eweka

USENEXT Review

USENEXT
Pakketten
Connectiviteit
Snelheid
Retentie
Downloadvolledigheid

Summary

USENEXT is een degelijke Usenet-provider, gunstig geprijsd, en je kunt ongelimiteerd downloaden met nagenoeg onbeperkte snelheid. Bovendien kun je nu gratis twee weken testen.

3.5

Als we onze USENEXT ervaringen met andere payservers vergelijken, is het één van de goedkoopste Usenet providers met onbeperkt downloadvolume en hoge retentie.

Pakketten & Prijs

USENEXT heeft unieke pakketten met korting en onderscheidt zich hiermee van de rest. Bij het maandpakket betaal je maar €7,95/maand met 30 GB data. Bovendien heb je bij dit pakket een gratis testperiode van 14 dagen.

Bij het jaarpakket betaal je €85,80, wat €7,15/maand voor 30 GB data is. Dit pakket is echter zonder proefperiode en wordt na een jaar verlengd tot het normale maandelijkse Rookie 30GB-pakket, tenzij je opzegt. Ze zijn hiermee het goedkoopste in hun klasse is.

Uitermate geschikt voor gebruikers die maximale snelheid, hoge retentie en onbeperkte downloadvolume voor de laagste prijs willen.

 • Onbeperkt downloadvolume
 • Met een downloadsnelheid tot 800 Mbit/s
 • Hoge retentie tot 5300 dagen

USENEXT heeft verschillende betalingsmogelijkheden: iDeal, credit card en PayPal. iDeal is echter alleen mogelijk voor aanmeldingen uit Nederland.

Connectiviteit / Instellingen

 • Adres: news.usenext.com
 • Poorten: 119, 443 of 563 (SSL)
 • Connecties: 30

De gegevens hierboven kun je gebruiken om met Spotnet of een andere Usenet download programma te downloaden. USENEXT raadt de Tangysoft newsreader aan. Het biedt een aantal bijzondere functies:

 • Voorvertoning van afbeeldingen en video’s
 • Commentaar- en beoordelingssysteem
 • Newsgroups bookmark beheer
 • Slideshow inclusief Cooliris-ondersteuning mogelijk

Downloaden werkt goed en je kunt de nieuwsgroepen makkelijk doorzoeken. CPU gebruik is aan de hoge kant dus als dat je stoort zijn er efficiëntere newsreaders.

Snelheid

Met toegang tot 6 serverparken in Europa en de VS kun je van de hoogste snelheid genieten tot 800 Mbit/s. Hierbij evenaren ze bijna Newshosting, de beste door ons geteste payserver. Met maar 5 connecties werd de maximale internetsnelheid van Ziggo (200 Mbit/s) gehaald tijdens het downloaden.

Dit is een ongekende snelheid en een van de sterkste punten van USENEXT.

Retentie & Downloadvolledigheid

De downloadvolledigheid is wat lager dan die van andere providers. Uiteraard kun je dit het beste zelf gratis testen als je van een Usenet aanbieding gebruik maakt, want onze downloads zijn niet jouw downloads.

Oudere bestanden van 2000+ dagen kwamen niet zo snel binnen dus daar kunnen ze nog in verbeteren. Kijk, bijvoorbeeld naar de Pure Usenet aanbieding voor een jaar abo. In onze test kregen we hier de files goed binnen.

5300 dagen retentie is buitengewoon goed. Hiermee zitten ze, wat betreft retentie, net onder de top aanbieders. Maar probeer ook eens te downloaden met Eweka, zij komen bij ons beter uit de tests en hebben dezelfde prijs.

Test daarom twee weken gratis om zelf te bepalen of het je bevalt voordat je betaalt. Lees ook eens wat Tweaknews reviews en XSnews reviews om te vergelijken. Je hebt meer retentie en een gratis VPN.

Wil je voor de laagste prijs met nagenoeg onbeperkte snelheid en zonder limiet downloaden via PC (niet voor Android of andere mobiele apparaten), is USENEXT een prima keuze. Alvast voordelig downloadplezier gewenst.

USENEXT

Prijs: 7

Prijs valuta:

Applicatiecategorie: Usenet

Waardering redacteur:
3.5

Voordelen

 • Downloadsnelheid tot 800 Mbit/s
 • Hoge retentie
 • Attractieve prijs

Nadelen

 • Downloadsnelheid van oudere bestanden is laag

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Lucas, oprichter van Gratis Nieuwsgroepen en al sinds 1995 online, is meer dan zomaar een ondernemer. Als tech-pionier met een achtergrond in technische informatica heeft hij het internet zien evolueren. Met ruim twintig jaar ervaring in internet, Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je alles uit je digitale leven kunt halen, en deelt hij deze kennis op een toegankelijke manier. Lucas is tegen censuur en privacy schending en niet te vinden op sociale media.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd

Plaats een reactie