eweka

Beste gratis Usenet clients vergeleken

Wat is een newsreader?

Hier worden een aantal gratis newsreaders (Usenet clients) vergeleken die bedoeld zijn om bestanden van Usenet te downloaden. Of je nou Linux, Windows of Mac OS X gebruikt, ze ondersteunen allemaal NZB’s en SSL encryptie.

Zo kan je legaal, veilig en snel met je Spotnet Ziggo, UPC, KPN e.d. verbindingen downloaden. Er zijn ook betaalde newsreaders, maar wij vinden dat je dat als extraatje gratis van Usenet providers mag verwachten. Ook is het gebruikelijk dat een Usenet provider VPN gratis aanbiedt.

We hebben de beste Usenet services uitgebreid geteste en hier kun je over onze Usenet ervaringen lezen.

Zonder een goede nieuwsserver heb je weinig aan nieuwsgroepen. Daarom hebben we samen met TweakNews voor jou een bijzondere kortingsactie geregeld. 42% korting + gratis zero-log VPN bij een jaar abonnement.

We raden TweakNews aan omdat je voor de laagste prijs met een download volledigheid van 99.9% ongelimiteerd snel kunt downloaden.

Een paar tips bij het uitzoeken van een newsreader

Het is handig om te weten dat je bij Spotnet alleen ziet wat door anderen is gespot. Wil je binnen je newsreader alle nieuwsgroepen doorzoeken en een preview bekijken van bestanden voordat je ze downloadt, kies dan voor de Newshosting Usenet Browser.

We hebben ze getest en je kunt al onze ervaringen vinden in de Newshosting review.

Bij al deze newsreaders kun je gebruik maken van NZB download sites zoals Binsearch om de nieuwsgroepen te doorzoeken. NZB sites top 10.  Wil je oude posts zonder probleem downloaden, vergelijk dan de beste newsservers en kies de retentie die bij jou past.

Test Usenet gratis voordat je je abonneert op één van de goedkoopste Usenet providers.

NewsreaderBeschrijvingOS
Newshosting Usenet Browsernewshosting newsreader

Newshosting's newsreader is compleet en uniek.
Bestanden kun je voorvertonen zodat je het niet eerst helemaal hoeft te downloaden. Interface is overzichtelijk met ingebouwde zoekfunctie om snel te zoeken en filteren. Verder kan het automatisch bestanden repareren en uitpakken.

Mocht je nog geen premium Usenet provider gebruiken of wil je een betere proberen, dan raden we Newshosting aan. Bovendien krijg je via ons 44% korting. Newsreader krijg je er gratis bij.

Linux
Windows
OS X

LottaNZBlottanzb usenet client

Schoon en simpel GUI voor Sabnzdb. Wil je meer controle gebruik dan de webinterface. Houd er rekening mee dat het niet compatibel is met de laatste Sabnzbd versie.


Ontwikkeling gestaakt, niet meer aangeraden.

Linux

Binreaderbinreader newsreader

Efficiënt en licht, vergelijkbaar met LottaNZB maar dan uitgebreider. Simpel in gebruik en ook vanaf een USB stick te gebruiken.


Ontwikkeling gestaakt, niet meer aangeraden.

Linux
Windows
OS X

NNTPGrabnntpgrab newsreader

Mogelijkheid om de GUI vanaf een andere computer te draaien dan waar er wordt gedownload.
Mogelijkheid om het programma te besturen via een webinterface.
Niet zo licht en efficiënt.


Ontwikkeling gestaakt, niet meer aangeraden.

Linux
Windows
OS X

Newsflash Plusnewsflash plus newsreader

Vergelijkbaar met Newshosting's newsreader maar dan zonder voorvertoning van bestanden. Als zoeken in nieuwsgroepen binnen het programma belangrijk voor je is dan is dit een goeie keus.

Linux
Windows

NZBs downloaden met SABnzbd

SABnzbd is een webbased usenet client, het draait dus in je browser. Als je gebruik maakt van SABnzbd, wordt het NZB downloaden nog makkelijker. Je hoeft dan namelijk maar één keer te klikken op het SABnzbd icoon van een bestand op één van de ondersteunde NZB download sites.

Nadat je SABnzbd hebt geïnstalleerd en geconfigureerd moet je de SABConnect++  voor Chrome of nzbdStatus voor Firefox extensie installeren. Vervolgens kan je sites als vcdq.com of nfohump.com gebruiken om de exacte bestandsnaam te achterhalen. Die bestandsnaam zoek je op index sites als nzbindex.nl, waar je het dankzij de browser extensie met één klik naar SABnzbd stuurt.

Bij NZBMatrix ziet het er als volgt uit:
NZB downloaden met SABnzbd

Uiterst links zijn de gele “SAB” icoontjes weergegeven. Dezelfde icoontjes verschijnen ook op sites als nzbindex.nl en binsearch.net. Makkelijker kan niet.

Eweka
Bezoek Eweka

Onbeperkte Snelheid
Onbeperkte Downloads
50 (SSL) Connecties
4507 Dagen Retentie

3 gedachten over “Beste gratis Usenet clients vergeleken”

Plaats een reactie

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link