PrivadoVPN Reviews | Netflix & P2P ervaringen

PrivadoVPN
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

PrivadoVPN is zelf de eigenaar zijn van al hun servers, wat duidelijk de goede aanpak is om hun netwerk uit te breiden. En dit allemaal terwijl ze over jouw privacy waken met hun zero-log beleid en strenge Zwitserse privacy-wetten.

PrivadoVPN heeft een betrouwbaar netwerk opgebouwd met vertrouwde technologieën, uitstekende VPN apps en premium opties zoals Netflix ondersteuning en de snelste SOCKS5 op het markt. Probeer PrivadoVPN gratis en overtuig jezelf.

4.6

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Volgens PrivadoVPN zelf:

PrivadoVPN is opgericht om te voldoen aan de toenemende behoefte voor persoonlijke privacy op het internet dat zich steeds verder in ons dagelijks leven integreert. Wij vinden dat iedereen op een gemakkelijke, veilige en voordelige manier het internet moet kunnen browsen. 

Ondanks dat PrivadoVPN een jong bedrijf is, zijn we, omdat we in Zwitserland gevestigd zijn, beschermd door ‘s-werelds beste privacy-wetten. Ons vertrouwenswaardig team bestaat uit veiligheidsexperts en gepassioneerde programmeurs, die in een vrij en open internet geloven. 

Onze mensen vechten al 20 jaar tegen Big Brother en “free” online services die je binnenlokken om geld te verdienen aan jouw online activiteiten. 

Prijzen / Pakketten

Alle pakketten de volgende functies:

 • Zero-log VPN
 • Beschermd door Zwitserse privacy-wetten
 • Eigen premium netwerk
 • Wereldwijd VPN server netwerk
 • Hoge internet snelheden
 • Geoptimaliseerd voor streaming
 • End-to-end encryptie
 • Gratis gebruiksvriendelijke apps
 • Omzeilt wereldwijde geo-blokkeringen
 • P2P-ondersteuning
 • IP-lekbescherming
 • Kill-switch
 • Split Tunneling
 • Automatische protocolkeuze
 • Geoptimaliseerd voor China en Rusland
 • Gratis pakketoptie
 • Gelijktijdig 10 apparaten verbinden
 • 24/7 klantenservice
 • (Port forwarding zit eraan te komen)

Bestelproces

Als je een pakket kiest, wordt er eerst om je email adres gevraagd en daarna word je naar de betalingspagina geleid. Wanneer alle benodigde informatie is ingevoerd en verzonden, krijg je een email met inlog gegevens.

Betalingsopties

PrivadoVPN ondersteunt verschillende kredietkaarten (VISA, Mastercard, Discover), cryptocurrency en PayPal.

PrivadoVPN heeft momenteel drie prijspakketten en een 30-dagen geld-terug-garantie!

PrivadoVPN Pricing

Software en Connectiviteit

De PrivadoVPN[1] programma’s zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Als je jezelf aanmeldt op hun website of via een van de apps, krijg je een willekeurige gebruikersnaam en paswoord toegewezen. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de app downloaden, voor Windows, Android, MacOS of iOS en dan inloggen. 

Je kunt ook PrivadoVPN op Linux of direct op je router installeren. PrivadoVPN’s website heeft uitgebreide instructies hierover. 

Werkt PrivadoVPN met Netflix?

Zonder problemen Netflix via VPN kijken is met PrivadoVPN heel eenvoudig. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over geo-blokkeringen van streaming services zoals Netflix, BBC iplayer, Amazon Prime Video, Hulu, Hotstar en anderen. Je hebt er toegang toe vanuit welke plaats ook ter wereld, door eenvoudig een VPN-server te kiezen in de regio waar je toegang wilt. 

Windows interface

De geteste interface versie 3.1.0 is stabiel, en we hadden geen problemen met Windows 10 x64. Na installatie kun je verbinding maken met een server. Het programma stelt de beste locatie voor met de hoogste snelheden. Grappig detail is dat deze locatie verschilt met de Windows en iOS clients. De Windows interface koos de snelste en de iOS app de dichtstbijzijnde server.

De nieuwe apps hebben een mooi intuïtief design. Een ander voorbeeld van een VPN met een mooi ontworpen interface, vind je in onze Hideme review. De Privado interface is makkelijk te gebruiken. Naast het kiezen van een server, heb je drie VPN-protocol keuzes (IKEv2, WireGuard, Open VPN, UDP of TCP) en een optie om de app automatisch te laten kiezen.

Andere opties die kunnen worden in- of uitgeschakeld zijn de Auto-start, Auto-connect, en Kill-switch.

Mac OSX interface

De Mac OSX interface is vergelijkbaar met de Windows client. Alle interfaces zijn in feite bijna identiek.

Android app

We hebben de Android app versie 2.13.337997134-337997134 getest op een Huawei P40 Lite. De installatie verliep soepel. De serverlijst geeft niet de beste server locatie aan zoals de Windows en iOS clients doen. Je moet dus zelf een server kiezen en uitvinden welke sneller is. Behalve dit kleine puntje is de app identiek aan de andere interfaces.

De app heeft een auto-start en auto-connect optie, en je kunt VPN-protocollen kiezen. Je kunt de app het op dat moment beste protocol laten kiezen of zelf handmatig kiezen tussen IKEv2 of OpenVPN. Bij alle clients kun je bij auto-connect kiezen tussen de beste, de vorige of een willekeurige locatie.

iOS App

We hebben versie 1.0(149) getest op een iPad Air, maar natuurlijk is deze VPN iPhone vriendelijk. De installatie was snel en eenvoudig, en de app stelde onmiddellijk de beste locatie voor, die bovenaan de serverlijst getoond werd. De app werkt zeer intuïtief. Hoewel er een aanzienlijke snelheidsvermindering is evenals bij de andere interfaces, veroorzaakte dit geen problemen. Video streaming etc., werkte prima.

Rusland blok? Met SOCKS5 altijd toegang.

Connectiviteit opties

Bij alle interfaces heb je dezelfde VPN-protocolkeuzes. Dat zijn IKEv2, WireGuard en OpenVPN (UDP), en OpenVPN (TCP). Je kunt zelfs verschillende poorten kiezen. Sommige programma’s, zoals BitTorrent-gebaseerde applicaties, vereisen veel verbindingen, dus OpenVPN UDP raden wij aan wanneer bijvoorbeeld TCP niet goed zou werken omdat er te veel verbindingen worden gemaakt.

OpenVPN werkt over het algemeen het best voor gebruikers in China. SOCKS5 wordt goed ondersteund en is de snelste optie die zeer geschikt is voor snelle video streaming en P2P verkeer.

Privado VPN heeft ook al een tijdje het WireGuard protocol geïntroduceerd, wat een enorme verbetering in veiligheid en snelheid zal zijn ten opzichte van de oudere protocollen. In de vroege beta fase waren er connectie issues maar dat is helemaal verholpen.

Landblokkade (Rusland, China of andere landen)

In landen zoals China en Rusland waar VPN actief geblokt wordt, had Privado binnen enkele dagen een oplossing en was de VPN weer online. Maar in de tussentijd hebben we zonder enig probleem de PrivadoVPN SOCKS5 proxy gebruikt, die de blokkade perfect omzeilt en ook nog eens razendsnel is.

Snelheid

Alle snelheidstesten worden uitgevoerd met Speedtest, de meest nauwkeurige HTML5-snelheidstest dankzij 3000+ servers wereldwijd.

In de tab(s) kun je zien uit welke land (fysiek) de test is uitgevoerd. De snelste VPN protocol wordt gebruikt (WireGuard).

Snelheidstesten

Resultaten zonder VPN in Nederland

Resultaten VPN (WireGuard) – Amsterdam

Resultaten SOCKS5 proxy – Amsterdam

PrivadoVPN snelheidstest NL met SOCKS5 proxy

Resultaten zonder VPN in Moskou

PrivadoVPN snelheidstest Rusland zonder VPN

Resultaten VPN (IKEv2 protocol) – Stockholm (Zweden)

PrivadoVPN snelheidstest Rusland, beste server

Resultaten VPN (IKEv2 protocol) – Amsterdam

PrivadoVPN snelheidstest in Rusland met NL server

Resultaten SOCKS5 proxy – Amsterdam

PrivadoVPN snelheidstest in Rusland met SOCKS5 proxy (Amsterdam)

De snelheden zijn stabiel nadat Privado dankzij onze aanbeveling het WireGuard protocol toegevoegd heeft. Daarvoor hadden we een grote snelheidsvermindering.

Het resultaat is fenomenaal. In oktober 2022 bereikten we met PrivadoVPN stabiele snelheden van 825 Mbps met een 1000 Mbps verbinding, de hoogste VPN snelheid die we ooit getest hebben. In onze PrivateVPN review hadden we echter last van inconsistente snelheden.

Bij PrivadoVPN hebben we geen servers gevonden met onvoldoende snelheden zoals in de Windscribe review. De SOCKS5 proxy was in 2021 al zeer snel, met nauwelijks een vermindering van de internetsnelheid.

Dus zowel met WireGuard als met SOCKS5 zijn ze op dit moment de beste VPN provider. Je vindt een aparte lijst met proxy servers in je Privado VPN account.

Servers

PrivadoVPN biedt meer dan honderden serverlocaties in 47 landen wereldwijd. Ze voegen regelmatig nieuwe servers en locaties toe zonder extra kosten voor gebruikers.

Een opmerkelijk kenmerk is dat PrivadoVPN eigenaar is van alle VPN-servers die ze wereldwijd gebruiken. Dit geeft hen een voorsprong op de meeste concurrenten, die meestal servers huren ten koste van de veiligheid.

Met meer dan twee decennia ervaring met het runnen van enorme servernetwerken (Usenet), bouwden ze een sterke, beproefde en geteste netwerkinfrastructuur op, voor hun VPN-afdeling. 

Serverlocaties

Privado Servers

SOCKS5 servers

PrivadoVPN heeft 37 SOCKS5 proxy serverlocaties, wereldwijd. Je kunt ze vinden door op de PrivadoVPN website in te loggen.

Betrouwbaarheid

Volgens een van onze testers viel er één keer een verbinding weg met het IKEv2-protocol. Er leken geen problemen te zijn met de OpenVPN-verbindingen. Als dat wel het geval zou zijn geweest, zou de Kill Switch-functie ervoor gezorgd hebben dat we niet per ongeluk onbeveiligde gegevens ongemerkt verstuurden.

Privacy

Privado VPN houdt geen logboeken bij van gebruikersactiviteiten of met welke IP-adressen je verbinding maakt. Dit is belangrijk voor diegenen die bezorgd zijn over privacy omdat er geen gegevens worden bijgehouden van wat je online doet.

Naast het feit dat ze gevestigd zijn in Zwitserland, een land met de strengste privacywetten, valt er met een zero-log systeem niets te verraden aan de autoriteiten. Om deze bewering te bevestigen, is een onafhankelijke audit van hun systemen onderweg.

Sociale media en privacy gaan niet goed samen en VPN helpt niet als je zelf al je gegevens deelt. Wat ook niet helpt is als je een VPN neemt met een slechte privacy. Kijk in onze PureVPN review wat het resultaat kan zijn.

Is PrivadoVPN Veilig?

Hoe veilig het is, hangt af van hoe je de dienst gebruikt. PrivadoVPN houdt je IP-adres privé. Zodra je verbinding maakt met het PrivadoVPN netwerk, wordt je IP-adres verborgen. Zelfs je internetprovider ziet alleen dat je verbonden bent met een server, maar weet niet meer wat je op het internet doet.

PrivadoVPN houdt geen logs bij van je internetactiviteiten. En als er geen logs zijn, kunnen ze niet worden gehackt, gestolen of in beslag genomen door wie dan ook.

IPv6, DNS en WebRTC IP Lek Test

We hebben getest op IP lekken op https://ipleak.net. PrivadoVPN lekte onze IP niet via WebRTC en IPv6. Het lekte ook niet het DNS-adres van onze ISP. Dit is in overeenstemming met hun beweringen.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

De klantenondersteuning van PrivadoVPN is gebaseerd op drie pijlers.

 • Kennisbank
 • Ondersteuning
 • Installatiehandleidingen

Als je een probleem tegenkomt, is het het makkelijkst om te controleren of dit een bekend probleem is en er een gedetailleerde uitleg en oplossing beschikbaar zijn. De PrivadoVPN kennisbank is een verzameling van dergelijke oplossingen.

Voor alle andere problemen biedt PrivadoVPN live ondersteuning die klaar staat om jouw problemen te begrijpen en ze te helpen oplossen 24/7 per email.

Installatiehandleidingen, zijn stap-voor-stap handleidingen voor het installeren van jouw interfaces en apps.

Veelgestelde vragen

Is PrivadoVPN goed?

PrivadoVPN is goed. Al is het een nieuwe VPN service komen ze behoorlijk uit onze test. Privado is de add-on VPN van EasyNews, Newshosting en UsenetServer.

Is PrivadoVPN beter dan NordVPN?

PrivadoVPN is op sommige vlakken beter dan NordVPN, en die paar punten waaraan ze nog werken (WireGuard, audit, betere interface, meer locaties) doorvoeren, dan hebben ze 100% kans om op alle vlakken NordVPN te overtreffen. Check de laatste verschillen in onze reviews.

Is PrivadoVPN betrouwbaar?

PrivadoVPN is zeer betrouwbaar want ze zijn beschermd door de beste Zwitserse privacy-wetten, hebben alleen eigen servers en de focus op veiligheid.

PrivadoVPN

Prijs: 4.99

Prijs valuta:

Besturingssysteem: OSX, Windows, Android, iOS

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
4.6

Voordelen

 • Zero-log VPN
 • Zwitsers bedrijf (strenge privacywetgeving)
 • Volledig eigendom alle servers met WireGuard
 • Werkt met streamingdiensten zoals Netflix
 • Gemakkelijk te gebruiken apps
 • P2P -vriendelijk
 • Hoogste WireGuard snelheid
 • Kill switch
 • Split Tunneling
 • Anoniem aanmelden en betalen

Nadelen

 • Momenteel nog niet zoveel servers
 • Geen port-forwarding

PrivadoVPN
Snelle en veilige VPN die je kunt vertrouwen

Meld je vandaag aan voor een premium account

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen is een online privacy enthousiast met een achtergrond in computer wetenschappen. Met meer dan 7 jaar ervaring als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen, is er geen betere gids om je te helpen bij het vinden van de juiste Usenet en VPN dienst om anoniem te downloaden.

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie