Nieuwste Spotnet Download Instellingen & Problemen

Wat is Spotnet?

Spotnet is een Windows programma welke gebruikers in staat stelt om nieuwsgroepen (Usenet) makkelijk in categorieën te doorzoeken. Vervolgens kan een “spot” worden gedownload met behulp van het genereren van een NZB-bestand.

spotnet
Weergave van een spot op Spotnet

Een spot is iets wat een andere gebruiker op Usenet heeft gevonden of zelf geüpload en netjes in de juiste categorie geplaatst. Omdat Spotnet ook NZB’s kan downloaden, hoef je geen aparte Usenet client te gebruiken, hoewel je die optie ook hebt. Spotlite is een slanke versie zonder download functionaliteit welke naast Windows ook op Linux en Mac OS X werkt.


Spotnet Classic 1.9.x vs Spotnet 2.0

De originele Spotnet Classic 1.8.x is tegenwoordig vervangen door Spotnet Classic 1.9.x welke je hier ook kunt downloaden. De nieuwste versie biedt de nodige verbeteringen en werkt bij sommige mensen beter dan de nieuwste Spotnet 2.0 welke de laatste tijd nogal voor problemen zorgt.

Het wordt aangeraden je oude Spotnet 1.8.x en alle mini updates (als je ze hebt geïnstalleerd) te verwijderen alvorens de nieuwste versie te installeren.

Voordat je Spotnet optimaal kunt gebruiken:

  1. Zorg dat je een goede newsserver met SSL gebruikt, en dat met de beste prijs / kwaliteit verhouding. Als je twijfelt, is het verstandig om gratis premium Usenet te proberen, zodat je weet welke het beste bij je past. De #1 Usenet provider welke we voor Spotnet gebruikers aanraden is Eweka.
  2. Spotnet account instellen doe je door de gebruikersnaam, wachtwoord, adres, poort en verbindingen van je Usenet provider in de Spotnet instellingen in te voeren (in Spotnet ga naar menu Bewerken –> Provider).

Hoe veilig is Spotnet?

Vraag je je af hoe veilig Spotnet is? Dat is een beetje dezelfde vraag als hoe veilig Internet is. Over het algemeen is het best veilig maar er zijn altijd oplichters die virussen en onzin proberen te verspreiden. Gebruik dus zoals met alles je gezond verstand. Wil je meer privacy en veiligheid op internet, gebruik een VPN-verbinding van IPVanish.

Kijk of je bestandsextensie klopt. Eindigt je gedownloade bestandsnaam op .exe, .bat of .bin terwijl je bijvoorbeeld andere content hebt gedownload, dan is het hoogstwaarschijnlijk een virus. Dit komt zelden voor omdat Spotnet een ingebouwde SPAMfilter heeft en gebruikers elkaar zo waarschuwen. Mocht je aan een spot twijfelen, lees dan ook reacties van andere gebruikers wanneer ze er zijn.

Spotnet werkt niet meer?

Kijk eerst of je newsserver nog werkt. Installeer de laatste versie van Spotnet Classic 1.9.x. Mocht dat niet helpen, Google dan de foutmelding.

Let op! Onderstaande updates zijn alleen bedoeld voor de oude Spotnet 1.8.1.
Bovenstaande Spotnet Classic 1.9.x of Spotlite 2.0 worden sterk aangeraden.
Eweka
Bezoek Eweka

Downloaden: Onbeperkt
Retentie: 4195+ dagen
Snelheid: 300 Mbit
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden

109
Suggesties, vragen etc. zijn altijd welkom..

avatar
49 Comment threads
60 Thread replies
41 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
52 Comment authors
Gratis NieuwsgroepenNancy WelpJuanAnonymousKoos Recent comment authors
nieuwste oudste meeste stemmen
Nancy Welp
Guest
Nancy Welp

Ik moet ineens een wachtwoord invullen bij mijn gedownloade boeken, maar er wordt naar een wachtwoord gevraagd. Als ik het invul diet hij het niet. . Ik werk met Eweka. Wat nu?

Juan
Guest
Juan

bestaat er naast Spotnet ook een versie of dergelijks voor MacOS

Anonymous
Guest
Anonymous

Kan iemand me uitleggen waarom 1.9.0.5 nieuwer is dan 2.0?

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link