VPN Nederland: De beste Nederlandse VPN?

Om jou te helpen de beste VPN van Nederland te kiezen, hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan. Hierbij is speciaal gekeken welke VPN’s in Nederland de meeste servers hebben.

Ook hebben we een echte Nederlandse VPN onder de loep genomen. Onze testers hebben minstens zes maanden (zoals we altijd doen) de VPN diensten getest op Pakketten, Software, Snelheid, Servers, Betrouwbaarheid, Privacy, en Ondersteuning.

Beste Algemeen

Editor’s keuze: PrivadoVPN

Snelste VPN server netwerk in eigen bezit. Zwitserse privacy wetten.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 5/5
 • Privacy: 5/5
 • Locaties: 4/5
 • Nederland: 5/5

Bekendste Top VPN

NordVPN
NordVPN

Bekendste VPN met het grootste server netwerk.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 5/5
 • Nederland: 4/5

Prijs-Kwaliteitsverhouding

Surfshark
Surfshark

Voordelige VPN met uitstekende privacy en veiligheid.

 • 30 Dagen geld terug
 • Snelheid: 4/5
 • Privacy: 3/5
 • Locaties: 4/5
 • Nederland: 3/5

Wat is de beste Nederlandse VPN?

De beste VPN van Nederlandse bodem is VPN Nederland. Het is een jong bedrijf dat gevestigd is in Nederland en door Nederlanders gerund wordt.

De drie belangrijkste pluspunten van deze Nederlandse VPN zijn dat ze veilig, zeer snel en gunstig geprijsd zijn. En ondanks dat VPN NL vrij jong is, zijn ze goed van start gegaan met de nieuwste technologieën zoals WireGuard.

Het servernetwerk van VPN Nederland is nog jong maar al wereldwijd vertegenwoordigd. Maar wat voor Nederlanders belangrijk is, is dat ze veel servers in Nederland hebben.

Je hebt dus altijd een server in de buurt, waar in Nederland je ook bent. En als je in het buitenland woont of op reis bent, kun je gewoon op de Nederlandse sites, die je altijd al gebruikt (bijvoorbeeld je bank, of uitzending gemist).

Bovendien kun je deze VPN gebruiken voor P2P / torrenting. Ook heb je vrij toegang tot streaming services zoals Netflix, BBC iPlayer, enz. Ontdek hier wat de beste VPN voor China is.

Wat is de beste buitenlandse VPN met servers in Nederland?

Wat de beste VPN van Nederland is, hangt voor een deel van jouw situatie af. Maar ze moeten allemaal wel voldoen aan een aantal minimale kwaliteitseisen, zoals:

 • Uitstekende privacy en geen logging
 • Voldoende servers in Nederland
 • Gebruiksvriendelijke apps & clients
 • Mogelijkheden zoals bijv. torrents en toegang tot de VS Netflix
 • Goede klantenservice

Een bekende naam in Nederland is Avast. Zij hebben echter een dubieus privacybeleid en zijn zeker niet de snelste VPN in Nederland. In tegendeel, onze Avast VPN ervaringen zijn bijzonder slecht.

Als je zelf VPN vergelijken wilt, kijk dan naar onze vergelijkingstabel van de beste VPN reviews.

1. PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN heeft in Nederland zeven servers. Bovendien hebben ze waanzinnig snelle verbindingen in Nederland. Onlangs haalden we een snelheid van 741 Mbps vanuit Nederland, met een Nederlandse server en het WireGuard protocol.

Ondanks dat Privado als VPN nog niet zo lang bestaat als de hierboven genoemde VPN’s hebben ze een sterk servernetwerk in eigen beheer en zijn ze goed in Nederland vertegenwoordigd. Wat betreft veiligheid is PrivadoVPN dus een van de betere keuzes.

2. NordVPN

NordVPN

NordVPN heeft in Nederland 178 servers, wat voor ons kleine landje, ontzettend veel is. Natuurlijk hadden we met deze top VPN geen IP-lekken en de meeste servers zijn zeer snel.

Qua privacy en geen-log beleid, is NordVPN een van de meest betrouwbare VPN’s in de markt, wat ze uitstekend geschikt maakt voor torrenting. Ook kun je deze VPN gebruiken om de Amerikaanse Netflix content, en het aanbod van andere streamingservices te kijken.

Als je echt helemaal anoniem wilt blijven is het goed om te weten dat je NordVPN anoniem kunt betalen met Bitcoin. De geteste snelheid van 198 MBPS met de SOCKS5 proxy is ultrasnel en ook de gewone VPN is zeer snel en bovendien de laatste tijd ook stabiel.

3. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost is met 313 Nederlandse servers, het best vertegenwoordigd in ons land. Een ander echt Nederlands voordeel is dat ze gunstig geprijsd zijn. Bovendien zijn ze nu, met het WireGuard protocol, ook nog eens supersnel.

Op wat kleine dingen -gericht op software-verbetering- na zijn ze log-vrij en met onze serieuze lektesten konden we geen IP en DNS lekken vaststellen. Je internetverkeer wordt met een 256-AES codering versleuteld en ze hebben split-tunneling en een kill-switch.

Bovendien heeft Cyberghost apps voor een grote verscheidenheid aan apparaten en browsers. Natuurlijk kun je het Amerikaanse aanbod van Netflix uit een ander land bekijken en kun je ook nog eens torrenten. Met zeven gelijktijdige verbindingen, kun je het hele gezin online beschermen (wat is VPN bescherming?).

Gratis VPN in Nederland

Er zijn inderdaad gratis VPN’s. Je kunt bijvoorbeeld VPN Nederland gratis gebruiken, met wat beperkingen. Bovendien hebben wij zelfs een vergelijkingstest van de beste buitelandse gratis VPN’s gedaan die goed in Nederland vertegenwoordigd zijn.

Maar als je de gevaarlijke ‘gratis’ VPN diensten (MET malware en spyware) buiten beschouwing laat, blijven er niet veel goede gratis VPN aanbieders over.

In ieder geval krijg je met premium gratis VPN services altijd te maken met heftige beperkingen. Dit kan een datalimiet zijn of een snelheidslimiet of zoveel advertenties dat het gebruik enorm beperkt wordt. Dit geldt overigens ook voor gratis Belgische VPN servers.

Waarop we de Nederlandse VPN’s hebben getest

Serveraanbod in Nederland

De hoeveelheid servers in Nederland is belangrijk, want over het algemeen geldt hoe dichter de server bij jouw locatie is, hoe sneller je verbinding. Bovendien, als er te weinig servers zijn ten opzichte van het aantal gebruikers, worden verbindingen langzamer.

Pakketten & prijzen

Een goede Nederlandse VPN[1] dienst heeft aantrekkelijke prijzen en voldoende pakketkeuzes. Bitcoin betalingsmogelijkheid voor extra anonimiteit of een iDeal betalingsmethode voor jouw gemak zijn belangrijke dingen om te checken voor het kopen van een VPN in Nederland.

Software & gebruiksgemak

Check als eerste of je VPN provider een app voor jouw apparaat heeft (bijvoorbeeld Android). De apps en clients moeten natuurlijk zo zijn ontworpen dat ze gemakkelijk door iedereen te gebruiken zijn.

Snelheid

Onze uitgebreide snelheidstesten in verschillende delen van de wereld met verschillende servers (dichtbij en verweg), geven je een betrouwbaar beeld. Bovendien hebben we de VPNs maandenlang gebruikt en dus kunnen we beoordelen of de behaalde resultaten stabiel zijn en geen momentopnames.

surfshark-speedtest-VS-New-York-VPN

Betrouwbaarheid & beveiliging

Tijdens de testmaanden letten we op verbroken verbindingen, IP en DNS-lekken. We kijken hoe opties zoals kill-switch, automatisch opstarten en inloggen werken.

Privacy & logging

Privacy beoordelen we aan de hand van de locatie waar de VPN geregistreerd is en dus welke datacollectie wetten er daar zijn. We bestuderen de kleine lettertjes privacy policies en volgen het industrienieuws in verband met gegevensoverhandiging aan autoriteiten.

Ondersteuning & klantenservice

Tijdens onze testperiode nemen we altijd contact op met de klantenservice van de VPN diensten en kijken welke ondersteuning ze bieden en hoe snel ze reageren.

Veelgestelde vragen

Wat is VPN Nederland?

VPN Nederland is een VPN provider gevestigd in Nederland en gerund door Nederlanders. Ze bieden onder andere:
– Geen logs-beleid
– WireGuard protocol
– 7-dagen geld-terug-garantie

Is VPN nodig in Nederland?

Een VPN is nodig om:
1) Je privacy en gegevens te beschermen
2) Je te beveiligen op openbare WiFi netwerken
3) In het buitenland (vakantie/zakenreis, emigratie) toegang te krijgen tot NL websites en bijvoorbeeld NL TV online te kijken.

Is VPN Nederland betrouwbaar?

VPN Nederland is betrouwbaar omdat ze WireGuard encryptie gebruiken, geen logs bijhouden, een kill-switch hebben en je IP-adres verbergen.

Is VPN gevaarlijk?

VPN is in tegendeel niet gevaarlijk, mist je een betrouwbare VPN gebruikt (zoals PrivadoVPN). Maar, zoals al vermeld, zijn er gratis VPNs die ronduit gevaarlijk zijn en behalve dat ze je slecht beveiligen juist een bron van Malware of Spyware virussen kunnen zijn.

Wat kost VPN Nederland?

VPN Nederland kost €2.99 per maand als je de jaar deal pakt met winterkorting.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
Hoogste snelheid

Bespaar 38%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Bespaar geld en kies welke bij jou past

Plaats een reactie