ad

PrivadoVPN Reviews | Netflix & P2P vriendelijk

PrivadoVPN

Jerone

PrivadoVPN
Pakketten / prijzen
Software / connectiviteit
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

Summary

PrivadoVPN is relatief nieuw en nog aan het begin van de ontwikkeling. Omdat ze zelf de eigenaar zijn van al hun servers, hebben ze duidelijk de goede aanpak om hun netwerk uit te breiden. En dit allemaal terwijl ze over jouw privacy waken met hun zero-log beleid en strenge Zwitserse privacy-wetten.

PrivadoVPN heeft een betrouwbaar netwerk gebouwd met vertrouwde technologieën, goede VPN apps en premium opties zoals Netflix ondersteuning en de snelste SOCKS5 in de markt. Probeer PrivadoVPN gratis en overtuig jezelf.

4.1

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Volgens PrivadoVPN zelf:

PrivadoVPN is opgericht om te voldoen aan de toenemende behoefte voor persoonlijke privacy op het internet dat zich steeds verder in ons dagelijks leven integreert. Wij vinden dat iedereen op een gemakkelijke, veilige en voordelige manier het internet moet kunnen browsen. 

Ondanks dat PrivadoVPN een jong bedrijf is, zijn we, omdat we in Zwitserland gevestigd zijn, beschermd door ‘s-werelds beste privacy-wetten. Ons vertrouwenswaardig team bestaat uit veiligheidsexperts en gepassioneerde programmeurs, die in een vrij en open internet geloven. 

Onze mensen vechten al 20 jaar tegen Big Brother en “free” online services die je binnenlokken om geld te verdienen aan jouw online activiteiten. 

Prijzen / Pakketten

Pakket Opties

Alle pakketten bevatten dezelfde hieronder genoemde eigenschappen.

 • Zero-log VPN
 • Beschermd door Zwitserse privacy-wetten
 • Eigen premium netwerk
 • Wereldwijd VPN server netwerk
 • Hoge internet snelheden
 • End-to-end encryptie
 • Gratis gebruiksvriendelijke apps
 • Omzeilt wereldwijde geo-blokkeringen
 • P2P-ondersteuning
 • IP-lekbescherming
 • Kill-switch
 • Gratis pakketoptie
 • Gelijktijdig 10 apparaten verbinden
 • 24/7 klantenservice

Bestelproces

Als je een pakket kiest, wordt er eerst om je email adres gevraagd en daarna word je naar de betalingspagina geleid. Wanneer alle benodigde informatie is ingevoerd en verzonden, krijg je een email met inlog gegevens.

Betalingsopties

Privado betalingsmogelijkheden

PrivadoVPN ondersteunt verschillende kredietkaarten (VISA, Mastercard, Discover) en PayPal.

 • 1 maand: $7.99
 • 1 jaar: $59.88 – $4.99 per maand – 38% korting
 • Gratis pakket

Software / connectiviteit

De PrivadoVPN programma’s zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Als je jezelf aanmeldt op hun website of via een van de apps, krijg je een willekeurige gebruikersnaam en paswoord toegewezen. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de app downloaden, voor Windows, Android, MacOS of iOS en dan inloggen. 

Je kunt ook PrivadoVPN op Linux of direct op je router installeren. PrivadoVPN’s website heeft uitgebreide instructies hierover. 

Werkt PrivadoVPN met Netflix?

Met PrivadoVPN hoef je je geen zorgen te maken over geo-blokkeringen van streaming services zoals Netflix, BBC iplayer, Amazon Prime Video, Hulu, Hotstar en anderen. Je hebt er toegang toe vanuit welke plaats ook ter wereld, door eenvoudig een VPN-server te kiezen in de regio waar je toegang wilt. 

Windows interface

De geteste interface versie 2.0.17 is stabiel, en we hadden geen problemen met Windows 10 x64. Na installatie kun je verbinding maken met een server. Het programma stelt de beste locatie voor met de hoogste snelheden. Grappig detail is dat deze locatie verschilt met de Windows en iOS clients. De Windows interface koos de snelste en de iOS app de dichtstbijzijnde server.

Helaas is de interface niet intuïtief en niet erg praktisch. Het zit vast in de rechterhoek van je taakbalk, en we zouden graag een beweegbaar, groter venster zien dat je zou kunnen vergroten. Als ze een server zoekbalk aan het begin toe zouden voegen, zou het helemaal af zijn.

Van de andere kant is de interface makkelijk te gebruiken. Naast het kiezen van een server, heb je 2 VPN-protocollen om uit te kiezen (IKEv2 en Open VPN, UDP of TCP) en een optie om de app automatisch te laten kiezen.

Andere opties die kunnen worden in- of uitgeschakeld zijn de Auto-start, Auto-connect, en Kill-switch.

Mac OSX interface

De Mac OSX interface is vergelijkbaar met de Windows client. Alle interfaces zijn in feite bijna identiek.

Android app

We hebben de Android app versie 2.1.2225094-2225094 getest op een Huawei Y6 met Android 9. De installatie verliep soepel. De serverlijst geeft niet de beste server locatie aan zoals de Windows en iOS clients doen. Je moet dus zelf een server kiezen en uitvinden welke sneller is. Behalve dit kleine puntje is de app identiek aan de andere interfaces.

De app heeft een auto-start en auto-connect optie, en je kunt VPN-protocollen kiezen. Je kunt de app het op dat moment beste protocol laten kiezen of zelf handmatig kiezen tussen IKEv2 of OpenVPN. Bij alle clients kun je bij auto-connect kiezen tussen de beste, de vorige of een willekeurige locatie.

iOS App

We hebben versie 1.0(149) getest op een iPad Air. De installatie was snel en eenvoudig, en de app stelde onmiddellijk de beste locatie voor, die bovenaan de serverlijst getoond werd. De app werkt zeer intuïtief. Hoewel er een aanzienlijke snelheidsvermindering is evenals bij de andere interfaces, veroorzaakte dit geen problemen. Video streaming etc., werkte prima.

Connectiviteit opties

Bij alle interfaces heb je dezelfde VPN-protocolkeuzes. Dat zijn IKEv2 en OpenVPN (UDP), en OpenVPN (TCP). Je kunt zelfs verschillende poorten kiezen. Sommige programma’s, zoals BitTorrent-gebaseerde applicaties, vereisen veel verbindingen, dus het gebruik van OpenVPN UDP bevelen wij aan wanneer bijvoorbeeld TCP niet goed zou werken omdat er te veel verbindingen worden gemaakt.

SOCKS5 wordt goed ondersteund en is de snelste optie die zeer geschikt is voor snelle video streaming en P2P verkeer.

Helaas werkt PrivadoVPN nog aan de ondersteuning van het Wireguard protocol, wat een enorme verbetering in veiligheid en snelheid zal zijn ten opzichte van de oudere protocollen.

Tijdens de eerste testdag ondervonden we een verbroken verbinding in de Windows interface. Een melding kondigde aan dat we nu onbeschermd waren. Pas na het uitschakelen en herstarten van de Privado client konden we een nieuwe VPN-verbinding tot stand brengen.

Snelheid

Uit ondervinding is onze standaard test methode de meest betrouwbare. We downloaden van de dichtstbijzijnde en snelste HTTP- of FTP-link gedurende 60 seconden en meten de gemiddelde en maximale overdrachtssnelheid. Upload- en pingtests worden uitgevoerd door de dichtstbijzijnde beta.speedtest.net-server, de meest nauwkeurige HTML5-snelheidstest dankzij 3000+ servers wereldwijd.

Snelheidstesten

We hebben verschillende PC’s gebruikt voor de tests, de ene aangesloten in Den Haag, Nederland (600/50 Mbps kabelverbinding), en de andere in Moskou, Rusland (300/300 Mbps glasvezelverbinding).Het bij deze provider snelste VPN-protocol IKEv2 is gebruikt tijdens de tests.

Resultaten zonder VPN in Den Haag, Nederland

PrivadoVPN snelheidstest zonder VPN

Resultaten MET VPN in Den Haag, Nederland

PrivadoVPN snelheidstest NL met VPN

Resultaten SOCKS5 proxy in Den Haag, Nederland

PrivadoVPN snelheidstest NL met SOCKS5 proxy

Resultaten zonder VPN in Moskou, Rusland

PrivadoVPN snelheidstest Rusland zonder VPN

Resultaten MET VPN (beste server) in Rusland

PrivadoVPN snelheidstest Rusland, beste server

Resultaten MET VPN (NL server) in Rusland

PrivadoVPN snelheidstest in Rusland met NL server

Resultaten SOCKS5 proxy (Amsterdam) in Rusland

PrivadoVPN snelheidstest in Rusland met SOCKS5 proxy (Amsterdam)

De snelheden zijn stabiel, maar er is een aanzienlijke vermindering in snelheid.

Over het algemeen krijgen we geen razendsnelle snelheden van 200+ Mbps, zeker niet in vergelijking met NordVPN en Surfshark, maar het is zeker voldoende. Als je de juiste server kiest, heb je meestal snelheden tussen 100 – 180 Mbps. We hebben geen servers gevonden met onvoldoende snelheden.

De SOCKS5 proxy is daarentegen zeer snel, met nauwelijks een vermindering van de internetsnelheid. Op dit gebied zijn ze op dit moment de beste VPN provider.

Je vindt een aparte lijst met proxy servers in je PrivadoVPN account. We zullen waarschijnlijk onder de indruk zullen zijn wanneer hun Wireguard protocol wordt geïmplementeerd.

Servers

PrivadoVPN biedt meer dan 200 serverlocaties in 45 landen en 58 steden wereldwijd. Ze voegen regelmatig nieuwe servers en locaties toe zonder extra kosten voor gebruikers.

Een opmerkelijk kenmerk is dat PrivadoVPN eigenaar is van alle VPN-servers die ze wereldwijd gebruiken. Dit geeft hen een voorsprong op de meeste concurrenten, die meestal servers huren ten koste van de veiligheid.

Met meer dan twee decennia ervaring met het runnen van enorme servernetwerken (Usenet), bouwden ze een sterke, beproefde en geteste netwerkinfrastructuur op, voor hun VPN-afdeling.

 

Serverlocaties

Privado Servers

Betrouwbaarheid

Volgens een van onze testers viel er één keer een verbinding weg met het IKEv2-protocol. Er leken geen problemen te zijn met de OpenVPN-verbindingen. Als dat wel het geval zou zijn geweest, zou de Kill Switch-functie ervoor gezorgd hebben dat we niet per ongeluk onbeveiligde gegevens ongemerkt verstuurden.

Privacy

PrivadoVPN houdt geen logboeken bij van gebruikersactiviteiten of met welke IP-adressen je verbinding maakt. Dit is belangrijk voor diegenen die bezorgd zijn over privacy omdat er geen gegevens worden bijgehouden van wat je online doet.

Naast het feit dat ze gevestigd zijn in Zwitserland, een land met de strengste privacywetten, valt er met een zero-log systeem niets te verraden aan de autoriteiten. Om deze bewering te bevestigen, is een onafhankelijke audit van hun systemen onderweg.

Sociale media en privacy gaan niet goed samen en VPN helpt niet als je zelf al je gegevens deelt.

Is PrivadoVPN Veilig?

Hoe veilig het is, hangt af van hoe je de dienst gebruikt. PrivadoVPN houdt je IP-adres privé. Zodra je verbinding maakt met het PrivadoVPN netwerk, wordt je IP-adres verborgen. Zelfs je internetprovider ziet alleen dat je verbonden bent met een server, maar weet niet meer wat je op het internet doet.

PrivadoVPN houdt geen logs bij van je internetactiviteiten. En als er geen logs zijn, kunnen ze niet worden gehackt, gestolen of in beslag genomen door wie dan ook.

IPv6, DNS en WebRTC IP Lek Test

We hebben getest op IP lekken op https://ipleak.net. PrivadoVPN lekte onze IP niet via WebRTC en IPv6. Het lekte ook niet het DNS-adres van onze ISP. Dit is in overeenstemming met hun beweringen.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

De klantenondersteuning van PrivadoVPN is gebaseerd op drie pijlers.

 • Kennisbank
 • Ondersteuning
 • Installatiehandleidingen

Als je een probleem tegenkomt, is het het makkelijkst om te controleren of dit een bekend probleem is en er een gedetailleerde uitleg en oplossing beschikbaar zijn. De PrivadoVPN kennisbank is een verzameling van dergelijke oplossingen.

Voor alle andere problemen biedt PrivadoVPN live ondersteuning die klaar staat om jouw problemen te begrijpen en ze te helpen oplossen 24/7 per email.

Installatiehandleidingen, zijn stap-voor-stap handleidingen voor het installeren van jouw interfaces en apps.

FAQ – Veelgestelde vragen

Is PrivadoVPN goed?

PrivadoVPN is goed. Al is het een nieuwe VPN service komen ze behoorlijk uit onze test. Privado is de add-on VPN van EasyNews, Newshosting en UsenetServer.

Is PrivadoVPN beter dan NordVPN?

PrivadoVPN is nog niet zo goed als NordVPN, maar als ze die paar punten waaraan ze al werken (Wireguard, audit, betere interface, meer servers) doorvoeren, dan hebben ze alle kans om in de buurt te komen.

Is PrivadoVPN betrouwbaar?

PrivadoVPN is zeer betrouwbaar want ze zijn beschermd door de beste Zwitserse privacy-wetten, hebben alleen eigen servers en de focus op veiligheid.

Pros

 • Zero-log VPN (10GB/maand)
 • Zwitsers bedrijf (strenge privacywetgeving)
 • Eigen (niet gehuurde) servers met AES-256 encryptie
 • Werkt met streamingdiensten zoals Netflix, BBC iPlayer en Hotstar
 • Gemakkelijk te gebruiken apps
 • P2P -vriendelijk
 • Snelste SOCKS5 proxy
 • Kill switch

Cons

 • Momenteel nog niet zoveel servers als andere VPN’s
 • Windows-interface niet intuïtief
 • Nog geen Wireguard protocol
 • Geen Bitcoin / cryptovaluta betaling

PrivadoVPN
Snelle en veilige VPN die je kunt vertrouwen

Meld je vandaag aan voor een premium account

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Beste encryptie
Bespaar 88%
Bespaar geld en kies welke bij jou past

Plaats een reactie

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link
VPN

PrivadoVPN Reviews | Netflix & P2P vriendelijk

leestijd: 6 min
0