NordVPN Reviews | #1 Netflix & Torrent aanbieding

NordVPN

Product Name: NordVPN

Offer price: 2.92

Currency:

4.6
4.6 of 5 stars 1 review
 • Pakketten
 • Software
 • Snelheid
 • Servers
 • Betrouwbaarheid
 • Privacy
 • Ondersteuning

Samenvatting

Bij NordVPN krijg je veiligheid, snelheid, en een enorme locatie vrijheid voor de beste prijs in de VPN industrie. De ingebouwde Netflix, Wireguard, en SOCKS5 ondersteuning zijn een verademing.

Pros

 • Veel protocollen zoals SOCKS5
 • Veel servers + P2P
 • Prijs
 • Netflix ondersteuning
 • Gestroomlijnde en up to date software op alle apparaten

Cons

 • Variabele snelheid bij sommige servers
 • Opstarten Windows client is traag
 • Browser account login
 • Rusland blokade

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

NordVPNs woorden:

NordVPN is opgericht door vier oude vrienden in 2012 die het zat waren om steeds met censuur, inhoud bestuur en toezicht van regeringsinstanties geconfronteerd te worden. Zij besloten om hier iets aan te doen.

Na het opzetten van de eerste VPN-server kregen de NordVPN oprichters heel positieve reacties. Zo is NordVPN ontstaan, en tegenwoordig voorzien wij meer dan 200,000 mensen over de hele wereld van ons product.

Door de jaren heen, is NordVPN een betrouwbare online beveiligingsoplossing geworden, die wordt gebruikt door duizenden internetgebruikers wereldwijd. Ondertussen is NordVPN ook erkend door de meest invloedrijke tech sites en IT-beveiligingsspecialisten.

Het is nu een van de meest vertrouwde privacy en beveiligingsservice-aanbieders in de wereld, en is erkend vanwege de belangrijke waardes en uitstekend doordachte functies.

Prijzen / Pakketten

Alle pakketten bevatten dezelfde hieronder genoemde eigenschappen.

 • Streng ‘geen-log’ beleid
 • Verbind tot 6 apparaten per account
 • Betaal met Bitcoin, PayPal, iDeal, kredietkaarten en nog andere methodes
 • Meer dan 5,500 servers in 59 landen (frequente toevoegingen)
 • Dubbele VPN voor hogere anonimiteit
 • Wireguard, IKEv2/IPsec, OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec en SOCKS5 protocollen aangeboden
 • Ondersteunt: Windows, iOS, OS X, Android, Linux, Blackberry, Chrome en Firefox
 • Klantenservice (24/7) via ticket systeem, Facebook, Twitter of Email

Bestelproces

Een VPN pakket bestellen is gemakkelijk. Er wordt eerst om je email adres gevraagd en daarna word je naar de betalingspagina geleid. Wanneer alle benodigde informatie is ingevoerd en verzonden, krijg je een email met inlog informatie.

Betalingsopties

NordVPN betalingsmogelijkheden

NordVPN ondersteunt verschillende kredietkaarten (VISA, Mastercard, American Express, Discover…), PayPal, Bitcoin, en meer.

 • 1 Maand: € 10.59
 • 2 Jaar: €127.08 €52.27 – €4.36 per maand – 58% korting
 • 2 Jaar: €254.16 €69.99 – €2.92 per maand – 72% korting

Software en Connectiviteit

NordVPN ondersteunt vele besturingssystemen zoals Windows, iOS (iPhone, iPad), OS X, Android, Linux en BlackBerry. In grote lijnen zijn de interfaces op alle besturingssystemen hetzelfde en herkenbaar zodat ze makkelijk te bedienen zijn ongeacht het apparaat of besturingssysteem.

Met andere woorden krijg je een gratis VPN Android app of iOS app bij je abonnement.

Werkt NordVPN met Netflix?

Met de volledige nieuwe functie SmartPlay heb je onbeperkt toegang tot 150 streaming-services zoals, Netflix, Hulu, Amazon Prime en andere populaire services, door geo-blokkeringen te omzeilen. Netflix kijken met VPN was nog nooit zo gemakkelijk.

Dit is vergelijkbaar met de Surfshark Netflix toegang. Natuurlijk is VPN legaal, zorg alleen dat jouw gedrag ook legaal blijft. Wil je met een gratis VPN Netflix kijken, is je keuze heel erg beperkt en bovendien zal je last hebben van beperkingen zoals bijvoorbeeld een datalimiet of snelheidslimiet.

Een nieuwe functie is de instelbare “Kill Switch” voor het uitschakelen van individuele processen of de hele internetverbinding. Ook handig is de CyberSec adblocker die gevaarlijke websites blokkeert en gebruikers bevrijdt van vervelende advertenties.

Voor gebruikers in landen met internetbeperkingen gebruikt NordVPN speciale servers om in dergelijke landen zoals China en sommige landen in het Midden Oosten toch onbeperkt internet toegang te kunnen aanbieden.

Windows Interface

De geteste cliënt v6.0.0 is stabiel en wij hadden geen problemen met Windows 10 x64. Zodra we de productcode hadden geactiveerd, moesten we voor de eerste keer inloggen met het email adres en wachtwoord dat wij hadden gegeven bij de betaling. Hierna, hoefden we niet meer in te loggen omdat we “onthoud account” aangevinkt hadden.

De interface is intuïtief, met een kaart die laat zien waar de beschikbare servers in je land en continent zich bevinden, met een knop om de VPN en het opties tabblad aan te zetten. De software geeft je de mogelijkheid een snelheidstest te doen als je verbonden wordt met een server, maar, zoals bij velen, is die niet erg betrouwbaar. Het heeft ook een “Connectie Wizard”, om ons te verbinden met de snelste server.

Windows Serverlijst

Je kunt ook een serverlijst zien, verdeeld in tabbladen, servers die voldoen aan bepaalde functies (Peer to Peer, Anti DDOS, toegewijde IP-servers) of bekijk de servers per land. Je kunt zien hoe sterk de servers belast zijn en hoe ver weg ze zijn qua kilometers, voordat je met de server verbindt. Het zou fijn zijn als ze hier nog de verwachte snelheid aantoevoegden.

Bij de protocollen, konden wij kiezen uit WireGuard, OpenVPN (UDP) en OpenVPN (TCP), de eerste is aanbevolen vanwege de snelheid. Je kunt via het optiemenu ook meldingen (voor Windows 10) aan- of uitzetten, of automatische updates en automatisch verbinden aan- of uitzetten .

Het programma werkt goed met Windows 10 (64 bits). Heel soms heeft het programma moeite om met een bepaalde server te verbinden, maar dan verander je gewoon van server.

Android App

Versie 1.9.4 is getest op de Samsung Galaxy S7 Edge met Android 6.0.1. Het lijkt erg op de Windows client en werkt ongeveer hetzelfde, dus het is een vergelijkbare ervaring. Je kunt ook zien hoe sterk belast de server is en snel jouw gemarkeerde favoriete servers terugvinden.

Het grote verschil met de Windows client is het ontbreken van geavanceerde opties. Je kunt nog wel voor kiezen om met WireGuard, OpenVPN UDP of TCP te verbinden. En tenslotte, kun je automatisch verbinden met een specifieke server wanneer Android opstart.

Je bent dus altijd verbonden met VPN op je Android. Wel zo veilig. Ook op je Android TV kun je NordVPN installeren om bijvoorbeeld videos te streamen.

iOS App

Niet getest vanwege het ontbreken van een iOS apparaat. Er wordt vanuit gegaan dat de interface en gebruik vrijwel hetzelfde is als die van Android, dankzij gestroomlijnde gebruikerservaringen op alle besturingssystemen.

Connectiviteit Opties

De Windows software ondersteunt OpenVPN (UDP) en OpenVPN (TCP) als protocollen. Al de geadverteerde protocollen zijn beschikbaar via config files in de download sectie, maar alleen OpenVPN wordt ondersteund in de applicatie.

Sommige programma’s zoals BitTorrent, hebben meerdere connecties nodig, dus in dit geval is OpenVPN UDP erg verstandig wanneer de TCP niet goed werkt omdat er te veel connecties worden gemaakt. We hadden geen problemen in onze protocollen test.

NordVPN staat verbindingen toe op 6 apparaten. In onze Hide me VPN review zijn dit er 10. Net als in de PrivadoVPN reviews. Tien lijkt de nieuwe standaard te worden. 

Snelheid

Onze standaard en meest betrouwbare testmethoden die we hebben ontwikkeld bestaan uit het downloaden vanaf de dichtstbijzijnde en snelste HTTP of FTP-link gedurende 60 seconden.  We meten dan de gemiddelde en maximale overdrachtssnelheid. Upload en ping-tests worden uitgevoerd door de dichtstbijzijnde beta.speedtest.net server, de meest accurate HTML5 snelheidstest dankzij het bestaan van ruim 3000 servers wereldwijd.

Snelheidstesten

De testen zijn uitgevoerd met een 300/30 Mbps Ziggo kabelverbinding in Amsterdam en een 300/30 Mbps glasvezelverbinding in Madrid, Spanje.

Nadat we deze tests gedaan hadden, heeft NordVPN[1] ons gemeld dat zij onlangs hun snelheden aanmerkelijk verbeterd hebben en hun ‘quick-connect’ algoritme geoptimaliseerd hebben. Je kunt dus binnenkort een update test verwachten met deze nieuwe functies.

Resultaten zonder VPN in Den Haag

ISP speed

Resultaten VPN (NordLynx) – Amsterdam

Resultaten VPN (NordLynx) – Verenigde Staten

Resultaten SOCKS5 proxy – Amsterdam

PrivadoVPN snelheidstest NL met SOCKS5 proxy

De snelste server blijkt in de “Ultra fast TV” sectie te zijn, zoals de Verenigd Koninkrijk VPN resultaten laten zien. Het was de hoogste snelheid gemeten maar deze is instabiel en onvoorspelbaar vanwege de volle servers. De enige landen in deze sectie zijn het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Meestal kregen wij geen supersnelle en constante snelheden zoals met IPVanish, maar het is zeker weten goed genoeg wanneer je de juiste server kiest.

Een groot pluspunt is dat de SOCKS5 proxy snel is en dat de meeste servers SOCKS5 ondersteunen. Omdat we niet de snelste (Ultra fast TV) SOCKS5 hebben getest, zal de snelheid zeker boven de 300 Mbps zitten in die SOCKS5 test.

Ook in vele Amerikaanse reviews komt NordVPN als ‘best torrent VPN’ naar voren.

Hele goede resultaten kun je bereiken met ExpressVPN torrent. Ze zijn echter wel een stuk duurder en bieden nauwelijks voordeel.

Servers

NordVPN heeft 5,500 servers in 59 landen, en dit wordt regelmatig geüpdatet en je kunt dus over het algemeen een server bij jou in de buurt vinden, waar je ook bent ter wereld. Vergelijk dit eens met de PureVPN server list. 

Met 178 servers is NordVPN uitstekend vertegenwoordigd in Nederland, ook in vergelijking tot Nederlandse VPN aanbieders.

Avast’s nieuwe VPN-service heeft echter het minst aantal servers van alle providers die wij getest hebben. Je zou toch beter verwachten van zo’n bekend bedrijf. Bovendien is downloaden met Avast VPN vragen om problemen vanwege de slechte privacy policy. 

Serverlocaties

Verder heeft NordVPN ook 656 P2P servers in 28 landen, op het moment dat dit geschreven werd.

Betrouwbaarheid

Tijdens het gebruik van NordVPN, kwamen wij een paar problemen tegen wanneer wij met sommige servers probeerden te verbinden, zelfs wanneer ze niet vol waren. Echter, dit is maar een paar keer voorgekomen, en verder was onze ervaring fantastisch. Geen connectie drops, zelfs wanneer verbonden met meerdere apparaten tegelijkertijd (tot wel zes), zoals Android, iOS, OS X en Windows NordVPN clients.

NordVPN heeft de toegang tot hun website met Russische IP-adressen geblokkeerd en hoewel je nog wel in Rusland in de app kunt inloggen en verbinding kunt maken met een VPN server, wordt deze gelijk weer verbroken. Een slechte zaak.

NordVPN slaagt met glans voor PwC No-logs Audit

Voor het tweede jaar op rij heeft NordVPN de rigoreuze audit van Pricewaterhouse Coopers doorstaan die de no-logs policy onderzoekt. Het resultaat was onbetwist. NordVPN controleert onder geen beding de internetactiviteiten van zijn klanten. Het volledige rapport is beschikbaar op de NordVPN website.

Privacy

Volgens NordVPN zelf:

Is NordVPN Veilig?

Hoe veilig het is hangt af van hoe je het gebruikt. Dit geldt overigens voor alle VPN diensten. NordVPN logt en verzamelt je internetverkeer of je browseractiviteiten niet, zolang je verbonden bent met VPN.

De informatie die we zelf verstrekken, zoals email adres of betalingsinformatie wordt opgeslagen maar nooit gebruikt, tenzij NordVPN met jou contact op wil nemen.

Wij vonden tijdens onze reviews informatie dat, ondanks dat ze claimen een geen-logs beleid te hebben, Cyberghost logs bijhoudt van een paar gebruikersgegevens.

Wil je WhatsApp anoniem versturen? Kijk beter naar veilige alternatieven en doe een privacy test online.

IPv6, DNS en WebRTC IP Lek Test

We hebben op IP lekken getest met https://ipleak.net. NordVPN heeft ons IP adres noch via WebRTC noch via IPv6 laten lekken. Ook lekte het het DNS adres van onze ISP niet. We hebben dus geen lekken geconstateerd wat overeenkomt met wat NordVPN claimt.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

De klantenservice pagina van NordVPN (Helpdesk) bevat veel informatie en tips hoe je mogelijke problemen zelf kunt oplossen. Mocht je er toch niet uit komen, kan je ze een bericht sturen (je kunt ook bestanden of afbeeldingen bijvoegen) voor hulp met een specifiek probleem.

Om de klantenservice te testen, stuurden we een bericht met een vraag. Ondanks dat het best laat was (11 uur in de avond), werd er binnen 10 minuten gereageerd. Voor urgente vragen, hebben ze ook een live chat waar je direct hulp kunt krijgen.

Tijdens onze testen, heeft NordVPN drie verschillende updates uitgebracht met verbeteringen voor de software (de laatste was 6.0.0.0), dus het is ons duidelijk dat het team hun product goed up-to-date houdt.

NordVPN korting

NordLocker Encryptie-Tool

Behalve VPN biedt dit bedrijf nog aanvullende services aan. NordLocker is een encryptie-tool waarmee je jouw files eenvoudig kunt versleutelen en op je computer of op de cloud bewaren.

Sinds kort heeft NordLocker zelfs een eigen encrypted cloud. Je krijgt gratis 3 GB aan cloud data op deze super veilige cloudopslag. Voor een klein bedrag verhoog je de capaciteit tot zelfs 500 GB.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoeveel kost NordVPN?

NordVPN kost op dit moment €2.92 per maand, als je een 2-jarig pakket koopt. Dit is 72% korting.

Is NordVPN goed?

NordVPN is goed. Bij ons komen ze al jaren als beste uit de testen. Heel veilig, hoge en stabiele snelheden en voordelig geprijsd.

Waarom NordVPN gebruiken?

Je kunt NordVPN gebruiken om je internet verkeer privé te houden en je tegen internet criminelen te beschermen. Bovendien kun je NordVPN gebruiken om geo-blokkeringen op het internet te omzeilen.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link