VPN in België – De beste providers op een rijtje

Voor de beste snelheden van je VPN-verbinding dient de server waarmee je verbinding maakt zo dichtbij mogelijk te zijn. Om ook in België veilig met VPN-bescherming te kunnen internetten, zou het mooi zijn als er ook Belgische servers waren om te verbinden.

En zoals je in de tabel kunt zien, hebben bijna alle door ons geteste VPN-providers minimaal één server in België. Wat is VPN beveiliging eigenlijk? Volg de link en lees er alles over. 

Overzicht van serverlocaties in België

 Aantal servers in BelgiëStad
(als bekend)
NordVPN17zie afbeeldingen
GooseVPN2Brussel
IPVanish1Brussel
ExpressVPN1niet bekend
VyprVPN1Brussel
Windscribe VPN1niet bekend
SpyOFF VPN1Brussel
PrivateVPN1Brussel
Proxy.sh1niet bekend
Avast0-

VPN-providers met één server in België

Privado VPN, IPVanish, ExpressVPN, VyprVPN, Windscribe VPN, SpyOFF, Private VPN en Proxy.sh hebben allemaal één server in het land van chocolade en diamanten. Niet iedere service geeft de steden aan waar hun servers gevestigd zijn, maar we zien van degenen die het aangegeven hebben, dat zij de server allemaal in de hoofdstad, Brussel, hebben geplaatst.

Van alle VPN diensten in Nederland is GooseVPN, de enige Nederlandse VPN die in 2017 van start is gegaan heeft 100+ servers, en CyberGhost heeft er maar lieft zeven. Van beide providers staan alle servers in Brussel.

NordVPN – de meeste servers in België

NordVPN is de enige VPN-dienst die in Belgique fors heeft uitgepakt wat servers betreft. Ze hebben op moment van publicatie van dit artikel maar liefst 17 servers. Helaas geven ze niet aan in welke steden, maar het is te verwachten dat zeker een groot deel ervan in Brussel gestationeerd is.

NordVPN is niet alleen in België goed vertegenwoordigd wat servers betreft, zij zijn ook in onze testen een van de beste wat betreft snelheid. Bekijk hier onze uitgebreide review van NordVPN.
Maar zoals je in de PureVPN review kunt zien hebben ze 146 servers in Belgie, en zijn dus uitstekend vertegenwoordigd in België. 

Ook qua veiligheid en privacy staan ze als beste aangeschreven. Ben je op privacy gesteld? Hier zijn onze WhatsApp alternatieven. Kijk ook naar onze DuckDuckGo review, met een verrassend resultaat.

Dit zijn de kenmerken van alle NordVPN pakketten:

 • Strikt geen-logbeleid
 • Verbindt een onbeperkt aantal apparaten per account
 • Betaal met Bitcoin, PayPal, iDeal, creditcards en nog andere betalingsmogelijkheden
 • 1181 servers in 61 landen (frequente toevoegingen)
 • Double VPN voor hogere anonimiteit
 • IKEv2/IPsec, OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec en SOCKS5 protocollen aangeboden
 • Besturingssystemen ondersteund: Windows, iOS, OS X, Android, Linux, Blackberry en meer
 • Klantenservice (24/7) via ticketsysteem, Facebook, Twitter of Email

VPN-dienst zonder servers in België

Met ruim 11,3 miljoen inwoners is het land aan de Maas nu niet bepaald een kleine markt te noemen. Ieder zichzelf respecterend VPN-bedrijf zou toch minimaal een server in Belgium moeten hebben. Bovendien is België net als Nederland een land met een zeer hoge internetactiviteit.

Zoals uit onze Avast review blijkt, heeft echter geen enkele server in België, ondanks het feit dat ze een bekende naam hebben op anti-virusgebied en de VPN-introductie met veel bombarie aangekondigd hebben. Behalve dat Avast heel weinig servers heeft en de laagste snelheid door ons gemeten, is hun privacybeleid zo lek als een vergiet.

IPVanish niet in België maar toch goed vertegenwoordigd

IPvanish is nog steeds een van onze favorieten op VPN-gebied en een van de meest gerenommeerde providers ter wereld. Waarom hebben ze dan maar een enkele server in Brussel voor zo’n belangrijke markt?

IPVanish servers EuropaZoals al vermeld, gaat het om de geografische afstand van de gebruiker tot de server. VPN kent dus geen landsgrenzen. Als we de kaart van West-Europa wat beter bekijken, dan zien we dat IPVanish rondom België een hele hoop servers gestationeerd heeft:

 • Nederland (Amsterdam) –> 66 servers
 • Duitsland (Frankfurt) –> 41 servers
 • Luxemburg (Luxemburg) –> 3 servers
 • Frankrijk (Parijs) –> 12 servers

Dit zijn maar liefst 122 servers direct grenzend aan België. Als je ook nog Zwitserland en Oostenrijk en dergelijke mee telt kom je op 144 en bovendien nog 59 aan de overkant van het water.

Kijk geen Kodi, Popcorn Time, o.i.d. zonder VPN

Ook in België zijn media platformen, zoals Kodi en Popcorn Time zeer populair. Het is voor iedereen aan te raden om Kodi met VPN-bescherming te kijken.

Wat de risico’s zijn, lees je in ons Kodi-artikel. Bij het kijken van Popcorn Time is het zeker aan te raden een goede VPN-dienst te gebruiken omdat je anders kunt wachten op problemen. Klik hier voor censuurvrije YouTube alternatieven.

De ontwikkelingen op het gebied van multimedia en internet gaan heel snel. En zoals de geschiedenis leert volgt veiligheid altijd met een behoorlijke vertraging. Neem nu bijvoorbeeld de autogordel of de airbag.

We hebben Usenet vs torrenting vergeleken om de voor- en nadelen van beiden aan onze lezers duidelijk te maken zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij jouw situatie past. Maar wat is de ‘best VPN for uTorrent‘?

Er zijn verschillende goede torrenting VPN’s. Met Private VPN torrent je veilig. En voor VyprVPN torrenting kun je het beste doen met een betaald pakket. Je kunt ook een gratis nieuwsserver proberen. Wil je voordelig usenetten?  Lees hier over onze Pure Unenet ervaringen.

Helemaal Usenet gratis gebruiken, is lastig, maar met providers zoals Easynews is het niet duur. Dit is een Usenet downloader, provider, client en search in een.
Eweka downloadt trouwens ook niet slecht. En Usenetservers snelheid is onbeperkt net als bij de rest van de top 5.

Vergelijk voor je koopt hoe lang bestanden bewaart blijven. De TweakNews retentie en die van andere goede providers ligt boven de 4000 dagen. Is retentie voor jou niet belangrijk, probeer dan XSNews server

Als blijkt dat Usenet software beter bij je past, is de vraag, welke payserver is de beste. Lees dan over onze Newshosting ervaring in de uitgebreide review.
Volg de link voor een overzicht van de beste Usenet newsservers. De beste NZB zoekmachines hebben we ook voor je op een rijtje gezet. Met Spotnet kun je zoeken, kijken en downloaden. Met Spotlite alleen zoeken en kijken. De laatste versie is Spotlite 2.0.

Android in België

Volgens de statistieken zijn in België ruim 61% van de mobiele besturingssystemen Android en iets meer den 36,5% iOS.  Als je aan internet bescherming denkt, vergeet dan je Android niet. We doen tegenwoordig ontzettent veel op het internet met onze mobiele apparaten, onder andere bijvoorbeeld verbinden we vaak met onveilige publieke wifi-netwerken en wifi hotspots.

Als je dus een VPN-provider kiest is het aan te raden om er een te kiezen die een goede app heeft. Bijna alle top VPN providers staan toe dat je meerdere apparaten (van 3 of 5 of 6 tot ongelimitteerd) per VPN-abonnement aansluit. VPN België

Goedkope en gratis VPN

Natuurlijk weten we dat de Belgen nu niet zo zuinig zijn als de Nederlanders, maar desalniettemin zijn er heel wat goedkope en gratis VPN-diensten in België actief. Het exploiteren van een goede VPN-service kost geld, Lees hier of er een goede gratis VPN bestaat.

Voor minder dan $3 per maand kun je een goede VPN krijgen voor een onbeperkt aantal apparaten, dus dan is je VPN voor Android gratis.

Naar de goede prijs-kwaliteitsverhoudingen van goedkopere VPN-services hebben we onlangs een onderzoek gedaan. Volg de link om ons verslag te lezen.

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link