eweka

Gratis Usenet Nieuwsserver trials proberen

Weet je niet welke van de vele newsservers de beste voor jou is?

Probeer dan gratis Usenet trials. De beste manier om uit te zoeken welke Usenet server bij je past, zonder te betalen.

Stap 1

Kies je gratis proefperiode(s) & experimenteer =)

Eweka

Klik hier voor 7 dagen onbeperkt data en snelheid van Eweka

Kies dan een pakket en maak stap 2 af. Jaar abo is de beste deal.

Easynews

Klik hier voor 14 dagen of 10 GB data van Easynews

Vul je e-mailadres in, kies een pakket & maak stap 2 af. Jaar abo is de beste deal.

Geen iDeal betaling.

Newshosting

Klik hier voor 14 dagen of 30 GB data van Newshosting

Kies dan een pakket & maak stap 2 af. Jaar abo is de beste deal.

Geen iDeal betaling.

UsenetServer

Klik hier voor 14 dagen of 10 GB data van UsenetServer

Kies dan een pakket waar “Free Trial” staat & maak stap 2 af. Jaar abo is de beste deal.

Geen iDeal betaling.

Tweaknews

Klik hier voor 7 dagen met 50 GB data van Tweaknews

Vul je e-mailadres in, kies dan een pakket en maak stap 2 af.

Pure Usenet

Klik hier voor 7 dagen onbeperkt data van Pure Usenet

Klik dan op “Start de 7-daagse proefperiode”. Kies een pakket en maak stap 2 af.

USENEXT

Klik hier voor 14 dagen onbeperkt downloaden van USENEXT

Klik dan op “Test for free now” & maak stap 2 af.

Stap 2

Voer je contactgegevens en betaalmethode in. Huh, moet ik voor de free newsserver iets betalen? Nee, lees gerust verder.

Het gekozen bedrag voor autorisatie is op de creditkaart of Paypal gereserveerd, maar niet afgeschreven. Dit geldt voor Usenet providers, Newshosting, Easynews en de UsenetServer deal.

Heb je nog geen Paypal dan is dat zo aangemaakt en aan je bankrekening / creditkaart gekoppeld. Paypal is simpel, veilig en heeft aankoopbescherming.

Tip! Als je besluit voorbij de 14 dagen of voorbij de download limiet (download limiet alleen van toepassing op UsenetServer, Newshosting & Easynews) de service te gebruiken, wordt het bedrag van het gekozen abonnement afgeschreven en heb je vervolgens 30 dagen Usenet toegang met je nieuwe abonnement (voor maandelijkse abonnementen).

Hieronder zie je de Newshosting control panel en zoals je kunt zien staat er PENDING (in Afwachting) en niet afgeschreven. De rest is vanzelfsprekend, zoals de resterende download quota in KB.

free usenet trial
Newshosting control panel. Simpel opzegbaar op de leden pagina.

Premium gratis nieuwsserver(s)

  • Hoogste retentie – neemt constant toe!
  • Onbeperkte snelheid
  • 256-bit SSL encryptie
  • 24/7 klantenservice

De bovengenoemde (gratis) Usenet providers hebben verschillende pakketten. Je kunt gratis nieuwsserver(s) testen tijdens de gratis proefperiode of vergelijk een gratis Usenet provider op prijs en gemiddelde score. Heb je daar geen zin in? Dan zal je niet teleurgesteld zijn over de door ons gekozen beste Usenet provider (die een gratis proefperiode aanbieden).

De beste Usenet providers hebben ook gelijk een gratis VPN. Zijn deze echter wel vergelijkbaar met een topper als NordVPN?

Let op:  per 13 april 2015 is Ziggo gestopt met het product Usenet Nieuwsgroepen. Gebleken is dat ze zeer weinig werden gebruikt. Gebruikte jij wel newsgroups? Dan blijft dat gewoon mogelijk. De toegang tot Usenet nieuwsgroepen vervalt als je van Alles-in-1 overstapt naar Connect & Play.

UPC nieuwsgroepen waaruit je kunt downloaden bestaan niet. Meeste internet providers bieden hun klanten geen of beperkte newsgroup toegang.

gratis Usenet

Hoe kan ik nou content downloaden?

De simpelste manier is met onze favoriete Easynews Usenet provider, downloader/streamer, & zoekmachine – ook op mobiel (iOS, Android enz.). Een andere optie is Spotnet, hoewel niet meer ons favoriet. Volg daarna de stappen van Spotnet account aanmaken en je bent klaar!

Een tweede manier is Spotnet downloaden en installeren. Een Spotnet Apple OS X of Linux variant is er niet. In plaats daarvan is er Spotlite.

Spotnet zal veel spots binnenhalen in het begin, en dat kan lang gaan duren met een beperkt aantal connecties en snelheid. Probeer het daarom eerst met de bovengenoemde premium proef. Je kunt daarna gelijk spots downloaden omdat Spotnet ook een download programma is.

Een derde manier is een NZB zoekmachine. Je hebt dan uiteraard een newsgroup reader (Usenet client/newsreader/(gratis) nieuwsserver/download programma) nodig. Je vult net als in Spotnet je provider instellingen in je Usenet client (newsreader) en je kunt NZB downloaden.

Je downloadt een NZB bestand die je met een NZB site gevonden hebt. Open je NZB bestand met je newsreader en je download zal starten. Een voordeel van NZB sites als Spotnet alternatief is dat je veel meer kan vinden.

Een totaal andere manier van downloaden is met behulp van filesharing netwerken. Maar verdiep je er eerst in, want Usenet vs torrents heeft z’n voor- en nadelen.

NZB Download

Tip! Wil je na je trial voor de laagste prijs onbeperkt downloaden?
Annuleer dan je proef op tijd en ga voor één van de goedkoopste en beste payservers!

Surf daarom door de website heen om te kijken wat het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen

Is usenet gratis?

Usenet is niet gratis, maar er zijn wel proefperiodes van verschillende Usenet providers (gratis nieuwsservers) waar je gebruik van kunt maken. Deze gratis nieuwsserver proefperiode(s) kun je gratis uitproberen, zodat je een aantal Usenet providers kan vergelijken.

Wat is de beste usenet provider?

Eweka is de beste Usenet provider als je alleen op je desktop wil downloaden. Maar als je ook op je mobiel Usenet wilt gebruiken, raden we Easynews aan. Die staat ver boven de rest.

Hoe gebruik je usenet?

Om Usenet te gebruiken heb je eerst een Usenet provider nodig om toegang tot een Usenet server te krijgen. Vervolgens is het aan te raden om een Usenet zoekmachine en Usenet downloader te gebruiken. Met deze tools kun je gemakkelijk browsen door miljoenen items, content downloaden, uitpakken en lezen/bekijken.

Klinkt dit te ingewikkeld, ga dan voor Easynews.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

CHECKLIST

(Het is gratis)