ad

De eerste VPN van Nederland – Goose VPN

Wist je dat ganzen betere bewakers zijn dan honden? Vaak worden op boerderijen ganzen als bewakers gebruikt omdat ze geen vreemden op hun terrein toelaten en dit fanatiek verdedigen. Want ganzen zijn slim, sociaal, waakzaam en zeer loyaal.

VPN Nederland

De naam Goose VPN is dus goed gekozen voor de eerste VPN-service van Nederland.

Wat is VPN?

VPN is een Engelse term en staat voor Virtual Private Network oftewel Virtueel Privé Netwerk. Je komt het steeds vaker tegen en het is te verwachten dat over een paar jaar iedereen VPN op een of andere manier zal gebruiken.

Het is al ongeveer zo oud als het internet maar heeft de laatste tijd een toepassing gevonden bij particulieren, om een veilige toegang te hebben tot het internet op openbare WiFi-netwerken die er steeds meer komen, om de steeds vaker voorkomende geografische blokkeringen in het internet te omzeilen en om anoniem te internetten.

De eerste Nederlandse VPN-dienst, Goose gaat van start

Op 15 februari 2017  gaat Goose VPN in Rotterdam van start. Oprichter is de 26-jarige Joeri van de Watering, die al sinds z’n 19e een succesvol online marketingbureau heeft met 12 man personeel. Hij zag het gat in de markt, omdat er in Nederland nog geen vergelijkbare service wordt aangeboden en de buitenlandse VPN-aanbieders vaak te gecompliceerd zijn en niet gericht op de eenvoudige internetgebruiker.

Nederland is ook nog eens een bij uitstek geschikt land voor VPN-diensten, vanwege het liberale beleid en zijn VPN-diensten sinds 2006 uitgesloten uit de richtlijn voor bewaring van persoonsgegevens. Onlangs is er een concurrent die een bekende naam in Nederland heeft, bijgekomen: Avast Secureline VPN, echter met een dubieus privacybeleid.

Drie belangrijke argumenten om Goose VPN te gebruiken:

 • Veiligheid nederlandse vpn

Goose beschermt je tegen hacken of het stelen van je gegevens als je inlogt in een publiek WiFi-netwerk. Zonder VPN ben je een gemakkelijk slachtoffer voor kwaadwilligen.

 • Geografische blokkeringen

Goose geeft je de mogelijkheid om uit een van de 48 servers in 29 landen* te kiezen. Hierdoor krijg je toegang tot de voor bepaalde landen afgeschermde informatie. In vergelijking heeft PureVPN 316 servers in Nederland, check de link voor de review. 

Je kunt dus op de Amerikaanse Netflix alles bekijken, je kunt op vakantie in het buitenland je favoriete Nederlandse programma’s bekijken en je hebt voortaan toegang tot alle video’s op YouTube ongeacht geografische blokkeringen.

 

 •  Privacy

Omdat Goose 100% log-vrij is en dus geen verbindings- en verkeers logs bijhoudt, is je privacy optimaal beschermd. Je kunt dus anoniem content downloaden. Goose ondersteunt ook P2P wat in het bijzonder de torrent VPN liefhebbers zal verheugen.

De configuratie van een uTorrent VPN is niet zo moeilijk. Maar in plaats van torrenten via een VPN zou je ook usenet kunnen gebruiken. Usenet vs Torrent. Wat is beter?
De beste nieuwsgroep servers kun je vinden in een aparte post.

Waardoor onderscheidt Goose VPN zich?

Goose richt zich op de gewone internetgebruiker en het platform is dan ook zeer gebruiksvriendelijk. Ook als je geen IT freak bent kun je het gemakkelijk zelf installeren en bedienen.  Je hebt maar één abonnement nodig voor al je apparaten, of het nu Windows, Mac, iOS of Android is.

Wie op z’n Android VPN gebruikt is altijd beschremd, en dat heb je nodig, want met mobiele apparaten loop je nog meer riscico.

Goose gebruikt een 256-bit AES-versleuteling met 256-SHA: super veilig dus.

Goose heeft een aardig server netwerk en een 24/7 Nederlandstalige supportdienst die het hele jaar door snel helpt bij eventuele vragen. Veel Nederlanders kijken tegenwoordig Kodi, maar Kodi kijken zonder VPN, blijkt niet zonder risico’s.

Pakketten en prijzen

Goose is op de markt gekomen met twee aantrekkelijke prijs pakketten:

 • 50 GB voor €2,99 /m
 • Onbeperkte voor €6,99 /m of €5,83 /m bij jaarlijkse betaling

Bij beide pakketten heb je:

 • Beschermde data
 • Onbeperkte hoeveelheid apparaten
 • P2P is toegestaan
 • Geen logs
 • Eerste maand gratis

Je kunt binnenkort een Goose VPN review van ons verwachten. Wij hebben van vele top VPN-providers reviews gedaan waarbij wij de standaard aangeven.  Bijvoorbeeld van alle NordVPN reviews is de onze een echte hands-on test op verschillende apparaten.

Wil je weten welke VPN ‘t beste is, of VPN vergelijken, volg dan de link.

Onlangs hebben we ook de Cyberghost review en de Hide.me reviews online gezet. Kun je niet wachten, probeer het dan eerst een maand gratis. Ben je op zoek naar een goedkope Nederlandse VPN, lees dan het artikel, want een goede VPN hoeft niet duur te zijn en niet per se Nederlands.

Vergelijk de top 3 VPN's

nordvpn logoBeste algemeen
Bespaar 72%
SurfsharkBeste waarde
Bespaar 82%
Beste encryptie
Bespaar 88%
Bespaar geld en kies welke bij jou past

4 gedachten over “De eerste VPN van Nederland – Goose VPN”

 1. Het lukt mij niet om Spotnet via Goose bij te werken of bestanden te downloaden. Moet er iets ingesteld worden?

  • Als je via SSL met Usenet verbindt dan is een VPN eigenlijk niet nodig. Maar normaal zou het ook met VPN moeten werken zonder iets in te stellen.

 2. Prijs klopt niet: op deze site staat vermeld: € 6,99 voor unlimited en op de site van Goose staat € 12,99 voor hetzelfde product

Reacties zijn gesloten.

Profiteer maximaal
Ontvang je gratis Usenet account, tips & MEGA korting.
Aanmelden
close-link
VPN

De eerste VPN van Nederland – Goose VPN

leestijd: 3 min
4