5 Beste no log VPN’s | De echt anonieme VPN

Wil je zeker weten dat je online anoniem blijft? Ontdek snel onze topselectie van de beste no log VPN’s.

Of je nu een VPN-expert bent of net begint, wij helpen je de ideale no log VPN te vinden die jouw online privacy waarborgt, zonder de kleine lettertjes.

Beste no-log VPNs

NordVPN

1. NordVPN

NordVPN is een toonaangevende speler in de VPN-industrie. Met servers over de hele wereld en strikte no-log beleid, biedt het een betrouwbare service.

NordVPN staat bekend om zijn uitstekende beveiligingsfuncties (bijv. kill switch) en het feit dat het geen logs bijhoudt van gebruikersgegevens. Met meer dan 5000 servers in verschillende landen biedt NordVPN snelle snelheden en betrouwbare verbindingen.

Het is gevestigd in de Britse Maagdeneilanden, wat betekent dat het niet onderworpen is aan wetten voor het bewaren van gegevens.

Surfshark

Surfshark

Surfshark is een andere topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een VPN No Logs. Het biedt toegang tot alle belangrijke functies die je van een premium VPN mag verwachten.

Met Surfshark kun je genieten van onbeperkte toegang tot alle servers en alle gegevens die je nodig hebt zonder je zorgen te maken over loggen. Het is gevestigd in de Britse Maagdeneilanden en biedt uitstekende snelheden en beveiliging.

De kill switch-functie zorgt ervoor dat je altijd beschermd bent, zelfs als de VPN-verbinding plotseling wordt verbroken.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN is een relatief nieuwe speler op de markt, maar het heeft al snel een reputatie opgebouwd als een betrouwbare en veilige VPN-provider.

PrivadoVPN biedt een strikt no-log beleid, is gevestigd in Zwitserland met de strengste data protectie wetten van Europa en heeft alleen eigen servers in veel verschillende landen, waardoor het een goede keuze is voor degenen die hun online privacy serieus nemen.

Het biedt ook uitstekende snelheden en ondersteuning voor verschillende apparaten, waaronder Android.

VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN is één van de oudste en meest betrouwbare VPN-providers op de markt. Het biedt een solide no-log beleid en uitstekende beveiligingsfuncties.

VyprVPN heeft een onafhankelijke audit ondergaan om te bewijzen dat het geen logs bijhoudt van gebruikersactiviteiten. Het biedt ook toegang tot servers over de hele wereld en heeft een gebruiksvriendelijke interface.

Of je nu een VPN voor streaming of torrenting nodig hebt, AtlasVPN is een solide keuze.

Hide.me VPN

Hide.me

Hide.me is misschien niet de crème de la crème onder de VPN-diensten, maar scoort hoog op gebruiksvriendelijkheid en uitmuntende klantenservice. Met Hide.me kun je online volledige anonimiteit genieten, ondersteund door een strikt no-log beleid.

Het bedrijf is gevestigd in Maleisië, een land bekend om zijn privacy vriendelijke wetten. Hierdoor is het niet verplicht om gebruikersdata te loggen, wat Hide.me een betrouwbare keuze maakt voor een No-logs VPN. Het biedt toegang tot een breed scala aan servers en is compatibel met meerdere platforms, inclusief Android.

Beste gratis VPN no-logs

PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN biedt ook een gratis versie van hun dienst aan en is met stip de beste gratis no logs VPN. Hoewel het beperkter is dan de betaalde versie, biedt het nog steeds een solide no-log beleid.

PrivadoVPN’s gratis versie biedt nog steeds toegang tot een beperkt aantal servers en houdt geen logs bij. Het is een uitstekende optie voor degenen die een veilige VPN willen proberen zonder zich te binden aan een abonnement.

Het gratis pakket van PrivadoVPN biedt gebruikers 10GB aan data-bescherming elke 30 dagen en toegang tot 12 wereldwijde servers. Hoewel het dezelfde bescherming biedt als een betaald VPN-plan, zoals IP-masking en encryptie, zijn de beperkingen in data en servertoegang de belangrijkste restricties van de gratis versie.

ProtonVPN

ProtonVPN

ProtonVPN is een andere geweldige gratis no-log VPN, met onbeperkt data.

Proton VPN biedt een gratis versie die toegang biedt tot een beperkt aantal servers zonder logs bij te houden. Het is gevestigd in Zwitserland, een land dat bekend staat om zijn sterke privacywetten, en biedt solide beveiliging[i] en snelheden.

Het gratis pakket van ProtonVPN biedt onbeperkte data, maar beperkt de snelheid en geeft toegang tot 24 servers in slechts 3 landen. Deze beperkingen kunnen leiden tot snelheidsvermindering bij verhoogd verkeer en minder flexibiliteit in serverkeuze, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers.

Hide.me

Hide.me is een andere gratis VPN die geen logs bijhoudt en gebruikers een veilige en anonieme online ervaring biedt.

Hide.me’s gratis versie biedt toegang tot een beperkt aantal servers, maar het houdt geen logs bij en biedt solide beveiliging. Het is een goede optie voor degenen die nieuw zijn in de wereld van VPN’s en de dienst willen uitproberen zonder te betalen.

Het gratis pakket van Hide.me VPN biedt een maandelijkse datalimiet van 10GB, toegang tot 5 serverlocaties wereldwijd, en ondersteunt slechts één verbinding tegelijk. Deze beperkingen kunnen de mogelijkheid om te streamen zoals Netflix beïnvloeden en bieden geen ondersteuning voor functies zoals dynamic port forwarding.

Wat is een no logs VPN?

Een No Logs VPN beschermt je online leven door geen sporen achter te laten van je activiteiten. Ideaal voor privacy bewuste gebruikers, zo’n VPN houdt geen gegevens bij zoals je IP-adres, bezochte websites of gedownloade bestanden.

Kortom, het is je eerste verdedigingslinie tegen privacy schendingen, vooral in landen met strikte data retentie wetten.

Voordelen van een no Logs VPN

Het gebruik van een No Logs VPN heeft veel voordelen, waaronder het beschermen van je online privacy en het toegang krijgen tot geblokkeerde inhoud.

Een No Logs VPN beschermt je online privacy door ervoor te zorgen dat niemand kan zien wat je online doet. Dit is vooral belangrijk als je openbare wifi-netwerken gebruikt, waar je gevoelige gegevens kunnen worden blootgesteld.

Bovendien kan een No Logs VPN je toegang geven tot inhoud die mogelijk geblokkeerd is in jouw regio, zoals streamingdiensten.

online privacy

Voordelen een goede no-logs VPN:

 • Privacybescherming: Door geen logs bij te houden, wordt de privacy van de gebruiker gewaarborgd, aangezien er geen gegevens zijn die kunnen worden gedeeld of gelekt.
 • Beveiliging tegen juridische verzoeken: Overheden en derden kunnen geen toegang krijgen tot gebruikersinformatie via juridische verzoeken, omdat er simpelweg geen gegevens zijn om te overhandigen.
 • Anonimiteit: Gebruikers kunnen online surfen zonder dat hun activiteiten worden gevolgd of opgeslagen, wat volledige anonimiteit garandeert.
 • Bescherming tegen hackers: Zelfs als de VPN-provider wordt gehackt, zijn er geen gebruikerslogs om te stelen, waardoor de veiligheid van de gebruiker intact blijft.
 • Geen bandbreedtebeperking: Zonder logs van gebruikersactiviteiten, kunnen er geen beperkingen worden opgelegd aan de bandbreedte op basis van het gebruik, wat zorgt voor een onbelemmerde internetervaring.
 • Vertrouwen en transparantie: Een strikt no-logs-beleid wekt vertrouwen bij de gebruikers en toont de toewijding van de VPN-provider aan privacy en transparantie.
 • Compatibiliteit met verschillende diensten: Doordat er geen logs worden bijgehouden, kunnen gebruikers toegang krijgen tot verschillende diensten zoals P2P en streaming zonder zich zorgen te maken over mogelijke repercussies.
 • Geen gerichte advertenties: Zonder logs van surfgedrag kunnen adverteerders geen gerichte advertenties leveren op basis van de online activiteiten van de gebruiker.

Voor een extra laag beveiliging naast de beste No Logs VPN’s, is het raadzaam om ook betrouwbare wachtwoordmanagers te gebruiken.

no logs VPNs

Voor de bescherming van je online anonimiteit bij het bezoeken van de beste torrentsites, is het kiezen van een betrouwbare No Logs VPN, zoals hierboven aanbevolen, van cruciaal belang.

Algemene misvattingen over no Logs VPN’s

Niet alle VPN’s zijn gelijk, en er zijn veel misvattingen over wat een No Logs VPN eigenlijk betekent.

Sommige mensen denken ten onrechte dat elke VPN hen volledig anoniem maakt online. De waarheid is dat sommige VPN-providers logs bijhouden van je activiteiten, wat betekent dat je niet echt anoniem bent. 

Ben je echt anoniem met elke VPN? 

Nee, je bent niet echt anoniem met elke VPN. Sommige VPN’s beweren dat ze geen logs bijhouden, maar in werkelijkheid doen ze dat wel.

Hoewel veel VPN’s beweren dat ze een no-log beleid hebben, is dit niet altijd waar. Sommige providers houden nog steeds logs bij van je activiteiten, wat betekent dat je niet echt anoniem bent.

Het is belangrijk om een provider te kiezen die een strikt no-log beleid heeft en die onderging een onafhankelijke audit om dit te bewijzen. 

De 5-eyes is een alliantie van vijf Engels sprekende landen die samenwerken op het gebied van inlichtingen en gegevensuitwisseling.

 • Verenigde Staten
 • Verenigd Koninkrijk
 • Canada
 • Australië
 • Nieuw-Zeeland

VPN’s zoals Private Internet Access (PIA), geregistreerd in de Verenigde Staten en de andere 5-eyes landen, worden als onveiliger beschouwd omdat ze onderworpen zijn aan de data retentiewetten van deze landen.

Deze wetten verplichten bedrijven om gebruikersgegevens voor een bepaalde periode te bewaren en kunnen de overheid toegang geven tot deze informatie. Het gebruik van een binnen de 5-eyes geregistreerde VPN, kan dus leiden tot minder privacy en een verhoogd risico op toezicht door de overheid.

Anonimiteit met VPN

Redenen waarom niet alle VPN’s echte anonimiteit bieden

Niet alle VPN’s bieden echte anonimiteit, en er zijn verschillende redenen waarom dit het geval is.

Sommige VPN’s houden logs bij van je activiteiten om jouw data te verkopen of the gebruiken, terwijl anderen mogelijk onderworpen zijn aan wetten die hen verplichten om gegevens te bewaren.

Bovendien kunnen sommige gratis VPN’s je gegevens verkopen aan derden om inkomsten te genereren. Het is belangrijk om een provider te kiezen die een strikt no-log beleid heeft en die zijn claims heeft geverifieerd door middel van onafhankelijke audits.

Voorbeelden van VPN’s die niet echt anonieme diensten bieden

Helaas zijn er VPN’s die beweren geen logs bij te houden, maar die dit in werkelijkheid wel doen.

Er zijn gevallen geweest waarin VPN-providers betrapt zijn op het bijhouden van logs, ondanks hun beweringen van het tegendeel. Dit ondermijnt het vertrouwen in de provider en benadrukt het belang van het kiezen van een provider die zijn no-log claims heeft geverifieerd door middel van onafhankelijke audits.

Enkele van de VPN’s die in het verleden in opspraak zijn geraakt vanwege privacy schendingen:

 • Hola VPN: Bekritiseerd voor het verkopen van gebruikersbandbreedte.
 • Hotspot Shield: Beschuldigd van het bijhouden van logs en het verkopen van gebruikersgegevens aan adverteerders.
 • VPNBook: Hoewel het beweert een no-log-beleid te hebben, zijn er zorgen geuit over de transparantie van het bedrijf.
 • Betternet: In een studie werd vastgesteld dat Betternet mogelijk malware en tracking bevat.

Kape Technologies is een bedrijf dat zich richt op internetbeveiliging en privacy. Ze hebben een strategie om verschillende VPN-diensten op te kopen, wat hen in staat stelt om hun aanwezigheid in de markt te vergroten.

Dit roept echter vragen op met betrekking tot privacy voor VPN-gebruikers, omdat Kape Technologies in het verleden betrokken is geweest bij adware en mogelijk invloed kan uitoefenen op het privacy-beleid van de overgenomen VPN’s.

VPN’s die onder Kape Technologies vallen:

CyberGhost wordt beschouwd als minder beïnvloed door het Kape Technologies-beleid vanwege zijn sterke toewijding aan privacy en transparantie. Het bedrijf heeft een duidelijk beleid dat geen logs bijhoudt en heeft zich onafhankelijk laten auditen om de privacy-claims te verifiëren.

Dit heeft geholpen om het vertrouwen van gebruikers te behouden, ondanks de associatie met Kape Technologies.

Waarom zou je moeten kiezen voor een no logs VPN?

Een no Logs VPN is essentieel voor iedereen die zijn online privacy serieus neemt.

Door te kiezen voor een no Logs VPN, bescherm je je online activiteiten en zorg je ervoor dat je gegevens niet in verkeerde handen vallen. Of je nu bezorgd bent over overheidsbewaking, cybercriminelen, of gewoon je privacy wilt beschermen, een no Logs VPN is de beste keuze.

verbroken internet verbinding

Problemen en oplossingen bij no logs VPNs

Hoewel no Logs VPN’s veel voordelen bieden, zijn er ook enkele veelvoorkomende problemen en beperkingen.

Sommige gebruikers kunnen problemen ondervinden met snelheden, toegang tot bepaalde websites, of andere technische problemen. In dit gedeelte zullen we enkele van deze veelvoorkomende problemen bespreken en nuttige tips bieden om ze te overwinnen.

ProbleemOplossing
Verbinding valt wegProbeer een andere server, controleer internet, of herstart de VPN-client.
Langzame verbindingKies een dichterbij gelegen server of ander VPN-protocol (WireGuard).
Geblokkeerde websitesSchakel naar een andere server.
Werkt niet met streamingGebruik streaming-geoptimaliseerde servers of contacteer klantenservice.
InstallatieproblemenControleer compatibiliteit en volg de installatiegids.
Geen verbinding met landenserversControleer serverlocaties of probeer een andere provider.
Advertenties of pop-upsGebruik de officiële VPN-client en vermijd gratis versies.
Problemen met P2P of torrentingGebruik P2P-ondersteunende servers en controleer de richtlijnen.

De nadelen en beperkingen van no logs VPN’s

Hoewel no Logs VPN’s veel voordelen bieden, hebben ze ook enkele nadelen en beperkingen.

Sommige no Logs VPN’s kunnen duur zijn, vooral als je op zoek bent naar geavanceerde functies. Check hier wat de goedkoopste VPN per maand is.

Bovendien kunnen sommige providers beperkte serveropties hebben, wat kan leiden tot lagere snelheden. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het kiezen van een no Logs VPN.

Nuttige tips om deze problemen te overwinnen

Er zijn verschillende strategieën die je kunt gebruiken om veelvoorkomende problemen met no Logs VPN’s te overwinnen.

Als je problemen ondervindt met snelheden, probeer dan verbinding te maken met een server die dichter bij je locatie ligt.

Als je problemen hebt met toegang tot bepaalde websites, probeer dan verschillende servers totdat je er een vindt die werkt. Het kiezen van een provider met een goede klantenservice kan ook nuttig zijn als je technische ondersteuning nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de top 5 beste No Log VPNs van 2023?

De top 5 beste no-log vpn’s van nu zijn NordVPN, Surfshark, PrivadoVPN, VyprVPN en CyberGhost. Elk van deze vpn’s voldoet aan deze eis en maakt strikt geen logs van gebruikersgegevens of online activiteiten.

Is ExpressVPN de beste VPN te gebruiken voor anonimiteit?

Nee, volgens ons eerlijke en professionele onderzoek, is ExpressVPN niet de beste VPN voor anonimiteit omdat ze onderdeel van Kape Technolgies zijn en er een mogelijk belangenconflict is, bovendien zijn ze vrij prijzig. 

Ik ben een beginner, welke gebruiksvriendelijke VPN kan ik kiezen?

Voor beginners adviseren we vaak PrivadoVPN. Het is een zeer gebruiksvriendelijke en naar onze mening de beste VPN voor beginners die je makkelijk kunt installeren en gebruiken.

Zijn alle VPNs goed voor torrenting?

Nee, niet alle VPNs zijn goed voor torrenting. Het is belangrijk om een VPN voor torrenting te kiezen die een strikt no-logbeleid heeft en hoge snelheden biedt, zoals NordVPN en CyberGhost.

Welke VPN biedt de beste snelheden voor online activiteiten?

PrivadoVPN staat bekend om het bieden van geweldige snelheden. Ze hebben ook een breed netwerk van VPN-servers waarmee je gemakkelijk de beste server voor je kunt kiezen.

Kan ik de Private Internet Access VPN gebruiken op alle apps?

Ja, je kunt de Private Internet Access VPN gebruiken op bijna alle apps, mits de 5-eyes risico’s je niet storen. Ze bieden ook compatibiliteit met verschillende apparaten en platforms.

Is een No Logs VPN echt strikt in het niet opslaan van mijn gebruikersgegevens?

Ja, de beste No Logs VPN zoals PrivadoVPN (en NordVPN en Surfshark) volgen een strikt beleid waarin ze absoluut geen gebruikersgegevens loggen.

Waar vind ik een overzicht van de beste VPN’s voor mijn specifieke behoeften?

Op onze website bieden we een uitgebreid overzicht van de beste VPN’s voor verschillende behoeften, waaronder torrenting, snelheid, Andorid, gratis gebruik en nog veel meer. We maken reviews die voldoen aan onze strikte onderzoeksprocedures en feedback van onze lezers.

Hoe zorg ik ervoor dat alle mijn online activiteiten anoniem blijven met een VPN?

Het is belangrijk om altijd je VPN verbinding actief te hebben tijdens je online activiteiten. De beste VPN’s bieden ook kill switch beveiligingsfuncties die je internetverbinding onmiddellijk verbreken als de VPN plotseling uitvalt, zodat al je online activiteiten anoniem blijven.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie