5 beste Google TV VPN’s + 3 GRATIS Android TV apps

Heb je de Chromecast met Google TV of een Android TV box en zoek je een VPN geoptimaliseerd voor de TV interface?

Stream anoniem en deblokkeer buitenlandse programma’s of kijk in het buitenland Ziggo Go, Netflix, etc. (caravan, vakantiehuisje).
Kies hieronder uit VPN’s waarmee je met één druk op de afstandsbediening verbindt.

Beste Algemeen

Editor’s keuze: PrivadoVPN

Snelste VPN server netwerk in eigen bezit. Zwitserse privacy wetten.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5
 • Google TV: 5/5

Bekendste Top VPN

NordVPN
NordVPN

Bekendste VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 5/5
 • Google TV: 4/5

Prijs-Kwaliteitsverhouding

Surfshark
Surfshark

Voordelige VPN met uitstekende privacy en veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 4/5
 • Google TV: 3/5

Wat is de beste Google TV VPN?

De beste Google TV VPN is PrivadoVPN. De gebruiksvriendelijkheid en snelheid zijn ongeëvenaard. Check onze top 5:

1. PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN – ons nieuwe favoriet. Het afgelopen jaar is hun servernetwerk (100% eigendom) verdubbeld en hebben ze het WireGuard protocol[1] geïntroduceerd. Over het glasvezel netwerk (zoals T-Mobile) hebben we een top snelheid van 901 Mbps gemeten dankzij WireGuard – een baanbrekend record.

Mocht jij je ooit in een land als Rusland bevinden, dan kun je er zeker van zijn dat PrivadoVPN neutraal is en niet jou (Russische IP) blokt uit politieke ideologie. Uiteraard vanzelfsprekend maar helaas heb ik – de content editor wonend in Rusland – in 2022 bij grote namen als NordVPN en VyprVPN ontdekt dat ze ALLE Russische IP-adressen blokkeren.

Met het hoofdkantoor in Zwitserland, ben je beschermd door de Zwitserse privacy wetten. Je kunt tegelijkertijd tien apparaten verbinden en geo-blokkades omzeilen (Netflix, Ziggo GO e.d.) en is het een uitstekende Android China VPN.

Het servernetwerk is minder groot als bij NordVPN, maar tijdens onze testen het afgelopen jaar altijd ruimvoldoende gebleken.

Een collega heeft al een paar maanden een Chromecast dongle met Google TV in gebruik met PrivadoVPN app – werkt perfect.

2. NordVPN

NordVPN

NordVPN is altijd al een van de snelste VPN’s geweest, zeker nadat ze WireGuard (ze noemen het NordLynx) introduceerden. Onze testsnelheid van 376 Mbps was een tijd lang de top.

De speciaal ontwikkelde Android TV VPN app en alle andere NordVPN apps (zoals MacBook VPN) zijn gebruiksvriendelijk en uitstekend ontworpen en lijken veel op elkaar. Je kunt met één NordVPN abonnement tegelijkertijd zes apparaten beschermen. Ontdek hier waarom VPN op iPhone ook aan te raden is.

Door het ontzettend grote servernetwerk (een van de grootste in de industrie), kun je gemakkelijk op je Android TV streamen met bijvoorbeeld Netflix. Je hoeft dus nooit meer wat te missen en kunt al je favoriete programma’s wereldwijd volgen.

Panama, waar NordVPN’s hoofdkantoor is, heeft geen datawetten die de autoriteiten tot logging kunnen dwingen. Je privacy en veiligheid online zijn dus goed gewaarborgd.

3. Surfshark

Surfshark

Surfshark is interessant als je de beste prijs/kwaliteitsverhouding en de voordeligste VPN wilt. Hun grote serverpark is wereldwijd verspreid met het ultrasnelle WireGuard protocol.

De Maagdeneilanden hebben geen logplicht wat bijdraagt aan je privacy. Dit werd onlangs bevestigd in een onafhankelijke audit. Surfshark heeft uitstekende apps voor alle gangbare besturingssystemen en ook een speciaal voor Android TV geoptimaliseerde app.

Je kunt een onbeperkt aantal apparaten gelijktijdig verbinden, wat geweldig is omdat we toch steeds meer apparaten krijgen. Bovendien biedt Surfshark veel functies zoals, een designated IP-adres en een multi-hop functie.

4. ExpressVPN

ExpressVPN is een VPN voor mensen die het beste van het beste willen en daar graag ietsje meer voor willen betalen. Ze zijn inderdaad niet de goedkoopste, maar je vindt de kwaliteit terug in alles, van streaming snelheid tot de Android TV client die er speciaal voor geoptimaliseerd is.

Bovendien kun je ExpressVPN betalen met Bitcoin (voor financiële privacy). Het nieuwe, door henzelf ontworpen, Lightway VPN protocol maakt dat ze supersnelle verbindingen hebben. Netflix streamen in de VS op je Android TV of Ziggo GO tijdens reizen met de caravan in het buitenland kijken, gaat zonder probleem.

We hadden geen IP of DNS lekken tijdens het testen. Express heeft minder servers dan NordVPN, maar ze hebben meer server locaties, waar het uiteindelijk om gaat.

5. CyberGhost

CyberGhost

De CyberGhost VPN is geweldig om te streamen op je Android TV omdat WireGuard voor snelle verbindingen zorgt. Je kunt gemakkelijk geo-blokkades omzeilen en zo Netflix VS vanuit Nederland kijken. CyberGhost heeft zelfs meer servers dan NordVPN die goed over de aardbol verspreid zijn.

We hebben wat vraagtekens bij de privacy omdat ze door Kape Technologies overgenomen zijn, maar om te streamen op je Android televisie is het een uitstekende keuze.

De Android TV VPN app is net als de andere apps gebruiksvriendelijk en heeft de gebruikelijke functies. En net als bij de andere VPN’s uit deze vergelijking, hadden we bij CyberGhost geen IP of DNS lekken.

Gratis vs betaalde Android TV VPN apps

Zoals we al eerder schreven zijn er grofweg twee groepen gratis VPN’s.

 1. Onveilige gratis VPN’s, waarbij je het risico loopt dat je dataverkeer juist verkocht wordt, in plaats van beschermd, of je via de VPN bloot komt te staan aan malware, adware en andere onaangename verassingen.
 2. Betrouwbare gratis premium VPN’s, die helaas allemaal beperkingen hebben zoals bijvoorbeeld, datalimiet, snelheidslimiet, serverlimiet en een limiet op gelijktijdige verbindingen, meestal één apparaat.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

De beste gratis VPN voor Android TV is PrivadoVPN. Met deze gratis versie loop je tegen drie beperkingen op: tien GB per maand, twaalf servers en één verbinding. 10GB is erg weinig tenzij je alleen af en toe je VPN wilt gebruiken. De tien GB is, bijvoorbeeld, voldoende voor ongeveer tien uur streamen, dus één keer per week een Netflix film uit de VS bibliotheek kijken, zou moeten kunnen.

ProtonVPN

Met de gratis VPN voor Android TV van ProtonVPN heb je wat betreft server aantal (via de knop Free trial kom je bij de Free version) 23 servers en drie landen die je zelf kunt kiezen. De belangrijkste beperking is echter de snelheidsreductie naar een gemiddelde snelheid, waardoor er heel wat laadvertraging en bufferen optreedt.

Ook bij Proton VPN heb je maar één VPN verbinding.

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Het gratis pakket van de Hide.me Android TV VPN lijkt op dat van Privado met een 10GB/maand limiet. Verder heb je vijf serverlocaties (~100 servers) en maar één gelijktijdige connectie.

Google TV vs Android TV box

Waarom schrijven we zowel Google TV als Android TV? Omdat Google in 2020 met de introductie van Chromecast met Google TV besloot om Android TV te hernoemen naar Google TV. Voortaan zie je TV’s alleen nog met Google TV.

Er is weinig verschil tussen de twee al heb je meer opties bij Google TV zoals ouderlijk toezicht. Er is geen verschil tussen het gebruik van een VPN op een Android TV en een Google TV.

Voordelen van VPN op Android TV

Ook op je Android TV heeft het zin om (altijd) een VPN te gebruiken. Dit zijn de belangrijkste voordelen.

 • Veiligheid – Je bent beveiligd tegen hackers, overheden en Big-Tech.
 • Privacy – Doordat je IP-adres gewisseld wordt blijven je dataverkeer, je locatie en identiteit anoniem.
 • Locatie vrijheid – Omzeil gemakkelijk blokkades (Netflix, Ziggo GO e.d.) door je virtuele geo-locatie aan te passen.
google tv vpn

VPN op Android TV instellen

Één van de makkelijkste manieren om VPN op je Google TV[2] in te stellen is via de VPN app. Een andere, meer gecompliceerdere manier is om VPN op je router te installeren zodat altijd alle apparaten die via die router op het net gaan met VPN beschermd zijn.

In dit artikel behandelen we alleen het verbinden van VPN via een app omdat dit 95% van de gebruikers interesseert.

Verbinding maken via een Android TV VPN app

Zorg als eerste dat je een VPN abonnement afsluit en volg de volgende drie stappen.

 1. Log in op de VPN app. Gebruik hiervoor je login en paswoord die je bij het afsluiten van een abonnement gekregen hebt.
 2. Kies een server. Afhankelijk van wat je wilt doen kun je een server kiezen. Over het algemeen is het het beste een server te kiezen die dichtbij is en een lage belasting heeft (betere verbindingssnelheid). Als je op Netflix VS wilt, kies je natuurlijk een Amerikaanse server.
 3. Maak verbinding. Druk op de verbindingsknop en wacht tot de verbinding tot stand gekomen is.

Zoals je ziet is het een fluitje van een cent om vanuit je luie bank met een VPN te verbinden. Geniet van je online vrijheid.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste VPN voor Android TV?

De beste VPN voor Android TV is PrivadoVPN omdat het de snelste VPN is en een volledig op Android TV aangepaste app.

Hoe krijg ik VPN op mijn Smart TV?

VPN op je Smart TV kan alleen als je TV op Android draait. Je zoekt dan in de Play Store de gewenste VPN app op en installeert hem.

Waarom VPN op Android TV box?

Je kunt het beste een VPN op je Android TV gebruiken om anoniem te streamen zonder spioneren van overheden en grote IT-bedrijven en ook om geo-blokkades te omzeilen (Netflix VS e.d.).

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past

Plaats een reactie