eweka

Beste Usenet provider (nieuwsserver) reviews

Beste payservers

Hieronder worden de prijzen van de beste Usenet providers met het onbeperkt downloaden pakket getoond. Pakketten met lagere snelheden hebben lagere prijzen dus bezoek de providers site voor meer info.

De vermelde prijzen zijn voor jaarabonnementen en via ons krijg je de laagste prijs garantie.

Prijzen: November 2021
ProviderPrijs/mSnelheid & ExtrasRetentieWaarderingMeld je nu aan
Eweka
€7onbeperkt4834+ dagen9.5 Lees Review
Easynews
$7.50onbeperkt + VPN & Usenet search4837+ dagen9.5 Lees Review
Newshosting
$8.33onbeperkt + VPN4837+ dagen9.5 Lees Review
UsenetServer
$7.95onbeperkt + VPN4837+ dagen9.0 Lees Review
TweakNews€7.50onbeperkt + VPN4200 dagen8.5 Lees Review
Pure Usenet
€5.97onbeperkt4100 dagen8.0 Lees Review
UseNeXT
€6.99onbeperkt3800 dagen7.5 Lees Review
XS News
€8.12onbeperkt2000 dagen7.0 Lees Review

Wil je bijzondere aanbiedingen (-70%) en tips ontvangen, vul je e-mailadres in om een paar keer per jaar bericht te krijgen over de beste aanbiedingen.

Belangrijke punten bij het kiezen van een newsserver

  • Prijs – Wij gebruiken het liefst Newshosting. Het is een van de beste Usenet providers die het meeste biedt voor een scherpe prijs. Je krijgt er nu ook gratis VPN bescherming bij t.w.v. $4.99 /maand.
  • Retentie –  Vind je het belangrijk om hele oude posts te kunnen downloaden of download je vooral recent geüploade? Meeste Spotnet gebruikers downloaden posts niet ouder dan een aantal maanden en daar voldoen alle providers aan. 
  • Downloadvolledigheid – Je wilt niet te veel last hebben van “missing articles”, let dan op de downloadvolledigheid bij de Usenet reviews.
  • Usenet free trial – Met gratis payserver trial accounts heb je voor een week ofzo een free Usenet server om te testen en te kijken of het wel wat voor jou is. Meeste top providers bieden een gratis testperiode aan zodat je zelf kan bevestigen of ze goed zijn.
  • Connecties en Snelheid – Het aantal connecties is niet zo belangrijk, echter de beloofde snelheid wel. Bepaal aan de hand van je maximaal haalbare downloadsnelheid welke pakket je neemt, als je zo kosten kan besparen.
  • Groepen – Niet zo belangrijk omdat de meeste actie in een handvol binary groepen gebeurt dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets mist. Het is wel handig om gebruik te maken van goede NZB sites (NZB search).
  • SSL – Download anoniem en bescherm zo je privacy. Zowat alle providers bieden SSL aan dus vergeet er geen gebruik van te maken, vooral als je in de EU of VS zit, waar bespieden van burgers helaas vaker voorkomt.
  • Server Locatie – Het is ideaal om dichtbij de server te zijn. Alle genoemde newsservers hebben servers in Europa dus zit je standaard goed als Europeaan. Sommigen hebben servers zowel in Europa als VS, dus mocht je in de VS zijn dan kan je alsnog van maximale snelheid genieten.

Interessante Usenet informatie

Wat is een nieuwsserver?

beste usenet providers

Een nieuwsserver is een Usenet provider welke toegang tot nieuwsgroepen in serverparken biedt – meestal in de EU en VS gevestigd. Vaak kun je dan met je maximale ISP snelheid uit nieuwsgroepen downloaden.

Er zijn vele newsservers maar we willen je tijd niet verdoen met het opsommen van waardeloze news server providers. Alleen top Usenet browsers met de beste prijs / kwaliteit verhouding worden vergeleken.

Spotnet vs Spotlite

Spotnet is populair, maar er is ook een Spotnet light versie, Spotlite 2.0 genaamd, deze werkt ook op Linux en Mac. Maar je kunt op verschillende manieren nieuwsgroepen downloaden en een keus maken is niet zo gemakkelijk.

Heb je hulp nodig met Spotnet download instellingen? Volg dan de link. Of wil je weten hoe je met je Spotnet account inloggen kunt in je Usenet provider? Geen probleem.

Usenet reviews & ervaringen

EasyNews, Eweka Usenet, Newshosting en UsenetServer behoren tot de top providers met de hoogste retentie. We testen de beste Usenet providers, lees bijvoorbeeld onze UsenetServer review. 

Veel van deze providers hebben bovendien gratis newsreaders. Je kunt de meeste nieuwsgroep providers ook gratis uitproberen. Hier leggen we uit hoe je het UseNeXT Spotnet duo, 14-dagen gratis kunt testen. 

Pure Usenet heeft een aantrekkelijke prijs voor verschillende downloadsnelheden. Mocht je een VDSL of kabelverbinding rond de 60 Mbps hebben, dan is het Pure Usenet XL pakket voldoende. Pure Usenet server instellingen vind je hier. 
Wil je voor een paar centjes meer onbeperkte snelheid en hoogste kwaliteit, dan kom je bij de XSNews aanbieding uit.

Privacy

Als je veel op het internet zit en vooral als je download is privacy heel belangrijk. Gebruikt dus zo veel mogelijk een VPN. Maar wat betreft privacy kijk ook eens naar een alternatief voor WhatsApp. En surf het internet met een privacy-vriendelijk Google alternatief.

Geo-blokkeringen zijn ook een vorm van privacy-schending. NordVPN en Surfshark kunnen die omzeilen, maar het werkt niet bij alle VPN’s. Vypr VPN werkt helaas niet met de Amerikaanse Netflix.

Secureline VPN van het alom bekende Avast biedt verbazingwekkend zowat geen privacy.

Hier een overzicht van de beste Belgische VPN providers. En natuurlijk heb je in Nederland VPN ook voor je privacy nodig. 

Torrenten

Filesharing netwerken zijn een alternatief voor Usenet maar brengen wel privacy en veiligheidsrisico’s met zich mee. Mocht je gebruik maken van BitTorrent of andere P2P file sharing programma’s, zorg dat je één van de beste VPN diensten gebruikt.

Eweka Onbeperkte Snelheid
Onbeperkte Downloads
50 (SSL) Connecties
4834+ Dagen Retentie
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link

Beste Usenet provider (nieuwsserver) reviews

leestijd: 3 min
0