eweka

Beste gratis Usenet clients vergeleken

Wat is een newsreader?

Hier worden een aantal gratis newsreaders (Usenet clients) vergeleken die bedoeld zijn om bijvoorbeeld uit een free newsgroup te downloaden. Of je nou Linux, Windows 10 of Mac OS X gebruikt, ze ondersteunen allemaal NZB’s en SSL encryptie.

Zo kun je legaal, veilig en snel met je Spotnet Ziggo, UPC, KPN e.d. verbindingen downloaden. Er zijn ook betaalde newsreaders, maar wij vinden dat je dat als extraatje gratis van een Usenet account mag verwachten.

Ook is het gebruikelijk dat een Usenet provider VPN gratis aanbiedt. We hebben hieronder de beste Usenet software uitgebreid getest en hier kun je over onze Usenet ervaringen lezen.

Lees deze review als je een voordelige provider zoekt.

NewsreaderBeschrijvingOS
Easynews

Een alles-in-één Usenet zoekmachine, newsreader & newsserver. Wil je uit de grootste hoeveelheid nieuwsgroepen met de hoogste retentie downloaden vanuit je browser? Dan is Easynews de beste keus.

De enige Usenet service voor mobiele apparaten.

Linux
Windows
OS X
Android
iOS

Newshosting Usenet Browsernewshosting newsreader

Newshosting's newsreader is compleet en uniek.
Bestanden kun je voorvertonen zodat je het niet eerst helemaal hoeft te downloaden. Interface is overzichtelijk met ingebouwde zoekfunctie om snel te zoeken en filteren. Verder kan het automatisch bestanden repareren en uitpakken.

Mocht je nog geen premium Usenet provider gebruiken of wil je een betere proberen, dan raden we Newshosting aan. Bovendien krijg je via ons 44% korting. Newsreader krijg je er gratis bij.

Linux
Windows
OS X

LottaNZBlottanzb usenet client

Schoon en simpel GUI voor Sabnzdb. Wil je meer controle gebruik dan de webinterface. Houd er rekening mee dat het niet compatibel is met de laatste Sabnzbd versie.


Ontwikkeling gestaakt, niet meer aangeraden.

Linux

Binreaderbinreader newsreader

Efficiënt en licht, vergelijkbaar met LottaNZB maar dan uitgebreider. Simpel in gebruik en ook vanaf een USB stick te gebruiken.


Ontwikkeling gestaakt, niet meer aangeraden.

Linux
Windows
OS X

NNTPGrabnntpgrab newsreader

Mogelijkheid om de GUI vanaf een andere computer te draaien dan waar er wordt gedownload.
Mogelijkheid om het programma te besturen via een webinterface.
Niet zo licht en efficiënt.


Ontwikkeling gestaakt, niet meer aangeraden.

Linux
Windows
OS X

Newsflash Plusnewsflash plus newsreader

Vergelijkbaar met Newshosting's newsreader maar dan zonder voorvertoning van bestanden. Als zoeken in nieuwsgroepen binnen het programma belangrijk voor je is dan is dit een goeie keus.

Linux
Windows

Weet je niet precies wat Usenet is? Lees dan onze ‘Wat is Usenet‘ post. Zonder een goede nieuwsserver heb je weinig aan een newsreader.

We raden Easynews aan aan omdat je voor de laagste prijs met de beste 3-in-1 Usenet zoekmachine, newsreader, en Usenet provider kunt downloaden en elke video bekijken. De Eweka server is een solide alternatief.

Een paar tips bij het uitzoeken van een newsreader

Het is handig om te weten dat je bij Spotnet alleen ziet wat door anderen is gespot. Wil je binnen je news reader alle nieuwsgroepen doorzoeken en een preview bekijken van bestanden voordat je ze downloadt, kies dan voor Newshosting met VPN.

Spotlite is een alternatief voor Spotnet 2.0 waarmee je kunt bekijken (maar niet downloaden) wat anderen gespot hebben. We hebben ze getest en je kunt al onze ervaringen vinden in de Newshosting review.

Bij al deze newsreaders kun je gebruik maken van NZB download sites met binaries search, zoals Binsearch om de nieuwsgroepen te doorzoeken. NZB sites top 10.  Wil je oude posts zonder probleem downloaden, vergelijk dan de beste Usenet provider met andere newsservers en kies de retentie die bij jou past.

Test Usenet gratis met een gratis nieuwsserver voordat je je abonneert op één van de Usenet providers. Voor een goedkope provider met een wat lagere retentie, klik hier. Wil je een hoge retentie en snelheid voor een redelijke prijs, volg dan deze link.

Easynews

In plaats van je aan te melden bij een Usenet browser, te downloaden en dan nog apart een newsreader te configureren, raden we Easynews aan. Het is een alles-in-een Usenet-pakket, met zeer snelle Usenet toegang met de beste retentie.

Easynews heeft ook een Usenet-zoekfunctie. Bovendien krijg je de beste zoekresultaten van alle newsreaders of NZB site die er zijn. 

  • Beste alles-in-een Usenet-pakket
  • Beste Usenet zoekresultaten
  • Previews van videos
  • Toegang ook met smartphone
  • Gratis VPN zonder logs
  • Exclusieve levenslange korting + gratis proefperiode

Eweka Onbeperkte Snelheid
Onbeperkte Downloads
50 (SSL) Connecties
4834+ Dagen Retentie

3 gedachten over “Beste gratis Usenet clients vergeleken”

Plaats een reactie

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link