eweka

UsenetServer (VPN) Review

UsenetServer
Pakketten
Connectiviteit
Snelheid
Retentie
Downloadvolledigheid
VPN

UsenetServer is al jaren een Usenet begrip. Verbluffend snel downloaden zonder downloadlimiet, met de hoogste retentie en dat allemaal voor een lage prijs dankzij onze top-korting + GRATIS zero-log VPN.

4.5

Wie zijn ze?

UsenetServer is een Usenet provider met hoge snelheden en de langste retentie in de Usenet industrie, zowel bij binaire nieuwsgroepen als tekstgroepen.

Pakketten

UsenetServer biedt meerdere pakketten aan. Bezoek de website voor meer informatie over het UsenetServer aanbod.

Bij een jaarabonnement van deze Usenet provider betaal je standaard maar $7.95/maand voor maximale snelheid met onbeperkte downloads, bovendien heeft Usenet Server regelmatig een aanbieding en een 14 dagen gratis proefversie.

UsenetServer is een internationale Usenet provider waar niet met iDeal kan worden betaald, wel met PayPal, creditkaart of bankoverschrijving. PayPal is simpel te koppelen aan je bankrekening of/en kredietkaart, zodat je snel en veilig kunt betalen met aankoopbescherming. Bij Usenet providers zoals Eweka en Tweaknews kan je wel met iDeal betalen.

Het UsenetServer standaard pakket met 14 dagen gratis proefversie:

Gratis VPN Service t.w.v. $4.99 per maand
Ontvang een gratis VPN (anoniem internetten) bij een UsenetServer jaarabonnement! Tweaknews heeft dezelfde premium VPN provider, zoals je in de Tweaknews VPN review kunt zien.

Geen downloadlimiet
Bij alle UsenetServer abonnementen krijg je 100% onbeperkte toegang (onbeperkte downloads). Je kunt de toch al hoge snelheden maximaliseren met het grote aantal gelijktijdige connecties (bij alle abonnementen).

Verbluffende snelheid
100% ongelimiteerde downloadsnelheden, zonder demping zoals bij anderen. Zoveel Mbit krijg je nergens zo goedkoop. Gebruik meerdere servers dan kun je nog sneller uit nieuwsgroepen downloaden.

Netwerken en Servers
Je kunt gebruik maken van de snelste Tier-1 netwerken en serverparken met meerdere servers in de EU en VS en hebt tot alle servers toegang.

Newsreader
Je kunt gebruik maken van de gratis Newsreader die bij je UsenetServer abo zit.

Retentie
UsenetServer heeft een massale opslag architectuur waarmee je een ongelooflijk hoge retentie krijgt. De beste prijs kwaliteitsverhouding die er te vinden is. In onze andere reviews van Usenet providers zie je dat de top 5 allemaal een dergelijke retentie hebben. 

Hoge Compleetheid
UsenetServer onderhoudt partnerrelaties met alle grote Usenet services en met de meeste andere providers (kleinere). Je hebt dus toegang tot bijna elk artikel dat wereldwijd in Usenet wordt gepost.
Omdat de opslag architectuur van UsenetServer volledig redundant is, gaat er geen enkel artikel verloren. Dit komt inderdaad overeen met onze ervaringen.

Gratis SSL Verbindingen
UsenetServer biedt veiligheid en privacy van jouw Usenet-verkeer en begrijpt dat dat belangrijk is. Vandaar de gratis 256-bit SSL encryptie. Je gebruikersnaam en wachtwoord veilig blijven van identiteitsdiefstal. Ook kan je internet provider je bandbreedte zo niet beperken.

Connectiviteit / Instellingen

  • Adres: news.usenetserver.com
  • Poorten: 20, 23, 25, 119, 3128, 7000, 8000 en 9000
  • SSL poorten:  563, 443 of 8080
  • Connecties: 20
  • Retentie: 3974 dagen

De gegevens hierboven kun je gebruiken om met Spotnet of een andere newsreaders te downloaden via nieuwsgroepen. In de meeste gevallen is Spotnet eenvoudig in te stellen met UsenetServer.

Met Spotnet heb je altijd een Usenet provider nodig, het liefst eentje met onbeperkte toegang, zoals UNS. Wij geven je de instellingen in de reviews van de elke provider die wij getest hebben, bijvoorbeeld de Eweka SSL instellingen.

UsenetServer review

Snelheid

Met een vaste Ziggo verbinding wordt er constant met 300 Mbit/s gedownload bij gebruik van maar 7 connecties (meerdere servers). Probeer ze eenvoudig uit, je hebt 14 dagen om dit gratis te doen.

Omdat UsenetServer servers in Nederland en VS met onbeperkte toegang bezit, download je altijd met de maximale snelheid bij deze Usenet provider. Mocht je een langzamere verbinding hebben, kun je goedkoper met Pure Usenet via Spotnet downloaden.

Retentie & Compleetheid

UsenetServer biedt een retentie die altijd op het niveau van de top Usenet aanbieders is. Het heeft eigenlijk geen zin om het aantal dagen retentie hier te schrijven omdat het dagelijks verhoogt, al jaren lang.

Er is geen concurrent die bestanden langer bewaart dan zij. Zelfs de beste Usenet providers bewaren net iets korter of even lang.

We hadden geen problemen met incomplete data en waren in staat om oude bestanden van boven de 2900 dagen te downloaden. Helaas komen bij UsenetServer DMCA takedowns wel voor, zoals bij vele andere providers.

Als retentie voor jou niet belangrijk is kun je ook USENEXT reviews lezen (unlimited downloads).

Je kunt de beste gratis nieuwsgroepen servers vergelijken om te besluiten wat echt bij jou past. XS News heeft zelfs een gratis proef van twee weken (14 dagen). Vaak heeft een Usenet provider maar een proefperiode van één week.

Ben je tevreden met je proef en/of wil je binnen twee minuten met de voordeligste prijs onbeperkt downloaden? Annuleer dan de proef op tijd en klik op ‘Direct aanmelden’ voor 55% korting op je jaarabonnement + gratis zero-log VPN-dienst t.w.v. $5/m.

VPN provider

De UsenetServer VPN wordt geleverd door PrivadoVPN.

PrivadoVPN is een snel groeiende service die je IP adres verbergt, een uitstekende encryptie en die de servers zelf bezit (niet huurt). Ze hebben bewust gekozen voor deze manier om hun netwerk te bouwen, wat meer veiligheid en privacy garandeert.

Jouw gegevens blijven privé met behulp van hun strikte zero-log beleid en met steun van de sterkste privacybeschermingswetten in Zwitserland. Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en veilig netwerk met topfuncties, dan is PrivadoVPN een goede optie.

Voor aanmelding heb je een e mail adres nodig, maar al je een anoniem e mail adres gebruikt en met cryptovaluta (Coinbase) betaalt is het nog veiliger. Ze bieden technologieën van topkwaliteit, ondersteuning voor Netflix en Premium VPN-apps.

Daarnaast hebben tests uitgewezen dat ze de snelste SOCKS5 proxy in de industrie hebben. Ook is er een toegewijd team aan 24/7 VPN-ondersteuning om je te helpen als je problemen ondervindt.

Besturingssystemen

Één van de voordelen van het aanschaffen van onze exclusieve UsenetServer deal bij Gratis Nieuwsgroepen is dat je gratis gebruik kunt maken van PrivadoVPN. Deze VPN is compatibel met de meeste besturingssystemen, waaronder Windows, Mac-OSX, Linux, iOS en Android.

Besturingssystemen - PrivadoVPN

Software en Connectiviteit

We hebben vier verschillende clients getest (Windows, Mac, Android en iOS). In onze review lees je meer over de populairste desktop- en mobiele programma’s. Hieronder belichten we alleen de Windows en Android apps. Wanneer je meer wilt weten over alle clients kan je altijd terecht bij onze PrivadoVPN review.

Windows Interface

Installeren op Windows 10 is eenvoudig en zeer intuïtief. De interface is erg gebruiksvriendelijk, dus je hebt geen moeite om te navigeren door de verschillende instellingen. Om verbinding te maken met een server hoef je alleen maar op het draaiende PrivadoVPN logo te klikken.

Android App

We hebben de Android-app met succes geïnstalleerd op een Huawei. Alle vier de clients zijn in grote lijnen hetzelfde en werken geweldig, met slechts een paar verschillende functies.

Alle apps bieden de optie om verbinding te maken met de beste server, behalve de Android-app.

Snelheid

Met het WireGuard-protocol en de SOCKS5-proxy kan je genieten van een ongelooflijke ultrasnelle verbinding. Beide protocollen zijn veel sneller dan wat we tot nu toe getest hebben en zijn perfect voor torrenting en downloaden. Nadat ik van internet provider was overgestapt naar glasvezel van KPN, heb ik een downloadsnelheid van 944 Mbps en een uploadsnelheid van 941 Mbps gemeten.

Servers

Met de UsenetServer Privado VPN krijg je toegang tot maar liefst 44 verschillende landen, elk met hun eigen servers. Je hebt dus honderden servers ter beschikking.

Verbindingen

Je kunt met de UsenetServer Privado VPN service tot 10 apparaten tegelijkertijd verbinden, wat standaard is voor VPN diensten. Daarnaast bieden ze onbeperkte server switches, data transfers en bandbreedte.

Als je de speciale aanbieding van Gratis Nieuwsgroepen neemt, krijg je toegang tot deze topklasse VPN service helemaal gratis.

UsenetServer is sterk vergelijkbaar met Newshosting, zoals in de Newshosting VPN review te zien is. Het is één van de betere payservers, die meer biedt voor een paar centjes extra. Dus pak die kans.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste Usenet provider?

Eweka is de beste Usenet-provider als je alleen op je desktop wil downloaden. Als je een complete en simpele Usenetervaring ook op je mobiel wil hebben, dan is Easynews veruit de beste keuze.

Wie zijn de concurrenten van UsenetServer?

UsenetServer heeft meerdere concurrenten zoals Eweka, EasyNews, Newshosting en Tweaknews.

Welke VPN krijg je bij UsenetServer?

Met UsenetServer krijg je gratis PrivadoVPN. Dit is een snelle en betrouwbare VPN-dienst met uitgebreide beveiligingsmogelijkheden.

UsenetServer

Prijs: 7.95

Prijs valuta: $

Applicatiecategorie: Usenet

Waardering redacteur
4.5

Pros

  • Verbluffende snelheid
  • Geen download limiet
  • Industries hoogste retentie
  • Gratis zero-log VPN

Cons

  • Je kunt niet met iDeal betalen

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Maak kennis met Lucas, oprichter van o.a. Gratis Nieuwsgroepen en online sinds 1995 - ervaarde de opkomst en evolutie van het internet. Een tweaker in hart en nieren. Met meer dan decennia ervaring in Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je veilig en anoniem kunt downloaden.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

CHECKLIST

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd