eweka

Newshosting Review

Newshosting
Pakketten
Connectiviteit
Snelheid
Retentie
Compleetheid
Software
VPN Service
Ondersteuning

Newshosting is al jaren één van de beste Usenet providers. Ze zijn de leider in extreme downloadsnelheden en retentie. Via ons krijg je de laagste prijs van $8.33 /m ipv $12.95 /m (jaarplan) met 100 SSL connecties + GRATIS zero-log VPN.

4.4

Wie zijn ze?

Newhosting is al jaren de beste Usenet server en tegenwoordig krijg je nog meer waar voor je geld. Nederlandse providers komen vaak niet in de buurt van Newshosting qua prijs, kwaliteit & waarde.

Via GratisNieuwsgroepen.nl krijg je levenslang 44% korting + gratis geen-log VPN-dienst t.w.v. $4.99/m. 

Pakketten

Standaard pakket:

Met een onbeperkt Newshosting pakket vanaf $8.33 /m (levenslange korting) krijg je:

 • 100% onbeperkte download
 • 100% onbeperkte download-snelheden
 • Hoogste retentie & neemt constant toe
 • Snelste Tier-1 verbindingen met 256 bit SSL beveiliging
 • 24/7 Klantenservice
 • Serverparken in EU + VS
 • Newshosting Gratis Usenet-browser (bekijk deze newsreader hieronder in actie)
 • Gratis Newshosting VPN (t.w.v. $4.99/m)
 • 100 connecties bij een jaar abo en standaard 60

Het mooie is dat je dit allemaal zelf kan ervaren door te testen zonder een cent uit te geven.

Bij Newshosting heb je met de gratis proefperiode, de eerste 14 dagen gratis Usenet met een downloadlimiet van 30GB. Een credit card of PayPal is wel vereist om te registreren en er wordt niets in rekening gebracht als je annuleert vóór 14 dagen of 30GB aan gedownloade data.

Alles is snel en makkelijk te regelen zoals te zien in de screenshot hieronder. Er worden geen vragen gesteld mocht je annuleren.

newshosting review
Control panel

Het aantal betalingsmogelijkheden dat ze hebben is vrij beperkt. Ze accepteren alleen credit cards en PayPal.

De hier vermelde prijzen zijn in Amerikaanse dollars. De site van Newshosting vermeldt de prijzen alleen in $.

Connectiviteit / Instellingen

Newshosting server settings.

 • Adres: news.newshosting.com
 • Connecties: 60 of 100
 • Poorten: 119, 23, 25, 80, 3128
 • SSL poorten: 443, 563

Met deze instellingen kun je makkelijk met Spotnet van een Usenet nieuwsgroep downloaden.

Snelheid

Omdat Newshosting servers in Nederland en VS bezit, download je altijd met de hoogste snelheid.

Met een vaste Ziggo lijn wordt er constant met 300 Mbit/s gedownload bij gebruik van maar 7 connecties. Een zeer goed resultaat dus.

Bovendien waren onze ervaringen met Newshosting dat de snelheid op verschillende tijden en dagen heel stabiel was. Dit is één van de punten waar Newshosting echt sterk is.

Retentie & Downloadvolledigheid

Bij een top-provider hoort een top retentie en meer dan 3000 dagen kun je wel een top retentie noemen. De download volledigheid was ook niet slecht. Er waren geen problemen met incomplete data en we waren in staat om hoge retentie bestanden van boven de 3000 dagen te downloaden.

DMCA takedowns komen helaas wel voor zoals bij veel andere newsservers. Wil je zelf af en toe een filmpje uploaden, kan ook.

Software

Newshosting heeft een prachtig vormgegeven Usenet client en natuurlijk is de VPN-service gratis. Jammer dat bij Eweka VPN in het pakket ontbreekt, hoewel ze verder wel heel goed zijn.

Onder andere door de geweldige Newshosting newsreader strijden ze om de titel best Usenet provider. Je kunt zelfs de newsreader met ingebouwde zoekfunctie koppelen aan de beste NZB search sites (bijv. NZBServer alternatief) voor geïntegreerd zoeken.

Maar wil je Newshosting eerst vergelijken met een gelijkwaardige concurrent, voordat je een abonnement neemt? Lees dan over onze UsenetServer ervaringen in de UNS review.

VPN Service

Newshosting heeft een partner VPN aanbieder, Privado VPN.

PrivadoVPN is relatief nieuw en nog volop in ontwikkeling. Ze zijn eigenaar van al hun servers, wat de beste manier is om een netwerk op te bouwen (veiliger voor jullie). Je online privacy wordt beschermd door je IP adressen te verbergen, een zero-log beleid en de beste Zwitserse privacy beschermingswetten.

Met PrivadoVPN krijg je een betrouwbaar, veilig netwerk met vertrouwde technologieën, premium functies zoals Netflix-ondersteuning, en goede VPN-apps. Uit onze tests bleek dat ze de snelste SOCKS5 proxy in de industrie hebben. Daarnaast is er een toegewijd 24/7 VPN-ondersteuningsteam.

Besturingssystemen

Deze geweldige VPN is gratis inbegrepen bij de exclusieve deal van Gratis Nieuwsgroepen. Je kunt PrivadoVPN installeren op Windows, Mac-OSX, Linux, iOS en Android besturingssystemen.

Besturingssystemen - PrivadoVPN

Software en Connectiviteit

We hebben vier client interfaces getest (Windows, Mac, Android, en iOS) maar hebben hier alleen de populairste desktop en mobiele programma’s uitgelicht. In onze PrivadoVPN review kan je meer informatie vinden over alle clients.

Windows Interface

De installatie op Windows 10 was eenvoudig en ongecompliceerd. Door zijn eenvoud is de interface gemakkelijk te gebruiken. De verbindingsknop is echter helemaal niet intuïtief. Het draaiende Privado logo laat je geloven dat het programma bezig is met verbinden, maar om verbinding te maken met een server, moet je er op klikken.

Android App

We hebben de Android app zonder problemen op een Huawei geïnstalleerd. Alle vier de clients zijn in principe identiek en werken geweldig met slechts een paar verschillen. In deze app raak je niet in de war door het draaiende Privado logo want er staat duidelijk, Click To Connect, Connecting, of Connected onder het logo.

In alle apps kan je kiezen om verbinding te maken met de beste server, behalve in de Android app.

Snelheid

De snelheid is niet geweldig door het ontbreken van een WireGuard protocol, maar voldoende. PrivadoVPN laat ons echter weten dat ze er aan werken om dit bliksemsnelle protocol toe te voegen. Maar, de SOCKS5 proxy is ongelooflijk snel. Het is sneller dan de snelste SOCKS5 die we tot nu toe getest hebben. Dus, dit is echt geweldig voor torrenting en downloaden.

Servers

De Newshosting Privado VPN biedt toegang tot 45 Landen met honderden servers.

Verbindingen

Je kunt tot 10 apparaten verbinden met de Newshosting Privado VPN dienst, de marktstandaard voor VPN diensten. Daarnaast heb je onbeperkte server switching, data transfers, en bandbreedte.

Een vrij goede VPN service die volledig gratis is wanneer je de exclusieve deal neemt.

Ondersteuning

Newshosting biedt 24/7 ondersteuning 365 dagen per jaar, wat wordt beschouwd als een van de beste klantenondersteuningsdiensten in de industrie. Daarnaast hebben ze een heleboel veelvoorkomende problemen en antwoorden op hun ondersteuningspagina.

Dus, wil je het beste van het beste kies dan voor Newshosting en met onze levenslange korting ben je ook nog eens voordelig uit.

Veelgestelde vragen

Is Newshosting goed?

Ja, Newshosting is een van de beste Usenet providers in de markt. Ze hebben extreme downloadsnelheden en grote retentie.

Wat is de beste Newshosting aanbieding?

De beste Newshosting aanbieding is de levenslange korting van 44% via Gratis Nieuwsgroepen (ons). Met deze aanbieding krijg je tevens 100 SSL connecties en een GRATIS geen-log VPN.

Welke VPN gebruikt Newshosting?

Newshosting gebruikt PrivadoVPN, een van de meest veilige en betrouwbare virtuele privénetwerken op de markt.

Newshosting

Prijs: 8.33

Prijs valuta: $

Waardering redacteur
4.39

Pros

 • Razendsnel downloaden
 • Hoogste retentie in de industrie
 • Gratis zero-log VPN-service
 • Gratis Usenet-browser met search
 • 14 dagen gratis proefperiode
 • 100 SSL connecties

Cons

 • Je kunt niet met iDeal betalen
Newshosting Usenet Browser – Surfing the Usenet….

Newshosting Gratis Usenet Browser – In this video we show how quick, easy and fun surfing and downloading from the Usenet can be with the Newshosting Usenet Browser…

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Maak kennis met Lucas, oprichter van o.a. Gratis Nieuwsgroepen en online sinds 1995 - ervaarde de opkomst en evolutie van het internet. Een tweaker in hart en nieren. Met meer dan decennia ervaring in Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je veilig en anoniem kunt downloaden.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

CHECKLIST

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd