NordVPN Review | #1 Netflix en Torrent aanbieding?

NordVPN
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

NordVPN blinkt uit in sterke beveiliging, hoge snelheden, en een uitgebreid servernetwerk, inclusief P2P en SOCKS5 ondersteuning, gecombineerd met soepele Netflix-integratie en beschikbaarheid op meerdere platformen.

Kleine aandachtspunten zijn variabele snelheden op enkele servers.

4.6

NordVPN Lente campagne

 • NordVPN: 27 maanden: Vanaf €3,09/maand inc. 3 gratis (€83,43)
 • NordPass: 24 maanden: Vanaf €1,79/maand (€42,96/gebruiker)

Loopt t/m 12 juni

Ons team bij Gratis Nieuwsgroepen heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de cybersecurity branche. De VPN providers worden door ons dagelijks voor minstens twee maanden gebruikt en volgens onze strenge criteria getest en beoordeeld, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

De scenario’s uit de praktijk laten zien of een VPN werkt in landen waar VPN’s vaak geblokt worden. We analyseren grondig de Pakketten, Software, Snelheid, Serverlocaties, Betrouwbaarheid, Privacy, en Ondersteuning.

Zo hebben we al talloze mensen geholpen met internetcensuur en anoniem internetten.

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

NordVPN beweert:

NordVPN is opgericht door vier oude vrienden in 2012 die het zat waren om steeds met censuur, inhoud bestuur en toezicht van regeringsinstanties geconfronteerd te worden. Zij besloten om hier iets aan te doen.

Na het opzetten van de eerste VPN-server kregen de NordVPN oprichters heel positieve reacties. Zo is NordVPN ontstaan, en tegenwoordig voorzien wij meer dan 200,000 mensen over de hele wereld van ons product.

Door de jaren heen, is NordVPN een betrouwbare online beveiligingsoplossing geworden, die wordt gebruikt door duizenden internetgebruikers wereldwijd. Ondertussen is NordVPN ook erkend door de meest invloedrijke tech sites en IT-beveiligingsspecialisten.

Het is nu een van de meest vertrouwde privacy en beveiligingsservice-aanbieders in de wereld, en is erkend vanwege de belangrijke waardes en uitstekend doordachte functies.

Prijzen / Pakketten

NordVPN biedt tegenwoordig drie pakketen en keuze uit drie abo-looptijden (2 jaar, 1 jaar en 1 Maand):

Standard

€2.99/mnd – 2 jaar
€4.49/mnd – 1 jaar
€11.99/mnd – 1 maand

+ 3 maanden GRATIS

Malware bescherming

Tracker- en advertentie blokkering

Plus

€3.99/mnd – 2 jaar
€5.49/mnd – 1 jaar
€12.99/mnd – 1 maand

+ 3 maanden GRATIS

Malware bescherming

Tracker- en advertentie blokkering

Password Manager

Het web scannen op datalekken

Complete

€5.29/mnd – 2 jaar
€6.79/mnd – 1 jaar
€14.29/mnd – 1 maand

+ 3 maanden GRATIS

Malware bescherming

Tracker- en advertentie blokkering

Password Manager

Het web scannen op datalekken

1TB encrypted cloudopslag

Alle pakketten bevatten dezelfde hieronder genoemde eigenschappen (dedicated IP voor meerprijs).

 • Strikt no log beleid
 • Tot 6 apparaten
 • Betaal met Bitcoin, PayPal, iDeal, kredietkaarten en nog andere methodes
 • 30 dagen geld terug garantie
 • Meer dan 5,900 servers in 60 landen (frequente toevoegingen)
 • Double VPN (dubbele encryptie), split tunneling en internet kill switch voor hogere anonimiteit
 • WireGuard, IKEv2/IPsec, OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec en SOCKS5 protocollen aangeboden
 • Ondersteunt: Windows, iOS, OS X, Android, Linux, Chrome OS, Fire OS, Blackberry, Windows Phone, Raspberry Pi, Google Chrome en Firefox browsers, routers en NAS-apparaten
 • Klantenservice (24/7) via ticket systeem, Facebook, Twitter of e mail
 • Malware scan voor downloads
 • Waarschuwingen over gelekte inloggegevens
 • Tracker- en adblocker

Bovendien kun je als bedrijf kiezen voor NordVPN Teams, om gemakkelijk geavanceerde digitale bescherming voor kleine en middelgrote ondernemingen, freelancers en remote teams te waarborgen. Zoals je ziet biedt NordVPN heel wat.

Bestelproces

Een VPN pakket bestellen is gemakkelijk. Als je een abonnement afsluit wordt er eerst om je email adres gevraagd en daarna word je naar de betalingspagina geleid. Wanneer alle benodigde informatie is ingevoerd en verzonden, krijg je een email met inlog informatie.

Betalingsopties

NordVPN betalingsmogelijkheden

Zoals NordVPN aangeeft, ondersteunt het verschillende kredietkaarten (VISA, Mastercard, American Express, Discover…), PayPal, Google Pay, Amazon Pay, Bitcoin, en meer.

 • 1 Maand: € 10.59
 • 1 Jaar: €127.08 €52.27 – €4.36 per maand – 58% korting
 • 2 Jaar: €254.16 €69.99 – €2.92 per maand – 72% korting
NordVPN Pricing

Voor deze prijs biedt NordVPN nog altijd het meeste en is een van de beste VPN’s.

Software en Connectiviteit

NordVPN ondersteunt de populairste besturingssystemen zoals Windows, iOS (iPhone, iPad), OS X, Android, Linux, Chrome OS, Fire OS en BlackBerry. In grote lijnen zijn de interfaces op alle belangrijke besturingssystemen hetzelfde en herkenbaar zodat ze makkelijk te bedienen zijn ongeacht het apparaat of besturingssysteem.

Iedere app van NordVPN zit vol met functies. Dit is wat je behalve je VPN verbinding er nog bij krijgt:

 • Threat Protection – Blokkeer malware, web-trackers en advertenties
 • Meshnet – Veilig bestanden delen
 • Dark Web Monitor – Bewaakt jouw accounts
 • Dedicated IP – Internet ervaring net als zonder VPN verbinding

Dit zijn functies die je bij gratis VPN’s niet krijgt.

Werkt NordVPN met Netflix?

Geniet met NordVPN van probleemloos streamen op Netflix, ook de Amerikaanse versie, door middel van de innovatieve SmartPlay-functie. Deze biedt toegang tot meer dan 150 streamingdiensten, waaronder Netflix, Hulu en Amazon Prime, door geo-blokkades slim te omzeilen.

NordVPN is op dit gebied een van de beste VPN providers, vergelijkbaar met de Surfshark Netflix toegang. Natuurlijk is VPN legaal, zorg alleen dat jouw gedrag ook legaal blijft. Valt de VPN bescherming om één of andere reden weg, geen zorgen, de internet Kill Switch blokkeert direct je hele internetverbinding of het blokkeert individuele processen/apps (instelbaar).

Wil je met een gratis VPN Netflix kijken, is je keuze heel erg beperkt en ook de functionaliteit en vaak ook nog de kwaliteit. De nieuwe Threat Protection van NordVPN scant je gedownloade bestanden en belooft extra bescherming tegen malware, opdringerige tracking en opdringerige advertenties (kwaadaardige websites).

Daarnaast biedt NordVPN’s Threat Protection extra beveiliging tegen malware en tracking, zonder dat extra software nodig is. Speciaal voor gebruikers in restrictieve regio’s zoals China en het Midden-Oosten, biedt NordVPN toegang tot verborgen servers voor onbeperkt en veilig internet.

Windows Interface

In onze test van NordVPN’s versie 6.0.0 ervoeren we een stabiele werking op Windows 10 x64. Na activatie van de product-code met eenmalig inloggen, bleef ons account onthouden dankzij de ‘onthoud account’-functie.

De intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface met een overzichtelijke serverkaart biedt een premium ervaring. NordVPN maakt het eenvoudig om een veilige VPN-verbinding op te zetten en aan te passen via een geavanceerde instellingenpagina met opties zoals ‘Custom DNS’.

Hoewel de snelheidstest binnen de app variabel is, helpt de ‘Connectie Wizard’ bij het vinden van de snelste of een specifieke server.

Windows Serverlijst

NordVPN biedt een overzichtelijke serverlijst, georganiseerd in tabbladen voor verschillende functies zoals Peer to Peer en Anti DDOS, en toont serverbelasting en afstand. De app, compatibel met o.a. Windows 10 (64 bits), kiest automatisch de snelste server per locatie, wat zorgt voor snelle verbindingen.

Gebruikers hebben keuze uit protocollen zoals NordLynx (WireGuard) en OpenVPN, met aanpasbare instellingen voor meldingen en updates. Een unieke feature is de Dark Web Monitor, die waarschuwt voor datalekken van je NordVPN-accountgegevens op het dark web.

Android App

De NordVPN app versie 1.9.4, getest op Samsung Galaxy S7 Edge met Android 6.0.1, biedt een gebruikerservaring vergelijkbaar met de Windows client. Eenvoudig in te stellen en met een overzichtelijke weergave van de serverbelasting.

Hoewel sommige geavanceerde opties ontbreken, zijn belangrijke functies zoals NordLynx (WireGuard) en OpenVPN beschikbaar. Met de automatische verbindingsfunctie kun je snel een voorkeursserver instellen voor een betrouwbare VPN-verbinding op zowel Android smartphones als Android TV’s.

iOS App

De iOS app hebben we voor deze review getest op een iPad. De interface en het gebruik zijn vrijwel hetzelfde bij de mobiele apps, zoals Android.

Je hebt dus gestroomlijnde gebruikerservaringen op alle besturingssystemen. Ik persoonlijk gebruik NordVPN dagelijks als app op m’n PC, maar je kunt het ook op je wifi router installeren en ook op je smart TV.

Connectiviteit Opties

De Windows-versie van NordVPN ondersteunt voornamelijk OpenVPN (UDP en TCP) protocollen. Hoewel alle geadverteerde protocollen toegankelijk zijn via configuratiebestanden, is in de app enkel OpenVPN direct geïntegreerd.

OpenVPN UDP is vooral handig voor programma’s zoals BitTorrent, die meerdere connecties vereisen. Onze testen toonden geen problemen met deze protocollen. Met NordVPN geniet je van max. 6 gelijktijdige verbindingen, waarbij eenmaal verbonden, verder geen aandacht nodig is.

Snelheid

Download, upload en ping-tests worden uitgevoerd door de dichtstbijzijnde server van speedtest.net, de meest accurate HTML5 snelheidstest dankzij het bestaan van ruim 3000 servers wereldwijd.

Snelheidstesten

De testen zijn uitgevoerd met een 1000/50 Mbps Ziggo kabelverbinding in Den Haag.

Nadat we deze tests gedaan hadden, heeft NordVPN[1] ons gemeld dat zij onlangs hun snelheden aanmerkelijk verbeterd hebben en hun ‘quick-connect’ algoritme geoptimaliseerd hebben. Dus in ieder geval is de ExpressVPN vs NordVPN speed lager.

Resultaten zonder VPN in Nederland

ISP speed

Resultaten VPN (NordLynx) – Nederland

Resultaten VPN (NordLynx) – Verenigde Staten

Resultaten SOCKS5 proxy – Amsterdam

PrivadoVPN snelheidstest NL met SOCKS5 proxy

De “Ultra fast TV” servers van NordVPN in het Verenigd Koninkrijk behaalden topsnelheden van 375 Mbps, aanzienlijk lager dan de standaard 950 Mbps. Hoewel deze snelheid wisselend was door drukke servers, boden de Nederlandse en Duitse servers over het algemeen uitstekende snelheden.

Daarnaast bleek de SOCKS5 proxy van NordVPN zeer snel, met ondersteuning op de meeste servers en verwachte snelheden boven de 300 Mbps.

Servers

NordVPN heeft duizenden servers (5.900) in 60 verschillende landen, en dit wordt regelmatig geüpdatet en dus is over het algemeen de dichtstbijzijnde server bij jou in de buurt te vinden, waar ter wereld je ook bent.

Als je NordVPN gebruikt in Nederland heb je met 178 servers van NordVPN voldoende keuze, ook in vergelijking tot Nederlandse VPN aanbieders. Jammer dat er geen specifieke servers voor streaming zijn.

Serverlocaties

Verder heeft NordVPN ook 656 P2P servers in 28 verschillende landen, op het moment van schrijven.

NordVPN heeft acht SOCKS5 servers, waarmee je in landen met strenge beperkingen, die VPN blokkeren (Rusland, China, e.d.) toch toegang tot westerse sites hebt:

 • amsterdam.nl.socks.nordhold.net
 • atlanta.us.socks.nordhold.net
 • dallas.us.socks.nordhold.net
 • los-angeles.us.socks.nordhold.net
 • nl.socks.nordhold.net
 • se.socks.nordhold.net
 • stockholm.se.socks.nordhold.net
 • us.socks.nordhold.net

Betrouwbaarheid

Met NordVPN kun je veilig browsen, zelfs op openbare wifi netwerken, maar tijdens het gebruik hadden we snelheidsverlies op sommige server locaties. Echter, dit is maar een paar keer voorgekomen, en verder probleemloos gebruik.

Geen connectie drops, zelfs wanneer verbonden met meerdere apparaten tegelijkertijd (tot wel zes), zoals Android, iOS, OS X en Windows NordVPN clients.

Rusland heeft de toegang tot de NordVPN website geblokkeerd en hoewel je nog wel in Rusland in de app kunt inloggen, wordt je gelijk weer verbroken als je verbinding maakt met een server (ook bij speciale servers).

Andere VPN’s zoals PrivadoVPN en PIA hebben hier al een oplossing voor gevonden. NordVPN (nog) niet.

Privacy

NordVPN slaagt met glans voor Deloitte No-logs Audit

Conform de bevindingen van het gerenommeerde accountantskantoor Deloitte heeft NordVPN met succes de audit (2022) van hun no-logs beleid voltooid, wat blijk geeft van hun toewijding aan de bescherming van klant-privacy.

Volgens NordVPN zelf:

Is NordVPN Veilig?

De veiligheid van NordVPN hangt af van je gebruik, wat geldt voor alle VPN-diensten. NordVPN registreert of verzamelt geen internetverkeer of online activiteiten, zelfs je bandbreedtegebruik niet.

Met een beveiligde VPN-tunnel blijft je IP-adres verborgen, terwijl functies zoals Double VPN en een kill switch extra veiligheid bieden. Persoonlijke gegevens zoals e-mailadres en betaalinformatie worden veilig opgeslagen, maar alleen gebruikt voor communicatie met de gebruiker. NordVPN houdt geen logs bij van internetactiviteiten.

Wij vonden tijdens onze reviews informatie dat, ondanks hun zero-logs beleid, Cyberghost logs bijhoudt van een paar gebruikersgegevens.

Net als andere VPN-aanbieders, maakt NordVPN gebruik van een sterken encryptie (256-bits AES), wat de nieuwste industrie standaard is. Wil je WhatsApp anoniem versturen? Kijk beter naar veilige alternatieven en doe een privacy test online.

IPv6, DNS en WebRTC IP Lek Test

We hebben op IP adres lekken getest met https:// ip leak net. NordVPN heeft ons IP adres noch via WebRTC noch via IPv6 laten lekken. De DNS leak test toonde dat ook het DNS adres van onze ISP niet lekte. We hebben dus geen lekken van ons IP adres geconstateerd wat overeenkomt met wat NordVPN claimt.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

De helpdesk van NordVPN biedt uitgebreide zelfhulpinformatie en de mogelijkheid om berichten te sturen voor specifieke problemen, inclusief het toevoegen van bestanden of afbeeldingen. Onze ervaring toont aan dat hun klantenservice snel reageert, zelfs ’s avonds laat, en biedt een efficiënte live chat voor dringende vragen.

NordVPN blijft voortdurend hun software verbeteren, zoals blijkt uit recente updates, waarmee ze hun status als top-VPN dienst bevestigen.

NordVPN korting

NordLocker Encryptie-Tool

NordLocker is een cloudopslag met encryptie functie. Je kunt nu persoonlijke en zakelijke gegevens met NordLocker versleutelen en veilig opslaan.

Het is jouw persoonlijke bestandskluis om lokale bestanden te beschermen en altijd binnen handbereik te hebben. Bovendien heeft het een veilige back up functie.

Je krijgt gratis 3 GB aan cloud data op deze super veilige cloudopslag. Voor een klein bedrag verhoog je de capaciteit van je versleutelde cloudopslag zelfs tot zelfs 500 GB.

NordPass Password Manager

NordPass – jouw digitale levensmanager. Bewaar je wachtwoorden en creditcards, deel logins met collega’s en controleer of je e-mails zijn gekraakt. Ontdek deze geweldige functies:

 • Automatisch opslaan en automatisch invullen
 • Veilig opslaan van creditcards en notities
 • Blijf ingelogd wanneer je van apparaat wisselt
 • Detecteer zwakke, hergebruikte wachtwoorden
 • Het web scannen op datalekken
NordVPN

Prijs: 2.99

Prijs valuta:

Besturingssysteem: Windows, iOS, OS X, Android, Linux, Blackberry, Chrome en Firefox

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
4.6

Voordelen

 • Veel protocollen zoals SOCKS5
 • Veel servers +P2P
 • Prijs
 • Netflix ondersteuning
 • Gestroomlijnde en up to date software op alle apparaten

Nadelen

 • Variabele snelheid bij sommige servers
 • Opstarten Windows client is traag
 • Browser account login
 • Rusland blokkade

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost NordVPN?

NordVPN kost op dit moment €2.92 per maand, als je een 2-jarig pakket koopt. Dit is 72% korting.

Is NordVPN goed?

NordVPN is goed. Bij ons komen ze al jaren als beste uit de testen. Heel veilig, ook op wifi netwerken, hoge en stabiele snelheden en voordelig geprijsd.

Waarom NordVPN gebruiken?

Je kunt NordVPN gebruiken om je internet verkeer privé te houden en je tegen internet criminelen te beschermen. Bovendien is Nord VPN handig om geo-blokkeringen op het internet te omzeilen.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie