Beste VPN voor iPhone en iPad: Onze top 5 iOS Apple apps

vpn iphone

We hebben uit honderden VPN diensten voor Apple’s iPhone en iPad de beste gekozen en getest. Uit deze testen is onze top vijf ontstaan van de beste VPN voor iOS apparaten.

Daarnaast laten we je zien waarom je een VPN voor iPhone en iPad nodig hebt en hoe je het instelt.

Wat is de beste iOS VPN?

De beste VPN voor iOS is een VPN die uitstekend presteert op de volgende punten:

 • Veiligheid & privacy
 • Snelheid
 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Extra opties

#1 Veelzijdig

NordVPN
Editor’s keuze: NordVPN

Bekendste no-logs VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 5/5

#2 Budget

Surfshark
Surfshark

Voordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid:4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 4/5

#3 Snelheidsmonster

PrivadoVPN
PrivadoVPN

Snelste no-logs VPN netwerk. Ideaal voor streamen.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN staat bovenaan onze “Best iOS VPN” lijst en onze Mac VPN lijst. Er zijn apps voor alle Apple iOS apparaten, zoals iPhone en iPad, maar ook MacOS en bijna alle andere besturingssystemen. Ze hebben zelfs een VPN Chrome extensie.

Bovendien zijn o.a. de VPN iOS apps China vriendelijk. De Nord VPN iPhone apps zijn uitstekend ontworpen volgens hetzelfde principe, wat switchen tussen je verschillende apparaten (maximaal zes) makkelijk maakt en ze zijn uiterst gebruiksvriendelijk.

Met meer dan vijf duizend servers omzeil je gemakkelijk buitenlandse streamingservices zoals Netflix of Amazon Prime Video. En op vakantie kun je met VPN Ziggo Go sportevenementen, of andere Nederlandse televisieprogramma’s kijken.

Panama, NordVPNs vestigingsland, heeft geen datalog-wetten, waardoor je privacy en veiligheid gewaarborgd zijn. De kill switch biedt nog meet bescherming. NordVPN heeft een 30-dagen geld terug garantie.

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark is de voordeligste in deze vergelijking en biedt ontzettend veel waar voor z’n geld. De wereldwijde verspreiding van hun grote serverpark is uitstekend en de servers zijn ultrasnel dankzij het WireGuard VPN protocol.

De Maagdeneilanden, waar ze gevestigd zijn, hebben geen logplicht, bovendien werd het hoge privacy niveau bevestigd door een onafhankelijke audit. Behalve de iOS VPN kun je ook een Safari plug-in installeren.

Je bent niet gelimiteerd met het aantal iPhones en iPads of andere apparaten, (onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen) die je met Surfshark VPN wilt beschermen. Als extra optie heb je de mogelijkheid een designated IP-adres te kiezen voor betere internetervaringen en een multi-hop waarmee je, als extra beveiliging, via een tweede VPN server verbinding maakt.

Kortom, één van de beste iPhone VPN’s. Surfshark heeft een 30-dagen geld terug garantie.

3. PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN biedt toegang tot veilig internet op 10 apparaten tegelijk en beschermt je privacy door Zwitserse wetten. Met een snelheid van 901 Mbps, de gebruikersvriendelijke apps voor iOS, Android en PC, en de mogelijkheid om ook in China en Rusland te werken, is dit een uitstekende keuze voor iedereen die anoniem en veilig wil surfen.

Geniet zonder zorgen van streamingdiensten zoals Netflix en Ziggo GO, met toegang tot het internet zonder geo-blokkades. De prijs valt reuze mee als je in plaats van een maandelijks abonnement voor twee jaar betaalt. PrivadoVPN heeft bovendien een 30-dagen geld terug garantie.

4. ExpressVPN

ExpressVPN behoort niet tot de goedkoopste VPN’s voor iOS met een ‘zero logging’ beleid. Bij deze no-compromise en gebruiksvriendelijke iOS app vind je de kwaliteit terug waar iPhone gebruikers naar op zoek zijn. Je hebt handige premium opties zoals split tunneling (erg handig).

Voor je financiële privacy kun je ExpressVPN met Bitcoin betalen. Je kunt zowel Ziggo Go vanuit het buiteland kijken maar ook Netflix VS streamen met ExpressVPN. Hun eigen ontworpen Lightway VPN protocol werkt goed en is bliksemsnel.

ExpressVPN heeft, net als Surfshark, een aparte Safari uitbreiding. En het aantal serverlocaties is groter dan bij NordVPN (hoewel serveraantal minder is). Onze testen zijn zonder IP of DNS lekken verlopen.

5. VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN gebruikt net als de meeste toonaangevende VPNs van dit moment, het WireGuard protocol, waardoor het een snelle VPN is. Daarnaast hebben ze hun eigen protocol (Chameleon) dat uitermate geschikt is voor het omzeilen van geo blokkades (Netflix, Ziggo GO).

Met dertig gelijktijdige verbindingen voor één abo, kun je de hele familie beveiligen. Zwitserland waar hun hoofdkantoor is heeft de strengste online privacy en veiligheidswetten waarborgt jouw online anonimiteit en je hebt ruim voldoende server-locaties om uit te kiezen.

6. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost heeft mooie iOS apps met uitstekende functionaliteit, maar ze hebben ook apps voor vele andere apparaten.
Met één abonnement bescherm je tot zeven apparaten en het WireGuard protocol zorgt voor uiterst snelle Virtual Private Network verbindingen.

De extra veiligheidsfuncties van CyberGhost bevielen ons goed. Het inloggen op Ziggo GO vanuit het buitenland of Netflix VS (of Netflix bibliotheken in andere landen) vanuit Nederland is een fluitje van een cent met CyberGhost. Met Bitcoin kun je bovendien anoniem betalen.

Het enige nadeel is dat CyberGhost nu, net als Private Internet Access, onderdeel is van Kape Technologies PLC, een software gigant die regelmatig met adware in verbinding gebracht wordt.

De beste gratis Apple iPhone VPN apps

De beste VPN iPhone apps zijn helaas niet gratis. Er zijn echter veel gratis VPN’s maar wij raden aan hiermee op te passen. Alleen een beperkt aantal gratis premium VPN’s zijn betrouwbaar.

Veel gratis VPN’s zijn ronduit gevaarlijk, zowel voor je privacy (verkopen van jouw traffic) als wat betreft virussen, malware, spyware enz. Maar zelfs de beste VPN’s voor iPhone bieden nauwelijks uitkomst voor iOS gebruikers omdat ze allemaal beperkingen hebben en eigenlijk alleen bedoeld zijn om ze uit te proberen.

Datalimieten van 10 000 MB data (10GB) per maand en snelheidslimieten doen een iPhone geen eer aan. Als je al een top product als een iPhone of iPad hebt aangeschaft, waarom zou je dan op een goedkope VPN iPhone app bezuinigen?

PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN is de beste gratis iOS VPN Je krijgt tien GB per maand, twaalf servers en één verbinding. Tien GB is weinig en alleen voldoende als je de VPN maar af en toe gebruikt.

Verder is dit de snelste premium VPN en behalve de beperkende datalimiet kun je met dit gratis abonnement alle functies gebruiken. Wij gebruiken het o.a. ook als Chromecast Google TV VPN.

ProtonVPN

Bij deze free VPN voor iPhone van ProtonVPN (via de knop Free trial kom je bij de Free version) heb je de keuze uit 23 servers in drie landen, één VPN verbinding en medium speed. Dit geeft aardig wat vertraging maar met Proton VPN (gratis VPN) heb je wel onbeperkte data en je online activiteiten zijn verborgen.

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Het gratis Hide.me VPN pakket voor iOS lijkt op dat van Privado. De tien GB datalimiet per maand beperken het VPN gebruikt tot ongeveer tien uur streamen in HD kwaliteit. Je hebt vijf serverlocaties wat ongeveer honderd servers zijn.

Ook bij Hide me heb je maar één gelijktijdige connectie. Dit zijn de enige verschillen met een betaald abonnement, en heb je dus gratis een veilige VPN.

Waarom VPN op je iPhone?

Ja, ook als je iOS gebruikt, heb je VPN nodig. Hoewel iOS veiliger is dan andere systemen[1], geldt dit alleen voor het apparaat en niet voor de internet verbinding. VPN is een extra beveiligingslaag.

Genoeg redenen om ook op je iPhone/iPad VPN te gebruiken. VPN biedt:

 1. Geo-blokkeringen. Zonder VPN kom je niet op de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland, of Ziggo GO vanuit het buitenland.
 2. Een openbaar Wifi netwerk in een café of op een vliegveld gebruiken zonder VPN verbinding is vragen om problemen. iOS biedt hier geen bescherming tegen, VPN wel. (Is VPN veilig of niet?)
 3. Privacy online en voorkomen dat je ISP en derden je internet verkeer onderscheppen is alleen met een goede VPN mogelijk.

VPN instellen op je iPhone (iOS)

Voordat je de VPN settings op je iPhone of iPad kunt instellen, moet je eerst een VPN abonnement afsluiten. De meerjarige abonnementen zijn meestal het voordeligste.

Daarna kun je je op de VPN website registreren om login en paswoord te krijgen. En vervolgens, als je de VPN toegevoegd hebt (uit de Apple app store), kun je de VPN iOS app instellen in drie stappen.

 1. Log met je VPN account in op de app
 2. Kies de gewenste server
 3. Maak verbinding met VPN

Als je de eerste keer een beveiligde verbinding maakt met een VPN server moet je meestal nog (eenmalig) een aantal instellingen doorlopen, wat bij de meeste VPN’s vanzelf spreekt. Je kunt bijv. instellen dat de VPN in het vervolg automatisch verbinding maakt.

Je ziet dus dat het gemakkelijk is en zelfs noodzakelijk is dat je je iOS apparaten met VPN beschermt, voor veel veilig internet plezier.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste iPhone VPN?

De beste VPN voor iPhone is NordVPN. Het is de beste allround VPN, met premium iOS apps.

Wat is VPN op mijn iPhone?

VPN is een versleutelde verbinding met het internet. Je krijgt dan een ander IP-adres en ben je niet direct te herleiden door websites en tracking software.

Waarom VPN op iPhone?

Omdat je o.a. met een VPN geo-blokkeringen kunt omzeilen (denk aan Ziggo go in het buitenland), veilig surfen op onbeveiligde Wifi hotspots, en meer online privacy.

Hoe kan ik de VPN op iPhone uitzetten?

Je kunt de VPN op iPhone uitzetten door in de VPN app de verbinding uit te zetten. Als alternatief kun je ook naar Instellingen, Algemeen, VPN (Settings, General, VPN) gaan en daar de status op ‘niet verbonden’ zetten.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie