uTorrent VPN: Veilig en anoniem downloaden met proxy

uTorrent VPN

Is het nodig om een VPN te gebruiken als je torrent? En is het moeilijk om een uTorrent VPN te installeren?

In dit artikel geven we antwoord op je vragen en bovendien een stap-voor-stap configuratie instructie.

Is uTorrent veilig om te gebruiken?

uTorrent is een veilig programma. De werkelijke veiligheid hangt van de gebruiker af en hoe hij ermee omgaat. Bij P2P is er geen centrale server waar de bestanden opgeslagen zijn. Delen van alle bestanden zijn verspreid opgeslagen bij de vele gebruikers.

Dit betekent dat de uTorrent-software op jouw computer de bestanden die je wilt downloaden niet van één locatie krijgt. Het downloadt deeltjes ervan van een heleboel gebruikers, verzamelt ze en maakt er weer één bestand van. Bovendien wordt jouw computer ook als opslag gebruikt en deel jij weer bestanddeeltjes met anderen.

Je kunt je indenken dat het hierdoor veel onveiliger is omdat je niet weet wie die duizenden gebruikers zijn waar je bestandeeltjes mee deelt. Er kunnen zich onder deze gebruikers, kwaadwillenden bevinden die met de bestanddeeltjes, spyware, adware en, noem maar op, meesturen om bijvoorbeeld jouw gegevens te stelen.

VPN / proxy-bescherming voor uTorrent

Niet iedere VPN voor iPhone kun je voor torrenten gebruiken. Neem dus altijd een VPN voor torrent download. De voordelen van VPN zijn duidelijk en in deze tijd is het helaas een vereiste voor veiligheid en privacy. Torrenten zonder VPN of met Avast Secureline is echt vragen om problemen. 

Door geo blokkeringen te omzeilen kun je met een VPN, bijvoorbeeld VyprVPN, Netflix content kijken van andere locaties.

Professionele VPN-diensten hebben speciaal voor torrenters proxies zoals SOCKS5, waardoor je downloadsnelheden veel minder beperkt worden, maar je nog wel voldoende beschermd bent zoals bij NordVPN torrent.

Maar ook ExpressVPN torrent is de moeite waard. IPVanish was lange tijd de snelste VPN server.

IPVanish is echter daarna in opspraak geraakt nadat ze internetverkeerdata van één klant met de Amerikaanse overheid gedeeld hebben.

IPVanish

Bekijk dus onze meest recente VPN reviews van Cyberghost en Hide.me, beide goede torrenting VPNs. Ondanks dat ze geen SOCKS5 hebben, is PureVPN wel torrenting-vriendelijk.

IPVanish uTorrent SOCKS5 proxy configuratie

Om jouw IPVanish SOCKS5 proxy met uTorrent te configureren of met een soortgelijke BitTorrent client, heb je je IPVanish SOCKS5 proxy gebruikersnaam en paswoord nodig. Deze vindt je in je IPVanish account door de SOCKS5 proxy tab te selecteren.

In vergelijking met een VPN, hoef je niks extra’s te doen om uTorrent of een ander P2P programma met een SOCKS5 proxy te laten werken.

uTorrent VPN configureren (settings/setup)

 1. Open uTorrent.
 2. Ga naar ‘Options and Preferences’.
 3. Klik op ‘Connection’ aan de linkerkant van het scherm.
 4. In de ‘Connection preferences’ moet je het volgende configureren:
  • Alle vier de ‘Listening Port’ checkboxen moeten aangevinkt zijn.
  • De ‘Authentication’ checkbox moet aangevinkt zijn.
  • Selecteer Proxy Server Type: Socks5.
  • In de Proxy box typ je: ams.socks.ipvanish.com.
  • Typ in de Port box: 1080.
  • In de Username box typ je jouw IPVanish proxygebruikersnaam.
  • Geef je IPVanish proxypaswoord in in de Password box.
 5. Klik ‘OK’ in de onderste menubalk.
 6. Start het uTorrent programma opnieuw op, zodat de veranderingen opgeslagen worden.uTorrent connection configuration IPVanish

Rate limit en bandbreedte management uitschakelen

uTorrent rate limit instellingen IPVanish

Als je torrent downloadsnelheid onnatuurlijk laag is of als je helemaal niet kunt downloaden, raden wij aan om je ‘rate limit’ en bandbreedte (bandwidth) instellingen te controleren. Schakel je uTorrent ‘rate limit’ uit door ervoor te zorgen dat de volgende checkbox niet aangevinkt is: ‘Apply rate limit to uTP connections’, bij de opties (Global rate limit options), ‘Preferences’ en ‘Bandwidth’.

uTorrent bandbreedteinstellingen IPVanish

Je bandbreedtemanagement moet ook uitgeschakeld zijn. Deze is uitgeschakeld als de checkbox ‘Enable Bandwidth management [uTP]’ niet is aangevinkt bij de opties (Global rate limit options), ‘Preferences’ en ‘BitTorrent’.

Neem geen risico en torrent veilig

Zoals je ziet is het zeer eenvoudig om een uTorrent VPN beveiliging met IPVanish[1] op te zetten, en zodra het eenmaal geïnstalleerd is heb je er zelfs helemaal geen erg meer in omdat de snelheden zo goed zijn dat je er niets van merkt.

Alleen bij de beste en goedkoopste uTorrent VPN-providers loop je niet tegen behoorlijke snelheidsverminderingen aan, terwijl veel gratis VPN-diensten torrenten niet toestaan. Bij PrivadoVPN maten we de snelste SOCKS5 downloadsnelheden.

We hebben al eerder in een voorgaand artikel VPN met de autogordel vergeleken. Dat is ook een veiligheidsmaatregel waar je voor betaalt en waar aanvankelijk veel mensen het nut niet van inzagen maar iedereen het nu voor vanzelfsprekend houdt.

Het zou toch vanzelfsprekend moeten zijn dat je Android VPN app altijd ingeschakeld is, zodat je beschermd bent op publieke wifi-hotspots en veilig kunt internetbankieren en -winkelen. Je weet nu dat je bij torrenten meer risico loopt, maar ook Popcorn Time of zelfs Kodi kijken zonder VPN is buitengewoon risicovol.

Speciaal voor diegenen die zich afvragen wat je beter voor uTorrent en andere BitTorrent programma’s kunt gebruiken -VPN of Usenet- hebben wij in een artikel de voor- en nadelen van beide op een rijtje gezet. 

Hierdoor kun jij een afgewogen keuze maken voor je een VPN gaat kopen. Er zijn ook Usenet providers waar je gratis premium VPN krijgt zoals bij Easynews.

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Lucas, oprichter van Gratis Nieuwsgroepen en al sinds 1995 online, is meer dan zomaar een ondernemer. Als tech-pionier met een achtergrond in technische informatica heeft hij het internet zien evolueren. Met ruim twintig jaar ervaring in internet, Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je alles uit je digitale leven kunt halen, en deelt hij deze kennis op een toegankelijke manier. Lucas is tegen censuur en privacy schending en niet te vinden op sociale media.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark