VPN België: Beste (gratis) Belgische VPN servers

Voor de beste snelheden van je VPN België verbinding is het het beste om een VPN server bij jou in de buurt te hebben. Om ook in België veilig en anoniem met VPN-bescherming te kunnen internetten, hebben we voor jouw in kaart gebracht welke VPN providers er servers in België hebben.

En zoals je in de tabel kunt zien, hebben we de hoeveelheid serves en plaatsnamen aangegeven.

Overzicht van serverlocaties in België

 Aantal servers in BelgiëStad
(als bekend)
NordVPN
56zie afbeeldingen
IPVanish14Brussel
Surfshark
2Brussel, Antwerpen
PrivadoVPN
1Brussel
ExpressVPN1niet bekend
VyprVPN1Brussel
CyberGhost1Brussel
PrivateVPN
1Brussel

VPN-providers met één server in België

Behalve NordVPN en Surfshark, hebben veel andere bekende VPN aanbieders één server in Brussel.

Privado VPN, ExpressVPN, VyprVPN, CyberGhost, Private VPN en IPVanish hebben allemaal één server in het land van chocolade en diamanten. We hebben een VPN review van al deze aanbieders gedaan. 

NordVPN – de meeste servers in België

NordVPN is de enige VPN-dienst die in Belgique fors heeft uitgepakt wat servers betreft. Ze hebben op moment van publicatie van dit artikel maar liefst 56 servers. Helaas geven ze niet aan in welke steden, maar het is te verwachten dat zeker een groot deel ervan in Brussel gestationeerd is.

NordVPN is niet alleen in België goed vertegenwoordigd wat servers betreft, zij zijn ook in onze testen de snelste VPN verbinding. Bekijk hier onze uitgebreide review van NordVPN.

Dankzij het feit dat ze twee VPN België servers hebben, is de Surfshark snelheid in België uitstekend net als die van ExpressVPN, trouwens.

Ook qua veiligheid en privacy staan NordVPN en Surfshark als beste aangeschreven. Maar let ook op je privacy op social media.

Basis opties van NordVPN:

 • Zero-logs
 • Onbeperkt aantal apparaten
 • Bitcoin, PayPal, iDeal en creditcard-betalingen
 • 5200 servers in 60 landen (frequente toevoegingen)
 • Double VPN voor hogere anonimiteit
 • NordLynx (WireGuard), IKEv2/IPsec, OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec en SOCKS5 protocollen
 • Besturingssystemen ondersteund: Windows, iOS, OS X, Android, Linux, Blackberry, enz.
 • Klantenservice (24/7) via ticketsysteem, Facebook, Twitter of Email

VPN-dienst zonder servers in België

Met ruim 11,3 miljoen inwoners is het land aan de Maas nu niet bepaald een kleine markt te noemen. Ieder zichzelf respecterend VPN-bedrijf zou toch minimaal één VPN België server moeten hebben. Want België is net als Nederland een land met een zeer hoge internetactiviteit.

Zoals uit onze Avast review blijkt, heeft echter geen enkele VPN België server, ondanks het feit dat ze een bekende naam hebben op anti-virusgebied en de VPN-introductie met veel bombarie aangekondigd hebben. Behalve dat Avast heel weinig servers heeft en de laagste snelheid door ons gemeten, is hun privacy beleid zo lek als een vergiet.

IPVanish goed in België vertegenwoordigd

IPvanish is nog steeds een grote naam in de VPN-wereld. Daarom hebben ze ook veertien servers in Brussel.

Helaas is het ons niet gelukt om met IPVanish op de Amerikaanse Netflix te komen. Dus als je van streamen houdt, is IPVanish niet de beste keuze.

Beste Netflix VPN voor België

Als je zonder VPN Netflix in Nederland of België kijkt loop je risico’s. De beste VPN’s waarmee je vrije toegang hebt tot Netflix (VS) zijn:

 • NordVPN
 • Surfshark
 • PrivadoVPN

Er zijn verschillende goede bittorrent VPN‘s. NordVPN en Surfshark hebben bijvoorbeeld uitstekende torrent mogelijkheden.

Android in België

Volgens de statistieken[1] zijn in België ruim 52% van de mobiele besturingssystemen Android en iets meer den 47% iOS. We doen tegenwoordig ontzettend veel op het internet met onze mobiele apparaten zoals internet bankieren en shopping.

Publieke wifi-netwerken en openbare wifi hotspots vormen een extra gevaar, omdat je daar zonder VPN te gebruiken extra kwetbaar bent voor hackers en cyber-criminelen. Kies dus een VPN-provider met een goede app. Bijna alle top VPN providers staan toe dat je meerdere apparaten ( 5 -10 tot ongelimitteerd) per VPN-abonnement aansluit.

VPN België

Goedkope en gratis VPN

Natuurlijk weten we dat de Belgen nu niet zo zuinig zijn als de Nederlanders, maar desalniettemin zijn er heel wat gratis en goede goedkope VPN-diensten in België actief. Een goede VPN-service kost echter geld.

Sommige premium providers hebben een free VPN pakket. Maar behalve dat zo’n VPN verbinding gratis is, heb je ook beperkingen, terwijl andere gratis VPN’s gewoon onveilig of zelfs gevaarlijk zijn.

Voor minder dan $3 per maand kun je beste VPN Android app krijgen voor een onbeperkt aantal apparaten. Naar de prijs-kwaliteitsverhoudingen van goedkope VPN-services hebben we onlangs een onderzoek gedaan. (Deze ExpressVPN korting is bijvoorbeeld interessant)

Veelgestelde vragen

Is VPN Legaal in België?

VPN is legaal in België en in de meeste andere landen. Je bent natuurlijk nog altijd wel zelf verantwoordelijk voor jouw gedrag op het internet.

Welke VPN voor België?

NordVPN is het beste vertegenwoordigd in België en is ook onze keuze als beste algemene VPN op dit moment.

Is VPN gevaarlijk?

VPN is niet gevaarlijk, als je een betrouwbare VPN gebruikt (zoals PrivadoVPN). VPN is echter niet een 100% waterdichte beveiliging tegen alles. Gebruik naast VPN een goede adblocker en bedenk dat zodra je ergens inlogt, je zelf de beveiliging doorbreekt.

Wat is beter dan VPN?

Beter dan VPN is nog altijd je gezond verstand gebruiken. Het beste is echter om behalve dat, ook de beste VPN (bijvoorbeeld NordVPN) en een goede adblocker te gebruiken en zo min mogelijk in te loggen.

Wat is de goedkoopste VPN?

Op dit moment is CyberGhost de goedkoopste VPN, maar de seizoen acties wisselen en vaak is Surfshark het goedkoopste.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link