5 beste Google TV Chromecast VPN’s (GRATIS Android TV)

Heb je de Chromecast met GoogleTV of een Android TV box en zoek je een VPN geoptimaliseerd voor de TV interface?

Stream anoniem en deblokkeer buitenlandse programma’s of kijk in het buitenland Ziggo Go, Netflix, etc. (caravan, vakantiehuisje).
Kies hieronder uit VPN’s waarmee je met één druk op de afstandsbediening verbindt.

Wat is de beste Google TV VPN?

De beste (gratis) GoogleTV VPN (Virtual Private Network) is PrivadoVPN. De gebruiksvriendelijkheid en snelheid zijn ongeëvenaard. Check onze top 5:

#1 Veelzijdig

NordVPN
Editor’s keuze: NordVPN

Bekendste no-logs VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 5/5

#2 Budget

Surfshark
Surfshark

Voordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid:4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 4/5

#3 Snelheidsmonster

PrivadoVPN
PrivadoVPN

Snelste no-logs VPN netwerk. Ideaal voor streamen.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN is altijd al een van de snelste VPN’s geweest en een prima Google Chromecast VPN, zeker nadat ze WireGuard (ze noemen het NordLynx) introduceerden. Onze testsnelheid van 376 Mbps was een tijd lang de top.

De speciaal ontwikkelde Android TV VPN app en alle andere NordVPN apps (zoals MacBook VPN) zijn gebruiksvriendelijk en uitstekend ontworpen en lijken veel op elkaar. Je kunt met één NordVPN abonnement tegelijkertijd zes apparaten beschermen en met bijv. Nord VPN GoogleTV kijken, terwijl een paar mobieltjes, tablets en computers ook verbonden zijn.

Ontdek hier waarom VPN op iPhone ook aan te raden is. Door het ontzettend grote servernetwerk (één van de grootste in de industrie), kun je gemakkelijk op je Android TV streamen met bijvoorbeeld Netflix.

Panama, waar NordVPN’s hoofdkantoor is, heeft geen datawetten die de autoriteiten tot logging kunnen dwingen. Nord VPN biedt dus privacy en veiligheid online en het bedrijf heeft duizenden servers wereldwijd.

Kortom, NordVPN is de beste VPN voor Chromecast.

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark is één van de VPN providers die interessant is als je de beste prijs/kwaliteitsverhouding en de voordeligste VPN wilt. Hun grote serverpark is wereldwijd verspreid met het ultrasnelle WireGuard protocol.

De Maagdeneilanden hebben geen logplicht wat bijdraagt aan je privacy. Dit werd onlangs bevestigd in een onafhankelijke audit. Surfshark heeft uitstekende apps voor alle gangbare besturingssystemen en ook een speciaal voor Android TV geoptimaliseerde app.

Optimaal om Netflix te kijken, wat met Surfshark geen probleem is. Maar welke internetsnelheid heb ik nodig voor Netflix? Hoe sneller, hoe beter, dus Surfshark past.

Je kunt een onbeperkt aantal apparaten gelijktijdig verbinden, wat geweldig is omdat we steeds meer apparaten krijgen. Bovendien biedt Surfshark veel functies zoals, een designated IP-adres en een multi-hop functie, een uitstekende Google Chromecast VPN dus.

3. PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN – ons nieuwe favoriet. Het afgelopen jaar is hun servernetwerk (100% eigendom) verdubbeld en hebben ze het WireGuard protocol[1] geïntroduceerd. Over het glasvezel netwerk (zoals T-Mobile) hebben we een top snelheid van 901 Mbps gemeten dankzij WireGuard – een baanbrekend record en ideaal voor Google Chromecast verbinden.

Mocht jij je ooit in een land als Rusland bevinden, dan kun je er zeker van zijn dat PrivadoVPN neutraal is en niet jouw (Russische IP) blokt uit politieke ideologie.

Met het hoofdkantoor in Zwitserland, ben je beschermd door de Zwitserse privacy wetten. Je kunt tegelijkertijd tien apparaten verbinden en geo-blokkades omzeilen (Netflix, Ziggo GO e.d.) en is het een uitstekende Android China VPN.

Het servernetwerk is minder groot als bij NordVPN, maar tijdens onze testen, van deze Google Chromecast VPN, het afgelopen jaar altijd ruimvoldoende gebleken.

Een collega heeft al een paar maanden een Chromecast dongle met GoogleTV in gebruik met PrivadoVPN app – werkt perfect.

4. ExpressVPN

ExpressVPN is een VPN voor mensen die het beste van het beste willen en daar graag ietsje meer voor willen betalen. Ze zijn inderdaad niet de goedkoopste, maar je vindt de kwaliteit terug in alles, van streaming snelheid tot de Android TV client die er speciaal voor geoptimaliseerd is.

Bovendien kun je ExpressVPN betalen met Bitcoin (voor financiële privacy). Het nieuwe, door henzelf ontworpen, Lightway VPN protocol maakt dat ze supersnelle verbindingen hebben. Netflix streamen in de VS op je Android TV of Ziggo GO tijdens reizen met de caravan in het buitenland kijken, gaat zonder probleem.

We hadden geen IP of DNS lekken tijdens het testen. Express heeft minder servers dan NordVPN, maar ze hebben meer server locaties, waar het uiteindelijk om gaat.

5. CyberGhost

CyberGhost

De CyberGhost VPN is geweldig om te streamen op je Android TV omdat WireGuard voor snelle verbindingen zorgt. Je kunt gemakkelijk geo-blokkades omzeilen en zo Netflix VS vanuit Nederland kijken.

Bovendien hebben ze een Google Chrome VPN extensie. CyberGhost heeft zelfs meer servers dan NordVPN die goed over de aardbol verspreid zijn.

We hebben wat vraagtekens bij de privacy omdat ze door Kape Technologies overgenomen zijn, maar om te streamen op je Android televisie is het een uitstekende keuze.

De Android TV VPN app is net als de andere apps gebruiksvriendelijk en heeft de gebruikelijke functies. En net als bij de andere VPN’s uit deze vergelijking, hadden we bij CyberGhost geen IP of DNS lekken.

Gratis vs betaalde Android TV VPN apps

Zoals we al eerder schreven zijn er grofweg twee groepen gratis VPN’s.

 1. Onveilige gratis VPN’s, waarbij je het risico loopt dat je dataverkeer juist verkocht wordt, in plaats van beschermd, of je via de onveilige VPN bloot komt te staan aan malware, adware en andere onaangename verassingen.
 2. Betrouwbare gratis premium VPN’s, die helaas allemaal beperkingen hebben zoals bijvoorbeeld, datalimiet, snelheidslimiet, serverlimiet en een limiet op gelijktijdige verbindingen, meestal één apparaat. Ontdek wat de beste gratis VPN voor België is.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

De beste gratis VPN voor Android TV is PrivadoVPN. Met deze gratis versie loop je tegen drie beperkingen op: tien GB per maand, twaalf servers en één verbinding. 10GB is erg weinig tenzij je alleen af en toe je VPN wilt gebruiken. De tien GB is, bijvoorbeeld, voldoende voor ongeveer tien uur streamen, dus één keer per week een Netflix film uit de VS bibliotheek kijken, zou moeten kunnen.

ProtonVPN

Met de gratis VPN voor Android TV van ProtonVPN heb je wat betreft server aantal (via de knop Free trial kom je bij de Free version) 23 servers en drie landen die je zelf kunt kiezen. De belangrijkste beperking is echter de snelheidsreductie naar een gemiddelde snelheid, waardoor er heel wat laadvertraging en bufferen optreedt.

Ook bij Proton VPN kun je maar één VPN verbinding maken (tegelijkertijd).

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Het gratis pakket van de Hide.me Android TV VPN lijkt op dat van Privado met een 10GB/maand limiet. Verder heb je vijf serverlocaties (~100 servers) en maar één gelijktijdige connectie.

Google TV Chromecast vs Android TV box

Waarom schrijven we zowel GoogleTV als Android TV? Omdat Google in 2020 met de introductie van Chromecast met GoogleTV besloot om Android TV te hernoemen naar GoogleTV. Voortaan zie je TV’s alleen nog met GoogleTV.

Trouwens, voor Chrome casten heb je een wifi netwerk nodig, maar dat wist je waarschijnlijk al. Er is weinig verschil tussen de twee al heb je meer opties bij GoogleTV zoals ouderlijk toezicht. Er is geen verschil tussen het gebruik van een VPN op een Android TV en een GoogleTV.

Lukt het VPN installeren op een apparaat (bijv. Android TV, Apple TV) niet, kun proberen of het lukt als je VPN op een virtuele router installeert, en maak verbinding, via deze (nu VPN) router, met het web.

Dit kun je doen door bijv. van je computer een wifi hotspot te maken. Je kunt VPN niet direct op je Chromecast installeren, dus Chromecast via een virtueel netwerk.

Voordelen van VPN op Android TV

Ook op je Android TV heeft het zin om (altijd) een VPN te gebruiken. Dit zijn de belangrijkste voordelen.

 • Veiligheid – Je bent beveiligd tegen hackers, overheden en Big-Tech.
 • Privacy – Doordat je IP-adres gewisseld wordt blijven je dataverkeer, je locatie en identiteit anoniem.
 • Locatie vrijheid – Omzeil gemakkelijk geografische blokkades (Netflix, Ziggo GO e.d.) door je virtuele geo-locatie aan te passen.
google tv vpn

VPN op Android TV instellen

VPN installeren op je TV

Één van de makkelijkste manieren om VPN op je GoogleTV[2] in te stellen is via de VPN client. Je hebt hiervoor een VPN nodig met een aangepaste client (app) voor GoogleTV.

VPN Verbinding maken via een Android TV VPN app

Heb je een Chromecast met google tv, kun je VPN installeren. Zorg als eerste dat je een VPN abonnement afsluit en volg de volgende drie stappen.

 1. Log in op de VPN app. Download de app in de Play Store en gebruik je login en paswoord die je bij het afsluiten van een abonnement gekregen hebt.
 2. Kies een server. Afhankelijk van wat je wilt doen kun je een server kiezen. Over het algemeen is het het beste een server te kiezen die dichtbij is en een lage belasting heeft (betere verbindingssnelheid). Als je op Netflix VS wilt, kies je natuurlijk een Amerikaanse server.
 3. Maak VPN verbinding. Druk op de verbindingsknop van je VPN client en wacht tot de VPN verbinding tot stand gekomen is.
Google Chromecast
Chromecast met Google TV

VPN instellen op je fysieke router

Heb jij een eerdere Chromecast, maar wil je toch een privénetwerk installeren? Geen probleem! Probeer bijvoorbeeld een VPN op de router te installeren.

Hiermee pak je het probleem bij de kern aan. Jouw router gelooft dan namelijk dat je vanaf een andere locatie het internet opgaat. En dat geldt ook voor de Chromecast die het internetsignaal ontvangt.

Elke router werkt net even anders, maar met deze algemene stappen kom je een heel eind: check of jouw router compatibel is met de VPN-dienst en zoek daarna een op maat gemaakte installatiegids om de software van de router te veranderen (ook wel ‘flashen’ genoemd).

Dit kun je zelf doen door op het modelnummer van je router te googelen in combinatie met de VPN-dienst. Populaire aanbieders zoals ExpressVPN, NordVPN en Surfshark hebben zelfs hun eigen installatiegidsen voor het installeren van een VPN op Chromecast.

Verbind na het flashen jouw Chromecast met het wifi-netwerk van de bijgewerkte router en voila! Apps zoals Netflix denken dat je kijkt vanuit de gekozen locatie en laten het lokale aanbod zien.

Hoe je VPN op je router installeren gaat, verschilt per router, maar de volgende algemene stappen helpen je op weg:

 1. Je moet eerst controleren of je een geschikte router hebt om te ‘flashen’.
 2. Vervolgens moet je de firmware van je router aanpassen en je VPN op deze router instellen volgens het installatieplan van je router. Daarna kun je je Chromecast (en eventueel andere apparaten) verbinden met de (nu VPN) router.
  Als je een enigszins populaire VPN-aanbieder gebruikt, staat er vast ergens een uitgebreide installatiegids online.
  Providers als ExpressVPN, NordVPN en Surfshark hebben bijvoorbeeld zelfgemaakte handleidingen voor het installeren van een VPN op Chromecast.
 3. Volg de instructies stap voor stap om de (fysieke) routersoftware te flashen volgens de installatiegids.
 4. Verbind vervolgens je Chromecast met het wifi-netwerk van de geüpdate router. Je maakt nu met de fysieke router een VPN verbinding met de server die jij hebt uitgekozen. Voor apps als Netflix lijkt het nu dat je vanuit de gekozen locatie binnenkomt en ze laten het lokale aanbod zien.

Wees voorzichtig bij het flashen van een fysieke router, want het is niet zonder risico’s. Als het verkeerd gaat, kan de internetverdeler beschadigd raken. Daarom is dit alleen aan te raden als je echt weet wat je doet en een techy bent.

VPN instellen op een virtuele router

Als het niet mogelijk is om de firmware van je router aan te passen of als je dit niet wilt, kun je ook een wifi-hotspot opzetten op je Windows PC of Mac en vervolgens je Chromecast daarmee laten verbinden. Beveilig deze verbinding op je PC of Mac dan via een VPN om je Chromecast veilig aan te sluiten en geografische blokkades te omzeilen.

Je kunt een VPN instellen op een virtuele router door de volgende stappen te volgen:

 1. Installeer een VPN op je PC of Mac.
 2. Zet een wifi-hotspot op op je PC of Mac.
 3. Verbind je Chromecast met het middels VPN beveiligde netwerk van je PC of Mac.

Je kunt een VPN instellen op een virtuele router door de volgende stappen te volgen:

 1. VPN installeren op je PC of Mac. Veel VPN providers hebben hier een VPN client voor. Lees hierboven hoe je dit doet (VPN Verbinding maken via een Android TV VPN app).
 2. Creëer een wifi-hotspot op je PC of Mac. Standaard proces, afhankelijk van je apparaat.
 3. Verbind je Chromecast met het nu door VPN beveiligde netwerk van je PC of Mac.

Zoals je ziet is het een fluitje van een cent om vanuit je luie bank met een VPN te verbinden. Geniet van je online vrijheid.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste VPN voor Android TV?

De beste VPN voor Android TV is PrivadoVPN omdat het de snelste VPN is en een volledig op Android TV aangepaste app.

Hoe krijg ik VPN op mijn Smart TV?

VPN op je Smart (slimme) TV kan alleen als je TV op Android draait. Je zoekt dan in de Play Store de gewenste VPN app op en installeert hem.

Waarom VPN op Android TV box?

Je kunt het beste een VPN op je Android TV gebruiken om anoniem te streamen zonder spioneren van overheden en grote IT-bedrijven en ook om geo-blokkades te omzeilen (Netflix VS e.d.).

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie