PrivadoVPN Review | Netflix en Torrent ervaringen

PrivadoVPN
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

PrivadoVPN, een Zwitserse VPN-dienst met een zero-log beleid en eigen servers, biedt uitstekende privacybescherming en hoge snelheden, geoptimaliseerd voor streaming en P2P-verkeer.

Ondanks zijn betrouwbaarheid en sterke functies, heeft PrivadoVPN een beperkt aantal servers en biedt het nog geen port-forwarding.

4.6

Ons team bij Gratis Nieuwsgroepen heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de cybersecurity branche. De VPN providers worden door ons dagelijks voor minstens twee maanden gebruikt en volgens onze strenge criteria getest en beoordeeld, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

De scenario’s uit de praktijk laten zien of een VPN werkt in landen waar VPN’s vaak geblokt worden. We analyseren grondig de Pakketten, Software, Snelheid, Serverlocaties, Betrouwbaarheid, Privacy, en Ondersteuning.

Zo hebben we al talloze mensen geholpen met internetcensuur en anoniem internetten.

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

Volgens PrivadoVPN zelf:

PrivadoVPN is opgericht om te voldoen aan de toenemende behoefte voor persoonlijke privacy op het internet dat zich steeds verder in ons dagelijks leven integreert. Wij vinden dat iedereen op een gemakkelijke, veilige en voordelige manier het internet moet kunnen browsen. 

Ondanks dat PrivadoVPN een jong bedrijf is, zijn we, omdat we in Zwitserland gevestigd zijn, beschermd door ‘s-werelds beste privacy-wetten. Ons vertrouwenswaardig team bestaat uit veiligheidsexperts en gepassioneerde programmeurs, die in een vrij en open internet geloven. 

Onze mensen vechten al 20 jaar tegen Big Brother en “free” online services die je binnenlokken om geld te verdienen aan jouw online activiteiten. 

Prijzen / Pakketten

Alle pakketten de volgende functies:

 • No-log VPN
 • Beschermd door Zwitserse privacy-wetten
 • Eigen premium netwerk
 • Wereldwijd VPN server netwerk
 • Hoge internet snelheden
 • Geoptimaliseerd voor streaming
 • Sterke encryptie
 • Gratis gebruiksvriendelijke apps
 • Omzeilt wereldwijde geo-blokkeringen
 • P2P-ondersteuning
 • IP-lekbescherming
 • Kill-switch
 • Split Tunneling
 • Automatische protocolkeuze
 • Geoptimaliseerd voor China en Rusland
 • Gratis pakketoptie (Free VPN)
 • Gelijktijdig 10 apparaten verbinden
 • 24/7 klantenservice
 • (Port forwarding zit eraan te komen)

Op dit moment heeft Privado nog geen ad blocker en virus scanner.

Bestelproces

Als je een abonnement uitkiest, begin je met het invullen van je e-mailadres. Vervolgens ga je naar de betalingspagina. Nadat je alles hebt ingevuld en verzonden, ontvang je per mail je inloggegevens..

Betalingsopties

PrivadoVPN ondersteunt verschillende kredietkaarten (VISA, Mastercard, Discover), cryptocurrency en PayPal.

PrivadoVPN heeft momenteel drie prijspakketten en een 30-dagen geld-terug-garantie!

PrivadoVPN Pricing

Software en Connectiviteit

De PrivadoVPN[1] programma’s zijn eenvoudig te installeren en te bedienen. Na aanmelding ontvang je een unieke gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee je op diverse apparaten zoals Windows, Android, MacOS, iOS, Linux of zelfs direct op je router kunt inloggen.

Gedetailleerde instructies vind je op hun website.

Werkt PrivadoVPN met Netflix?

Zonder problemen Netflix via VPN kijken is met PrivadoVPN heel eenvoudig. Met PrivadoVPN omzeil je moeiteloos geo-blokkeringen en heb je streaming support voor de Amerikaanse Netflix, BBC iPlayer, en meer.

Waar je ook bent ter wereld, kies simpelweg een lokale VPN-server voor directe toegang.

Windows interface

De interface versie 3.1.0 werkt stabiel op Windows 10 x64. Na installatie selecteert het programma automatisch de snelste server locatie, die verschilt tussen Windows en iOS apparaten.

De nieuwe apps hebben een mooi intuïtief design. Een ander voorbeeld van een VPN met een mooi ontworpen interface, vind je in onze Hideme review.

De Privado interface is gebruiksvriendelijk met keuze uit drie VPN-protocollen (IKEv2, WireGuard, OpenVPN) en een automatische selectiefunctie. Opties zoals Auto-start, Auto-connect en Kill-switch zijn eenvoudig in te stellen.

Mac OSX interface

De Mac OSX interface is vergelijkbaar met de Windows client. Alle interfaces zijn in feite bijna identiek.

Android app

De Android app van PrivadoVPN (versie 2.13.337997134-337997134) getest op Huawei P40 Lite functioneert soepel. In tegenstelling tot de Windows en iOS versies, moet je handmatig een server selecteren.

De app biedt auto-start, auto-connect en keuze uit VPN-protocollen zoals WireGuard, IKEv2 en OpenVPN.

iOS App

We hebben versie 1.0(149) getest op een iPad Air, maar natuurlijk is deze VPN iPhone vriendelijk.

De app installeert snel, selecteert direct de beste server en is gebruiksvriendelijk. Ondanks enige snelheidsvermindering, functioneert video streaming uitstekend.

Rusland blok? Met SOCKS5 altijd toegang.

Connectiviteit opties

Alle interfaces van Privado VPN bieden dezelfde keuzes in VPN-protocollen: IKEv2, WireGuard, en OpenVPN (UDP/TCP), met opties voor verschillende poorten en sterke encryptie.

OpenVPN UDP is ideaal voor programma’s zoals BitTorrent, terwijl SOCKS5 uitblinkt in snelheid voor video streaming en P2P. WireGuard is recent toegevoegd voor verbeterde veiligheid en snelheid, en eerdere connectieproblemen zijn opgelost.

Landblokkade (Rusland, China of andere landen)

In landen zoals China en Rusland waar VPN actief geblokt wordt, had Privado binnen enkele dagen een oplossing en was de VPN weer online. Maar in de tussentijd hebben we zonder enig probleem de PrivadoVPN SOCKS5 proxy-server gebruikt, die de blokkade perfect omzeilt en ook nog eens razendsnel is.

Snelheid

Alle snelheidstesten in deze PrivadoVPN review worden uitgevoerd met Speedtest, de meest nauwkeurige HTML5-snelheidstest dankzij 3000+ servers wereldwijd.

In de tab(s) kun je zien uit welke land (fysiek) de test is uitgevoerd. Het beste protocol wordt gebruikt (WireGuard).

Snelheidstesten

Resultaten zonder VPN in Nederland

Resultaten VPN (WireGuard) – Amsterdam

Resultaten SOCKS5 proxy – Amsterdam

PrivadoVPN snelheidstest NL met SOCKS5 proxy

Resultaten zonder VPN in Moskou

PrivadoVPN snelheidstest Rusland zonder VPN

Resultaten VPN (IKEv2 protocol) – Stockholm (Zweden)

PrivadoVPN snelheidstest Rusland, beste server

Resultaten VPN (IKEv2 protocol) – Amsterdam

PrivadoVPN snelheidstest in Rusland met NL server

Resultaten SOCKS5 proxy – Amsterdam

PrivadoVPN snelheidstest in Rusland met SOCKS5 proxy (Amsterdam)

Onze tests met het WireGuard protocol van PrivadoVPN leverden geweldige resultaten op. In oktober 2022 haalden we een stabiele snelheid van 825 Mbps met een 1000 Mbps verbinding, de snelste die we ooit hebben gezien. Ook de SOCKS 5 proxy blijft snel, met bijna geen snelheidsverlies net als in 2021.

Dus zowel met WireGuard als met SOCKS5 zijn ze op dit moment de beste VPN provider. Je vindt een aparte lijst met proxy servers in je Privado VPN account, want je moet de proxy apart instellen.

In onze PrivateVPN review hadden we in tegenstelling tot Privado wel last van inconsistente snelheden. Bij PrivadoVPN hebben we geen servers gevonden met onvoldoende snelheden zoals in de Windscribe review.

Servers

PrivadoVPN beheert honderden eigen servers in 65 steden wereldwijd, waarbij ze continu nieuwe locaties toevoegen zonder extra kosten. Hun unieke eigendom van alle servers onderscheidt hen van concurrenten die vaak huren, en draagt bij aan verhoogde veiligheid.

Met ruim twintig jaar ervaring in servernetwerken biedt PrivadoVPN een robuuste en betrouwbare VPN-infrastructuur.

Serverlocaties

Privado Servers

SOCKS5 servers

PrivadoVPN heeft 37 SOCKS 5 proxy serverlocaties. Je kunt ze vinden door op de PrivadoVPN website in te loggen.

Betrouwbaarheid

Tijdens deze PrivadoVPN review viel er één keer een verbinding weg met het IKEv2-protocol. Er leken geen problemen te zijn met de OpenVPN-verbindingen. Als dat wel het geval zou zijn geweest, zou de Kill Switch-functie ervoor gezorgd hebben dat we niet per ongeluk onbeveiligde gegevens ongemerkt verstuurden.

Het WireGuard protocol is zeer stabiel en heeft geen verbroken verbindingen gehad, tijdens het testen.

Privacy

PrivadoVPN waarborgt privacy door geen gebruikersactiviteiten of IP-verbindingen te loggen. Gevestigd in Zwitserland, profiteren ze van strikte privacywetten en bieden ze een no-log systeem, waardoor jouw online activiteiten volledig privé blijven. Een onafhankelijke audit moet dit nog bevestigen.

Sociale media en privacy gaan niet goed samen en VPN helpt niet als je zelf al je gegevens deelt. Wat ook niet helpt is als je een VPN neemt met een slechte privacy. Kijk in onze PureVPN review wat het resultaat kan zijn.

Is PrivadoVPN Veilig?

Hoe veilig het is, hangt af van hoe je de dienst gebruikt. PrivadoVPN houdt je IP-adres privé. Zodra je verbinding maakt met het PrivadoVPN netwerk, wordt je IP-adres verborgen. Zelfs je internetprovider ziet alleen dat je verbonden bent met een server, maar weet niet meer wat je op het internet doet.

PrivadoVPN houdt geen logs bij van je internetactiviteiten. En als er geen logs zijn, kunnen ze niet worden gehackt, gestolen of in beslag genomen door wie dan ook.

IPv6, DNS en WebRTC IP Lek Test

We hebben getest op IP lekken op https://ipleak.net. PrivadoVPN lekte onze IP niet via WebRTC en IPv6. Het lekte ook niet het DNS-adres van onze ISP. Dit is in overeenstemming met hun beweringen.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

De klantenondersteuning van PrivadoVPN is gebaseerd op drie pijlers.

 • Kennisbank
 • Ondersteuning
 • Installatiehandleidingen

Als je een probleem tegenkomt, is het het makkelijkst om te controleren of dit een bekend probleem is en er een gedetailleerde uitleg en oplossing beschikbaar zijn. De PrivadoVPN kennisbank is een verzameling van dergelijke oplossingen.

Voor alle andere problemen biedt PrivadoVPN live ondersteuning die klaar staat om jouw problemen te begrijpen en ze te helpen oplossen 24/7 per email.

Installatiehandleidingen, zijn stap-voor-stap handleidingen voor het installeren van jouw interfaces en apps.

PrivadoVPN

Prijs: 4.99

Prijs valuta:

Besturingssysteem: OSX, Windows, Android, iOS

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
4.6

Voordelen

 • Zero-log VPN
 • Zwitsers bedrijf (strenge privacywetgeving)
 • Volledig eigendom alle servers met WireGuard
 • Werkt met streamingdiensten zoals Netflix
 • Gemakkelijk te gebruiken apps
 • P2P -vriendelijk
 • Hoogste WireGuard snelheid
 • Kill switch
 • Split Tunneling
 • Anoniem aanmelden en betalen

Nadelen

 • Momenteel nog niet zoveel servers
 • Geen port-forwarding

Veelgestelde vragen

Is PrivadoVPN goed?

PrivadoVPN is goed. Al is het een nieuwe VPN service komen ze behoorlijk uit onze test. Privado is de add-on VPN van EasyNews, Newshosting en UsenetServer.

Is PrivadoVPN beter dan NordVPN?

PrivadoVPN is op sommige vlakken beter dan NordVPN, en die paar punten waaraan ze nog werken (WireGuard, audit, betere interface, meer locaties) doorvoeren, dan hebben ze 100% kans om de beste VPN’s te overtreffen. Check de laatste verschillen in onze reviews.

Is PrivadoVPN betrouwbaar?

PrivadoVPN is zeer betrouwbaar want ze zijn beschermd door de beste Zwitserse privacy-wetten, hebben alleen eigen global servers en de focus op veiligheid.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie