Wel eens moeite met het onthouden van al die wachtwoorden?
Ontdek de top 9 wachtwoordmanagers die jouw digitale leven niet alleen veiliger, maar ook een stuk eenvoudiger maken.
Duik in onze vergelijking en vind vandaag nog de ideale wachtwoordmanager voor jou.
Betaald
Gratis
1) Sticky Password
Ontdek Sticky Password, een gebruiksvriendelijke wachtwoordmanager die je helpt om je online credentials veilig en georganiseerd te houden, met lokale opslag mogelijkheid.
Overzicht van Sticky Password
Sticky Password onderscheidt zich als een efficiënte wachtwoord manager die de unieke optie biedt om je database enkel lokaal op te slaan. Hiermee houd je al je wachtwoorden veilig gebundeld op één plek, terwijl de automatische invulfunctie zorgt voor een vlotte toegang tot al je online accounts.
Met slechts één sterk master-wachtwoord ben je verlost van het onthouden van talloze wachtwoorden. Naast het veilig delen van wachtwoorden, biedt Sticky Password essentiële extra’s zoals Dark Web monitoring, een digitale portemonnee en notitiefunctie. De gratis versie mist een aantal van deze features.
Je hebt de keuze tussen synchronisatie via lokale netwerken, de cloud, of geen synchronisatie. Ongeacht de locatie, je data is altijd versleuteld.
Functies en beveiliging van Sticky Password
Sticky Password is ontworpen om het beheer van je wachtwoorden eenvoudig en veilig te maken. Met functies zoals automatisch invullen en wachtwoordgeneratie, bespaart het tijd en zorgt het voor sterke, unieke wachtwoorden voor elke account.
Op het gebied van beveiliging biedt Sticky Password sterke encryptie om je gegevens te beschermen. De toevoeging van twee-factor authenticatie zorgt voor een extra laag van beveiliging, wat essentieel is in de huidige digitale wereld.
Pluspunten
Minpunten
2) Bitwarden
Bitwarden is een toonaangevende keuze onder de wachtwoordmanagers. Het is een open-source wachtwoord manager die bekend staat om zijn veiligheid en eenvoud. Bitwarden is getest en aanbevolen door diverse IT-experts en -influencers, waaronder de populaire tech website, Tweakers.
Overzicht van Bitwarden
Bitwarden biedt een scala aan functies zoals automatisch wachtwoordbeheer en synchronisatie tussen apparaten, met een optie voor lokale opslag. Met 256-bits AES-versleuteling, vergelijkbaar met die van banken, waarborgt het de veiligheid van je gegevens.
Het heeft diverse pakketopties waaronder een gratis basis- en betaalbare premium pakketten. Met een 7-daagse proefperiode voor het Families-abonnement krijg je toegang tot premium functies zoals geavanceerde tweefactor authenticatie en noodtoegang.
Functies en beveiliging van Bitwarden
Bitwarden biedt een breed scala aan functies, zoals het veilig opslaan van wachtwoorden, betaalinformatie en notities. Het ondersteunt ook tweefactorauthenticatie en geeft je de optie om te kiezen waar je gegevens worden gehost.
Op het gebied van beveiliging gebruikt Bitwarden end-to-end versleuteling, waardoor alleen jij toegang hebt tot je opgeslagen informatie. De open-source aard van het platform zorgt voor transparantie en heeft het vertrouwen gewonnen van cybersecurity experts.
Pluspunten
Minpunten
3) NordPass
NordPass is als één van de beste wachtwoord managers uit de bus gekomen in onze recente beoordeling. Het is een nuttige tool dat je helpt met het veilig en eenvoudig beheren van jouw wachtwoorden.
Overzicht van NordPass
NordPass, een product van de makers van NordVPN, is ontwikkeld met een focus op eenvoud en gebruiksvriendelijke functionaliteiten. Wat zo indrukwekkend is aan NordPass, is de combinatie van sterke beveiligingsfuncties met een strakke en gemakkelijk te navigeren interface die zowel beginners als gevorderde gebruikers zal bevallen.
Het biedt diverse abonnementen en een gratis versie voor veilige wachtwoordopslag op tot 6 apparaten. Ideaal voor grote gezinnen of kleine ondernemingen. Met de 30-dagen proefperiode van het Premium-abonnement van NordPass krijg je toegang tot extra functies zoals wachtwoord delen, Password Health en Data Breach Scanner.
Behalve NordVPN en en Nordpass, biedt de Nord groep ook een uitstekende cloudopslagdienst, die NordLocker heet.
Functies en beveiliging van NordPass
NordPass legt sterk de nadruk op veiligheid met functies zoals end-to-end encryptie XChaCha20, een zero-knowledge beleid en multifactor authenticatie (MFA). Het biedt ook handige tools zoals automatisch invullen en genereren van wachtwoorden, wachtwoord deling en datalek controle.
Met topklantenservice en een 30-dagen geld-terug-garantie op betaalde abonnementen, staat het bekend als een betrouwbare wachtwoord manager[i] .
Pluspunten
Minpunten
4) RoboForm
RoboForm is een gevestigde naam in de wereld van wachtwoordbeheer, bekend om de gebruiksvriendelijkheid en krachtige functies die zowel individuele gebruikers als bedrijven helpen bij het veilig opslaan en beheren van hun inloggegevens.
Overzicht van RoboForm
RoboForm stelt gebruikers in staat om sterke en unieke wachtwoorden te creëren voor elke website en slaat deze veilig op, waardoor het eenvoudig is om in te loggen en online formulieren automatisch in te vullen.
Met een reputatie die is opgebouwd gedurende twee decennia, heeft RoboForm het vertrouwen gewonnen van vele gebruikers die waarde hechten aan betrouwbare en effectieve wachtwoordbeheeroplossingen.
Functies en beveiliging van RoboForm
RoboForm staat bekend om zijn sterke wachtwoordbeheerfuncties die de gebruiker helpen met het opslaan en organiseren van wachtwoorden op een veilige manier. Naast het opslaan van wachtwoorden, biedt het automatische formulierinvulling, waardoor het invullen van online formulieren en het inloggen bij accounts een fluitje van een cent wordt.
Qua beveiliging biedt RoboForm sterke encryptie om te zorgen dat alle opgeslagen informatie veilig blijft. Het biedt ook twee-factor authenticatie en een veilige manier om inloggegevens te delen, zodat gebruikers hun online credentials met een gerust hart kunnen beheren en delen.
Pluspunten
Minpunten
5) KeePass
KeePass is een open-source wachtwoorden kluis die een betrouwbare en kosteneffectieve oplossing biedt voor het veilig opslaan en beheren van je wachtwoorden.
In tegenstelling tot veel andere wachtwoordmanagers, is het volledig gratis en biedt het een hoge mate van flexibiliteit en aanpassingsvermogen, waardoor het een populair keuze is voor technisch onderlegde gebruikers.
Overzicht van KeePass
KeePass heeft zichzelf gevestigd in de wereld van de wachtwoordbeveiliging door zijn eenvoudige en effectieve aanpak. Het centrale idee is het creëren van een sterke digitale kluis voor al je wachtwoorden die is beveiligd met een master-wachtwoord en/of een sleutelbestand. Met een on-premise opslagoplossing, stelt het gebruikers in staat om volledige controle te houden over hun gegevens.
Het gebruik van KeePass gaat vaak gepaard met een leercurve, vooral voor degenen die nieuw zijn in het beheren van wachtwoorden. Echter, eenmaal vertrouwd, biedt de software een solide en veilige omgeving voor het beheren van inloggegevens, met een scala aan functies die kunnen worden uitgebreid door middel van plugins en extensies.
Functies en beveiliging van KeePass
Bij het ontwerpen van KeePass is er veel nadruk gelegd op veiligheid. Het gebruikt sterke encryptie om je wachtwoorden te beschermen, namelijk AES-256 encryptie die wordt ondersteund door een SHA-256 hash-functie. Deze combinatie zorgt ervoor dat je gegevens veilig zijn opgeslagen en alleen toegankelijk zijn voor degenen die het master-wachtwoord hebben.
Naast de sterke versleuteling, biedt KeePass ook een wachtwoordgenerator, de mogelijkheid om aangepaste velden te creëren, en een draagbare versie die kan worden uitgevoerd vanaf een USB-stick. De software ondersteunt ook automatische aanmeldingen en heeft een veilige methode voor het delen van wachtwoorden. Hoewel het misschien niet de meest gebruiksvriendelijke interface heeft, is de veiligheid en functionaliteit van KeePass ongeëvenaard voor een gratis tool.
Pluspunten
Minpunten
6) LastPass
Ontdek LastPass, een vooraanstaande wachtwoordmanager met sterke versleuteling, tweeledige verificatie en een eigen set plus- en minpunten in dit overzicht.
Overzicht van LastPass
LastPass is een populaire wachtwoordmanager die gebruikers helpt hun vele inloggegevens veilig en georganiseerd te bewaren. Het biedt een centrale, beveiligde plek voor het opslaan en beheren van wachtwoorden, en vereenvoudigt toegang tot online accounts met automatisch invullen van inlogformulieren.
De dienst biedt diverse abonnementen aan, waaronder een gratis basisversie en premium opties met extra functies zoals gedeelde toegang en geavanceerde multifactor-authenticatie. Met sterke versleutelingstechnologieën zorgt LastPass ervoor dat alleen de gebruiker toegang heeft tot de opgeslagen gegevens, en niet derden, inclusief LastPass zelf.
Functies en beveiliging van LastPass
LastPass excelleert in het veilig beheren van je wachtwoorden door middel van sterke versleutelingstechnologieën. Het automatisch invullen van aanmeldingsgegevens en het genereren van sterke wachtwoorden maken je online ervaring niet alleen veiliger, maar ook gemakkelijker.
Met tweeledige verificatie voegt LastPass een extra beveiligingslaag toe bovenop je standaard wachtwoord. De zero-knowledge-architectuur zorgt ervoor dat alleen jij toegang hebt tot je gegevens, zelfs LastPass heeft geen toegang tot je opgeslagen wachtwoorden en notities.
Pluspunten
Minpunten
7) Keeper
Keeper is een toonaangevende password manager die uitblinkt in zowel beveiliging als gebruiksgemak. Deze tool is ontworpen om je te helpen sterke wachtwoorden te genereren, op te slaan en te beheren, zodat je nooit meer een password vergeet of hergebruikt.
Overzicht van Keeper
Keeper is een veilige wachtwoordmanager met meerdere functies, waaronder:
- Versleutelde bestandsopslag,
- Dark-web-monitoring en
- Twee-factor-authenticatie.
Het biedt sterke versleuteling van het hoogste niveau om te verzekeren dat je gevoelige gegevens altijd veilig zijn.
Bovendien ondersteunt het alle grote besturingssystemen en biedt het pakketten voor zowel individueel als zakelijk gebruik. Kortom, Keeper maakt het beheren van al je wachtwoorden makkelijk en veilig. Keeper heeft geen gratis proefperiode.
Functies en beveiliging van Keeper
Wat betreft beveiliging is Keeper één van de beste password manager opties en qua gebruiksgemak, blinkt Keeper uit door de intuïtieve interface die gemakkelijk onder de knie te krijgen is, zelfs voor beginners.
Daarnaast werkt Keeper naadloos samen met jouw browser voor automatisch invullen van wachtwoorden, opslaan en genereren van nieuwe.
Als we kijken naar extra functies, beschikt Keeper over functies zoals veilige bestandsopslag om je persoonlijke documenten veilig op te slaan en toegankelijk te maken. Een andere waardevolle aanvulling is de BreachWatch-functie die je beschermt tegen datalekken door verdachte activiteiten op het dark web te bewaken.
Pluspunten
Minpunten
8) 1Password
1Password heeft zich bewezen als een uitstekende wachtwoordmanager, zowel veilig als gebruiksvriendelijk.
Overzicht van 1Password
1Password is ideaal voor bedrijven, individuen en gezinnen, met functies zoals firewallintegratie, veilige gedeelde kluis en instelbare machtigingen. Het faciliteert naadloos account delen voor families met privé en gedeelde kluizen.
Safety Detective rangschikt 1Password als top wachtwoordmanager. Er is een 14-daagse gratis proefperiode beschikbaar voor alle abonnementen, waarbij gebruikers toegang hebben tot alle functies van het gekozen plan.
Functies en beveiliging van 1Password
1Password biedt meer dan alleen wachtwoordbeveiliging. Met functies zoals Watchtower, worden gebruikers gewaarschuwd bij beveiligingsincidenten. Dankzij het zero-knowledge beleid blijven jouw sleutels privé.
Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijk ontwerp en intuïtieve interface voor snelle toegang tot en opslag van inloggegevens, inclusief keyboard shortcuts voor snelle invoer. Ondanks enige beperkingen op Windows vergeleken met MacOS, blijft 1Password een betrouwbare en gebruiksvriendelijke keuze in de markt van wachtwoordmanagers.
Pluspunten
Minpunten
9) Dashlane
Als een van de topretailers van wachtwoordbeheer heeft Dashlane zichzelf op de kaart gezet met een robuuste combinatie van functies en absolute gebruiksvriendelijkheid.
Overzicht van Dashlane
Dashlane is een premium passwordmanager, ideaal voor veilige opslag en automatische formulierinvulling. Het biedt tools voor zowel bedrijfsrecords als persoonlijke accounts zonder veiligheidscompromissen.
Met een 30-daagse gratis proefperiode voor het Premium-abonnement krijg je toegang tot geavanceerde functies zoals een topklasse VPN en Dark Web Monitoring.
Functies en beveiliging van Dashlane
Dashlane biedt een gebruiksvriendelijke interface en diverse functionaliteiten zoals wachtwoordbeheer, het opslaan van betaalgegevens en het genereren van sterke wachtwoorden. Het heeft ook een VPN-service geïntegreerd, waardoor je veilig en anoniem kunt browsen.
Wat betreft beveiliging, gebruikt Dashlane sterke versleutelingstechnologieën om je gegevens te beschermen. Daarnaast beschikt het over een wachtwoordwisselaar die je helpt om oude, zwakke wachtwoorden automatisch te vervangen door nieuwe, sterke wachtwoorden.
Pluspunten
Minpunten
Vergelijking van de 9 password managers
In dit overzicht van de beste wachtwoordmanagers vergelijken we Sticky Password, Bitwarden, NordPass, RoboForm, KeePass, LastPass, Keeper, 1Password en Dashlane.
Wachtwoordmanager | Functies & Beveiliging | Prijs | Ondersteunde Systemen | Gratis Plan |
---|---|---|---|---|
Sticky Password | -2factorauthenticatie -Auto invullen -Password generator -Sterke encryptie -Veilig delen -Digi portemonnee -Veilige notities -Gebruiksvriendelijk -Multi-platform -Dark Web monitor -Biometrie -Lokale opslag | €29,95/jaar LIFETIME: €199,95 | Windows, macOS, Android, iOS | Ja |
Bitwarden | -Open-source -2factorauthenticatie -Sterke encryptie -Multi platform | €10/jaar | macOS, iOS, Windows, Android, Linux | Ja |
NordPass | -2factorauthenticatie -Sterke encryptie -Intuïtieve interface -Password generator -Multi platform | €2.49/maand | Windows, macOS, Linux, Web vault iOS en Android | Ja |
RoboForm | -Open-source -Sterke encryptie -2factorauthenticatie -Auto invullen -Password generator -Veilig delen -Uitbreidbaar plugins -Lokale opslag | vanaf $23,88/jaar | Windows, macOS, Android, iOS | Ja |
KeePass | -Open-source -Sterke encryptie -Auto invullen -Password generator -Veilig delen -Lokale opslag -Uitbreidbaar plugins | Gratis | Windows, macOS, Linux (via Mono), met third-party ports voor Android, iOS en andere systemen | Ja |
LastPass | -Sterke versleuteling -2factorauthenticatie -Auto invullen -Password generator -Veilig delen -Digi portemonnee -Veilige notities | vanaf €2.62/maand | Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Browser Extensies | Ja |
Keeper | -Top beveiliging -Flex prijsplannen -2factorauthenticatie -Multi-platform -Biometrie -Veilig delen | €2.62/maand | Mac, Windows | Nee |
1Password | -Sterke versleuteling -Intuïtieve interface -Password generator -2factorauthenticatie -Dark web Monitoring | €2.99/maand | macOS, iOS, Windows, Android, Linux, Command Line | Nee |
Dashlane | -Dark web Monitoring -VPN -Gebruiksvriendelijk -Password wisselaar -Autoinvullen -Password generator -Veilig delen -Multi-platform | $3.33/maand | macOS, iOS, Windows, Android | Ja |
Beste gratis wachtwoordkluizen
1) KeePass
KeePass is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een gratis, open-source wachtwoordmanager. Het biedt robuuste beveiligingsfuncties en zorgt ervoor dat al je wachtwoorden veilig zijn opgeslagen in een versleutelde database die je gemakkelijk kunt beheren.
Dankzij de open-source natuur van KeePass, kan je vertrouwen op een actieve gemeenschap van ontwikkelaars die voortdurend werken aan het verbeteren en beveiligen van de software.
2) Sticky Password
Het gratis pakket van Sticky Password biedt een uitstekende oplossing voor wie zijn wachtwoorden veilig en toegankelijk wil bewaren, zonder te investeren in de premium versie. Met dit pakket kun je onbeperkt wachtwoorden en login-gegevens opslaan, heb je een digitale portemonnee, veilige notities, twee-factor authenticatie, biometrie en nog meer.
Bovendien krijg je bij Sticky Password gratis een krachtige wachtwoordgenerator die helpt bij het creëren van sterke, unieke wachtwoorden voor elk account. Dit minimaliseert het risico op cyberaanvallen en zorgt ervoor dat je digitale leven veiliger is.
3) NordPass
NordPass biedt een gratis plan dat alle essentiële functies biedt, zoals onbeperkte wachtwoordopslag, automatische synchronisatie tussen apparaten, autosave en autofill. Multi-factor authenticatie kan ook worden ingesteld voor extra beveiliging.
De belangrijkste beperkingen zijn onder andere het ontbreken van de mogelijkheid om wachtwoorden te delen met vertrouwde contacten, geen toegang tot de functie voor veilige gegevensopslag en de beperking dat je slechts op één apparaat tegelijk kunt inloggen.
4) Bitwarden
Het gratis pakket van Bitwarden biedt een solide reeks basisfuncties voor wachtwoordbeheer, zoals het opslaan en genereren van wachtwoorden, evenals twee-factorauthenticatie.
Echter, enkele van de beperkingen zijn het ontbreken van geavanceerde rapporten over wachtwoordgezondheid, geen mogelijkheid tot het delen van items met meer dan één persoon, en geen toegang tot functies zoals noodtoegang en beveiligde opslag voor bestanden.
5) Dashlane
Het gratis pakket van Dashlane biedt basisfuncties zoals het opslaan en invullen van wachtwoorden, evenals een wachtwoordgenerator. De belangrijkste beperkingen zijn echter het maximale aantal opgeslagen wachtwoorden, dat beperkt is tot 50, en het feit dat je het alleen op één apparaat kunt gebruiken.
Geavanceerde functies zoals VPN, dark web monitoring en veilige bestandsopslag zijn ook niet beschikbaar in de gratis versie.
Gratis proefperiodes
Hier is het volledige lijstje met de gratis proefperiodes voor de populaire wachtwoordmanagers:
Wachtwoordmanager | Gratis proef (dagen) betaalde pakketten | Voor welk abonnement |
---|---|---|
Sticky Password | 30 | Premium |
Bitwarden | 7 | Families |
NordPass | 30 | Premium |
KeePass | Altijd gratis | Geen betaalde pakketten |
1Password | 14 | Alle |
Dashlane | 30 | Premium |
Wat zijn wachtwoord managers en waarom heb je ze nodig?
Wachtwoordbeheerders zijn apps of diensten die al je wachtwoorden veilig opslaan op één locatie. Je hoeft alleen maar een master-wachtwoord te onthouden om toegang te krijgen tot al je andere wachtwoorden.
Waarom het gebruik van een wachtwoordmanager essentieel zou moeten zijn in je digitale leven:
- Meer beveiliging: Wachtwoordmanagers gebruiken geavanceerde versleutelingstechnologieën zoals TLS en AES-256 om ervoor te zorgen dat jouw gegevens niet in de verkeerde handen vallen.
- Unieke, complexe wachtwoorden: Wachtwoordmanagers kunnen sterke, unieke wachtwoorden voor jou genereren, die jouw online accounts effectiever beveiligen dan eenvoudige, gemakkelijk te raden wachtwoorden.
- Gemak: Het onthouden van veel wachtwoorden is lastig. Een wachtwoordmanager vereenvoudigt dit; je onthoudt slechts één hoofdwachtwoord voor al je accounts.
- Tijd besparen: Met automatische invullen van formulieren en automatische aanmeldingsmogelijkheden kan je tijd besparen door niet elke keer jouw inloggegevens handmatig in te voeren.
Wachtwoordgenerators
Wachtwoordgenerators scheppen sterke, unieke wachtwoorden. Alle negen wachtwoordmanagers – Sticky Password, Bitwarden, NordPass, RoboForm, KeePass, LastPass, Keeper, 1Password, en Dashlane – zijn uitgerust met deze functionaliteit.
NordPass, RoboForm, 1Password, en Dashlane staan bekend om hun gebruiksgemak, terwijl Keeper, Bitwarden, en KeePass geavanceerdere opties bieden terwijl KeePass volledig gratis is. Dashlane en 1Password bieden extra veiligheid met Dark Web monitoring naast wachtwoordgeneratie, en LastPass versterkt de beveiliging met tweeledige verificatie.
Veelgestelde vragen
Hoe veilig zijn wachtwoordmanagers?
Wachtwoordmanagers zijn over het algemeen veilig en gebruiken sterke versleuteling om je gegevens te beschermen, maar de veiligheid kan variëren per product. Het is belangrijk om een betrouwbare wachtwoordmanager te kiezen en extra beveiligingsmaatregelen te nemen zoals twee-factor authenticatie.
Hoe gebruik je wachtwoordmanagers?
Installeer de wachtwoordmanager, maak een account aan, stel een sterk master-wachtwoord in. Laat de manager unieke wachtwoorden genereren en opslaan voor elke site. Gebruik de manager om wachtwoorden automatisch in te vullen bij het inloggen op websites.
Waarom zou ik een wachtwoordmanager gebruiken?
Het gebruik van een wachtwoordmanager kan het beheren en onthouden van al je wachtwoorden een stuk gemakkelijker maken. Niet alleen dat, ze helpen ook bij het genereren van sterke, complexe wachtwoorden die moeilijker te kraken zijn door cybercriminelen.
Kan ik vertrouwen op gratis wachtwoordmanagers?
Dit hangt af van de specifieke manager. Lees recensies en doe je eigen onderzoek voordat je beslist welke manager je wilt gebruiken.
Is het mogelijk voor iemand anders om mijn wachtwoorden te zien als ze toegang hebben tot mijn wachtwoordmanager?
Nee, zelfs als iemand toegang krijgt tot je account, zijn ze niet in staat om je opgeslagen wachtwoorden in te zien zonder jouw hoofdwachtwoord. Zorg er altijd voor dat je een sterk hoofdwachtwoord kiest dat moeilijk te raden is.
Hoeveel kost het om een premium account voor een wachtwoordmanager aan te schaffen?
De kosten kunnen variëren. Ieder programma heeft zijn eigen prijsklasse, met sommige duurder dan anderen. Het is belangrijk om te overwegen welke functies je daadwerkelijk nodig hebt voor jouw situatie voorafgaand aan de aanschaf.
Wat zijn de beste wachtwoordmanagers?
De 9 beste wachtwoordmanagers zijn Sticky Password, Bitwarden, NordPass, RoboForm, KeePass, LastPass, Keeper, 1Password en Dashlane. Ze bieden allemaal veilige en gebruiksvriendelijke opties om je wachtwoorden te beheren.
Hoe kies je de beste wachtwoordmanager?
Je kiest de beste wachtwoordmanager door te vergelijken op functies, veiligheid, prijs, gebruiksgemak en compatibiliteit met je apparaten. Daarnaast kun je kijken naar reviews en beveiligingstests van verschillende wachtwoordmanagers.
Kan ik de beste wachtwoordmanager ook op Windows gebruiken?
Ja, je kunt de beste wachtwoordmanagers ook op Windows gebruiken. LastPass, Sticky Password en de meeste andere wachtwoordmanagers zijn compatibel met verschillende besturingssystemen, waaronder Windows.
Hoe werkt een wachtwoordmanager?
Een wachtwoordmanager helpt je om een veilig en uniek wachtwoord te genereren voor elke website of apparaat. Het slaat deze wachtwoorden op in een versleutelde kluis. Wanneer je een website of app bezoekt, kan de wachtwoordmanager je gegevens automatisch invullen.
Kan ik een wachtwoordmanager op mijn telefoon en tablet gebruiken?
Ja, de meeste wachtwoordmanagers hebben apps voor zowel iOS als Android. Dit betekent dat je toegang kunt krijgen tot je wachtwoorden op elk apparaat dat je gebruikt, waaronder je smartphone of tablet.
Kan ik mijn creditcardgegevens veilig opslaan met een wachtwoordmanager?
Ja, sommige wachtwoordmanagers bieden ook de mogelijkheid om je creditcardgegevens veilig op te slaan en automatisch in te vullen bij online aankopen.
Wat is beter, een betaalde wachtwoordmanager of een gratis?
Het hangt af van je persoonlijke behoeften en budget. Een betaalde wachtwoordmanager biedt vaak extra functies zoals onbeperkte wachtwoordopslag, prioriteitsklantenservice of veilige opslag van documenten. Als je echter een gratis pakket een try-out geeft, moet je goed kijken naar wat het biedt en of het aan jouw behoeften voldoet.
Is een wachtwoordmanager echt nodig?
Als je moeite hebt met het onthouden van je wachtwoorden of als je voor elke website hetzelfde wachtwoord gebruikt, dan kan een wachtwoordmanager heel handig zijn. Door het gebruik van een wachtwoordmanager zorg je voor een sterk en uniek wachtwoord voor elke website. Zo verbeter je jouw online veiligheid enorm.