Private Internet Access Reviews | PIA VPN (test update)

PIA Logo
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

PIA biedt een uitgebreid servernetwerk, gebruiksvriendelijke apps, ondersteuning voor P2P, 24/7 klantenservice, is betaalbaar en met een strikt geen-logbeleid en onafhankelijke audits.

Echter, het heeft geen gratis proef, is gevestigd in een 5-eyes land en is onderdeel van Kape Technologies.

4.1

Ons team bij Gratis Nieuwsgroepen heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de cybersecurity branche. De VPN providers worden door ons dagelijks voor minstens twee maanden gebruikt en volgens onze strenge criteria getest en beoordeeld, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

De scenario’s uit de praktijk laten zien of een VPN werkt in landen waar VPN’s vaak geblokt worden. We analyseren grondig de Pakketten, Software, Snelheid, Serverlocaties, Betrouwbaarheid, Privacy, en Ondersteuning.

Zo hebben we al talloze mensen geholpen met internetcensuur en anoniem internetten.

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Private Internet Access (PIA) beschrijft zichzelf als volgt:

“PIA is de meest vertrouwde VPN-provider ter wereld, en dat is niet zonder reden. Wij zijn privacy-experts met een track record van het op de eerste plaats zetten van privacy.

Online privacy is onze kernwaarde bij PIA. We geven prioriteit aan de privacy, veiligheid en vrijheid van onze klanten boven alles. Onze toewijding aan privacy is zichtbaar in alles wat we doen – van onze vertrouwde open-source VPN-protocollen tot ons bewezen no-logs beleid.

Met meer dan 10 jaar ervaring in het leiden van de VPN-industrie, zijn we echte privacy-experts als het gaat om je online veilig en anoniem te houden.”

Prijzen / Pakketten

Alle pakketten de volgende functies:

 • Toegang tot 30.000+ servers in 91 landen
 • Open-Source
 • VPN-protocollen WireGuard en OpenVPN
 • Geen-logbestandenbeleid
 • IPv6, DNS en WebRTC IP-lek bescherming
 • Toegang tot geblokkeerde content op streamingdiensten
 • Ondersteuning voor meerdere apparaten
 • Onafhankelijke audit
 • Flexibele betalingsmogelijkheden
 • 30 dagen geld terug garantie
 • Uitstekende klantenondersteuning
PIA Prijzen

Private Internet Access biedt drie verschillende pakketten en een 30-dagen geld-terug-garantie aan:

 • Tweejarig plan  – €1,99 per maand
 • Halfjaar plan  – €6,79 per maand
 • Maandelijks plan – €10,69 per maand

Geniet van premium online privacy met het tweejarige plan van Private Internet Access VPN voor slechts €1,99 per maand. Kies voor flexibiliteit met het halfjaarlijkse plan voor €6,79 per maand of ga voor volledige vrijheid per maand met het maandelijkse plan voor €10,69.

PIA staat garant voor één van de voordeligste VPN-diensten op de markt. Ze hebben geen gratis VPN-pakket.

Bestelproces

Het bestelproces van PIA is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, met duidelijke instructies om je account aan te maken en de VPN-software te downloaden en te installeren.

Installatie PIA VPN:

 1. Download PIA van website
 2. Voer installatie uit
 3. Log in
 4. Maak verbinding met PIA VPN

Betalingsopties

Private Internet Access accepteert verschillende betalingsopties, waaronder creditcards, PayPal en Bitcoin. Deze verscheidenheid aan opties maakt het gemakkelijk voor gebruikers om te betalen op de manier die het beste bij hen past.

PIA Betalingsopties

Software en connectiviteit

De software en connectiviteit van Private Internet Access (PIA) VPN spelen een cruciale rol bij het waarborgen van een naadloze en veilige gebruikerservaring. PIA biedt gebruikers intuïtieve en gebruiksvriendelijke VPN-software voor verschillende platforms, zoals Windows, Mac OSX, Android en iOS.

Met hun gevarieerde connectiviteitsopties – WireGuard en het OpenVPN protocol – kunnen gebruikers de meest geschikte verbindingsoptie kiezen voor hun behoeften. Daarnaast ondersteunt PIA ook toegang tot populaire streamingdiensten zoals Netflix en heeft het speciale apps voor Android en iOS.

Lees verder om meer te ontdekken over de software en connectiviteitsmogelijkheden die PIA te bieden heeft.

Werkt Private Internet Access met Netflix?

PIA VPN is jouw sleutel tot wereldwijde Netflix-series en -films. Onze tests laten zien: PIA verslaat geoblokkades en zorgt voor consistente streamkwaliteit, ook op platformen zoals BBC iPlayer.

Windows interface

Private Internet Access biedt een intuïtieve Windows-interface waarbij je met gemak schakelt tussen servers en instellingen. Naast automatische connectiviteit, DNS-configuraties en een beschermende kill switch, bevat het een handige snooze-functie voor momenten zonder VPN.

Zo combineert PIA gebruiksgemak met ononderbroken veiligheid en privacy tijdens het browsen.

Mac OSX interface

De Mac OSX-interface van PIA echoot de helderheid en functionaliteit van Windows, met een gestroomlijnd dashboard voor een moeiteloze serverkeuze en instellingsaanpassingen.

Inclusief automatische verbindingsselectie, DNS-customizatie, serverstatuschecks, en een noodzakelijke kill switch, biedt het ook een praktische snooze functie die ik ideaal vond voor korte pauzes van de VPN.

Ervaar gebruiksgemak en robuuste beveiliging met PIA voor Mac.

Android app

De Android app van PIA is zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor je eenvoudig verbinding kunt maken met servers en je online privacy kunt beschermen. Je kunt profiteren van handige functies zoals automatische serverselectie, snooze functie, aanpassing van DNS-instellingen en de mogelijkheid om je serverstatus en IP-adres te controleren.

Daarnaast is er ook een kill switch-instrument beschikbaar voor extra beveiliging. Met de Android app van PIA geniet je van een gebruiksvriendelijke interface en alle voordelen en bescherming die de VPN-service biedt tijdens het gebruik van je Android-apparaat.

iOS app

De PIA iOS app combineert gebruiksgemak met uitgebreide privacybescherming, inclusief automatische serverselectie, aangepaste DNS, en een kill switch die jouw gegevens veilig houdt als de VPN wegvalt.

Perfect afgestemd op je iOS-apparaat, biedt PIA dezelfde betrouwbare VPN-service.

Connectiviteit opties

PIA biedt verschillende connectiviteitsopties, waaronder:

 • WireGuard
 • OpenVPN

Hierdoor kunnen gebruikers de verbindingsoptie kiezen die het beste bij hun behoeften past.

Zoals bekend blokkeert Rusland sinds anderhalf jaar VPN diensten en ook met PIA konden we in Moskou niet direct contact maken. Maar de professionele ondersteuning van PIA kwam direct met een oplossing die werkte:

Verbinding maken met een PIA server in Rusland:

 • Gebruik OpenVPN (in de protocols tab)
 • Check het boxje “Multihop en Obfuscation” (Multihop tab)
 • Kies Shadowsocks proxy en een Shadowsocks server (Multihop tab)

Soms lukt het alsnog niet om met een buitenlandse server (bijv. NL) verbinding te maken maar toevallig kwam ik erachter dat als ik eerst met een andere VPN verbinding maak en gelijk weer verbreek en dan direct met PIA een NL server probeer, hij dan wel verbinding maakt.

Snelheid

Snelheid is key voor VPN’s. Bekijk hier hoe PIA scoorde in onze tests voor snelle en stabiele verbindingen.

Snelheidstesten

Resultaten zonder VPN in Nederland

Resultaten VPN (WireGuard) – Amsterdam

Resultaten VPN (WireGuard) – VS East Streaming Optimized

We hebben verschillende snelheidstesten uitgevoerd met PIA en vastgesteld dat de snelheid over het algemeen goed is met het WireGuard protocol. De connectie met de VPN server gebeurt meestal binnen twee seconden. Je kunt dus makkelijk Amerikaanse 4K content streamen terwijl de snelheid redelijk consistent is.

Zelfs de verst gelegen locatie (New Zealand) met de hoogste ping haalde 70 Mbps download / 33 Mbps upload en was snel verbonden.

Servers

Duik in het uitgestrekte servernetwerk van Private Internet Access (PIA). Met een imposant aantal servers wereldwijd, garandeert PIA een uitstekende dekking en geeft het je de vrijheid om overal verbinding te maken.

Ervaar zelf hoe dit robuuste servernetwerk jouw VPN-gebruik naar een hoger niveau tilt.

Serverlocaties

PIA heeft een indrukwekkend aantal servers wereldwijd, met 30.000+ servers in 91 landen. Dit zorgt voor een goede dekking en de mogelijkheid om verbinding te maken met servers over de hele wereld.

PIA is een goede keuze voor gebruikers in de VS. Het heeft daar veel servers, wat betekent dat gebruikers doorgaans kunnen rekenen op snelle en stabiele verbindingen.

SOCKS5 servers

Naast de reguliere servers biedt PIA ook SOCKS5-servers aan. Deze servers bieden extra beveiliging en privacy bij het gebruik van torrentclients en andere P2P-toepassingen.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een essentiële factor bij het kiezen van een VPN-service. Bij het onderzoeken van de betrouwbaarheid van Private Internet Access (PIA), hebben we gekeken naar eventuele verbroken verbindingen die gebruikers kunnen ervaren.

Zelf hadden we geen verbroken verbindingen tijdens het testen. Uit onze analyse blijkt dat verbroken verbindingen sporadisch voorkomen en meestal te wijten zijn aan externe factoren, zoals instabiele internetverbindingen.

Over het algemeen is PIA een betrouwbare VPN en biedt het een stabiele VPN-verbinding.

Privacy

Privacy is een belangrijke focus van Private Internet Access (PIA). Hoewel PIA gevestigd is in de VS, onderdeel van de Five Eyes-alliantie, hanteert het een strikt geen-logbestandenbeleid en heeft het een transparant privacy-beleid.

Er zijn geen bekende gevallen waarin PIA klantgegevens heeft gedeeld met autoriteiten. Hoewel de locatie en geopolitieke aspecten bezorgdheid kunnen veroorzaken, biedt PIA een sterke basis voor gebruikers die hun privacy willen beschermen.

Het is altijd raadzaam om het privacy-beleid van PIA[i] zelf te raadplegen om een weloverwogen keuze te maken.

Kape Technologies

Private Internet Access (PIA) is, net als CyberGhost en ExpressVPN, eigendom van Kape Technologies, een cybersecuritybedrijf. De betrokkenheid van Kape Technologies kan invloed hebben op verschillende aspecten van PIA, waaronder beleidsbeslissingen, investeringen en bedrijfsstrategieën.
Het is echter belangrijk op te merken dat PIA nog steeds zijn eigen privacy beleid en functionaliteiten heeft, waardoor het zich onderscheidt van andere diensten binnen het moederbedrijf.

Is Private Internet Access veilig?

Ja, PIA is veilig te gebruiken. Ze maken gebruik van een sterke versleuteling en hebben een strikt geen-log beleid, wat betekent dat je online activiteiten niet worden bijgehouden of geregistreerd.

Hoewel voor sommigen de locatie in de VS, vraagtekens wat betreft de veiligheid kan veroorzaken. 

IPv6, DNS en WebRTC IP lek test

Uit tests op https://ipleak.net blijkt dat Private Internet Access (PIA) effectieve maatregelen heeft genomen om IP-lekken via WebRTC en IPv6 te voorkomen. Geen van deze IP-adressen werden blootgelegd tijdens het testen.

Bovendien werden geen DNS-adressen van ISP’s geïdentificeerd, wat wijst op de betrouwbaarheid van PIA’s privacy-protocol. Deze resultaten illustreren het vermogen van PIA om je IP-adres en DNS-informatie veilig te houden en je online identiteit te beschermen terwijl je de VPN-service gebruikt.

Het is echter altijd aan te bevelen om je eigen tests uit te voeren en het privacy-beleid van PIA te raadplegen voor volledige gemoedsrust.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

Hoewel ik op een aanvraag voor email support geen antwoord heb gekregen, heeft de live chat me goed en professioneel geholpen en m’n verbindingsproblemen (door mijn locatie restricties) goed verholpen. Er werd direct een werkende oplossing gegeven.

De chat zelf is een beetje traag. Je moet op iedere aanwijzing/vraag een beetje wachten, maar dat is goed te doen.

PIA heeft 3 vormen van ondersteuning:

 • Kennisbank
 • Live chat ondersteuning
 • e-mail support
Private Internet Access

Prijs: 1.99

Prijs valuta:

Besturingssysteem: OSX, Windows, Android, iOS

Waardering redacteur:
4.1

Voordelen

 • Enorme locatiekeuze
 • Gebruiksvriendelijke apps
 • Geen logbeleid
 • Onafhankelijke audit
 • Meerdere apparaten
 • P2P / torrents vriendelijk
 • Toegang tot geblokkeerde websites/content
 • Klantenservice 24/7
 • Betaalbaar

Nadelen

 • Geen gratis proefperiode
 • 5-eyes locatie
 • Onderdeel van Kape

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen SOCKS5-servers en reguliere servers?

Het verschil ligt in de extra beveiliging en privacy die SOCKS5-servers bieden, vooral bij het gebruik van torrentclients en andere P2P-toepassingen.

 Is PIA veilig te gebruiken?

Ja, PIA is veilig te gebruiken. Ze maken gebruik van sterke versleutelingstechnologieën en hebben een strikt geen-logbestandenbeleid, wat betekent dat je online activiteiten niet worden bijgehouden of geregistreerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van PIA VPN ?

Enkele voordelen van PIA zijn hoge snelheden, brede app-ondersteuning en goede klantenservice. Echter, PIA heeft een nadeel, sommige servers kunnen inconsistente resultaten geven bij het omzeilen van geo-restricties.

Is PIA VPN goed in vergelijking met andere VPN’s zoals NordVPN?

PIA presteert goed en is in veel opzichten vergelijkbaar met top VPN’s als NordVPN. Maar er zijn ook verschillen, zoals de locatie. NordVPN heeft een veiligere locatie, ze werken onder de jurisdictie van Panama.

Wat biedt Private Internet Access VPN wat andere VPN’s niet bieden?

Private Internet Access biedt een functie genaamd PIA Mace die alle advertenties, trackers en malware blokkeert, iets wat niet alle VPN’s bieden. Ook heeft niet iedere VPN een snooze functie die heel handig bleek.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie