5 Beste WireGuard VPN’s met snelheden tot 901 Mbps

Ben je trage VPN verbindingen ook zat? Dan moet je de juiste VPN met het nieuwe ultrasnelle WireGuard protocol proberen.

Wij hebben uitgebreide testen gedaan om vast te stellen welke VPN’s met WireGuard het snelst en stabielst zijn.

Wat is de beste WireGuard VPN?

De beste WireGuard VPN is PrivadoVPN omdat ze verreweg de snelste zijn en bovendien alle servers in bezit hebben, beschermd met Zwitserse privacy wetten.

#1 Veelzijdig

NordVPN
Editor’s keuze: NordVPN

Bekendste no-logs VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 5/5

#2 Budget

Surfshark
Surfshark

Voordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid:4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 4/5

#3 Snelheidsmonster

PrivadoVPN
PrivadoVPN

Snelste no-logs VPN netwerk. Ideaal voor streamen.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN stond tot voor kort nog bovenaan onze lijst van snelste VPNs omdat zij al vroeg het WireGuard protocol introduceerden. Een snelheid van 376 Mbps was en is ontzettend snel. NordVPN noemt overigens dit WireGuard protocol NordLynx.

Alle NordVPN apps zijn gebruiksvriendelijk en uitstekend ontworpen volgens hetzelfde principe, wat switchen tussen je verschillende apparaten (max. zes) makkelijk maakt. NordVPN is overigens de beste VPN voor iPad.

Door het uitgebreide servernetwerk dat een van de grootste in de industrie is, krijg je zonder problemen toegang tot geblokkeerde buitenlandse streamingservices zoals Netflix. Op vakantie hoef je ook niet meer je favoriete sportevenementen, of andere Nederlandse televisieprogramma’s te missen, je maakt eenvoudig verbinding met een Nederlandse server van NordVPN.

Internetveiligheid en privacy is nog steeds het visitekaartje van NordVPN. Panama, waar ze gevestigd zijn, heeft geen datawetten die de autoriteiten tot logging kunnen dwingen.

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark is een echte prijs/kwaliteitsknaller en de voordeligste VPN in deze vergelijking. Hun grote serverpark is ultrasnel dankzij WireGuard en is over de hele wereld vertegenwoordigd. Met 339 Mbps zijn ze net ietsje minder snel dan NordVPN.

De Maagdeneilanden hebben geen logplicht wat essentieel is voor jouw privacy. Een onafhankelijke audit bevestigde onlangs dit hoge privacy niveau. Surfshark heeft uitstekende apps voor alle gangbare besturingssystemen.

Een van de grote pluspunten van Surfshark is dat je een onbeperkt aantal apparaten gelijktijdig kunt verbinden.

Qua opties zit je bij Surfshark ook goed, je hebt, bijvoorbeeld, een designated IP-adres en een multi-hop functie.

3. PrivadoVPN

PrivadoVPN

Na de lancering in 2019 heeft PrivadoVPN zich in zeer korte tijd tot één van de top VPNs ontwikkeld. Hun eigen servernetwerk is het afgelopen jaar verdubbeld en op ons aanraden het WireGuard protocol[1] (beta) vervroegd geïntroduceerd.

Ondanks dat na een jaar testen PrivadoVPN uitstekend beviel en ik in Rusland mijn werk kon doen *cough cough* – NordVPN en anderen blokkeren Rusland – waren we enigszins verbaasd met de WireGuard resultaten.

901 Mbps is een snelheid die we nog nooit eerder gemeten hebben met een VPN. Dit is bijna twee keer zo snel als NordVPN. Als Google TV VPN werkt Privado ook uitstekend.

Vorig jaar hadden we ook al een snelheid van 589 Mbps gemeten met het SOCKS5 protocol. De iOS en Android apps (en de PC programma’s) zijn eenvoudig en na onze feedback zijn ze ook intuïtief en gebruiksvriendelijk geworden.

Je wordt beschermd door Zwitserse privacy wetten op 10 apparaten tegelijk – zeg gedag tegen irritante geo-blokkades (Netflix, Ziggo GO e.d.). Je kunt bovendien deze VPN gebruiken in China.

NordVPN spant nog wel de kroon met de hoeveelheid locaties, al kwamen we niks tekort met het huidige aanbod.

4. VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN heeft hun eigen protocol (Chameleon) dat uitstekend is voor het omzeilen van geo blokkades (Ziggo GO, Netflix e.d.). Daarnaast hebben ze ook WireGuard waardoor ze behoorlijk snel zijn. Wij bereikten een gemiddelde snelheid van 260 Mbps met WireGuard.

Je kunt dertig gelijktijdige verbindingen maken, wat niet onbeperkt is zoals bij Surfshark, maar meer dan voldoende. Je kunt dus met één abo letterlijk de hele familie beveiligen. Omdat VyprVPN ook in Zwitserland gevestigd is, scoren ze hoog op het gebied van veiligheid en privacy.

5. CyberGhost

CyberGhost

De CyberGhost VPN met het WireGuard protocol is ongelooflijk snel en uitermate geschikt om te streamen met bijvoorbeeld Netflix (VS). Dankzij het grote aantal servers (zelfs meer dan NordVPN) wereldwijd, kun je gemakkelijk geo-blokkades omzeilen.

Omdat ze door Kape Technologies overgenomen zijn, zijn ze wat betreft privacy misschien wat minder, maar als je een VPN zoekt om hoofdzakelijk te streamen, dan is het een uitstekende keuze.

De apps zijn gebruiksvriendelijk met de gebruikelijke opties beschikbaar in alle apps. Behalve split tunneling, dat alleen beschikbaar is op de Android app. CyberGhost bestond evenals de andere VPN’s uit deze vergelijking, uitstekend onze lektesten.

Gratis vs betaalde VPN met WireGuard protocol

De beste gratis premium VPN’s met WireGuard protocol, die je zou kunnen gebruiken, zijn zeer gelimiteerd wat betreft één of meerdere functies zoals, datalimiet, server locaties, snelheid en veiligheid.

Gratis VPN’s met onbeperkt datagebruik zijn meestal niet te vertrouwen omdat ze stiekem jou data doorverkopen aan derden.

Hieronder (en op de hele site) raden we alleen veilige VPN’s aan die je privacy respecteren. Om er toch één te noemen, is bijvoorbeeld Hola VPN onveilig. Volg de link om meer over onveilige VPN’s te lezen.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

De beste gratis WireGuard VPN is PrivadoVPN. Er is geen snelheidsbeperking maar je wordt wel beperkt op drie gebieden: tien GB per maand, twaalf servers en één verbinding.

Dit is erg weinig, tenzij je alleen af en toe je VPN gebruikt. De tien GB is, bijvoorbeeld, voldoende voor ongeveer tien uur streamen. Bovendien is deze gratis VPN Mac vriendelijk.

ProtonVPN

Bij ProtonVPN ben je beperkt wat betreft server aantal (via de knop Free trial kom je bij de Free version) die je wel zelf kunt kiezen (23 servers – drie landen). Maar de belangrijkste beperking is echter de snelheidsreductie van WireGuard naar medium speed en je hebt maar één VPN verbinding.

De snelheidsvertraging geeft aardig wat buffering en elimineert eigenlijk de zin van WireGuard, maar je kunt onbeperkt beveiligd internetten.

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Het gratis pakket van de Hide.me WireGuard VPN lijkt op dat van Privado. Je wordt gelimiteerd tot vijf serverlocaties (~100 servers) en een beperkte tien GB per maand (bijv. tien uur intensief gebruik).

Ook bij Hide me heb je maar één gelijktijdige (maar wel snelle) connectie.

Wat is WireGuard en hoe werkt het?

WireGuard is een nieuw VPN protocol dat volledig open-source is met een compleet andere aanpak waardoor de codering honderdvoudig verkort is. WireGuard is dankzij deze nieuwe tunnel-techniek supersnel en ook betrouwbaarder dan het inmiddels achterhaalde OpenVPN protocol.

VPN bestaat eigenlijk uit drie gedeeltes.

 • Gebruikersinterface (app)
 • Verbinding via een VPN protocol
 • Servers wereldwijd

Iedere VPN provider heeft zijn eigen apps en servernetwerk, maar voor de verbindingen tussen jouw apparaat en de server, worden op zichzelf staande verbindingsprotocollen gebruikt. Bij de beste VPN’s kun je uit meerdere protocollen kiezen. WireGuard is het veiligste en snelste protocol tot nu toe.

Wat is OpenVPN? OpenVPN is een veilig en betrouwbaar protocol voor het versturen van versleutelde data via een beveiligde virtuele tunnel. Het werd tot voor kort beschouwd als de gouden standaard voor VPN-verbindingen vanwege zijn snelheid en stabiliteit.

WireGuard vs OpenVPN protocol

WireGuard is duidelijk sneller dan OpenVPN. Dit blijkt uit al onze snelheidstesten. Bovendien gebruikt WireGuard de allerlaatste encryptietechnologie die vele malen sneller en veiliger is als bij OpenVPN.

Hoe eenvoudiger de code hoe veiliger de VPN, ondanks dat er vaak het tegenovergestelde beweerd wordt.

Waarop we VPN’s met WireGuard protocol getest hebben

We hebben de WireGuard VPN diensten uit onze vergelijking getest op de volgende punten:

 • Gebruiksgemak – Hoe eenvoudig het is om de apps te gebruiken?
 • Snelheid – Welke VPN heeft de snelste verbinding?
 • Veiligheidsfuncties – Welke VPN heeft extra functies om de verbinding nog veiliger te maken?

Zoals je in onze vergelijk hebt kunnen lezen, zijn er veilige VPN’s welke jou internetsnelheid nauwelijks beïnvloeden. Maar waarom zou je ons geloven als je het ook zelf gratis kunt testen?

Veelgestelde vragen

Is WireGuard beter dan OpenVPN?

WireGuard is beter dan OpenVPN, qua snelheid maar ook wat betreft veiligheid.

Hoe werkt WireGuard VPN?

WireGuard werkt via publieke sleutels van peers en maakt geen verbinding tussen twee IP-adressen zoals andere protocollen.

Is WireGuard veilig om te gebruiken?

WireGuard is veilig om te gebruiken en een stuk veiliger dan OpenVPN of IPsec. WireGuard gebruikt een nieuwe, unieke tunneling technologie en is grofweg honderd keer eenvoudiger (minder code). Complexiteit is de vijand van veiligheid.

Waarom voor een VPN kiezen dat WireGuard ondersteunt?

Het is aan te raden een VPN te kiezen dat WireGuard ondersteunt omdat het op de eerste plaats veel sneller is, maar ook veiliger.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie