In onze digitale samenleving is het veiligstellen van bedrijfsinformatie en -processen van vitaal belang voor organisaties.
Managed services, waarbij IT-processen worden uitbesteed, bieden een effectieve aanpak voor het monitoren, beheren en optimaliseren van IT-infrastructuur, inclusief gegevensopslag.
Deze blog onderzoekt het belang van cybersecurity in de wereld van managed services en deelt tips om je organisatie te beschermen tegen cyberdreigingen.
Wat zijn managed services?
Managed services zijn diensten waarbij organisaties hun IT-processen uitbesteden aan externe serviceproviders. Deze providers nemen verantwoordelijkheid voor het monitoren, beheren en optimaliseren van de IT-infrastructuur, inclusief gegevensopslag. Dit stelt bedrijven in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten, terwijl ze profiteren van de expertise en schaalbaarheid die een gespecialiseerde dienstverlener biedt.
Cybersecurity best practices voor managed services
Er zijn verschillende best practices die kunnen worden toegepast op managed services om de cybersecurity van je organisatie te versterken. Allereerst is het belangrijk om regelmatig je medewerkers te trainen over cybersecurity-best practices en hoe ze zich kunnen beschermen tegen aanvallen. Daarnaast is het essentieel om sterke wachtwoorden voor al je apparaten en accounts te gebruiken en het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts te vermijden.
Ongeautoriseerde toegang tot bepaalde bestanden
Zorg ervoor dat je gevoelige gegevens versleuteld zijn om ongeautoriseerde toegang te voorkomen en houd je software, systemen en beveiligingspatches up-to-date om te profiteren van de nieuwste beveiligingsmaatregelen. Voer tenslotte regelmatig penetratietesten uit om zwakke plekken in je beveiliging te identificeren en te verhelpen.
Geavanceerde cybersecurity maatregelen voor managed services
Naast de eerder genoemde best practices zijn er geavanceerdere maatregelen die kunnen worden geïmplementeerd in managed services. Deze omvatten onder andere de implementatie van geavanceerde endpoint beveiligingstechnologieën, netwerksegmentatie en het toepassen van het Zero Trust-model. Multi-factor authenticatie en sterk toegangsbeheer zijn ook cruciale componenten van een robuuste cybersecuritystrategie.
Security Operations Center
Ten slotte is proactieve monitoring en respons door middel van een Security Operations Center (SOC) essentieel om zowel proactief als reactief te kunnen handelen tegen nieuwe en evoluerende dreigingen. Deze maatregelen dragen bij aan een robuuste cybersecuritystrategie om zowel proactief als reactief te kunnen handelen tegen nieuwe en evoluerende dreigingen.
Kennis delen en samenwerken voor optimale cybersecurity
In de cybersecuritywereld zijn samenwerking en kennisdeling cruciaal. Het bedrijf Previder organiseert kennisevenementen en biedt artikelen aan over digitale werkplekken, IT-beveiliging en informatiebeveiliging. Door expertise te delen, creëert Previder een omgeving waarin iedereen kan profiteren van de nieuwste inzichten en best practices.