5 Beste VPN Chrome extensies +1 gratis

VPN Chrome

Wil je dat de VPN alleen in je browser actief is, dan is een VPN Chrome extensie wel zo handig. Ontdek hier waar je op moet letten en welke het beste bij jou past.

Wat is de beste VPN Chrome extensie?

De beste VPN Chrome-extensie komt van NordVPN. Dit maakt het onder andere mogelijk om toegang te krijgen tot geo-geblokkeerde content en websites die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in jouw regio.

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN is de beste Chrome extensie VPN. Het biedt een hoge mate van beveiliging en anonimiteit door je te verbinden met een virtueel privé netwerk.

Deze NordVPN[i] Chrome addon maakt gebruik van militaire versleutelingstechnologie om ervoor te zorgen dat je online activiteiten geheim blijven. Daarnaast biedt het ook een automatische kill switch en DNS-lekbescherming.

NordVPN is snel, betrouwbaar en eenvoudig te gebruiken. Je kunt er zeker van zijn dat je online activiteiten veilig en anoniem blijven wanneer je deze VPN gebruikt.

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark is een uitstekende VPN voor Google Chrome. Het maakt gebruik van een sterke encryptie om jouw online activiteiten te beschermen, waardoor je anoniem kunt blijven.

Ook kun je met Surfshark geblokkeerde websites bezoeken en regionale content streamen. De snelheid is ook erg goed, dus je zult geen last hebben van traag internet wanneer je de VPN aanzet.

Overall is Surfshark een geweldige VPN die zeker de moeite waard is om te proberen!

3. PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN biedt een uitzonderlijke ervaring voor internetten met een veilige toegang tot het internet, geavanceerde versleutelingstechnologie en beschermd door privacywetten uit Zwitserland. Met deze VPN kun je op maximaal 10 apparaten tegelijkertijd beschermd zijn tegen het online verzamelen van privé-informatie.

Je hebt onbeperkt toegang tot websites zoals Netflix of Ziggo GO, zonder zorgen. De snelheid van deze VPN is 901 Mbps, bijna twee keer zo snel als andere VPN’s.

Privado is compatibel met iOS, Android (en PC) en heeft een intuïtieve gebruikersinterface. Het werkt ook in landen die VPN’s blokkeren zoals China en Rusland, waar andere no log VPNs niet werken. Geniet dus van een veilig en anoniem internetten met PrivadoVPN.

4. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost is een uitstekende VPN extension voor Chrome. Het maakt je online veiliger door je anoniem te maken en je internetverkeer te encrypten.

Zo kunnen hackers niet zomaar je gegevens achterhalen. Ook kun je met Cyberghost geblokkeerde websites bezoeken.

Als je bijvoorbeeld in Nederland woont maar toch graag naar de Amerikaanse Netflix wilt kijken, is dit geen probleem met deze extension. Dit geldt natuurlijk ook voor Belgische VPN. Met Cyberghost ben je altijd en overal veilig online!

5. ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN is een geweldige VPN addon voor Chrome. Het verbetert jouw online beveiliging en privacy door je te verbinden met een beveiligde server.

Express VPN maakt het ook mogelijk toegang te krijgen tot geo-blocked content, waardoor je van alle internetvrijheid kunt genieten. De addon werkt eenvoudig en snel, dus je hoeft je geen zorgen te maken over complexe instellingen.

Met ExpressVPN kunt je anoniem blijven terwijl je online bent, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over iemand die je afluistert of volgt.

6. PureVPN

PureVPN

Als je een Google Chrome VPN nodig hebt, is PureVPN een geweldige keuze. Het is een van de meest populaire en veelgebruikte VPN-services op het internet en biedt uitstekende prestaties en veiligheid.

De software is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren, en de servers zijn snel en betrouwbaar. Bovendien is PureVPN compatibel met alle belangrijke besturingssystemen, waaronder Windows, Mac, Linux, iOS, Android en natuurlijk een Google Chrome uitbreiding.

Kortom: als je op zoek bent naar een betrouwbare en goed presterende VPN-service, dan moet je PureVPN zeker overwegen!

Beste gratis VPN Chrome extension

Er zijn veel gratis VPN-extensies voor Chrome. Welke is de beste? Wij hebben de beste gratis VPN-extensie voor Chrome getest:

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Hide.me VPN is een fantastische free Chrome VPN. Deze service biedt een sterke online beveiliging en een hoge mate van anonimiteit.

Het gratis pakket is gelimiteerd tot vijf serverlocaties (~100 servers) en een beperkte tien GB per maand (bijv. tien uur intensief gebruik) en één connectie.

Bovendien is de interface simpel en eenvoudig te gebruiken. Kortom, als je op zoek bent naar een free VPN Chrome-extensie, kunnen we Hide.me VPN van harte aanbevelen!

Pas op met gratis VPN’s

Er zijn veel gratis VPN’s beschikbaar, maar je moet goed opletten met deze diensten. Ze kunnen gevaarlijk zijn en je privacy wordt vaak niet echt gewaarborgd. Wij testten alleen betrouwbare VPN’s.

Risico’s van gratis VPN’s

 • Trackers
 • Verkoop van je gegevens
 • Outdated software (hack-gevoelig)
 • Malware – schadelijke advertenties

Als je direct OpenVPN gratis installeert, moet je er rekening mee houden dat verbinding maken met OpenVPN servers meestal geld kost.

Het verschil tussen een VPN Chrome extensie en gewone VPN

Het verschil tussen een VPN Chrome extensie en gewone VPN is dat een normale VPN werkt door al je internetverkeer via een beveiligde tunnel te laten lopen. Dit versleutelt al je gegevens, zodat niemand er mee kan werken of ze kan stelen.

Een VPN Chrome-extensie doet precies hetzelfde, maar dan wordt de tunnel alleen gebruikt voor het verkeer dat via Chrome gaat. Dit betekent dat andere programma’s op je computer niet meegenomen worden in de beveiliging van de VPN.

Een groot voordeel van een VPN Chrome-extensie is dat het makkelijk te installeren is en je geen extra software hoeft te downloaden of te configureren. De extensie werkt automatisch wanneer je Chrome opstart en je hoeft er verder niets aan te doen.

Vaak kun je bepaalde sites niet openen zonder VPN, o.a. vanwege geo-restricties.

VPN Chrome

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een Chrome VPN?

Bij het zoeken naar een Chrome VPN moet je op verschillende dingen letten.

 • Betrouwbaarheid & veiligheid
 • Snelheid
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Werkt met andere Google-producten zoals Gmail en Drive.

Als je een VPN gebruikt, wil je er zeker van zijn dat je verbinding veilig is. Kies daarom een provider die sterke encryptie gebruikt, zodat je weet dat je gegevens beschermd zijn.

Ook is het belangrijk dat de provider een no-logbeleid heeft, waardoor ze geen gegevens over jouw online activiteiten bijhouden. Ten slotte moet je kijken naar de prijs van de VPN.

Sommige providers bieden gratis diensten aan, maar deze zijn vaak minder betrouwbaar en snel dan betaalde diensten. Kies daarom voor een provider die betaalbare prijzen hanteert, zonder in te leveren op kwaliteit of snelheid.

Kortom, met dit overzicht kun je een goede Chrome VPN kiezen die bij jouw wensen en mogelijkheden past. Veel veilig surf plezier.

Hoe installeer ik een VPN Chrome (proxy) extension?

Volg deze 10 eenvoudige stappen om een VPN Chrome (proxy) extension te installeren:

 1. Open browser menu – 3 punten rechtsboven
 2. Kies Settings of Instellingen
 3. Kies Extensions linksonder
 4. Klik op het hamburgermenu linksboven
 5. Klik op Open Chrome Web Store
 6. Zoek jouw VPN Chrome (proxy) extension (bijvoorbeeld NordVPN)
 7. Klik op het juiste resultaat
 8. Klik op Add to Chrome
 9. Klik Add extension
 10. Sign up of log in

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik VPN op Google Chrome?

Om VPN op Chrome te gebruiken volg je onze simpele stappen met screenshots onder de kop “Hoe installeer ik een VPN Chrome (proxy) extension?”.

Is de Chrome-extensie een VPN?

Ja, de Chrome-extensie is een VPN.

Hoe installeer ik een VPN Chrome proxy extension?

Je kunt een VPN Chrome proxy extension zo downloaden: Ga naar de Chrome Web Store en zoek naar “VPN Chrome proxy extension”. Klik op “Toevoegen aan Chrome” en volg de instructies op het scherm.

Wat is het verschil tussen een Chrome extension en een Chrome proxy extension?

Het verschil tussen een Chrome extension en een Chrome proxy extension dat een Chrome-extensie een extra laag van beveiliging en anonimiteit biedt door middel van een versleutelde VPN-verbinding. En een proxy extensie daarentegen maakt alleen gebruik van een externe server om jouw IP adres te maskeren, wat betekent dat je nog steeds kwetsbaar bent voor aanvallen die gericht zijn op het onderscheppen van verkeer.

Waarom heb ik een VPN-browserextensie nodig?

Je hebt een VPN-browserextensie nodig om veilig en anoniem online te surfen door middel van een virtueel privénetwerk. Dit maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot geo-geblokkeerde content en websites die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in jouw regio.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie