eweka

Spotnet Classic 1.9.0.8 & 2.0 downloaden (GRATIS)

Scoor de nieuwste Spotnet-versie hier en vind de verklaring voor elke Spotnet-foutmelding.

Wij beantwoorden al je vragen over Spotnet.

Spotnet download

Spotnet 1.9.0.8 Classic of Spotnet 2.0

De originele Spotnet-Classic 1.8.x is tegenwoordig vervangen door Spotnet-Classic 1.9.x die je hier ook kunt laden. De nieuwste uitvoering biedt de nodige verbeteringen en werkt bij sommige mensen beter dan Spotnet 2.0 (andere programmeurs), die de laatste tijd nogal voor problemen zorgt.

Download Spotnet

Linksboven kun je Spotnet binnenhalen door de gewenste update te kiezen – Spotnet-Classic of Spotnet 2.0.

Wat is de beste versie van Spotnet?

De beste is Spotnet-Classic 1.9.x. De classic Spotnet heeft handige functies zoals het automatisch hernoemen van bestandsnamen d.m.v. PAR2.

Bij V2.0 voelt de interface wel vlotter en moderner aan.

Redacteurs Tips

Spotnet kan helpen bij het vinden van specifieke posts, maar om ze te laden, heb je volledig Usenet-toegang nodig.

Wij raden Eweka aan –

 • Nederlands #1 Usenet-dienst
 • Onafhankelijke EU servers met de beste retentie en voltooiings rato
 • Premium netwerk met de betrouwbaarste snelheid
 • Toegang tot alle artikelen in 125,000+ nieuwsgroepen
 • Onbeperkte downloads en snelheid
 • Gratis onbeperkte PrivadoVPN

Speciale Eweka aanbiedingTot 52% korting op onbeperkt Usenet-toegang

Eweka
Trustpilot rating

We volgen al jarenlang de berichten op Usenet-nieuwsgroepen via de aanbieders die we op onze website vermelden. Dit stelt ons in staat om de evolutie en verbeteringen in de Usenet-wereld nauwlettend te volgen.

Op Gratis Nieuwsgroepen beoordelen we kritisch Usenet-providers, indexers en NZB-sites om jou de topkwaliteit en betaalbare Usenetdiensten te bieden. Ons team zorgt voor constante monitoring en regelmatige updates.

Spotnet installeren

Handleiding: Nadat je de gewenste Spotnet-versie gedownload hebt, kun je het configureren door de simpele installatiestappen te volgen. Wil je meer weten over de installatie, en veranderingen (changelog), kijk dan in de officiële forum thread.

Het wordt sterk aangeraden je oude Spotnet 1.8.x en alle mini updates (na installatie) te verwijderen alvorens de nieuwste te nemen.

Wanneer je computer verbinding maakt, verzamelt Spotnet alle Usenet-spots (bestanden) die jouw interesse wekken. De eerste keer kan dit wat tijd in beslag nemen. Bij volgende opstartmomenten verloopt dit echter sneller, aangezien dan slechts de meest recente spots opgehaald worden.

Spotnet voor Android, iOS en andere mobiele apparaten

Spotnet werkt alleen op Windows.

Gelukkig is door de komst van EasyNews v3.0 het mogelijk om vanuit je mobiele browser Usenet-nieuwsgroepen te doorzoeken, streamen, en laden.

Hierdoor is er absoluut geen software of configuratie nodig om op je mobiel of desktop in de UN database te zoeken en laden.

Na langer dan een jaar Easynews getest te hebben, kunnen we met zekerheid stellen dat het de beste zoekresultaten oplevert waar geen ander zoekmachine aan kan tippen. (Sorry Spotnet!)

Voordat je Spotnet optimaal kunt gebruiken:

 1. Zorg dat je een goede newsserver met SSL gebruikt. De combinatie van Eweka-Spotnet is optimaal en heeft de beste prijs / kwaliteit verhouding.
  Als je twijfelt, kun je een gratis nieuwsserver proberen. Minstens een week lang free NZB server (proefperiode).
 2. Spotnet account instellen doe je door de gebruikersnaam, wachtwoord in te vullen die je van jouw provider hebt gekregen. Vervolgens vul je het volgende in, adres, poort en verbindingen van je Usenet-provider in de Spotnet instellingen (in Spotnet ga naar menu Bewerken –> Provider).

Wil je meer weten over UsenetBucket of andere UN-providers? Wij hebben de meeste voor je getest. Vraag je je af wat Usenet nou precies is? In onze post “Hoe werkt Usenet” wordt het snel duidelijk.

Hoe veilig is Spotnet?

Dat is een beetje dezelfde vraag als hoe veilig Internet is. Over het algemeen is het best veilig maar er zijn altijd oplichters die virussen en onzin proberen te verspreiden. 

Gebruik dus zoals met alles je gezond verstand. Wil je meer privacy en veiligheid op internet, gebruik een VPN-verbinding van NordVPN.

Met VPN kun je snel en veilig met je Spotnet Ziggo-, KPN-verbinding (e.d.) files binnenhalen. Dit geld ook voor NZB indexers. En ook voor uTorrent is VPN eigenlijk een must.

Kijk of je bestandsextensie klopt. Eindigt je gedownloade bestandsnaam op .exe, .bat of .bin terwijl je bijvoorbeeld andere content (films, muziek, games en e-books) hebt gedownload, dan is het hoogstwaarschijnlijk een virus.

Dit komt zelden voor omdat Spotnet een ingebouwd SPAMfilter heeft en mensen elkaar zo waarschuwen. Mocht je aan de veiligheid van een UN-spot twijfelen, lees dan ook reacties van andere Spotnet-gebruikers wanneer ze er zijn.

Een alternatief vind je in onze vergelijking, Usenet vs Bittorrent. Beide mogelijkheden hebben zo hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van jouw situatie.

Spotnet werkt niet meer?

Kijk eerst of je Usenet server nog werkt. Installeer de laatste versie van Spotnet-Classic 1.9.x. Mocht dat niet helpen, Google dan de foutmelding.

Let op! Onderstaande updates zijn alleen bedoeld voor de oude Spotnet 1.8.1.
Bovenstaande Spotnet-Classic 1.9.0.5 of Spotlite 2.0 worden sterk aangeraden.

Mini update Spotnet 1.8.1 Downloaden >>

Laatste versie: 1.8.1.2 (modificatie 2.3) voor Windows XP/Vista/7/8.1/10

Deze update brengt onder andere met zich mee:

 • Uitpakken van RAR5 bestanden
 • Sabnzbd 0.7.17 is inbegrepen en een update tool is bijgeleverd
 • Automatisch hernoemen van bestanden met onbegrijpelijke namen (Notice & Takedown preventie) naar originele namen
 • Extra gedownloade nutteloze bestanden zoals advertenties worden automatisch verwijderd
 • Gemonitorde NZB map

Installatie en configuratie procedure mini update:

 1. Je kunt de uitgepakte mini update (spotnet1812.exe) over Spotnet 1.8.1 heen installeren en al je instellingen, filters, spots etc. behouden
 2. Na de installatie Spotnet niet opstarten dus vink dat uit
 3. Druk de Windows (Start) toets, type in “Sabnzbd” en klik op “SABnzbd Updater voor Spotnet”
 4. Update naar de laatste SABnzbd versie en sluit daarna de tool
 5. Druk de Windows (Start) toets, type in “Sabnzbd” en klik op “SABnzbd settings voor Spotnet”
 6. In het geopende programma, klik rechtsonder op “Download instellingen” en dan linksonder op “Verwerkte downloads” en “Tijdelijke download map” en selecteer welke mappen je wilt gebruiken
 7. Klik rechtsonder op “Bewaakte NZB map” en linksonder op “OK” en een NZB map zal worden aangemaakt en gekoppeld
 8. Klik rechtsonder op “SABnzbd rename script” en linksonder op “pySabRename activeren”, bevestig met “OK”
 9. Sluit het programma af maar start Spotnet nog niet op want we gaan nog de Spotnet Improver Local installeren. Mocht je meer informatie willen lees dan de bijgeleverde pdf bestanden

Spotnet Improver Local (SIL) Downloaden >>

Laatste versie: v2.0c voor Windows XP/Vista/7/8.1/10

Spotnet Improver Local zorgt er voor dat de spots eruit zien zoals ze bedoeld zijn (veel mooier en overzichtelijker). Links in de spots worden aanklikbaar en je krijgt een knopje erbij om de titel te kopiëren. Ook kunnen er nog wat andere dingen aangepast worden maar als je niet weet wat je doet raak het niet aan.

Installatie en configuratie procedure SIL:

 1. In de uitgepakte download map open je Setup Spotnet Improver Local v2.0c.exe, tijdens de installatie selecteer je “Aangepast “
 2. Spotnet IL Config v2.0c wordt geopend, klik op “OK” en het zal je vragen of je de “SpotTrailer” addon wilt, klik op “Nee” want dat werkt niet meer
 3. Voor meer informatie kan je de bijgeleverde pdf bestanden raadplegen

Je kunt nu Spotnet online opstarten. Als het een nieuwe installatie is, voer dan je Usenet provider instellingen in en wees geduldig tijdens het ophalen van spots en reacties, iets wat 10 tot 60 minuten kan duren met een premium provider. Mocht je aan het eind een “Out of Memory exception” foutmelding krijgen, sluit Spotnet af en gebruik de tool “DBCLoader.exe” uit map Spotnet 1.8.1.2 mini update\Extras\Spotnet 1.8.1 Reacties lader.

Met dank aan Ps3udO (spot-net.nl/forums/downloads/SIL) en Blauwbek en Ypsos (spot-net.nl/forums/downloads/Ssp)

Spotnet 1.8.1 Downloaden (Oud) >>

Laatste versie: 1.8.1 (Officieel) voor Windows (gebruik deze NIET!)

Dit is een verouderde versie en wordt niet aangeraden. Gebruik Spotnet 2.0, bijvoorbeeld in combinatie met Pure Usenet.

Spotnet voor Mac en Linux bestaat niet, download SpotLite als alternatief. Ook SpotLite voor Windows heeft vele voordelen, probeer het!

Spotnet start traag op?

Spotnet opstartproblemen? De schuldige is vaak de link naar de white en blacklist via bit.do, die je gemakkelijk uit kunt schakelen zoals je hieronder ziet.

 1. Klik op Bewerken => Instellingen => Externe black/whitelist …
 2. Haal het vinkje weg bij Gebruik externe XML black/whitelist
 3. Nu heb je nooit meer last van traag opstarten
Spotnet Externe Black Whitelist - Stap 1
Spotnet Externe Black Whitelist - Stap 2

Wat is Spotnet?

Spotnet is een Windows applicatie om nieuwsgroepen (Usenet) makkelijk in categorieën te doorzoeken met uitgebreide filters om naar spots te zoeken.

Maar hoe werkt Spotnet? Je kunt een “spot” binnenhalen door het genereren van een NZB-bestand.

Een Usenet-spot is iets wat een andere gebruiker op Usenet heeft gevonden of zelf geüpload en netjes in de juiste categorie geplaatst. Omdat Spotnet ook NZB’s kan binnenhalen, hoef je geen aparte (Usenet) NZB client of newsreader te gebruiken, hoewel je die optie ook hebt.

Spotlite is een slanke uitvoering zonder download functie die naast Windows ook op Linux en Mac OS X werkt. Kortom een redelijk Spotnet alternatief.

Om met Spotnet te kunnen laden, heb je een betrouwbare nieuwsserver nodig.

Spotnet foutmeldingen

430 foutmelding ‘No such article’

Het artikel dat je zoekt is niet (meer) beschikbaar.

502 foutmelding ‘Too many connections’ of ‘Authentication failure’

Je gebruikt te veel verbindingen en hebt daarom geen toegang. Op te lossen door het aantal verbindingen te verminderen.

903 foutmelding ‘An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions’

Een probleem bij het verbinding maken. Dit kan door je firewall komen. Of je kunt het oplossen door ‘netsh winsock reset’ in de DOS promt te zetten, of opnieuw Spotnet te configureren.

931 foutmelding ‘The connection attempt timed out, or the connection host has failed to respond’

Dit is ook een probleem met de verbinding. Check altijd je firewall eerst. Of probeer Spotlite.

950 foutmelding ‘Could not connect with the server’

Je kunt geen verbinging met de server maken. Misschien is je Usenet-Provider offline of de URL is fout ingetypt.

952 foutmelding ‘Socket_connect configuration system failed to initialize’

Het zou aan je .NET Framework kunnen liggen. Dus of herstellen of opnieuw installeren.

Het is, zoals je ziet, eenvoudig om Spotnet te installeren en te gebruiken. Veel Usenet surf plezier.

Veelgestelde vragen

Is Spotnet legaal?

Ja, Spotnet is legaal. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor de materialen die ze downloaden en uploaden. Het is niet toegestaan beschermd materiaal laden.

Welke versie van Spotnet is de beste?

Het beste is Spotnet 1.9.x Spotnet-Classic (originele uitgevers). Deze werkt beter dan de Spotnet 2.0 van andere programmeurs.

Wat kost Spotnet?

Spotnet zelf is gratis en biedt verschillende mogelijkheden om bestanden te downloaden via Usenet. Je hebt echter wel een betaalde Usenet provider nodig.

Wat zijn de Spotnet abonnement kosten?

Spotnet abonnement kosten zijn afhankelijk van je Usenet provider. Al vanaf €2 per maand kun je een Usenet abonnement afsluiten. Met een jaar abo ben je vaak goedkoper uit. Spotnet Classic zelf is een gratis programma.

Wat is Spotnet classic?

Spotnet-Classic is de originele Spotnet-software die al jarenlang wordt gebruikt door fans van nieuwsgroepen. Met zijn eenvoudige interface en krachtige zoekfuncties, is het makkelijk om snel toegang te krijgen tot duizenden bestanden.

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Lucas, oprichter van Gratis Nieuwsgroepen en al sinds 1995 online, is meer dan zomaar een ondernemer. Als tech-pionier met een achtergrond in technische informatica heeft hij het internet zien evolueren. Met ruim twintig jaar ervaring in internet, Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je alles uit je digitale leven kunt halen, en deelt hij deze kennis op een toegankelijke manier. Lucas is tegen censuur en privacy schending en niet te vinden op sociale media.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd

116 reacties op “Spotnet Classic 1.9.0.8 & 2.0 downloaden (GRATIS)”

 1. Spotlite lijkt abandonware te worden (deb package).

  Vooral de linux versie werkt al niet meer met de laatste linux releases i.v.m. afhankelijke pakketten zoals ssl.

  Ik weet niet of de broncode (nog) beschikbaar is. Maar kan er een bijgewerkte versie voor uitgebracht worden? Ik zie ook nergens op internet staan hoe de database is opgebouwd.

  Of weet er iemand een leuke alternatieve spot-client voor linux?

  Beantwoorden
 2. Ik moet ineens een wachtwoord invullen bij mijn gedownloade boeken, maar er wordt naar een wachtwoord gevraagd. Als ik het invul diet hij het niet. . Ik werk met Eweka. Wat nu?

  Beantwoorden
 3. ik geef de downloadmap weer maar de bestanden worden steeds weer op schijf c onder downloads opgeslagen .
  hoe kan ik anders dan onder bewerken mijn bestanden op de door nij gewenste plaats opslaan?

  Beantwoorden
 4. Ik gebruik spotnet 1.9.0.5 in samenwerking met Eweka. Alleen als ik ga downloaden gebeurt er niets. Ga ik vervolgens naar de provider en druk op verbinden dan begint hij te lopen. Waarom gebeurt dat niet meer direct? Dat was eerst altijd wel het geval.

  Beantwoorden
 5. Hallo ik gebruik Spotnet 1.9.0.5 en downloaden etc. gaat goed echter als ik bv 1 film aan het downloaden ben kan ik geen andere spots meer bekijken.
  502 A cces denied, maximum connections reached geeft hij aan. Maar ik moet toch wel “gewoon” andere spots kunnen bekijken tussen het downloaden door. Dat kon ik “vroeger ” wel met Spotnet…..

  Beantwoorden
 6. ik ben een digibeet met een mac. kreeg de tip usenet voor nieuwe boekeb te downloaden voor e reader. heb geen idee wat te doen. moet ik alleen spotnet downloaden en kan ik dan boeken downloaden en op mijn ereader zetten? of moet ik dan nog iets doen ??

  Beantwoorden
 7. Hallo,
  Ik heb de versie 2.0 gedownload en geïnstalleerd (ik gebruikte nog de 1.8) Nu krijg ik niet alle spots in beeld (slechts 80 van de 1650 b.v.) iemand een idee hoe ik alle spots te zien krijg??
  ook de zoek functie werkt niet.
  Alvast bedankt voor de tips

  Jan

  Beantwoorden
 8. Ik zie de laatste tijd steeds vaker films met X264 en soms in het groen.
  Ik krijg ze wel binnen maar kan er niks mee.
  moet ik een ander uitpak programma hebben of zijn deze gecodeerd ??? RAR kan er niks mee.

  Beantwoorden
 9. Hallo ik kan wel downloaden maar spotnet laat wat hij download niet zien dus kan ik ook niet zien hoelang hij nog bezig is hoe kan dit en nog beter , hoe kan ik dit verhelpen ? Ik heb spotnet er al een keer opnieuw op gezet maar ook dat hielp niet.

  Beantwoorden
 10. zojuist versie 2.0 gedownload. nu krijg ik als ik wil downloaden de melding: Getspot: de type initialisatiefunctie voorSpotnet.helpers.filecachemanager heeft een uitzondering veroorzaakt. als ik op ok klik start de download niet. Weet iemand wat ik hieraan kan doen?

  Beantwoorden
 11. De boeken die helemaal groen vermeld staan kan ik niet downloaden. Krijg dan de melding ” no surce article 403.
  Weet iemand hoe ik dit op kan lossen?

  Beantwoorden
 12. Het downloaden werkt niet meer. Als ik de download knop indruk begint het download proces maar dan gebeurd er verder niets mee. Dit is eergisteren ontstaan. Wat zou de reden kunnen zijn?

  Beantwoorden
 13. Als ik iets download met een wachtwoord dan was het tot gisteren geen probleem. Uitpakken en wachtwoord invoeren en klaar. Sinds gisteren lukt het me niet meer om de post uit te pakken. Als de download klaar is, staat er “wachtwoord” achter maar na het intypen van het wachtwoord verandert dat in “waarschuwing” . Als je er dubbel op klikt kon je voorheen de bestanden uitpakken maar nu niet meer. Er staat nu een hele rij duplicates en ik weet niet hoe ik dit moet doen.

  Beantwoorden
 14. Als ik de versie 1904 download en uitpak dan krijg ik de foutmelding “ ShellExecuteEx mislukt; code 5. Toegang geweigerd”
  De vorige Spotnet werkte niet meer dus die is helemaal verwijderd. Mijn provider is KPN.

  Beantwoorden
 15. ik krijg spotnet er niet normaaal meer op was altijd goed sinds vandaag geeft die aan downloaden mislukt nu probeer ik nieuwe erop te zetten de 1.9.0.4 maar die blijft maar reaktie laden al 20 minuten steeds hetzelfde ?? is er nog een oplossing?

  Beantwoorden
 16. Als ik Spotnet installeer en hem wil openen met een goede provider krijg ik dit bericht:
  StartUpdate: Load_List: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.

  Ik snap hier niets van. Wat doe ik fout of wat moet ik nu doen?

  Beantwoorden
 17. Iedere keer als ik een film download krijg ik sinds kort de melding Mislukt
  ga ik hiet op staan dan zegt hij misschien proberen met een 5usenet server
  Nu gebruik ik al jaren xlned zonder problemen.
  Toch de gratis versie van 5usenet geprobeerd maar exact hetzelfde
  wie weet wat ik fout doe.

  Beantwoorden
 18. Hallo, ik heb problemen met het verwijderen van Spotnet 2.o. Ik heb alles handmatig verwijderd maar ik zie nu nog steeds dat er ‘iets’ van deze versie van Spotnet aanwezig is op mijn PC. Als ik via Windows Instellingen, APPS en Onderdelen, de rest probeer te verwijderen krijg ik een melding dat C:\Users\Tony\AppData\Local\Spotnet\Uninstall.exe ontbreekt. Dat klopt ook……..dat heb ik allemaal al weggegooid. En uiteraard uit de prullenbak verwijderd, dus definitief weg. Herinstalleren van Spotnet 2.0 gaat nu niet meer want ook dan verschijnt er een foutmelding, Uninstall script failed, error code 1. Iemand nog een tip wat te doen???

  Beantwoorden
 19. Sinds een aantal dagen kan ik niet meer downloaden V1.8.4.3, maar hij haalt wel de nieuwe index op, heeft dat er mee te maken dat je tegenwoordig moet betalen voor Spotnet? Ik krijg geen melding om te betalen of updaten.

  Beantwoorden
 20. hallo, heb spotnet 2.0 geinstaleerd, als ik een film download, en dan de locatie wil openen, zie ik de map ervan niet staan, op me d schijf, heb al een paar keer spotnet er opnieuw op gezet, maar probleem is er nog, de map temp ook leeggemaakt, maar helaas, wie heeft dit ook al meegemaakt….

  Beantwoorden
 21. Geachte lezer,
  Ik heb spotnet gedownload. Bij het vermelden van de provider wordt mij de gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd. Die heb ik ingevuld, maar ieder keer krijg ik een fout melding. Wat doe ik fout. Ik heb de gebr.naam en ww van de profider ingevuld.
  Leo

  Beantwoorden
 22. Het lukt me niet om met Spotnet versie 2.0.0.261 *** te downloaden .
  Het downloaden start wel , maar na enige tijd komt er een melding in het downloadscherm :
  “Mislukt” (als ik de cursor er op zet , staat er : “artikelen niet gevonden , probeer het misschien met 5eurousenet ? ”
  Andere downloads lukt wel.
  Ra Ra , hoe kan dat , wat moet ik doen ?

  Beantwoorden
 23. Ik probeer Spotnet te installeren op mijn nieuwe laptop, en krijg steeds de zelfde fout melding. Wat is er mis????
  [IMG]https://www.mupload.nl/img/s6kwzckvsjduw.png[/IMG]

  Beantwoorden
  • Welke Usenet provider gebruik je en hoe oud zijn de bestanden? Het hangt af van van je Usenet providers retentie (hoe lang bestanden worden bewaard).

   Beantwoorden

Plaats een reactie