NordVPN Reviews | #1 Netflix & Torrent aanbieding

NordVPN
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

Bij NordVPN krijg je veiligheid, snelheid, en een enorme locatie vrijheid voor de beste prijs in de VPN industrie. De ingebouwde Netflix, WireGuard, en SOCKS5 ondersteuning zijn een verademing.

4.6

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

NordVPN beweert:

NordVPN is opgericht door vier oude vrienden in 2012 die het zat waren om steeds met censuur, inhoud bestuur en toezicht van regeringsinstanties geconfronteerd te worden. Zij besloten om hier iets aan te doen.

Na het opzetten van de eerste VPN-server kregen de NordVPN oprichters heel positieve reacties. Zo is NordVPN ontstaan, en tegenwoordig voorzien wij meer dan 200,000 mensen over de hele wereld van ons product.

Door de jaren heen, is NordVPN een betrouwbare online beveiligingsoplossing geworden, die wordt gebruikt door duizenden internetgebruikers wereldwijd. Ondertussen is NordVPN ook erkend door de meest invloedrijke tech sites en IT-beveiligingsspecialisten.

Het is nu een van de meest vertrouwde privacy en beveiligingsservice-aanbieders in de wereld, en is erkend vanwege de belangrijke waardes en uitstekend doordachte functies.

Prijzen / Pakketten

NordVPN biedt tegenwoordig drie pakketen en keuze uit drie abo-looptijden (2 jaar, 1 jaar en 1 Maand):

Standard

€2.99/mnd – 2 jaar
€4.49/mnd – 1 jaar
€11.99/mnd – 1 maand

+ 3 maanden GRATIS

Malware bescherming

Tracker- en advertentie blokkering

Plus

€3.99/mnd – 2 jaar
€5.49/mnd – 1 jaar
€12.99/mnd – 1 maand

+ 3 maanden GRATIS

Malware bescherming

Tracker- en advertentie blokkering

Password Manager

Het web scannen op datalekken

Complete

€5.29/mnd – 2 jaar
€6.79/mnd – 1 jaar
€14.29/mnd – 1 maand

+ 3 maanden GRATIS

Malware bescherming

Tracker- en advertentie blokkering

Password Manager

Het web scannen op datalekken

1TB encrypted cloudopslag

Alle pakketten bevatten dezelfde hieronder genoemde eigenschappen (dedicated IP voor meerprijs).

 • Strikt no log beleid
 • Tot 6 apparaten koppelen aan je VPN per account
 • Betaal met Bitcoin, PayPal, iDeal, kredietkaarten en nog andere methodes
 • 30 dagen geld terug garantie
 • Meer dan 5,500 servers in 59 landen (frequente toevoegingen)
 • Double VPN (dubbele encryptie), split tunneling en internet kill switch voor hogere anonimiteit
 • WireGuard, IKEv2/IPsec, OpenVPN, PPTP, L2TP, IPSec en SOCKS5 protocollen aangeboden
 • Ondersteunt: Windows, iOS, OS X, Android, Linux, Chrome OS, Fire OS, Blackberry, Windows Phone, Raspberry Pi, Google Chrome en Firefox browsers, routers en NAS-apparaten
 • Klantenservice (24/7) via ticket systeem, Facebook, Twitter of e mail

Bovendien kun je als bedrijf kiezen voor NordVPN Teams, om gemakkelijk geavanceerde digitale bescherming voor kleine en middelgrote ondernemingen, freelancers en remote teams te waarborgen. Zoals je ziet biedt NordVPN heel wat.

Bestelproces

Een VPN pakket bestellen is gemakkelijk. Er wordt eerst om je email adres gevraagd en daarna word je naar de betalingspagina geleid. Wanneer alle benodigde informatie is ingevoerd en verzonden, krijg je een email met inlog informatie.

Betalingsopties

NordVPN betalingsmogelijkheden

Zoals NordVPN aangeeft, ondersteunt het verschillende kredietkaarten (VISA, Mastercard, American Express, Discover…), PayPal, Google Pay, Amazon Pay, Bitcoin, en meer.

 • 1 Maand: € 10.59
 • 1 Jaar: €127.08 €52.27 – €4.36 per maand – 58% korting
 • 2 Jaar: €254.16 €69.99 – €2.92 per maand – 72% korting
NordVPN Pricing

Voor deze prijs biedt NordVPN nog altijd het meeste en is een van de beste VPN’s.

Software en Connectiviteit

NordVPN ondersteunt de populairste besturingssystemen zoals Windows, iOS (iPhone, iPad), OS X, Android, Linux, Chrome OS, Fire OS en BlackBerry. In grote lijnen zijn de interfaces op alle belangrijke besturingssystemen hetzelfde en herkenbaar zodat ze makkelijk te bedienen zijn ongeacht het apparaat of besturingssysteem.

Iedere app van NordVPN zit vol met functies en ze zijn gratis (gratis VPN Android app of iOS app, enz).

Werkt NordVPN met Netflix?

Met NordVPN kun je zonder problemen Netflix kijken (ook Amerikaanse Netflix). De volledige nieuwe functie SmartPlay geeft je onbeperkte toegang tot 150 streaming-services zoals, Netflix, Hulu, Amazon Prime en andere populaire services, door geo-blokkeringen te omzeilen. Amerikaanse Netflix kijken met VPN was nog nooit zo gemakkelijk.

Op dit gebied verhoudt NordVPN zich heel goed ten opzichte van andere VPN providers maar is vergelijkbaar met de Surfshark Netflix toegang. Natuurlijk is VPN legaal, zorg alleen dat jouw gedrag ook legaal blijft. Valt de VPN bescherming om één of andere reden weg, geen zorgen, de internet Kill Switch blokkeert direct je internetverbinding of het blokkeert individuele processen/apps (instelbaar).

Wil je met een gratis VPN Netflix kijken, is je keuze heel erg beperkt en bovendien zal je last hebben van beperkingen zoals bijvoorbeeld een datalimiet of snelheidslimiet. De nieuwe Threat Protection-functie belooft ons extra bescherming tegen malware, web trackers en opdringerige advertenties (kwaadaardige websites) – en dat alles zonder dat je extra software hoeft aan te schaffen.

Voor gebruikers in landen met internetbeperkingen gebruikt NordVPN speciale verborgen servers (speciality servers) om in verschillende landen, zoals China en sommige landen in het Midden Oosten, toch onbeperkt internet toegang (via NordVPN) te kunnen aanbieden.

Windows Interface

In deze NordVPN review testten we de gewone cliënt met v6.0.0, die stabiel was en wij hadden dan ook geen problemen met Windows 10 x64. Zodra we de product code hadden geactiveerd, moesten we voor de eerste keer inloggen met het email adres en wachtwoord dat wij hadden gegeven bij de betaling.

Hierna, hoefden we niet meer in te loggen omdat we “onthoud account” aangevinkt hadden. De gebruiksvriendelijke interface is intuïtief, met een kaart die laat zien waar de beschikbare veilige servers in je land en continent zich bevinden.

Dit geeft NordVPN duidelijk een premium uitstraling wat voor de gebruiker prettig is. Met knoppen kun je de VPN verbinding aan zetten en direct verbinding maken, maar ook het opties tabblad openen.

NordVPN’s Windows app heeft een ‘Custom DNS’ optie in de geavanceerde instellingen pagina. De software geeft je ook de mogelijkheid een snelheidstest te doen als je verbonden wordt met een server, maar, zoals bij velen, is die niet erg betrouwbaar. Het heeft ook een “Connectie Wizard”, om ons te verbinden met de snelste of specifieke server.

Windows Serverlijst

Je kunt ook een serverlijst zien, verdeeld in tabbladen, VPN servers die voldoen aan bepaalde functies (Peer to Peer, Anti DDOS, dedicated IP adres) of bekijk de individuele servers per land. Je kunt de server load zien en hoe ver weg ze zijn qua kilometers, voordat je met de server verbindt. Het zou fijn zijn als ze hier nog de verwachte snelheid aan toevoegden.

Bij de protocollen, heb je de keuze uit NordLynx (WireGuard), OpenVPN (UDP) en OpenVPN (TCP), de eerste is aanbevolen vanwege de snelheid. Je kunt via het optiemenu ook meldingen (voor Windows 10) aan- of uitzetten, of automatische updates en verbinding automatisch aan- of uitzetten, kortom de service handmatig instellen naar jouw wensen.

NordVPN werkt goed met Windows 10 (64 bits). Heel soms heeft het programma moeite om met een bepaalde server locatie te verbinden, maar dan kies je gewoon een andere server locatie. Op iedere locatie zijn verschillende servers en NordVPN beslist per locatie met welke server je wordt verbonden door de beste server (snelst beschikbare server) te kiezen.

Het verbinden gaat dus over het algemeen snel. NordVPN maakt nu ook gebruik van bescherming tegen gevaarlijke websites.

NordVPN’s Dark Web Monitor, uitgebracht op iOS eind 2020, scant het dark web voor het e-mailadres dat is gebruikt om jouw NordVPN-account te registreren, en geeft een waarschuwing als jouw gegevens worden ontdekt in een data-lek.

Android App

Versie 1.9.4 is getest op de Samsung Galaxy S7 Edge met Android 6.0.1. Het lijkt erg op de Windows client en werkt ongeveer hetzelfde, dus het is een vergelijkbare ervaring. De mobiele app instellen is heel gemakkelijk ondanks de vele opties.

Je kunt ook zien hoe sterk belast de server is en snel door jou gemarkeerde andere servers van NordVPN terugvinden.

Het grote verschil met de Windows client is het ontbreken van geavanceerde opties. Je kunt nog wel kiezen om met het eigen NordLynx protocol (WireGuard), OpenVPN UDP of TCP te verbinden. En tenslotte, kun je met de optie, automatische verbinding, een specifieke server kiezen waarmee je Android opstart.

Dus als je één keer de VPN aanzet hebt je altijd VPN verbinding op je Android. Wel zo veilig. Ook op je Android TV kun je de gebruiksvriendelijke interface van NordVPN installeren om bijvoorbeeld videos te streamen.

iOS App

De iOS app hebben we voor deze NordVPN review getest op een iPad. De interface en het gebruik zijn vrijwel hetzelfde bij de mobiele applicaties, zoals Android. Je hebt dus gestroomlijnde gebruikerservaringen op alle besturingssystemen. Ik persoonlijk gebruik NordVPN dagelijks.

Connectiviteit Opties

De Windows software ondersteunt OpenVPN (UDP) en OpenVPN (TCP) als protocollen. Al de geadverteerde protocollen zijn beschikbaar via config files in de download sectie, maar alleen OpenVPN wordt ondersteund in de applicatie.

Sommige programma’s zoals BitTorrent, hebben meerdere connecties nodig, dus in dit geval is OpenVPN UDP erg verstandig wanneer de TCP niet goed werkt omdat er te veel connecties worden gemaakt. We hadden geen problemen in onze protocollen test.

NordVPN biedt 6 gelijktijdige verbindingen. In onze Hide me VPN review zie je dat je met deze VPN dienst 10 apparaten kunt beveiligen. In de PrivadoVPN reviews zijn het er ook tien. Tien lijkt de nieuwe industrie standaard te worden. 

Snelheid

Download, upload en ping-tests worden uitgevoerd door de dichtstbijzijnde server van speedtest.net, de meest accurate HTML5 snelheidstest dankzij het bestaan van ruim 3000 servers wereldwijd.

Snelheidstesten

De testen zijn uitgevoerd met een 1000/50 Mbps Ziggo kabelverbinding in Den Haag.

Nadat we deze tests gedaan hadden, heeft NordVPN[1] ons gemeld dat zij onlangs hun snelheden aanmerkelijk verbeterd hebben en hun ‘quick-connect’ algoritme geoptimaliseerd hebben. Dus in ieder geval is de ExpressVPN vs NordVPN speed lager.

Resultaten zonder VPN in Den Haag

ISP speed

Resultaten VPN (NordLynx) – Amsterdam

Resultaten VPN (NordLynx) – Verenigde Staten

Resultaten SOCKS5 proxy – Amsterdam

PrivadoVPN snelheidstest NL met SOCKS5 proxy

De snelste server blijkt in de “Ultra fast TV” sectie te zitten, zoals de Verenigd Koninkrijk VPN resultaten laten zien. Het was de hoogste snelheid gemeten maar deze was instabiel en onvoorspelbaar vanwege de volle servers. Over het algemeen waren de resultaten heel goed van NordVPN dankzij de grote hoeveelheid aan servers.

Een groot pluspunt is dat de SOCKS5 proxy snel is en dat de meeste servers SOCKS5 ondersteunen. Omdat we niet de snelste (Ultra fast TV) SOCKS5 hebben getest, zal de snelheid zeker boven de 300 Mbps liggen in die SOCKS5 test.

Ook in vele Amerikaanse reviews komt NordVPN als ‘best torrent VPN’ naar voren, nu zelfs met onion over VPN. Hele goede resultaten kun je bereiken met ExpressVPN torrent. Deze VPN dienst is echter wel een stuk duurder en biedt nauwelijks voordeel. Ik raad NordVPN aan voor torrenten. TOR betekent trouwens The Onion Router.

Servers

NordVPN heeft duizenden servers (5.400) in 59 verschillende landen, en dit wordt regelmatig geüpdatet en dus is over het algemeen de dichtstbijzijnde server bij jou in de buurt te vinden, waar ter wereld je ook bent. Vergelijk dit eens met de PureVPN server list. 

Als je NordVPN gebruikt in Nederland heb je met 178 servers van NordVPN voldoende keuze, ook in vergelijking tot Nederlandse VPN aanbieders.

Avast’s nieuwe VPN-service heeft echter het minst aantal servers van alle goede VPN diensten die wij getest hebben. Je zou toch beter verwachten van zo’n bekend bedrijf. Bovendien is downloaden met Avast VPN vragen om problemen vanwege de slechte privacy policy. 

Serverlocaties

NordVPN Servers

Verder heeft NordVPN ook 656 P2P servers in 28 verschillende landen, op het moment van schrijven.

NordVPN heeft acht SOCKS5 servers, waarmee je in landen die VPN blokkeren (Rusland, China, e.d.) toch toegang tot westerse sites hebt:

 • amsterdam.nl.socks.nordhold.net
 • atlanta.us.socks.nordhold.net
 • dallas.us.socks.nordhold.net
 • los-angeles.us.socks.nordhold.net
 • nl.socks.nordhold.net
 • se.socks.nordhold.net
 • stockholm.se.socks.nordhold.net
 • us.socks.nordhold.net

Betrouwbaarheid

NordVPN is een betrouwbare VPN maar tijdens het gebruik hadden we snelheidsverlies op sommige server locaties. Echter, dit is maar een paar keer voorgekomen, en verder probleemloos gebruik. Geen connectie drops, zelfs wanneer verbonden met meerdere apparaten tegelijkertijd (tot wel zes), zoals Android, iOS, OS X en Windows NordVPN clients.

NordVPN heeft de toegang tot hun website met Russische IP adressen geblokkeerd en hoewel je nog wel in Rusland in de app kunt inloggen, wordt je gelijk weer verbroken als je verbinding maakt met een server (ook bij speciale servers).

Een slechte zaak. NordVPN zegt op hun website dat ze alleen de Russische VPN servers hebben afgesloten en dat de rest van de services verder worden aangeboden, maar eind 2022 kun je nog steeds niet vanuit Rusland op de website van NordVPN komen.

Natuurlijk is de betrouwbaarheid van NordVPN dankzij dit aangetast.

NordVPN slaagt met glans voor PwC No-logs Audit

Voor het tweede jaar op rij heeft NordVPN de rigoureuze audit van PricewaterhouseCoopers doorstaan die de no-logs policy onderzoekt. Dat NordVPN geen logs bijhoudt van je online activiteiten is dus nogmaals bewezen. Het volledige rapport is beschikbaar op de NordVPN website.

Privacy

Volgens NordVPN zelf:

Is NordVPN Veilig?

Hoe veilig het is hangt af van hoe je VPN gebruikt. Dit geldt overigens voor alle VPN diensten. NordVPN logt en verzamelt je internetverkeer of je browseractiviteiten niet (zelfs niet je gebruikte bandbreedte). Zolang je verbonden bent met VPN blijft je IP adres verborgen. Double VPN en de kill switch (als VPN uitvalt wordt je internetverbinding verbroken) verhogen je veiligheid nog meer.

De informatie die we zelf verstrekken, zoals email adres of betalingsinformatie wordt opgeslagen maar nooit gebruikt, tenzij NordVPN met jou contact op wil nemen. NordVPN houdt geen logs bij van je internet activiteiten. Wij vonden tijdens onze reviews informatie dat, ondanks hun zero-logs beleid, Cyberghost logs bijhoudt van een paar gebruikersgegevens.

Net als andere VPN-aanbieders, maakt NordVPN gebruik van 256-bits AES encryptie, wat de nieuwste industrie standaard is. Wil je WhatsApp anoniem versturen? Kijk beter naar veilige alternatieven en doe een privacy test online.

IPv6, DNS en WebRTC IP Lek Test

We hebben op IP adres lekken getest met https:// ip leak net. NordVPN heeft ons IP adres noch via WebRTC noch via IPv6 laten lekken. De DNS leak test toonde dat ook het DNS adres van onze ISP niet lekte. We hebben dus geen lekken van ons IP adres geconstateerd wat overeenkomt met wat NordVPN claimt.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

De klantenservice pagina van NordVPN (Helpdesk) bevat veel informatie en tips hoe je mogelijke problemen zelf kunt oplossen. Mocht je er toch niet uit komen, kan je ze een bericht sturen (je kunt ook bepaalde bestanden of afbeeldingen bijvoegen) voor hulp met een specifiek probleem.

Om de klantenservice te testen, stuurden we een bericht met een vraag. Ondanks dat het best laat was (11 uur in de avond), werd er binnen 10 minuten gereageerd. Voor urgente vragen, hebben ze ook een live chat, waar je direct hulp kunt krijgen.

Tijdens onze testen, heeft NordVPN drie verschillende updates uitgebracht met verbeteringen voor de software (de laatste was 6.0.0.0), dus het is ons duidelijk dat het team hun product goed up-to-date houdt, wat je ook zou kunnen verwachten van de beste VPN.

NordVPN korting

NordLocker Encryptie-Tool

Versleutel persoonlijke en zakelijke gegevens met NordLocker – jouw persoonlijke bestandskluis om lokale bestanden te beschermen, geback-upt en altijd binnen handbereik.

Je krijgt gratis 3 GB aan cloud data op deze super veilige cloudopslag. Voor een klein bedrag verhoog je de capaciteit van je versleutelde cloudopslag zelfs tot zelfs 500 GB.

NordPass Password Manager

NordPass – jouw digitale levensmanager. Bewaar je wachtwoorden en creditcards, deel logins met collega’s en controleer of je e-mails zijn gekraakt. Ontdek deze geweldige functies:

 • Automatisch opslaan en automatisch invullen
 • Veilig opslaan van creditcards en notities
 • Blijf ingelogd wanneer je van apparaat wisselt
 • Detecteer zwakke, hergebruikte wachtwoorden
 • Het web scannen op datalekken

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoeveel kost NordVPN?

NordVPN kost op dit moment €2.92 per maand, als je een 2-jarig pakket koopt. Dit is 72% korting.

Is NordVPN goed?

NordVPN is goed. Bij ons komen ze al jaren als beste uit de testen. Heel veilig, hoge en stabiele snelheden en voordelig geprijsd.

Waarom NordVPN gebruiken?

Je kunt NordVPN gebruiken om je internet verkeer privé te houden en je tegen internet criminelen te beschermen. Bovendien is Nord VPN handig om geo-blokkeringen op het internet te omzeilen.

NordVPN

Bij NordVPN krijg je veiligheid, snelheid, en een enorme locatie vrijheid voor de beste prijs in de VPN industrie. Ontdek wanneer ze NIET te kiezen en…

Prijs: 2.92

Prijs valuta:

Besturingssysteem: Windows, iOS, OS X, Android, Linux, Blackberry, Chrome en Firefox

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur
4.6

Pros

 • Veel protocollen zoals SOCKS5
 • Veel servers +P2P
 • Prijs
 • Netflix ondersteuning
 • Gestroomlijnde en up to date software op alle apparaten

Cons

 • Variabele snelheid bij sommige servers
 • Opstarten Windows client is traag
 • Browser account login
 • Rusland blokkade

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Maak kennis met Lucas, oprichter van o.a. Gratis Nieuwsgroepen en online sinds 1995 - ervaarde de opkomst en evolutie van het internet. Een tweaker in hart en nieren. Met meer dan decennia ervaring in Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je veilig en anoniem kunt downloaden.

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
Bespaar 82%
Check laagste prijs