Beste VPN voor iPhone en iPad: Onze top 5 iOS Apple apps

vpn iphone

We hebben uit honderden VPN diensten voor Apple’s iPhone en iPad de beste gekozen en getest. Uit deze testen is onze top vijf ontstaan van de beste VPN voor iOS apparaten.

Daarnaast laten we je zien waarom je een iPhone VPN nodig hebt en hoe je het instelt.

Beste Algemeen

Editor’s keuze: PrivadoVPN

Snelste VPN server netwerk in eigen bezit. Zwitserse privacy wetten.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5
 • iOS: 5/5

Bekendste Top VPN

NordVPN
NordVPN

Bekendste VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 5/5
 • iOS: 4/5

Prijs-Kwaliteitsverhouding

Surfshark
Surfshark

Voordelige VPN met uitstekende privacy en veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 4/5
 • iOS: 3/5

Wat is de beste iOS VPN?

De beste iOS VPN is een VPN die uitstekend presteert op de volgende punten:

 • Veiligheid & privacy
 • Snelheid
 • Gebruiksgemak
 • Prijs
 • Extra opties

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN staat bovenaan onze “Best iOS VPN” lijst en onze Mac VPN lijst. Er zijn apps voor alle Apple iOS apparaten, zoals iPhone en iPad, maar ook MacOS en bijna alle andere besturingssystemen. Bovendien zijn o.a. de VPN iOS apps China vriendelijk.

De NordVPN Mac apps zijn uitstekend ontworpen volgens hetzelfde principe, wat switchen tussen je verschillende apparaten (maximaal zes) makkelijk maakt en ze zijn uiterst gebruiksvriendelijk.

Met meer dan vijf duizend servers omzeil je gemakkelijk buitenlandse streamingservices zoals Netflix. En op vakantie kun je met VPN Ziggo Go sportevenementen, of andere Nederlandse televisieprogramma’s kijken.

Panama, NordVPNs vestigingsland, heeft geen datalog-wetten, waardoor je privacy en veiligheid gewaarborgd zijn.

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark is de voordeligste in deze vergelijking en biedt ontzettend veel waar voor z’n geld. De wereldwijde verspreiding van hun grote serverpark is uitstekend en de servers zijn ultrasnel dankzij het WireGuard VPN protocol.

De Maagdeneilanden, waar ze gevestigd zijn, hebben geen logplicht, bovendien werd het hoge privacy niveau bevestigd door een onafhankelijke audit. Behalve de iOS VPN kun je ook een Safari plug-in installeren.

Je bent niet gelimiteerd met het aantal iPhones en iPads (of andere apparaten) die je met Surfshark VPN wilt beschermen. Als extra optie heb je de mogelijkheid een designated IP-adres te kiezen voor betere internetervaringen en een multi-hop waarmee je, als extra beveiliging, via een tweede VPN server verbinding maakt.

3. ExpressVPN

ExpressVPN is niet de goedkoopste iOS VPN met een ‘zero logging’ beleid. Bij deze no-compromise VPN app vind je de kwaliteit terug waar iPhone gebruikers naar op zoek zijn. Je hebt handige premium opties zoals split tunneling (erg handig).

Voor je financiële privacy kun je ExpressVPN met Bitcoin betalen. Je kunt zowel Ziggo Go vanuit het buiteland kijken maar ook Netflix VS streamen met ExpressVPN. Hun eigen ontworpen Lightway VPN protocol werkt goed en is bliksemsnel.

ExpressVPN heeft, net als Surfshark, een aparte Safari uitbreiding. En het aantal serverlocaties is groter dan bij NordVPN (hoewel serveraantal minder is). Onze testen zijn zonder IP of DNS lekken verlopen.

4. VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN gebruikt net als de meeste toonaangevende VPNs van dit moment, het WireGuard protocol, waardoor het een snelle VPN is. Daarnaast hebben ze hun eigen protocol (Chameleon) dat uitermate geschikt is voor het omzeilen van geo blokkades (Netflix, Ziggo GO).

Met dertig gelijktijdige verbindingen voor één abo, kun je de hele familie beveiligen. Zwitserland waar hun hoofdkantoor is heeft de strengste online privacy en veiligheidswetten waarborgt jouw online anonimiteit en je hebt ruim voldoende server-locaties om uit te kiezen.

5. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost heeft mooie iOS apps met uitstekende functionaliteit, maar ze hebben ook apps voor vele andere apparaten.
Met één abonnement bescherm je tot zeven apparaten en het WireGuard protocol zorgt voor uiterst snelle VPN verbindingen.

De extra veiligheidsfuncties van CyberGhost bevielen ons goed. Het inloggen op Ziggo GO vanuit het buitenland of Netflix VS (of Netflix bibliotheken in andere landen) vanuit Nederland is een fluitje van een cent met CyberGhost. Met Bitcoin kun je bovendien anoniem betalen.

De beste gratis Apple iPhone VPN apps

De beste VPN app voor iPhone is helaas niet gratis. Er zijn echter veel gratis VPN’s maar wij raden aan hiermee op te passen. Alleen een beperkt aantal gratis premium VPN’s zijn betrouwbaar.

Veel gratis VPNs zijn ronduit gevaarlijk, zowel voor je privacy (verkopen van jouw traffic) als wat betreft virussen, malware, spyware enz. Maar zelfs de beste free iOS VPNs bieden nauwelijks uitkomst voor iOS gebruikers omdat ze allemaal beperkingen hebben en eigenlijk alleen bedoeld zijn om ze uit te proberen.

Datalimieten van 10GB per maand en snelheidslimieten doen een iPhone geen eer aan. Als je al een top product als een iPhone of iPad hebt aangeschaft, waarom zou je dan op een goedkope VPN bezuinigen?

PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN is de beste gratis iOS VPN. Je krijgt tien GB per maand, twaalf servers en één verbinding. Tien GB is weinig en alleen voldoende als je de VPN maar af en toe gebruikt.

Verder is dit de snelste premium VPN en behalve de datalimiet kun je alle functies gebruiken. Wij gebruiken het o.a. ook als Chromecast Google TV VPN.

ProtonVPN

Bij deze free iPhone VPN van ProtonVPN (via de knop Free trial kom je bij de Free version) heb je de keuze uit 23 servers in drie landen, één VPN verbinding en medium speed. Dit geeft aardig wat vertraging maar je kunt wel onbeperkt veilig surfen.

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Het gratis Hide.me iOS VPN pakket lijkt op dat van Privado. De tien GB datalimiet per maand beperken het VPN gebruikt tot ongeveer tien uur streamen. Je hebt vijf serverlocaties wat ongeveer honderd servers zijn.

Ook bij Hide me heb je maar één gelijktijdige connectie.

Waarom VPN op je iPhone?

Ja, ook voor iOS heb je VPN nodig. Hoewel iOS veiliger is dan andere systemen[1], geldt dit alleen voor het apparaat en niet voor de internet verbinding. Genoeg redenen om ook op je iPhone/iPad VPN te gebruiken.

 1. Geo-blokkeringen. Zonder VPN kom je niet op de Amerikaanse Netflix vanuit Nederland, of Ziggo GO vanuit het buitenland.
 2. Een Wifi hotspot in een café of op een vliegveld gebruiken zonder VPN is vragen om problemen. iOS biedt hier geen bescherming tegen, VPN wel.
 3. Privacy online en voorkomen dat je ISP en derden je internet verkeer onderscheppen is alleen met een goede VPN mogelijk.

VPN instellen op je iPhone (iOS)

Voordat je de iOS VPN settings op je iPhone of iPad kunt instellen, moet je eerst een VPN abonnement afsluiten. De meerjarige abonnementen zijn meestal het voordeligste.

Daarna kun je je op de VPN website registreren om login en paswoord te krijgen. En vervolgens kun je de iOS VPN app instellen in drie stappen.

 1. Log met je VPN account in op de app
 2. Kies de gewenste server
 3. Maak een VPN verbinding

Als je de eerste keer verbinding maakt met een VPN server moet je meestal nog (eenmalig) een aantal instellingen doorlopen, wat bij de meeste VPN’s vanzelf spreekt.

Je ziet dus dat het gemakkelijk is om je iOS apparaten te beschermen met VPN, voor veel veilig internet plezier.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste iPhone VPN?

De beste iPhone VPN is NordVPN. Het is de beste allround VPN, met premium iOS apps.

Wat is VPN op mijn iPhone?

VPN is een versleutelde verbinding met het internet. Je krijgt dan een ander IP-adres en ben je niet direct te herleiden door websites en tracking software.

Waarom VPN op iPhone?

Omdat je o.a. met een VPN geo-blokkeringen kunt omzeilen (denk aan Ziggo go in het buitenland), veilig surfen op onbeveiligde Wifi hotspots, en meer online privacy.

Hoe kan ik de VPN op iPhone uitzetten?

Je kunt de VPN op iPhone uitzetten door in de VPN app de verbinding uit te zetten. Als alternatief kun je ook naar Instellingen, Algemeen, VPN (Settings, General, VPN) gaan en daar de status op ‘niet verbonden’ zetten.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past

Plaats een reactie