eweka

UsenetServer (VPN) Review

UsenetServer

Product Name: UsenetServer

Offer price: 7.95

Currency: $

4.5
4.5 of 5 stars 1 review
 • Pakketten
 • Connectiviteit
 • Snelheid
 • Retentie
 • Compleetheid
 • VPN Service

Samenvatting

UsenetServer is al jaren een Usenet begrip. Verbluffend snel downloaden zonder downloadlimiet, met de hoogste retentie en dat allemaal voor een lage prijs dankzij onze top-korting + GRATIS zero-log VPN.

Pros

 • Verbluffende snelheid
 • Geen download limiet
 • Industries hoogste retentie
 • Gratis zero-log VPN

Cons

 • Je kunt niet met iDeal betalen

UsenetServer biedt onbeperkte snelheid en de hoogste retentie in de Usenet industrie, zowel bij binaries als tekstgroepen.

Bij een jaarabonnement betaal je standaard maar $7.95/maand voor onbeperkte snelheid zonder downloadlimiet, bovendien hebben ze regelmatig een aanbieding.

Pakketten

Deze nieuwsserver biedt meerdere pakketten aan, bezoek de website voor meer informatie over het aanbod.

Dit is een internationale provider waar niet met iDeal kan worden betaald, wel met Paypal, creditkaart of bankoverschrijving. Paypal is simpel te koppelen aan je bankrekening of/en kredietkaart, zodat je snel en veilig kunt betalen met aankoopbescherming. Bij bijvoorbeeld Eweka en Tweaknews kan je wel met iDeal betalen.

Hieronder is een beschrijving van wat UsenetServer in hun standaard pakket belooft-

Gratis VPN Service t.w.v. $4.99 per maand
Ontvang gratis VPN (anoniem internetten) bij een jaarabonnement! Tweaknews heeft dezelfde premium VPN provider, zoals je in de Tweaknews VPN review kunt zien.

Geen downloadlimiet
Bij alle UsenetServer abonnementen krijg je 100% ongelimiteerde toegang. Je kunt je snelheid maximaliseren met het grote aantal gelijktijdige connecties (bij alle abonnementen).

Verbluffende snelheid
100% ongelimiteerde downloadsnelheden, zonder demping zoals bij anderen.  Zoveel Mbit krijg je nergens zo goedkoop.

Netwerken en Servers
Toegang tot de snelste Tier-1 netwerken en serverparken in de EU en VS.

Newsreader
Gratis Newsreader

De hoogste Retentie
UsenetServer heeft een massale opslag architectuur waarmee je de hoogste retentie krijgt! De beste prijs kwaliteitsverhouding die er te vinden is. In onze andere reviews zie je dat de top 5 allemaal een dergelijke retentie hebben. 

Hoge Compleetheid
UsenetServer onderhoudt partnerrelaties met alle grote Usenet-providers en met de meeste kleinere providers. Je hebt dus toegang tot bijna elk artikel dat wereldwijd in Usenet wordt gepost.
Omdat de opslag architectuur van UsenetServer volledig redundant is, gaat er geen enkel artikel verloren. Dit komt inderdaad overeen met onze ervaringen.

Gratis SSL Verbindingen
UsenetServer begrijpt dat veiligheid en privacy van jouw Usenet-verkeer belangrijk is. Vandaar de gratis 256-bit SSL encryptie. Je gebruikersnaam en wachtwoord veilig blijven van identiteitsdiefstal. Ook kan je internet provider je bandbreedte zo niet beperken.

Connectiviteit / Instellingen

 • Adres: news.usenetserver.com
 • Poorten: 20, 23, 25, 119, 3128, 7000, 8000 en 9000
 • SSL poorten:  563, 443 of 8080
 • Connecties: 20
 • Retentie: 3974 dagen

De gegevens hierboven kun je gebruiken om met Spotnet of een andere newsreader te downloaden. Wij geven je de instellingen in de reviews van de beste Usenet providers, bijvoorbeeld de Eweka SSL instellingen.

UsenetServer review

Snelheid

Met een vaste Ziggo verbinding wordt er constant met 300 Mbit/s gedownload bij gebruik van maar 7 connecties.

Omdat UsenetServer servers in Nederland en VS bezit, download je altijd met de hoogste snelheid. Mocht je een langzamere verbinding hebben, kun je goedkoper met Pure Usenet via Spotnet downloaden.

Retentie & Compleetheid

De UsenetServer retentie is op moment van publicatie de hoogste retentie. Er is geen concurrent die bestanden langer bewaart dan zij. Zelfs de beste providers bewaren net iets korter.

We hadden geen problemen met incomplete data en waren in staat om oude bestanden van boven de 2900 dagen te downloaden. Helaas komen DMCA takedowns wel voor zoals bij vele andere providers. Als retentie voor jou niet belangrijk is kun je ook USENEXT reviews lezen.

UsenetServer VPN

Bij de UsenetServer deal is VPN inbegrepen en behalve dat je via een SSL encryptie veilig met je Usenet abonnement kunt downloaden, waarborgt VPN veilig downloaden van welke bron/website op het internet dan ook (zelfs op je Android). 

Wij hebben het UsenetServer[1] VPN-programma v2.0.0 op Windows 10, X64 getest met dezelfde 300/30 Mbps kabelverbinding. Het installeren gaat snel en gemakkelijk, je moet echter wel Windows opnieuw opstarten na de installatie.

Nadat je het programma hebt opgestart, dat overigens snel gaat, log je in met je gebruikersnaam en paswoord. Binnen enkele seconden zie je dan de eenvoudige maar prettige interface. Het kiezen van het protocol type en verbinding maken, kan allemaal vanuit het hoofdmenu gedaan worden.

Door op het locatie-icoontje te klikken worden alle servers automatisch gepingd. Dit gebeurt echter maar één keer en je moet het programma opnieuw opstarten om weer te kunnen pingen.

Je kunt sorteren op ping, stad en land. Bij enkele landen kun je de stad selecteren, maar bij de meeste landen gaat dit niet. Er zijn vele servers maar je kan ze niet individueel selecteren. Selecteer een locatie, klik OK en klik daarna op de grote groene knop.

Wat echter echt ontbreekt aan het programma is een auto-reconnect, die automatisch opnieuw verbinding maakt als om een of andere reden je VPN-verbinding verbroken is, en een kill-switch. Het zou handig zijn als de programma-windows vergroot zouden kunnen worden, en ook als het protocol-type vermeld zou zijn in plaats van alleen het veiligheidsniveau.

Snelheid & verbindingsmogelijkheden

Na verbinding gemaakt te hebben met een server in Amsterdam, bereikten we een downloadsnelheid van 264 Mbps en een uploadsnelheid van 30 Mbps.

De tweede test werd uitgevoerd met de verbindingskeuze schuifknop naar links, de snelheidstand. Dit resulteerde in een downloadsnelheid van 280 Mbps terwijl de uploadsnelheid onveranderd bleef door de beperking van de kabelverbinding van 30 Mbps. Zoals je dus ziet is de snelheid met 16 Mbps omhoog gegaan.

De derde test werd uitgevoerd met de verbindingskeuze schuifknop naar rechts, de veiligheidsstand. De gemiddelde snelheid was 258 Mbps, dus zelfs met het hoogste encryptie-/veiligheidsniveau heb je nog een razendsnelle verbinding. De ping was bij alledrie de testen hetzelfde als met uitgeschakelde VPN: tussen de 9 en 10 ms.

Conclusie

UsenetServer is sterk vergelijkbaar met Newshosting, zoals in de Newshosting VPN review te zien is. Het is een van de betere payservers, die meer biedt voor een paar centjes extra.

Je kunt de beste gratis nieuwsgroepen servers vergelijken om te besluiten wat echt bij jou past. XS News heeft zelfs een gratis proef van twee weken. De meeste anderen hebben maar één week.

Ben je tevreden met je proef en/of wil je binnen twee minuten met de voordeligste prijs onbeperkt downloaden? Annuleer dan de proef op tijd en klik op ‘Direct aanmelden’ voor 55% korting op je jaarabonnement + gratis VPN-dienst t.w.v. $5/m.

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link