eweka

Beste Usenet provider (nieuwsserver) reviews

Beste payservers

Hieronder tonen we de prijzen van de beste Usenet providers met het onbeperkt downloaden pakket. Pakketten met lagere snelheden hebben lagere prijzen dus bezoek de providers site voor meer info.

De vermelde prijzen zijn voor jaarabonnementen en via ons krijg je de laagste prijs garantie.

Prijzen: November 2021
ProviderPrijs/mSnelheid & ExtrasRetentieWaarderingMeld je nu aan
Eweka
€7onbeperkt4834+ dagen9.5 Lees Review
Easynews
$7.50onbeperkt + VPN & Usenet search4837+ dagen9.5 Lees Review
Newshosting
$8.33onbeperkt + VPN4837+ dagen9.5 Lees Review
UsenetServer
$7.95onbeperkt + VPN4837+ dagen9.0 Lees Review
TweakNews€7.50onbeperkt + VPN4200 dagen8.5 Lees Review
Pure Usenet
€5.97onbeperkt4100 dagen8.0 Lees Review
UseNeXT
€6.99onbeperkt3800 dagen7.5 Lees Review
XS News
€8.12onbeperkt2000 dagen7.0 Lees Review

Wil je bijzondere aanbiedingen (-70%) en tips ontvangen, vul je e-mailadres in om een paar keer per jaar bericht te krijgen over de beste aanbiedingen.

Belangrijke punten bij het kiezen van een newsserver

  • Prijs – Wij gebruiken het liefst Easynews. Het is een van de beste nieuwsservers die het meeste biedt voor een scherpe prijs. Je krijgt er nu ook gratis VPN bescherming bij t.w.v. $4.99 /maand.
  • Retentie –  Vind je het belangrijk om hele oude posts te kunnen downloaden of download je vooral recent geüploade? De meeste Spotnet gebruikers downloaden posts niet ouder dan een aantal maanden en daar voldoen alle providers aan.
  • Compleetheid – Wil je niet te veel last hebben van “missing articles”, let dan op de downloadvolledigheid bij de Usenet reviews.

  • Gratis proef – Met een Usenet free trial heb je voor minstens een week een Usenet server om te testen en te kijken of het wel wat voor jou is. Meeste top providers bieden een gratis testperiode aan zodat je zelf kan bevestigen of ze goed zijn.

  • Connecties en Snelheid – Het aantal connecties is niet zo belangrijk, echter de beloofde snelheid wel. Bepaal aan de hand van je maximaal haalbare downloadsnelheid welke pakket je neemt, om zo kosten te besparen.

  • Groepen – Niet zo belangrijk omdat de meeste actie in een handvol binary groepen gebeurt dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets mist. Bij NZB zoeken is het wel handig om gebruik te maken van goede NZB site.

  • SSL – Download anoniem en bescherm zo je privacy. Zowat alle providers hebben SSL, dus vergeet er geen gebruik van te maken, vooral als je in de EU of VS zit, waar bespieden van burgers helaas vaker voorkomt.

  • Server Locatie – Het is ideaal om dichtbij de server te zijn. Alle genoemde newsservers hebben servers in Europa dus zit je standaard goed als Europeaan. Sommigen hebben servers zowel in Europa als VS, dus mocht je in de VS zijn dan kan je alsnog van de maximale snelheid genieten.

Interessante Usenet provider informatie

Wat is een nieuwsserver?

usenet provider

Een nieuwsserver is een Usenet provider (newsserver, payserver, usenet server) die toegang tot nieuwsgroepen in serverparken biedt – meestal in de EU en VS gevestigd. Vaak kun je dan met je maximale ISP snelheid uit nieuwsgroepen downloaden.

Er zijn veel newsservers maar we willen je tijd niet verdoen met het opsommen van waardeloze news server providers. Wij vergelijken alleen top Usenet browsers met de beste prijs / kwaliteit verhouding.

Spotnet vs Spotlite

Spotnet is populair, maar er is ook een Spotnet light versie, Spotlite 2.0 genaamd, deze werkt ook op Linux en Mac. Maar je kunt op verschillende manieren nieuwsgroepen downloaden en een keus maken is niet zo gemakkelijk.

Heb je hulp nodig met Spotnet download instellingen? Of wil je weten hoe je met je Spotnet account inloggen kunt met je payserver? Geen probleem.

Usenet reviews & ervaringen

EasyNews, Eweka Usenet, Newshosting en UsenetServer behoren tot de top providers met de hoogste retentie.

Veel van deze providers hebben bovendien gratis newsreaders.

Pure Usenet heeft een aantrekkelijke prijs voor verschillende downloadsnelheden. Mocht je een VDSL of kabelverbinding rond de 60 Mbps hebben, dan is het Pure Usenet XL pakket voldoende.

Privacy

Wanneer je Usenet met SSL gebruikt, is een VPN overbodig. Als je veel op het internet zit en gevoelige data uitwisselt, is privacy belangrijk. Gebruik dan zo veel mogelijk een VPN.

Geo-blokkeringen zijn ook een vorm van censuur. NordVPN en Surfshark kunnen die omzeilen, maar het werkt niet bij alle VPN’s.

Torrenten

Filesharing netwerken zijn een alternatief voor Usenet maar brengen wel privacy en veiligheidsrisico’s met zich mee. De keuze, Usenet of torrent, is dus aan jou. Mocht je gebruik maken van BitTorrent of andere P2P file sharing programma’s, zorg dat je één van de beste VPN’s gebruikt om zo de snelheidsreductie te minimaliseren.

Eweka Onbeperkte Snelheid
Onbeperkte Downloads
50 (SSL) Connecties
4834+ Dagen Retentie
Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link