eweka

Spotnet Classic 1.9.0.8 & 2.0 downloaden (GRATIS)

Scoor de nieuwste Spotnet-versie hier en vind de verklaring voor elke Spotnet-foutmelding.

Wij beantwoorden al je vragen over Spotnet.

Spotnet download

Spotnet 1.9.0.8 Classic of Spotnet 2.0

De originele Spotnet-Classic 1.8.x is tegenwoordig vervangen door Spotnet-Classic 1.9.x die je hier ook kunt laden. De nieuwste uitvoering biedt de nodige verbeteringen en werkt bij sommige mensen beter dan Spotnet 2.0 (andere programmeurs), die de laatste tijd nogal voor problemen zorgt.

Download Spotnet

Linksboven kun je Spotnet binnenhalen door de gewenste update te kiezen – Spotnet-Classic of Spotnet 2.0.

Wat is de beste versie van Spotnet?

De beste is Spotnet-Classic 1.9.x. De classic Spotnet heeft handige functies zoals het automatisch hernoemen van bestandsnamen d.m.v. PAR2.

Bij V2.0 voelt de interface wel vlotter en moderner aan.

Redacteurs Tips

Spotnet kan helpen bij het vinden van specifieke posts, maar om ze te laden, heb je volledig Usenet-toegang nodig.

Wij raden Eweka aan –

 • Nederlands #1 Usenet-dienst
 • Onafhankelijke EU servers met de beste retentie en voltooiings rato
 • Premium netwerk met de betrouwbaarste snelheid
 • Toegang tot alle artikelen in 125,000+ nieuwsgroepen
 • Onbeperkte downloads en snelheid
 • Gratis onbeperkte PrivadoVPN

Speciale Eweka aanbiedingTot 52% korting op onbeperkt Usenet-toegang

Eweka
Trustpilot rating

We volgen al jarenlang de berichten op Usenet-nieuwsgroepen via de aanbieders die we op onze website vermelden. Dit stelt ons in staat om de evolutie en verbeteringen in de Usenet-wereld nauwlettend te volgen.

Op Gratis Nieuwsgroepen beoordelen we kritisch Usenet-providers, indexers en NZB-sites om jou de topkwaliteit en betaalbare Usenetdiensten te bieden. Ons team zorgt voor constante monitoring en regelmatige updates.

Spotnet installeren

Handleiding: Nadat je de gewenste Spotnet-versie gedownload hebt, kun je het configureren door de simpele installatiestappen te volgen. Wil je meer weten over de installatie, en veranderingen (changelog), kijk dan in de officiële forum thread.

Het wordt sterk aangeraden je oude Spotnet 1.8.x en alle mini updates (na installatie) te verwijderen alvorens de nieuwste te nemen.

Wanneer je computer verbinding maakt, verzamelt Spotnet alle Usenet-spots (bestanden) die jouw interesse wekken. De eerste keer kan dit wat tijd in beslag nemen. Bij volgende opstartmomenten verloopt dit echter sneller, aangezien dan slechts de meest recente spots opgehaald worden.

Spotnet voor Android, iOS en andere mobiele apparaten

Spotnet werkt alleen op Windows.

Gelukkig is door de komst van EasyNews v3.0 het mogelijk om vanuit je mobiele browser Usenet-nieuwsgroepen te doorzoeken, streamen, en laden.

Hierdoor is er absoluut geen software of configuratie nodig om op je mobiel of desktop in de UN database te zoeken en laden.

Na langer dan een jaar Easynews getest te hebben, kunnen we met zekerheid stellen dat het de beste zoekresultaten oplevert waar geen ander zoekmachine aan kan tippen. (Sorry Spotnet!)

Voordat je Spotnet optimaal kunt gebruiken:

 1. Zorg dat je een goede newsserver met SSL gebruikt. De combinatie van Eweka-Spotnet is optimaal en heeft de beste prijs / kwaliteit verhouding.
  Als je twijfelt, kun je een gratis nieuwsserver proberen. Minstens een week lang free NZB server (proefperiode).
 2. Spotnet account instellen doe je door de gebruikersnaam, wachtwoord in te vullen die je van jouw provider hebt gekregen. Vervolgens vul je het volgende in, adres, poort en verbindingen van je Usenet-provider in de Spotnet instellingen (in Spotnet ga naar menu Bewerken –> Provider).

Wil je meer weten over UsenetBucket of andere UN-providers? Wij hebben de meeste voor je getest. Vraag je je af wat Usenet nou precies is? In onze post “Hoe werkt Usenet” wordt het snel duidelijk.

Hoe veilig is Spotnet?

Dat is een beetje dezelfde vraag als hoe veilig Internet is. Over het algemeen is het best veilig maar er zijn altijd oplichters die virussen en onzin proberen te verspreiden. 

Gebruik dus zoals met alles je gezond verstand. Wil je meer privacy en veiligheid op internet, gebruik een VPN-verbinding van NordVPN.

Met VPN kun je snel en veilig met je Spotnet Ziggo-, KPN-verbinding (e.d.) files binnenhalen. Dit geld ook voor NZB indexers. En ook voor uTorrent is VPN eigenlijk een must.

Kijk of je bestandsextensie klopt. Eindigt je gedownloade bestandsnaam op .exe, .bat of .bin terwijl je bijvoorbeeld andere content (films, muziek, games en e-books) hebt gedownload, dan is het hoogstwaarschijnlijk een virus.

Dit komt zelden voor omdat Spotnet een ingebouwd SPAMfilter heeft en mensen elkaar zo waarschuwen. Mocht je aan de veiligheid van een UN-spot twijfelen, lees dan ook reacties van andere Spotnet-gebruikers wanneer ze er zijn.

Een alternatief vind je in onze vergelijking, Usenet vs Bittorrent. Beide mogelijkheden hebben zo hun eigen voor- en nadelen, afhankelijk van jouw situatie.

Spotnet werkt niet meer?

Kijk eerst of je Usenet server nog werkt. Installeer de laatste versie van Spotnet-Classic 1.9.x. Mocht dat niet helpen, Google dan de foutmelding.

Let op! Onderstaande updates zijn alleen bedoeld voor de oude Spotnet 1.8.1.
Bovenstaande Spotnet-Classic 1.9.0.5 of Spotlite 2.0 worden sterk aangeraden.

Mini update Spotnet 1.8.1 Downloaden >>

Laatste versie: 1.8.1.2 (modificatie 2.3) voor Windows XP/Vista/7/8.1/10

Deze update brengt onder andere met zich mee:

 • Uitpakken van RAR5 bestanden
 • Sabnzbd 0.7.17 is inbegrepen en een update tool is bijgeleverd
 • Automatisch hernoemen van bestanden met onbegrijpelijke namen (Notice & Takedown preventie) naar originele namen
 • Extra gedownloade nutteloze bestanden zoals advertenties worden automatisch verwijderd
 • Gemonitorde NZB map

Installatie en configuratie procedure mini update:

 1. Je kunt de uitgepakte mini update (spotnet1812.exe) over Spotnet 1.8.1 heen installeren en al je instellingen, filters, spots etc. behouden
 2. Na de installatie Spotnet niet opstarten dus vink dat uit
 3. Druk de Windows (Start) toets, type in “Sabnzbd” en klik op “SABnzbd Updater voor Spotnet”
 4. Update naar de laatste SABnzbd versie en sluit daarna de tool
 5. Druk de Windows (Start) toets, type in “Sabnzbd” en klik op “SABnzbd settings voor Spotnet”
 6. In het geopende programma, klik rechtsonder op “Download instellingen” en dan linksonder op “Verwerkte downloads” en “Tijdelijke download map” en selecteer welke mappen je wilt gebruiken
 7. Klik rechtsonder op “Bewaakte NZB map” en linksonder op “OK” en een NZB map zal worden aangemaakt en gekoppeld
 8. Klik rechtsonder op “SABnzbd rename script” en linksonder op “pySabRename activeren”, bevestig met “OK”
 9. Sluit het programma af maar start Spotnet nog niet op want we gaan nog de Spotnet Improver Local installeren. Mocht je meer informatie willen lees dan de bijgeleverde pdf bestanden

Spotnet Improver Local (SIL) Downloaden >>

Laatste versie: v2.0c voor Windows XP/Vista/7/8.1/10

Spotnet Improver Local zorgt er voor dat de spots eruit zien zoals ze bedoeld zijn (veel mooier en overzichtelijker). Links in de spots worden aanklikbaar en je krijgt een knopje erbij om de titel te kopiëren. Ook kunnen er nog wat andere dingen aangepast worden maar als je niet weet wat je doet raak het niet aan.

Installatie en configuratie procedure SIL:

 1. In de uitgepakte download map open je Setup Spotnet Improver Local v2.0c.exe, tijdens de installatie selecteer je “Aangepast “
 2. Spotnet IL Config v2.0c wordt geopend, klik op “OK” en het zal je vragen of je de “SpotTrailer” addon wilt, klik op “Nee” want dat werkt niet meer
 3. Voor meer informatie kan je de bijgeleverde pdf bestanden raadplegen

Je kunt nu Spotnet online opstarten. Als het een nieuwe installatie is, voer dan je Usenet provider instellingen in en wees geduldig tijdens het ophalen van spots en reacties, iets wat 10 tot 60 minuten kan duren met een premium provider. Mocht je aan het eind een “Out of Memory exception” foutmelding krijgen, sluit Spotnet af en gebruik de tool “DBCLoader.exe” uit map Spotnet 1.8.1.2 mini update\Extras\Spotnet 1.8.1 Reacties lader.

Met dank aan Ps3udO (spot-net.nl/forums/downloads/SIL) en Blauwbek en Ypsos (spot-net.nl/forums/downloads/Ssp)

Spotnet 1.8.1 Downloaden (Oud) >>

Laatste versie: 1.8.1 (Officieel) voor Windows (gebruik deze NIET!)

Dit is een verouderde versie en wordt niet aangeraden. Gebruik Spotnet 2.0, bijvoorbeeld in combinatie met Pure Usenet.

Spotnet voor Mac en Linux bestaat niet, download SpotLite als alternatief. Ook SpotLite voor Windows heeft vele voordelen, probeer het!

Spotnet start traag op?

Spotnet opstartproblemen? De schuldige is vaak de link naar de white en blacklist via bit.do, die je gemakkelijk uit kunt schakelen zoals je hieronder ziet.

 1. Klik op Bewerken => Instellingen => Externe black/whitelist …
 2. Haal het vinkje weg bij Gebruik externe XML black/whitelist
 3. Nu heb je nooit meer last van traag opstarten
Spotnet Externe Black Whitelist - Stap 1
Spotnet Externe Black Whitelist - Stap 2

Wat is Spotnet?

Spotnet is een Windows applicatie om nieuwsgroepen (Usenet) makkelijk in categorieën te doorzoeken met uitgebreide filters om naar spots te zoeken.

Maar hoe werkt Spotnet? Je kunt een “spot” binnenhalen door het genereren van een NZB-bestand.

Een Usenet-spot is iets wat een andere gebruiker op Usenet heeft gevonden of zelf geüpload en netjes in de juiste categorie geplaatst. Omdat Spotnet ook NZB’s kan binnenhalen, hoef je geen aparte (Usenet) NZB client of newsreader te gebruiken, hoewel je die optie ook hebt.

Spotlite is een slanke uitvoering zonder download functie die naast Windows ook op Linux en Mac OS X werkt. Kortom een redelijk Spotnet alternatief.

Om met Spotnet te kunnen laden, heb je een betrouwbare nieuwsserver nodig.

Spotnet foutmeldingen

430 foutmelding ‘No such article’

Het artikel dat je zoekt is niet (meer) beschikbaar.

502 foutmelding ‘Too many connections’ of ‘Authentication failure’

Je gebruikt te veel verbindingen en hebt daarom geen toegang. Op te lossen door het aantal verbindingen te verminderen.

903 foutmelding ‘An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions’

Een probleem bij het verbinding maken. Dit kan door je firewall komen. Of je kunt het oplossen door ‘netsh winsock reset’ in de DOS promt te zetten, of opnieuw Spotnet te configureren.

931 foutmelding ‘The connection attempt timed out, or the connection host has failed to respond’

Dit is ook een probleem met de verbinding. Check altijd je firewall eerst. Of probeer Spotlite.

950 foutmelding ‘Could not connect with the server’

Je kunt geen verbinging met de server maken. Misschien is je Usenet-Provider offline of de URL is fout ingetypt.

952 foutmelding ‘Socket_connect configuration system failed to initialize’

Het zou aan je .NET Framework kunnen liggen. Dus of herstellen of opnieuw installeren.

Het is, zoals je ziet, eenvoudig om Spotnet te installeren en te gebruiken. Veel Usenet surf plezier.

Veelgestelde vragen

Is Spotnet legaal?

Ja, Spotnet is legaal. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor de materialen die ze downloaden en uploaden. Het is niet toegestaan beschermd materiaal laden.

Welke versie van Spotnet is de beste?

Het beste is Spotnet 1.9.x Spotnet-Classic (originele uitgevers). Deze werkt beter dan de Spotnet 2.0 van andere programmeurs.

Wat kost Spotnet?

Spotnet zelf is gratis en biedt verschillende mogelijkheden om bestanden te downloaden via Usenet. Je hebt echter wel een betaalde Usenet provider nodig.

Wat zijn de Spotnet abonnement kosten?

Spotnet abonnement kosten zijn afhankelijk van je Usenet provider. Al vanaf €2 per maand kun je een Usenet abonnement afsluiten. Met een jaar abo ben je vaak goedkoper uit. Spotnet Classic zelf is een gratis programma.

Wat is Spotnet classic?

Spotnet-Classic is de originele Spotnet-software die al jarenlang wordt gebruikt door fans van nieuwsgroepen. Met zijn eenvoudige interface en krachtige zoekfuncties, is het makkelijk om snel toegang te krijgen tot duizenden bestanden.

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Lucas, oprichter van Gratis Nieuwsgroepen en al sinds 1995 online, is meer dan zomaar een ondernemer. Als tech-pionier met een achtergrond in technische informatica heeft hij het internet zien evolueren. Met ruim twintig jaar ervaring in internet, Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je alles uit je digitale leven kunt halen, en deelt hij deze kennis op een toegankelijke manier. Lucas is tegen censuur en privacy schending en niet te vinden op sociale media.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd