VPN België: Beste (gratis) Belgische VPN servers

Om in België veilig en anoniem met VPN-bescherming te kunnen internetten, hebben we voor jou in kaart gebracht welke VPN providers er servers in België hebben.

Ontdek welk Virtual Private Network in België het snelste (beste) is.

Beste Algemeen

Editor’s keuze: PrivadoVPN

Snelste VPN server netwerk in eigen bezit. Zwitserse privacy wetten.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5

Bekendste Top VPN

NordVPN
NordVPN

Bekendste VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 5/5

Prijs-Kwaliteitsverhouding

Surfshark
Surfshark

Voordelige VPN met uitstekende privacy en veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 4/5

Overzicht van serverlocaties in België

Aantal servers in BelgiëStad
(als bekend)
NordVPN
56zie afbeeldingen
IPVanish14Brussel
Surfshark
2Brussel, Antwerpen
PrivadoVPN
1Brussel
ExpressVPN1niet bekend
VyprVPN1Brussel
CyberGhost1Brussel
PrivateVPN
1Brussel

VPN-providers met één server in België

Behalve NordVPN en Surfshark, hebben veel andere bekende VPN aanbieders in bepaalde landen maar één server en ook maar één Belgische server in Brussel.

Privado VPN, ExpressVPN, VyprVPN, CyberGhost, Private VPN en IPVanish hebben allemaal één server in het land van chocolade en diamanten. We hebben een VPN review van al deze aanbieders gedaan. 

We testen bij Gratis Nieuwsgroepen overigens alleen betrouwbare VPN diensten, vandaar dat we geen Urban VPN en Private Internet Access reviews gedaan hebben.

NordVPN

NordVPN – de meeste servers in België

NordVPN is de enige VPN-dienst die in België fors heeft uitgepakt wat servers betreft. Ze hebben op moment van publicatie van dit artikel maar liefst 56 VPN servers.

Helaas geven ze niet aan in welke steden, maar het is te verwachten dat zeker een groot deel ervan in Brussel gestationeerd is. Het is bovendien een veilige VPN met sterke encryptie en de moeite waard om te proberen. Met één klik heb je een Belgisch IP adres.

NordVPN is niet alleen in België goed vertegenwoordigd, maar ze hebben veel wereldwijde servers. In onze testen waren ze de snelste VPN verbinding in België.

Dankzij het feit dat ze twee VPN België servers hebben (of in ieder geval twee server locaties), is de Surfshark snelheid in België uitstekend net als die van ExpressVPN, trouwens.

Ook qua veiligheid en privacy staan NordVPN en Surfshark heel goed aangeschreven, maar PrivadoVPN is qua veiligheid en privacy nog beter, bovendien hebben ze snelle servers. Let trouwens ook op je privacy op social media.

Bij Nord VPN krijg je:

 • Zero-logs
 • Zes gelijktijdige verbindingen (apparaten)
 • Bitcoin, PayPal, iDeal en creditcard-betalingen
 • 5400 servers in 60 landen (frequente toevoegingen)
 • Double VPN voor hogere anonimiteit
 • NordLynx (WireGuard), IKEv2/IPsec, OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec en SOCKS5 protocollen
 • Besturingssystemen ondersteund: Windows, iOS, OS X, Android, Linux, Blackberry, enz.
 • 30 dagen Geld Terug Garantie
 • Klantenservice (24/7) via ticketsysteem, Facebook, Twitter of Email
NordVPN Speedtest Nordlynx Netherlands
NordVPN speedtest vanuit Nederland

VPN-dienst zonder servers in België

Met ruim 11,3 miljoen inwoners is het land aan de Maas nu niet bepaald een kleine markt te noemen. Ieder zichzelf respecterend VPN-bedrijf zou toch minimaal één VPN België server moeten hebben. Want België is net als Nederland een land met een zeer hoge internetactiviteit.

Zoals uit onze Avast review blijkt, heeft deze VPN provider echter geen enkele VPN België server, ondanks het feit dat ze een bekende naam hebben op anti-virusgebied en de VPN-introductie met veel bombarie aangekondigd hebben. Behalve dat Avast heel weinig servers heeft en de laagste snelheid door ons gemeten, is hun privacy beleid zo lek als een vergiet.

IPVanish goed in België vertegenwoordigd

IPVanish is nog steeds een grote naam in de VPN-wereld. Daarom hebben ze ook veertien servers in Brussel en vele servers in de omringende landen.

Helaas is het ons niet gelukt om met IPVanish op de VS Netflix te komen. Dus als je van streamen houdt, is IPVanish niet de beste keuze.

Beste Netflix VPN voor België

De beste VPN’s waarmee je vrije toegang hebt tot Netflix (VS) zijn:

 • NordVPN
 • Surfshark
 • PrivadoVPN

Als je zonder VPN Netflix in Nederland of België kijkt kun je alleen op de Nederlandse of Belgische bibliotheken omdat Netflix ziet dat je een Nederlands of Belgisch IP adres hebt. Wil je de Amerikaanse Netflix of Britse Netflix kijken, heb je een VPN nodig die je Belgische IP adres in een Amerikaans IP adres of Brits IP adres kan veranderen.

De drie vermelde VPN diensten, hebben allemaal een kill switch. Dat is handig als je bijvoorbeeld op Netflix (buitenlandse bibliotheek) aan het streamen bent en je VPN verbinding valt even weg. Zonder kill switch ziet Netflix direct dat je een Belgisch IP adres hebt en verbreekt de verbinding.

De info van het Belgisch IP adres blijft in je Cache geheugen dus, zonder dat te resetten kun je niet verder streamen, ook niet nadat je weer VPN verbinding hebt. Een kill switch kapt echter direct je internet verbinding af om te voorkomen dat je IP adres lekt.

Deze top 3 van Belgische VPN’s hebben een 30 dagen geld terug garantie.

Er zijn verschillende goede bittorrent VPN‘s. NordVPN en Surfshark hebben bijvoorbeeld uitstekende torrent mogelijkheden met onbeperkte bandbreedte.

PrivadoVPN

Belgisch internet in het buitenland

Wil je toegang tot je locale Belgische content en Belgische zoekresultaten terwijl je in het buitenland bent, heb je een Belgisch IP adres nodig en is VPN gebruiken een must. Met een VPN kun je gemakkelijk een Belgisch IP adres krijgen omdat de meeste VPN’s duizenden IP adressen hebben in vele verschillende landen wereldwijd.

Als je tegenwoordig buiten de EU bent is het haast noodzakelijk een VPN te gebruiken omdat je anders geen toegang meer hebt tot Belgische content en web services, omdat vele geblokkeerd zijn voor toegang van buiten Europa.

Een VPN zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot geblokkeerde websites en Belgische content kijken kunt met een Belgisch IP adres.

Android in België

Volgens de statistieken[1] zijn in België ruim 52% van de mobiele besturingssystemen Android en iets meer den 47% iOS. We doen tegenwoordig ontzettend veel op het internet met onze mobiele apparaten zoals internet bankieren en shopping.

Als je openbare wifi gebruikt of wifi hotspots, loop je een extra gevaar, omdat je op openbare wifi zonder VPN te gebruiken extra kwetsbaar bent voor hackers en cyber-criminelen. Maak verbinding met VPN om problemen te voorkomen.

Kies dus een VPN-provider met een goede app. Bijna alle top VPN providers staan toe dat je meerdere apparaten ( 5 -10 en Surfshark zelfs ongelimiteerd) aansluit.

VPN België

Goedkope en gratis VPN

Natuurlijk weten we dat de Belgen niet zo zuinig zijn als de Nederlanders, maar desalniettemin zijn er heel wat gratis en goede goedkope VPN-diensten in België actief. Een goede VPN-service kost echter geld.

Sommige premium providers hebben een free VPN pakket. Maar behalve dat zo’n VPN verbinding gratis is, heb je ook beperkingen. Bij het gratis PrivadoVPN pakket heb je bijvoorbeeld een data limiet in plaats van onbeperkte data zoals bij de betaalde versie.

Kijk in ieder geval uit met een gratis VPN dienst want sommige gratis VPN’s zijn gewoon onveilig of zelfs gevaarlijk.

Voor minder dan $3 per maand kun je de beste VPN Android app krijgen voor een onbeperkt aantal apparaten. Naar de prijs-kwaliteitsverhoudingen van goedkope VPN-services hebben we onlangs een onderzoek gedaan. (Deze ExpressVPN korting is bijvoorbeeld interessant)

Als je op zoek bent naar de beste VPN in België, kun je het beste een VPN nemen met de meeste Belgische servers (of in de buurt). En maak gebruik van de geld terug garantie om er een paar te testen. Helaas hebben de meeste VPNs geen gratis proefperiode meer.

Veelgestelde vragen

Is VPN Legaal in België?

Je kunt VPN’s legaal in België en in de meeste andere landen gebruiken. Je bent natuurlijk nog altijd wel zelf verantwoordelijk voor jouw gedrag op het internet.

Welke VPN voor België?

NordVPN is het beste vertegenwoordigd in België en is ook onze keuze als beste algemene VPN op dit moment.

Is VPN gevaarlijk?

VPN is niet gevaarlijk, als je een betrouwbare VPN gebruikt (zoals PrivadoVPN). VPN is echter niet een 100% waterdichte beveiliging tegen alles. Gebruik naast VPN een goede adblocker en bedenk dat zodra je ergens inlogt, je zelf de beveiliging doorbreekt.

Wat is beter dan VPN?

Beter dan VPN is nog altijd je gezond verstand gebruiken. Het beste is echter om behalve dat, ook de beste VPN (bijvoorbeeld NordVPN) en een goede adblocker te gebruiken en zo min mogelijk in te loggen.

Wat is de goedkoopste VPN?

Op dit moment is CyberGhost de goedkoopste VPN, maar de seizoen acties wisselen en vaak is Surfshark het goedkoopste.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past