Ziggo GO in het buitenland kijken kan met gratis VPN

Ziggo GO in het buitenland kijken kan met gratis VPN

Lukt het je niet om Ziggo GO in het buitenland te kijken? En wist jij dat dit buiten de EU officieel niet mogelijk is?

Dit heeft te maken met zogenaamde geo-blokkades. Treur niet, met VPN kun je een Ziggo Go IP adres omzeilen, we leggen je uit hoe.

Ziggo GO met VPN in buitenland kijken in 3 stappen

Als je bijvoorbeeld in Egypte op vakantie bent en je een Nederlandse VPN server kiest, dan wordt je internet verkeer via die Nederlandse server omgeleid en je IP-adres in een NL IP-adres veranderd.
Hierdoor lijkt het voor Ziggo GO (en voor iedere andere website) alsof je uit Nederland komt.

Om zo’n verbinding te kunnen maken heb je een VPN abonnement nodig. Kies een geschikte VPN (verderop top 3 VPN’s uitgelicht) en installeer het op de apparaten waarmee je Ziggo GO wilt kijken en volg de 3 simpele stappen voor het gebruik van een VPN:

 1. Open je VPN app en log in
 2. Kies een Nederlandse server of een server in de EU en verbind
 3. Via de Ziggo GO app geniet je van alle zenders

Een ‘dedicated IP’ om te streamen met Ziggo Go-account

Normaal gesproken worden de lokale IP-adressen gedeeld onder alle VPN abonnees. Sommige VPN diensten, zoals NordVPN, bieden abonnees de extra functie ‘designated IP’. Dit is een apart lokaal IP-adres, alleen voor jou. Je logt iedere keer in op Ziggo GO met dezelfde persoonlijke IP, terwijl je werkelijke IP verborgen blijft.

Het voordeel hiervan is dat je, op Ziggo GO ingelogd kunt blijven en Ziggo GO je herkent iedere keer als je inlogt. Hierdoor heb je niet steeds inlog controles. Een ander voordeel is dat dergelijke ‘designated IPs’ veel minder snel door Ziggo GO achterhaald en geblacklist kunnen worden.

Wat te doen als je een Ziggo GO foutmelding/blokkade boodschap krijgt?

Als je een Ziggo GO foutmelding of blokkadeboodschap krijgt en je geen Ziggo Go kunt kijken, probeer dit:

 • Sluit de Ziggo GO app of website.
 • Wis het cache geheugen en start je app opnieuw op.
 • Kies vervolgens een andere server of server locatie in je VPN app en probeer het nog eens.

Alle streaming services, Ziggo GO geen uitzondering, proberen te voorkomen dat mensen via VPN inloggen. Als ze erachter komen welke IP-adressen door VPN diensten gebruikt worden, dan blokkeren ze die. De VPN services voegen regelmatig veel nieuwe IP-adressen toe, waardoor het een soort kat-en-muis spelletje is.

Het kan dus voorkomen (zelden) dat, zelfs als je VPN aanstaat, je een foutmelding krijgt.

In welke landen werkt Ziggo GO niet zonder VPN?

Zonder VPN werkt Ziggo GO buiten de EU niet. Let erop dat sommige landen in Europa niet binnen de EU vallen, zoals Engeland, Zwitserland en Noorwegen. En zonder Chinese VPN, heb je naast Ziggo GO ook geen toegang tot heel veel andere buitenlands sites, zoals je email, Google-drive, Facebook enz.

Dit zijn de landen waar Ziggo GO het doet[1]:
België, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden.

Op deze vakantiebestemmingen kijk je ook Ziggo GO:
Martinique, Mayotte, Guadeloupe, Frans-Guyana en Réunion, Saint-Martin (het Franse deel van Sint-Maarten), Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. VPN is ook handig als je vanuit Nederland met je glasvezel of Ziggo verbinding bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix wilt kijken.

Helaas heeft Viaplay de Formule 1 rechten bij Ziggo weggekaapt. Ben je dus op zoek naar een gratis Formule 1 live stream, VPN biedt de oplossing. F1 was een belangrijk pluspunt voor Ziggo dus de vraag -wat is beter Ziggo of KPN- is weer actueel.

Je kunt ook voor een Viaplay Ziggo uitbreiding kiezen, maar een Discovery Plus Ziggo pakket is er (nog) niet. Een UFC live stream kijken, is alleen met een Discovery+ abo mogelijk.

Wat is de beste Ziggo Go buitenland gratis VPN?

Niet elke VPN werkt met Ziggo Go. De beste VPN voor Ziggo GO is NordVPN. Surfshark en PrivadoVPN doen echter niet veel onder en claimen de tweede en de derde plaats in ons vergelijk.

De beste en goedkoopste Ziggo GO VPN providers scoren hoog op de volgende drie punten:

 • Servers in de EU
 • Snelheid
 • Gebruiksvriendelijkheid

Wil je (nog) niet betalen voor een Ziggo VPN? Check dan verderop onze top 3 gratis VPN aanbieders om Ziggo GO in het buitenland te kijken, wel met beperkingen.

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN is qua servernetwerk en privacy een van de besten in de VPN-wereld. NordVPN heeft meer dan 200 servers alleen al in Nederland, en enorm veel wereldwijd. Ideaal voor Ziggo buiten Europa.

De NordVPN servers zijn extreem snel en stabiel, wat voor streaming op Ziggo GO uiterst belangrijk is. Split tunneling maakt het mogelijk om vanuit Nederland de geo-blokkades van Netflix buitenland te omzeilen met een Amerikaanse server en tegelijkertijd ook de NL content kunt blijven bezoeken.

We hadden geen IP lekken en foutmeldingen van Ziggo GO. Andere extra opties die NordVPN de onmiskenbare winnaar van deze vergelijking maken zijn designated IP adressen en obfuscated servers.

Hierdoor wordt het nog lastiger voor streaming services om het omzeilen van hun geo-blokkades te detecteren. De apps werken op alle gangbare apparaten en zijn intuïtief en gemakkelijk in het gebruik.

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark heeft een strikt, getest en bewezen privacy-beleid. Hun wereldwijde servernetwerk is erg groot en heeft met name in Europa veel servers. Als je hierbij nog de geweldige resultaten van onze snelheidstesten en de gunstige prijs optelt, dan is het duidelijk waarom Surfshark zo hoog scoort.

In tegenstelling tot NordVPN kun je met Surfshark niet de individuele servers kiezen, maar wel de server locatie, bijvoorbeeld Nederland. Dus loop je toch tegen een Ziggo GO blokkade op, dan kun je een andere server locatie kiezen (bijvoorbeeld België), maar je kunt niet een andere server in Nederland kiezen.

De client interfaces van Surfshark zijn bijzonder eenvoudig te gebruiken en compatibel met de meest gangbare apparaten (inclusief Linux).

3. PrivadoVPN

PrivadoVPN

PrivadoVPN is een relatief nieuwe naam in de VPN industrie, vandaar dat ze nog maar weinig servers hadden toen wij een jaar geleden ze als één van de eersten testten. Het moederbedrijf heeft echter veel Usenet servers die allemaal hun eigendom zijn.

Dit verklaart ook waarom PrivadoVPN inmiddels betrouwbare, snelle en snelle servers in Nederland en in meer dan 45 landen heeft. De apps zijn in de loop van het afgelopen jaar (mede door onze feedback) op verschillende punten aangepast en hebben daardoor een uitstekend gebruiksgemak.

Het Privado WireGuard (beta) protocol is ultrasnel. Na een jaar lang (dagelijks) testen van buiten de EU, kunnen we met stelligheid rapporteren dat PrivadoVPN een uitstekende optie is voor Ziggo TV als je buiten de EU reist.

We hadden tijdens onze testen geen IP of andere lekken, en PrivadoVPN wordt gezien als een van de veiligste VPN’s van dit moment.

4. VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN heeft de focus op streaming, dus ook Ziggo GO, op reis in het buitenland, werkt uitstekend met VyprVPN. Ze hebben veel servers in Europa, maar net als Surfshark en Privado kun je alleen maar de server locatie kiezen. Voor Nederland is dit Amsterdam.
Door het WireGuard protocol zijn ze razendsnel wat natuurlijk voor Ziggo streaming een eerste vereiste is. De apps zijn gemakkelijk te gebruiken en het is handig dat je bij het kiezen van de server locatie kan zien hoeveel deze belast is.

Ook VyprVPN vertoonde geen IP-lekken of iets dergelijks tijdens onze testen en van hoge achtergrond-CPU belasting dat vroeger een probleem was bij Vypr, is nu geen sprake meer.

5. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost legt net als VyprVPN de nadruk op streaming. In onze testen is inderdaad gebleken dat we zonder problemen toegang kregen met Ziggo GO van buiten de EU en ook andere streaming services op verschillende locaties.

Doordat CyberGhost ook het moderne WireGuard protocol gebruikt, hadden we geen enkel probleem met snelheden. Geen lange laadtijden, geen buffering, alleen puur kijkplezier.

Qua privacy is CyberGhost ietsje minder doordat ze overgenomen zijn door Kape Technologies, maar de software en gebruikersinterfaces zijn uitstekend en eenvoudig in het gebruik.

Waarop we VPN’s voor Ziggo GO hebben getest

 • Serverlocaties in Europa moeten voldoende aanwezig zijn als je Ziggo GO, buiten de EU grenzen, wilt kijken.
 • Verbindingssnelheden zijn voor iedere streaming service uiterst belangrijk. Om in het buitenland van Ziggo GO te kunnen genieten heb je snelle verbindingen nodig.
 • Apparaten waarop je Ziggo GO wilt kijken moeten compatibel zijn met de VPN software. Bedenk dus eerst op welke gadgets je VPN wilt installeren (Windows, Mac, Android, iOS, enz.).
 • Split tunneling is handig als je zowel lokaal internet wilt gebruiken als ook één VPN verbinding voor Ziggo Go. Je kunt dus parallel verbindingen op twee locaties maken.

Gratis VPN Ziggo Go

Om te streamen via VPN heeft je provider voldoende servers met hoge snelheden nodig. Alle betrouwbare gratis VPN’s hebben beperkingen die slecht samengaan met streamen op Ziggo GO of andere platformen.

De meest voorkomende beperkingen zijn gereduceerde servers, snelheidsbeperkingen en datalimieten. Wij hebben uit een grote hoeveelheid gratis VPN’s, voor de beste Ziggo GO streaming ervaringen gekozen.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

De beste Ziggo GO buitenland gratis VPN voor streamen is PrivadoVPN. Je bent beperkt tot twaalf servers en één verbinding en krijgt tien GB per maand. Deze datalimiet beperkt je tot ongeveer tien uur streamen, wat neerkomt op één keer in de week een filmpje. In plaats van een gratis proefperiode hebben ze een 30-dagen geld-terug-garantie.

ProtonVPN

protonvpn

ProtonVPN heeft ook een beperkt aantal servers, maar je kunt ze zelf kiezen, 23 servers in drie landen uit de totale serverpool. Via de knop Free trial kom je bij de Free version en krijg je toegang tot één VPN verbinding en medium speed. Door deze snelheidsbeperking heb je last van buffer vertragingen, maar je kunt wel onbeperkt kijken.

Hide.me

Hide.me VPN

Hide.me VPN‘s gratis pakket lijkt op dat van Privado. Je hebt net zoveel data, tien GB per maand, en maar vijf serverlocaties. Afgeleid van het totaal aantal servers, zouden dit meer dan honderd servers kunnen zijn.

Ook bij Hide me heb je maar één gelijktijdige connectie en de tien GB per maand zijn goed voor ongeveer tien uur streaming plezier.

Het is dus echt niet moeilijk om Ziggo GO te kijken buiten de EU. Kies een VPN die bij jouw financiën en situatie past en kijk Ziggo GO waar je ook bent.

Veelgestelde vragen

Kan je Ziggo GO kijken in het buitenland?

Je kan met VPN Ziggo GO overal kijken in het buitenland. Zelfs als je voor lange tijd in het buitenland bent heb je via VPN onbeperkte toegang.

Ziggo Go buitenland werkt niet, waarom?

Ziggo GO doet het niet in het buitenland (buiten de EU) omdat de royalties voor de films en programma’s alleen voor de EU betaald zijn. Als Ziggo GO de toegang van buiten de EU niet zou blokkeren, zouden ze aangeklaagd kunnen worden door de programmamakers voor het ontduiken van royalties.

Hoe werkt Ziggo GO in het buitenland?

Ziggo GO functioneert in het buitenland (buiten de EU) alleen via een VPN. Je kan een VPN server kiezen in de EU, waardoor het lijkt alsof je van binnen de EU op Ziggo GO inlogt.

Kan ik Nederlandse TV kijken in het buitenland?

Je kunt Nederlandse TV kijken in het buitenland maar vaak alleen met een VPN verbinding. Ziggo Go, RTL SBS6 enz. blokkeren de toegang tot hun online platformen vanuit het buitenland. Met VPN omzeil je dit.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie