

Ongeacht de gekozen server, lijkt de download snelheid gelimiteerd rond 84 Mbps. Daardoor is de snelheid waarschijnlijk ook zo stabiel en consistent. Geen super hoge snelheid, wel ruim voldoende voor zware taken zoals streamen en downloaden.

Let wel op dat de snelheidsmeting uit 2017 stamt. We hebben gehoord dat de snelheden tegenwoordig hoger zijn.

Vergelijk het eens met de torrent snelheid uit de Privado VPN review met hun SOCKS5 proxy. Deze nieuwkomer heeft een supersnelle SOCKS5 proxy. De Windscribe torrent resultaten waren daarentegen minder goed.

Wil je veilig met maximale snelheid downloaden, check dan onze IPVanish VPN review.

In de ingebouwde snelheidstest kregen wij lagere (onnauwkeurige) waarden, maar op zich op gelijke hoogte.

Servers

ExpressVPN heeft meer dan 1500 servers op 145 serverlocaties in 96 landen, en er worden er nog maandelijks toegevoegd.

Serverlocaties

ExpressVPN Servers

Betrouwbaarheid

De software laat je snel contact maken met iedere server, ongeacht de afstand. Het is stabiel (wij hebben geen uitval gehad) en de snelheid blijft constant, zelfs met meerdere apparaten aangesloten.

Privacy

Uit de ExpressVPN log policy pagina kunnen we opmaken dat zij geen info of logs opslaan van jouw verkeer of browser activiteit (zero-logging). Ook worden de gemaakte VPN verbindingen niet gelogd.

De informatie die je zelf verstrekt bij het aanmelden, zoals je email en betaal gegevens worden nooit gedeeld tenzij noodzakelijk voor uitvoer van de dienst. De software heeft geen login nodig, en kan worden gebruikt door meerdere mensen op hetzelfde tijdstip.

ExpressVPN is in 2021 overgenomen door Kape Technologies (toen: Crossrider) – een voormalig malware verspreider met connecties als de Israëlische inlichtingendienst en cyber espionage.

Of dit een probleem is hangt af van jouw privacy wensen en vertrouwen. Onlangs testte KPMG het no-log beleid van ExpressVPN’s en de implementatie van TrustedServer (ExpressVPN’s server technologie).

Los daarvan heeft Cure53 een penetratietest en broncode-audit van ExpressVPN’s servertechnologieën uitgevoerd. Samen bieden deze audits het vertrouwen dat er geen activiteiten- en verbindingslogs verzameld worden, en dat de beveiligingen de gebruikers veilig houden.

IPv6, DNS en WebRTC IP lektesten

We hebben op het lekken van IP-adressen getest met https://ipleak.net. ExpressVPN heeft geen enkel IP-adres gelekt via WebRTC en IPv6. Er was ook geen DNS lek van onze ISP. Dit komt overeen met wat het bedrijf beweert.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

ExpressVPN[1] heeft 24/7 support op 3 manieren: een contact formulier, live chat of email. De live chat geeft meteen antwoord, maar heeft niet altijd alle info beschikbaar. De andere methoden duren een aantal uur maar geven meer persoonlijke en technische hulp.

FAQ – Veelgestelde vragen

Is ExpressVPN betrouwbaar?

ExpressVPN is zeer betrouwbaar omdat ze op de Britse Maagdeneilanden gevestigd zijn en dus geen logplicht hebben. Bovendien zijn hun verbindingen heel betrouwbaar met hele stabiele snelheden.

Hoeveel kost ExpressVPN?

ExpressVPN kost $8.32 per maand als je een 12-maanden pakket koopt.

Wat doet ExpressVPN?

ExpressVPN beveiligt je internet verbindingen en geeft je privacy bij het surfen. ExpressVPN helpt je ook bij het omzeilen van geoblokkeringen.

ExpressVPN

Prijs: 8.32

Prijs valuta: $

Besturingssysteem: Windows, Mac, iOS, Android, Linux

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
3.69

Voordelen

 • Aantal locaties
 • Gebruiksgemak
 • Prestaties (stabiliteit)
 • Werkt in China
 • Netflix

Nadelen

 • Overgenomen door Kape Technologies in 2021
 • Ingebouwde speedtest is onnauwkeurig
 • Prijzig

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Maak kennis met Lucas, oprichter van o.a. Gratis Nieuwsgroepen en online sinds 1995 - ervaarde de opkomst en evolutie van het internet. Een tweaker in hart en nieren. Met meer dan decennia ervaring in Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je veilig en anoniem kunt downloaden.

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark