eweka

FreeDiscussions ervaringen | Vergelijk via GratisNieuwsgroepen.nl

FreeDiscussions biedt een 14-daagse gratis proef en diverse pakketten met een gratis Nieuwslezer. Na de proefperiode gelden er kosten, afhankelijk van het pakket.

Ondanks de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit, kunnen er beperkingen zijn na de proefperiode.

Pakketten met snelheid en prijs

Als het gaat om het kiezen van een pakket, zijn snelheid en prijs de dealbreakers, toch? Laten we eens snel kijken naar wat er beschikbaar is en hoe ze zich verhouden. Bekijk de onderstaande tabel voor gedetailleerde informatie over de pakketten waarmee je verbonden kunt blijven zonder je portemonnee te overbelasten.

PakketnaamHigh-Speed data volume2 Mbps data volumeMaandelijkse kosten
Starter35 GB600 GB€13,99
Flex35 GB600 GB€8,33
Expert70 GB600 GB€9,83
Master140 GB600 GB€14,99

Alle functies – Binaire retentie en SSL

FreeDiscussions toont niet wat hun (binaire) retentie is. Ze bieden SSL-versleuteling in al hun pakketten, waardoor gebruikers betrouwbare prestaties en veilige toegang krijgen tegen concurrerende prijzen. Ze kalmeren de zorgen over SSL-beveiliging en bieden zelfs alternatieve nieuwsgroeplezers (newsreaders) aan.

Elk FreeDiscussions plan bevat:

 • Binaire retentie – niet openbaar weergegeven
 • SSL-codering
 • Verbindingen – niet openbaar weergegeven
 • Snelheden variërend van 2 Mbit tot ‘hoge snelheid’ (niet gespecificeerd)

Providergegevens

NaamFreeDiscussions S.r.l.
AdresPiazza Enrico Enriquez 22, Dogana, San Marino
E-mailadres[email protected]

Betaalmethodes

 • Creditcard – MasterCard, Visa, American Express.
 • iDeal.
 • Paypal.

Ervaringen en reviews

Op de Trustpilot-pagina van FreeDiscussions S.r.l. zijn de klantenbeoordelingen gemengd, met een totale score van 3.8 uit 49 beoordelingen. De meerderheid van de beoordelingen (72%) zijn 5-sterren, terwijl er ook een aanzienlijk aantal 1-ster beoordelingen (22%) is. De belangrijkste punten uit deze beoordelingen zijn:

 1. Positieve aspecten: Veel klanten waarderen de service en ervaren het als betrouwbaar en handig. Sommigen benoemen specifiek de snelle en adequate reactie van de klantenservice op problemen.
 2. Problemen met contractannulering en abonnement: Een aantal klanten geeft aan problemen te hebben ondervonden bij het annuleren van hun contract of abonnement. Ze beschrijven moeilijkheden met het stopzetten van de service en ongewenste verlengingen van abonnementen.
 3. Klachten over klantenservice: Er zijn klachten over de klantenservice, waarbij sommige klanten aangeven dat hun vragen of problemen niet adequaat werden behandeld of dat ze ontevreden waren over de manier waarop hun problemen werden aangepakt.
 4. Beschuldigingen van oplichting: Een klein aantal klanten beschuldigt FreeDiscussions van oplichterij, met name met betrekking tot abonnementsverlengingen en het in rekening brengen van kosten na de gratis proefperiode.

Ondanks enkele positieve beoordelingen lijken de negatieve ervaringen, vooral wat betreft contractannulering, abonnementsbeheer en klantenservice, een aanzienlijke impact te hebben op de algemene perceptie van FreeDiscussions S.r.l. bij een deel van de klanten.

Voordelen FreeDiscussions:

 • Ze reageren snel op negatieve opmerkingen.
 • Ze zijn toegewijd aan openheid en eerlijkheid.

Nadelen FreeDiscussions:

 • Geen retentie op de website vermeld
 • Niet duidelijk wat de snelheid is van de high-speed data volume pakketten
 • Klachten over klantenservice
 • Negatieve klantenervaringen met contractannulering, abonnementsbeheer

Niet onder de indruk? Vergelijk de top 7 Usenet providers.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd

Plaats een reactie