eweka

7 Gratis Nieuwsservers proberen (FREE Usenet server)

Weet je niet welke van de vele newsservers het beste voor jou is?

Probeer dan gratis Usenet trials. De beste manier om uit te zoeken welke Usenet server bij je past, zonder te betalen.

Premium Usenet gratis proberen

Stap 1

Kies je gratis proefperiode(s) & experimenteer =)

Klik hier voor 52% korting op Eweka’s onbeperkte Usenet-plan

Deze deal bevat een risicovrije geld-terug-garantie van 30 dagen.

Klik hier voor 14 dagen of 30 GB data van Newshosting

Kies dan een pakket & maak stap 2 af. Jaar abo is de beste deal.

Geen iDeal betaling. Wel PayPal en kredietkaart.

Klik hier voor 14 dagen of 10 GB data van UsenetServer

Kies dan een pakket waar “Free Trial” staat & maak stap 2 af. Jaar abo is de beste deal.

Geen iDeal betaling. Wel PayPal en kredietkaart.

Klik hier voor 14 dagen of 10 GB data van Easynews

Vul je e-mailadres in, kies een pakket & maak stap 2 af. Jaar abo is de beste deal.

Geen iDeal betaling. Wel PayPal en kredietkaart.

Probeer 30 dagen risicovrij

Deze deal bevat een risicovrije geld-terug-garantie van 30 dagen.

De deal is beschikbaar via de bovenstaande link.

Klik hier voor 7 dagen onbeperkt data van Pure Usenet

Klik dan op “Start de 7-daagse proefperiode”. Kies een pakket en maak stap 2 af.

Stap 2

Voer je contactgegevens en betaalmethode in. Huh, moet ik voor de free newsserver iets betalen? Nee, lees gerust verder.

Het gekozen bedrag voor autorisatie is op de creditkaart of Paypal gereserveerd, maar niet afgeschreven. Dit geldt voor Usenet providers, Newshosting, Easynews en de UsenetServer deal.

Heb je nog geen Paypal dan is dat zo aangemaakt en aan je bankrekening / creditkaart gekoppeld. Paypal is simpel, veilig en heeft aankoopbescherming.

Tip! Als je besluit voorbij de 14 dagen of voorbij de download limiet (download limiet alleen van toepassing op UsenetServer, Newshosting & Easynews) de service te gebruiken, wordt het bedrag van het gekozen abonnement afgeschreven en heb je vervolgens 30 dagen Usenet toegang met je nieuwe abonnement (voor maandelijkse abonnementen).

Hieronder zie je de Newshosting control panel en zoals je kunt zien staat er PENDING (in Afwachting) en niet afgeschreven. De rest is vanzelfsprekend, zoals de resterende download quota in KB.

Newshosting control panel. Simpel opzegbaar op de leden pagina.

We zijn al jaren intensief betrokken bij de Usenet-aanbieders die op onze website te vinden zijn. Door deze langdurige ervaring volgen we de ontwikkelingen en verbeteringen binnen Usenet op de voet.

Op de Gratis Nieuwsgroepen homepagina vind je meer info over Usenet-providers, NZB-downloaders en -databases, en NZB-sites. Ons doel is om jou toegang te geven tot alleen de hoogste kwaliteit Usenetdiensten tegen betaalbare prijzen. Ons team zorgt dat de informatie altijd actueel is.

Eweka gratis Usenet provider account bevat:

  • Hoogste retentie – neemt constant toe
  • Onbeperkte snelheid
  • Onbeperkte downloads
  • PrivadoVPN Premium gratis erbij
  • 256-bit SSL encryptie
  • Gratis nieuwslezer met zoekfunctie
  • Nederlands klantenservice
  • 30 dagen geld-terug-garantie

De bovengenoemde (gratis) Usenet providers hebben verschillende pakketten. Je kunt gratis nieuwsserver(s) testen tijdens de gratis proefperiode of vergelijk een gratis Usenet provider op prijs en gemiddelde score. Heb je daar geen zin in? Dan zal je niet teleurgesteld zijn over de door ons gekozen beste Usenet provider (die een gratis proefperiode aanbieden).

De beste Usenet providers hebben ook gelijk een gratis VPN. Zijn deze echter wel vergelijkbaar met een topper als NordVPN?

Let op:  per 13 april 2015 is Ziggo gestopt met het product Usenet Nieuwsgroepen. Gebleken is dat ze zeer weinig werden gebruikt. Gebruikte jij wel newsgroups? Dan blijft dat gewoon mogelijk. De toegang tot Usenet nieuwsgroepen vervalt als je van Alles-in-1 overstapt naar Connect & Play.

UPC nieuwsgroepen waaruit je kunt downloaden bestaan niet. Meeste internet providers bieden hun klanten geen of beperkte newsgroup toegang.

gratis Usenet

Hoe kan ik nou content downloaden?

De simpelste manier is met onze favoriete Easynews Usenet provider, downloader/streamer, & zoekmachine – ook op mobiel (iOS, Android enz.). Een andere optie is Spotnet, hoewel niet meer ons favoriet. Volg daarna de stappen van Spotnet account aanmaken en je bent klaar!

Een tweede manier is Spotnet downloaden en installeren. Een Spotnet Apple OS X of Linux variant is er niet. In plaats daarvan is er Spotlite.

Spotnet zal veel spots binnenhalen in het begin, en dat kan lang gaan duren met een beperkt aantal connecties en snelheid. Probeer het daarom eerst met de bovengenoemde premium proef. Je kunt daarna gelijk spots downloaden omdat Spotnet ook een download programma is.

Een derde manier is een NZB zoekmachine. Je hebt dan uiteraard een newsgroup reader (Usenet client/newsreader/(gratis) nieuwsserver/download programma) nodig. Je vult net als in Spotnet je provider instellingen in je Usenet client (newsreader) en je kunt NZB downloaden.

NZB Download

Je downloadt een NZB bestand die je met een NZB site gevonden hebt. Open je NZB bestand met je newsreader en je download zal starten. Een voordeel van NZB sites als Spotnet alternatief is dat je veel meer kan vinden.

Een totaal andere manier van downloaden is met behulp van filesharing netwerken. Maar verdiep je er eerst in, want Usenet vs torrents heeft z’n voor- en nadelen.

Tip! Wil je na je trial voor de laagste prijs onbeperkt downloaden?
Annuleer dan je proef op tijd en ga voor één van de goedkoopste en beste payservers!

Surf daarom door de website heen om te kijken wat het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen

Is usenet gratis?

Usenet is niet gratis, maar er zijn wel proefperiodes van verschillende Usenet providers (gratis nieuwsservers) waar je gebruik van kunt maken. Deze gratis nieuwsserver proefperiode(s) kun je gratis uitproberen, zodat je een aantal Usenet providers kan vergelijken.

Wat is de beste usenet provider?

Eweka is de beste Usenet provider als je alleen op je desktop wil downloaden. Maar als je ook op je mobiel Usenet wilt gebruiken, raden we Easynews aan. Die staat ver boven de rest.

Hoe gebruik je usenet?

Om Usenet te gebruiken heb je eerst een Usenet provider nodig om toegang tot een Usenet server te krijgen. Vervolgens is het aan te raden om een Usenet zoekmachine en Usenet downloader te gebruiken. Met deze tools kun je gemakkelijk browsen door miljoenen items, content downloaden, uitpakken en lezen/bekijken.

Klinkt dit te ingewikkeld, ga dan voor Easynews.

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Lucas, oprichter van Gratis Nieuwsgroepen en al sinds 1995 online, is meer dan zomaar een ondernemer. Als tech-pionier met een achtergrond in technische informatica heeft hij het internet zien evolueren. Met ruim twintig jaar ervaring in internet, Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je alles uit je digitale leven kunt halen, en deelt hij deze kennis op een toegankelijke manier. Lucas is tegen censuur en privacy schending en niet te vinden op sociale media.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd