VyprVPN Review | China, Netflix & Torrent ervaringen

VyprVPN
Pakketten
Software
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

VyprVPN is een VPN-service met een grote hoeveelheid aan verbindingsmogelijkheden. Ze hebben veel servers over de hele wereld om uit te kiezen en ze bieden een gemakkelijk te gebruiken VPN-service aan. Internetsnelheden van VyprVPN zijn hoog en stabiel.

3.9

Wie zijn ze? Waar komen ze vandaan?

VyprVPN is een dochteronderneming van Golden Frog, een internetbeveiligingsbedrijf gevestigd in Zwitserland.

Golden Frog’s eigen omschrijving:

Golden Frog werd opgericht als antwoord op de Kamer 641a, een beruchte Kamer in San Francisco waar de NSA toezicht hield op AT&T’s netwerken. We gaven documenten af bij de FCC om hen in kennis te stellen van deze alarmerende activiteiten, maar werden genegeerd. In plaats van af te wachten tot de regering het nodige zou doen om de internetgebruikers te beschermen, richtten wij als antwoord Golden Frog op om hulpmiddelen te bouwen voor het behouden van een open en veilige internetervaring, terwijl de privacy gerespecteerd wordt.

Prijzen / Pakketten

Alle pakketten bieden momenteel de volgende functies aan:

 • Publieke no logs VPN audit
 • Gevestigd in Zwitserland
 • Totaal zelf beheerd netwerk
 • Meer dan 300.000 gedeelde IP-adressen
 • Multi-protocols (Wireguard, OpenVPN, L2TP, PPTP en Chameleon)
 • 24/7/365 Ondersteuning
 • Ongelimiteerde bandbreedte
 • NAT Firewall voor extra veiligheid
 • 30 gelijktijdige verbindingen
 • Apps voor alle apparaten
 • 30 Day Money Back Guarantee

Bestelproces

VyprVPN bestellen gaat als volgt: Je vult je naam, een e-mailadres, een paswoord, een land en de postcode, en je betaalgegevens in en dan ben je klaar. Er zou niets van je creditcard afgeschreven moeten worden voordat de driedaagse proefperiode voorbij is.

Betalingsopties

VyperVPN heeft momenteel de volgende betalingsmogelijkheden:

 • Belangrijkste kredietkaarten
 • PayPal
 • Alipay
Betalingsmogelijkheden

Vypr VPN heeft momenteel drie prijspakketten en een 30-dagen geld-terug-garantie!

 • 1 Maand: €10.00
 • 12 Maanden: €100.00 – €60 – €5 per maand

Software en Connectiviteit

VyprVPN heeft op dit moment interfaces voor Windows-, Mac OS X-, iOS-, Android-, Linux-, Chrome-, Router-, Kodi-  en QNAP-systemen. Onze ervaringen met deze interfaces zijn dat ze eenvoudig opgebouwd zijn en het maken van snelle verbindingen gemakkelijk is bij alle besturingssystemen.

Werkt VyprVPN met Netflix?

Uit onze tests is gebleken dat VyprVPN met het WireGuard protocol overal werkt met Netflix, behalve in China. Je kunt ook de Nederlandse Netflix kijken in het buitenland.

Vypr heeft ook een zelfontwikkeld Chameleon protocol, gebaseerd op OpenVPN, versleutelt je gegevens dusdanig dat zelfs met DPI scans het niet mogelijk is te ontdekken dat je VPN gebruikt (bekijk de verschillen tussen WireGuard vs OpenVPN). 

Het is kortom net zo stabiel als NordVPN Netflix en ExpressVPN Netflix verbindingen. Onze ervaringen met IPVanish toonden dat je geen toegang tot de Amerikaanse Netflix bibliotheek hebt.

Windows Interface

De geteste interface v2.9.6.7227 is stabiel en heeft geen problemen opgeleverd. Als de interface geopend wordt heb je de mogelijkheid je login en paswoord in te vullen. Het hoofdmenu laat je IP-adres, je verbindingsstatus, het gebruikte protocol en een snelheidsgrafiek zien.

De serverselectie is zowel snel als intuïtief. Je kunt filteren op regio en wachttijd, maar deze zoekfunctie is beperkt tot landniveau.  Het protocol kan ingesteld worden in het instellingsmenu en biedt verschillende mogelijkheden voor verbindingen.

Zoals gebruikelijk kun je ook bij VyprVPN je verbindingsoverzicht (log)  en je IP-adreslocatie in het hoofdmenu controleren. De software is gemakkelijk te gebruiken maar er ontbreken een paar belangrijke functies zoals een scherm dat de serverbelasting toont.

Voor een vergelijkbare interface en kosten kun je onze Cyberghost reviews eens bekijken.

Mac OS Interface

De geteste VPN voor Mac: v2.14.0.5485 is mooi ontworpen en heeft geen problemen gegeven met Mac OS Sierra. 

De interface heeft alle functies van de Windows-versie en is net zo betrouwbaar. Het instellingsmenu biedt ook een enorme hoeveelheid aan instellingsmogelijkheden. Hoewel de software gemakkelijk te gebruiken en mooi vormgegeven is, ontbreken er toch nog standaardfuncties zoals een serverbelastingslijst. 

Android App

De geteste Android VPN client, v2.20.2 is intuïtief ontworpen en biedt een breed scala aan servermogelijkheden. De app is gemakkelijk in het gebruik en verbindingen kunnen binnen een minuut gemaakt worden. De app biedt ook veel instellings- en configuratiemogelijkheden.

Door de ruime keuze aan servers is het niet moeilijk om een snelle en stabiele server te vinden. 

iOS App

De geteste interface v2.17.1 is prachtig ontworpen en ligt in lijn met de andere VyprVPN interfaces. De app is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een retro-look. De iOS-app veroorzookte geen verbindingsproblemen en bood een snelle en betrouwbare VPN-ervaring.

We hebben de iOS-app vele dagen getest en geen enkel probleem gehad met verbinding of snelheid. Het instellingsmenu biedt ook een aardige hoeveelheid aan configuratiemogelijkheden.

Connectiviteit Opties

VyprVPN biedt de volgende verbindingsmogelijkheden: WireGuard, L2TP/IPsec en OpenVPN en bovendien Chameleon-opties. De onderstaande tabel geeft een overzicht van alle protocollen en zet de voor- en nadelen op een rij.

Misschien is Vypr niet de beste VPN voor torrents, maar het is in ieder geval een goede torrenting VPN en zij staan P2P verbindingen toe. Iets wat in realiteit bij een gratis VPN zo goed als onmogelijk is.

VyprVPN Protocols

Snelheid

Wij doen Upload, download, en ping-tests met de dichtstbijzijnde en snelste speedtest.net server. Het is de meest accurate HTML5 snelheidstest dankzij de ruim 3000 servers wereldwijd.

Alle testen zijn gedaan met een 1000/50 Mbps kabelverbinding en het nieuwe WireGuard protocol – die de hoogste snelheden behaalt.

Snelheidstesten

Resultaten zonder VPN in Den Haag

ISP speed

Resultaten VPN (WireGuard) – Amsterdam

Zoals je ziet toont deze speedtest een behoorlijke snelheidsreductie, tegenstelling tot onze PrivadoVPN test.

Servers

VyprVPN heeft op dit moment 300.000 IP-adressen bij meer dan 700 servers in meer dan 70 landen. Nieuwe servers worden nog dagelijks toegevoegd.

Ter vergelijking zijn er 3200 Surfshark servers. Een belangrijk punt voor jouw privacy en de veiligheid van je gegevens is dat hun server netwerk compleet in eigen bezit is. Er zijn dus geen derden die eventueel toegang tot de servers hebben.

Op het moment van publicatie heeft Vypr de volgende serverlocaties:

Serverlocaties

VyprVPN server locaties

Betrouwbaarheid

De verbindingssnelheid is zeer snel bij de meeste servers en de verbindingen zijn betrouwbaar. Tijdens onze testen hebben we geen enkele keer een verbroken verbinding gehad of een vastgelopen interface. De serverbelastingen tonen dat vele servers nog lang niet aan hun maximale capaciteit zijn, waardoor iedere keer betrouwbare verbindingen gemaakt kunnen worden.

VyprVPN heeft hun website voor Russische IP-adressen geblokkeerd (april 2022) en je kunt vanuit Rusland niet meer inloggen in de VyprVPN apps. Dit vinden wij een slechte ontwikkeling.

Privacy

VyperVPN heeft een no logs beleid wat niet het geval was tijdens onze eerste test in 2017. Sindsdien zijn ze flink verbeterd zoals je in hun privacybeleid kunt lezen:

Onlangs hebben ze een onafhankelijke no-logs audit goed doorstaan. Dit is dus een garantie dat ze echt niet loggen en geeft aan dat ze hun beleid aangepast hebben.

IPv6, DNS en WebRTC IP lektesten

We hebben op het lekken van IP-adressen getest met https://ipleak.net. VyprVPN heeft geen enkel IP-adres gelekt via WebRTC en IPv6. Ook lekte het niet het DNS-adres van onze ISP. Dit komt overeen met wat het bedrijf beweert.

 • IPv6
 • DNS
 • WebRTC

Ondersteuning

Golden Frog heeft een ‘Veel-gestelde-vragen pagina’ (FAQ), die waarschijnlijk de meeste vragen over de software of over jouw account kan beantwoorden. Problemen kunnen opgelost worden met behulp van de 24x7x365 ondersteuning d.m.v. een chat-service of e-mailondersteuning.

Bij het testen van de VyprVPN[1] chat-service met de vraag hoeveel servers ze in Nederland hebben, ontvingen we binnen een paar seconden een vriendelijk antwoord dat ze één server in Nederland hebben. Deze reactie beantwoordde volledig onze navraag en de service is een uitstekende optie voor het krijgen van directe hulp over problemen die zich mogelijk kunnen voordoen.

Een klein nadeel is dat je alleen in het Engels vragen kunt stellen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Wat is beter NordVPN of VyprVPN?

VyprVPN komt qua veiligheid zeker in de buurt van NordVPN en is zelfs gunstiger geprijsd. VyprVPN heeft minder snelle en stabiele verbindingen dan NordVPN.

Is VyprVPN beter dan ExpressVPN?

VyprVPN is goedkoper dan ExpressVPN, maar heeft minder servers en de verbindingen zijn minder snel en stabiel.

Is VyprVPN goed om te streamen?

Ondanks dat de snelheden iets minder zijn dan bij de bekende VPNs, kun je wel goed streamen met VyprVPN.

VyprVPN

Prijs: 7.17

Prijs valuta:

Besturingssysteem: Windows, Mac OS X, iOS, Android, Linux, QNAP

Applicatiecategorie: VPN

Waardering redacteur:
3.9

Voordelen

 • Jurisdictie Zwitserland (no-logs)
 • 30 connecties
 • WireGuard is snel en stabiel
 • Onafhankelijke no-logs policy audit
 • Gebruiksvriendelijke apps
 • Compleet in eigen bezit server netwerk

Nadelen

 • Geen cryptocurrency betaling
 • Blokkeert gebruikers uit Rusland
 • Werkt niet (meer) in China (Chameleon)

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Plaats een reactie