Beste VPN voor Netflix USA & buitenland kijken (omzeilen)

Netflix app

Ben je het zat om geblokt te worden bij je favoriete programma’s in het buitenland en op zoek naar de beste VPN om Netflix USA overal ter wereld te kijken?

Met onze hulp kun je geografische beperkingen omzeilen en je favoriete content streamen, waar je ook bent.

Dus pak wat popcorn en bereid je voor op een filmmarathon – geen paspoort nodig.

#1 Veelzijdig

NordVPN
Editor’s keuze: NordVPN

Bekendste no-logs VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 5/5

#2 Budget

Surfshark
Surfshark

Voordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid:4/5
 • Privacy: 4/5
 • Locaties: 4/5

#3 Snelheidsmonster

PrivadoVPN
PrivadoVPN

Snelste no-logs VPN netwerk. Ideaal voor streamen.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5

Wat is de beste Netflix VPN?

De beste Netflix VPN is NordVPN. Zij kwamen met stip als beste uit onze testen.

1. NordVPN

NordVPN

De hoeveelheid servers die NordVPN over de hele wereld heeft -ook in die landen waar wij graag Netflix kijken- is ongekend hoog.

Uit onze testen bleek dat als je kijkt naar de combinatie van VPN Netflix toegankelijkheid, privacy, veiligheid, snelheid en lektesten, er geen betere is als NordVPN. Het is trouwens ook de beste Ziggo Go VPN.

NordVPN scant of analyseert je internetverkeer niet en slaat geen gegevens op van wat je doet. Panama, van waaruit ze werken, is een land zonder gegevensbewaring wetten (data retention laws) .

Bovendien kun je NordVPN anoniem betalen met Bitcoin, zijn ze ultrasnel (198 MBPS) en ondersteunen split tunneling, zodat je bijvoorbeeld met VPN via een VS server Netflix kunt streamen en tegelijkertijd toch de locale Nederlandse content kunt blijven bezoeken.

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark heeft ook een sterk en snel server-netwerk en is een betrouwbare VPN. De gunstige prijs en gebruiksvriendelijke apps dragen bij aan onze positieve ervaringen met deze VPN.

We kwamen zonder problemen op verschillende bibliotheken zoals de Amerikaanse Netflix en ook onze test om de Nederlandse Netflix te kijken van buiten de EU was een succes.

Surfshark doorstond onze serieuze lektesten zonder problemen, want een top VPN hoort natuurlijk niet je IP-adres te lekken. Surfshark ondersteunt ook split-tunneling en je kunt twee IP-adressen tegelijkertijd gebruiken voor toegang tot verschillende locaties.

De mobiele interfaces zijn zeer intuïtief hoewel iets minder uitgebreid dan de desktop versies en Surfshark heeft één van de beste VPN Chrome extensies. Alle interfaces hebben hetzelfde design en basismogelijkheden, wat prettig is bij het gebruik.

3. PrivadoVPN

PrivadoVPN
PrivadoVPN Connected USA

PrivadoVPN is al lang geen nieuweling meer, want ze hebben zich razendsnel een naam gemaakt in de VPN industrie. Met 20 jaar ervaring in de Usenet industrie, is dit natuurlijk geen verassing en wij hebben dit ook vermeld in onze review.

Doordat PrivadoVPN zelf de eigenaar van al hun servers is, is het veel veiliger voor jou. Daar komt nog bij dat ze gevestigd zijn in Zwitserland, een land met de strengste privacy wetten ter wereld.

Kortom, een van de hoogste veiligheidsniveaus die wij zijn tegengekomen. Het kiezen van servers is gemakkelijk en intuïtief en we hadden geen problemen met de toegang tot populaire Netflix locaties.

Ook vanuit het buiteland hadden we toegang tot de Nederlandse Netflix. Privado VPN inmiddels ook split tunneling wat zij SmartRoute noemen.

De WireGuard versie werkt stabiel en is snel. Dit is overigens ook een feature die ze op ons verzoek hebben toegevoegd. WireGuard is het nieuwste OpenVPN alternatief.

4. VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN heeft een tijdje geleden hun eigen protocol (Chameleon) geïntroduceerd. Hierdoor konden we zonder problemen op Netflix bij alle door ons geteste locaties, inclusief de Verenigde Staten.

Met 30 gelijktijdige verbindingen is het hele gezin op alle apparaten met VPN beschermd en kun je dus ook altijd op Netflix. Je kunt trouwens behalve Netflix, VPN ook met andere streaming services gebruiken zoals, Amazon Prime, Hulu, BBC iPlayer enz.

De apps en PC interfaces zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk door iedereen te gebruiken. Handig is dat als je een server kiest, je kunt zien hoe zwaar belast hij is.

Dit is trouwens bij andere top VPN’s ook het geval. Split-tunneling is beschikbaar op Android, Mac, en Windows programma’s voor nog meer streaming gemak.

Vypr heeft een onafhankelijke audit goed doorstaan en onze eigen IPv6, DNS en WebRTC lektesten, bevestigden dit.

5. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost is een ander goed alternatief om Netflix te kijken met VPN. Zij hebben namelijk speciale streamingservers die vaker hun IP-adressen wisselen zodat het moeilijker voor Netflix (en anderen) is om deze VPN te blokkeren.

De streaming snelheden van CyberGhost VPN waren goed en buffering was beperkt. Wat betreft privacy zijn ze misschien wat minder omdat ze door Kape Technologies overgenomen zijn, maar als je een VPN zoekt alleen om te streamen, dan is het een uitstekende keuze.

De apps zijn goed en gemakkelijk te gebruiken maar split tunneling is alleen maar beschikbaar op de Android app. Ook CyberGhost bestond uitstekend onze lektesten.

Gratis vs betaalde Netflix VPN?

Gratis VPN’s zijn waarschijnlijk niet de beste keuze om te streamen. Vaak heb je met gratis VPN geen toegang tot Netflix omdat Netflix ze geblokkeerd heeft, maar dat is niet het enige probleem.

Er zijn ook genoeg gratis VPN’s te vinden waarmee je wel op Netflix[1] kunt. Maar bij dergelijke VPNs heb je altijd beperkingen die het gebruik sterk belemmeren.

 • Data beperkingen zorgen er bijvoorbeeld voor dat je als snel niet verder kunt kijken omdat je limiet bereikt is.
 • Snelheidsbeperkingen kunnen ervoor zorgen dat je helemaal niets kunt kijken of dat je gek wordt van het bufferen.
 • Server beperkingen zorgen meestal voor buffer problemen omdat iedereen op die gratis servers probeert te komen en daardoor de snelheid daalt.

Als de content op YouTube beschikbaar is kun je ook reclamevrije YouTube Vanced alternatieven overwegen.

Toch hebben wij de drie beste gratis Netflix VPN’s voor je op een rijtje gezet.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

De beste gratis Netflix VPN voor streamen is PrivadoVPN. Je krijgt tien GB per maand, twaalf servers en één verbinding. De tien GB is voldoende voor ongeveer tien uur streamen, dus als je één keer in de week een filmpje kijkt, zou het genoeg kunnen zijn.

ProtonVPN

Bij de Netflix VPN free version van ProtonVPN (via de knop Free trial kom je bij de Free version) kun je 23 servers in drie landen kiezen uit het algemene servernetwerk. Je hebt maar één VPN verbinding en medium speed. Dit geeft aardig wat buffervertraging en dus iets minder geschikt als Netflix VPN.

Hide.me VPN

Hide.me VPN

Het gratis pakket van Hide.me VPN lijkt op dat van Privado. De tien GB per maand geven je ongeveer tien uur streaming plezier en je hebt vijf serverlocaties. De Hide me Netflix VPN sluit de top drie.

Hoeveel servers dit precies zijn is niet bekend, maar afgeleid van het totaal aantal servers, zouden dit er meer dan honderd kunnen zijn. Ook bij Hide me heb je maar één gelijktijdige connectie.

Waarop we de VPN’s hebben getest

 • Serverlocaties zijn belangrijk omdat jouw VPN natuurlijk voldoende servers moet hebben op de locaties waar jij Netflix wilt kijken (plus Nederland).
 • Verbindingssnelheden zijn cruciaal bij het streamen, of dit nu Netflix is of een andere streamer.
 • Apparaten waarop je Netflix wilt kijken moeten compatibel zijn met de VPN software. Zorg dus dat de VPN met al je gadgets werkt (Windows, Mac, Android, iOS, enz.).
 • Split tunneling is handig als je één VPN verbinding voor bepaalde programma’s/apps wilt gebruiken zoals Netflix VS en parallel een andere VPN verbinding bijvoorbeeld voor Nederlandse content.

Netflix kijken in het buitenland of land veranderen

Voordat je Netflix in een ander land kunt kijken moet je VPN geïnstalleerd zijn en aanstaan. Wil je de Netflix-bibliotheek van Turkije bekijken, kies dan de Turkse server-locatie in de app. Let erop dat je een server met lage belasting kiest (als deze functie beschikbaar is).

Open daarna de Netflix app en genieten maar! Wil je de Duitse Netflix, kies je een server in Duitsland, voor Bollywood een server in India enz. enz. Op die manier kun je ook in het buitenland Formule 1 kijken via VPN en heb je geen Viaplay abonnement nodig.

Netflix VPN blokkade omzeilen

Je kunt de Netflix VPN blokkade omzeilen door een andere IP-adres te kiezen. Netflix probeert natuurlijk voortdurend te achterhalen welke VPN IP-adressen op een dergelijke manier toegang krijgen vanuit andere regio’s en blokkeert ze vervolgens. VPN-providers zetten daar tegenover steeds meer IP-adressen in.

Het is dus goed om een VPN te kiezen met een groot aantal IP-adressen en servers, zodat je kunt wisselen.

Als je ondanks alles toch geblokkeerd wordt, wis dan je cookies en browser cache-geheugen of gebruik de incognito browser modus. Daarna kun je een andere VPN server kiezen en als het goed is zou je weer verder kunnen streamen.

Amazon Prime Video en Hulu VPN

Amazon Prime Video en Hulu Nederland werken volgens dezelfde methode met een VPN. Zorg dus dat je server locaties hebt uit landen waar je de video’s van wilt zien.

Wat ook werkt: alle andere streaming diensten zoals Vudu, Crackle, Hotstar, HBO NOW, Disney+, BBC iPLayer, enz. (Wij hebben een test gedaan voor de beste Disney Plus VPN)

Zoals je ziet kun je met de juiste VPN overal Netflix kijken, dus success bij het installeren van de VPN en veel kijkplezier.

Zoals je ziet is het niet moeilijk om met VPN Netflix Amerika te kijken. Je moet er alleen op letten dat die VPN ook daadwerkelijk met Netflix werkt, dus kies een van de door ons geteste VPNs. En vergeet de popcorn niet.

Veelgestelde vragen

Kun je Netflix kijken met VPN?

Je kunt Netflix met VPN kijken als jouw VPN dienst niet door Netflix geblokkeerd is. Kies dus een goede VPN die met Netflix werkt, zoals NordVPN.

Waarom werkt Netflix niet met VPN?

Als je geen Netflix toegang hebt met VPN, zijn de IP-adressen waarmee jouw VPN op Netflix wil komen al bekend bij Netflix. Probeer je cache en cookies te wissen en via een andere VPN server toegang te krijgen. Lukt dit niet, kun je beter een VPN kiezen die goed met Netflix werkt, zoals bijvoorbeeld Surfshark.

Welke VPN voor Netflix is gratis?

PrivadoVPN heeft een gratis pakket waarmee je volledige Netflix toegang hebt. (10GB/maand)

Staat Netflix VPN toe?

VPN is niet verboden. Netflix heeft dus geen juridische basis het niet toe te staan. Maar dat wil niet zeggen dat ze VPN IP-adressen niet proberen te blokkeren. Kies dus een goede VPN met veel IP-adressen.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark