Hulu kijken in Nederland met VS aanbod in een paar stappen

Hulu is net zo’n topper als Netflix en in dit artikel kijken we waarin Hulu uitblinkt en wat de nadelen zijn.

Jammer genoeg is Hulu in zeer weinig landen beschikbaar (nog geen Hulu Nederland). Wil je toch zonder problemen de Amerikaanse Hulu in Nederland kijken, volg dan hier een paar simpele stappen.

Hulu Nederland

In welke landen is Hulu beschikbaar? – Niet in NL

Hulu is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Japan. Helaas is Hulu Nederland er (nog) niet.

Net als alle streaming diensten, moet Hulu per werelddeel of land ‘royalties’ betalen voor het aanbieden van films en programma’s. Daarom beperken ze de toegang tot de Amerikaanse Hulu vanuit andere landen.

Viaplay is wel beschikbaar in Nederland en biedt een groot aanbod van films, series, sport en kinderprogramma’s.

Hulu geo-blokkades omzeilen met VPN

VPN biedt een uitkomst voor deze geo-blokkades doordat je met VPN kunt kiezen vanuit welk land je op het internet gaat. Als je een Amerikaanse VPN server kiest, dan lijkt het voor Hulu (en alle andere websites) dat je vanuit Amerika komt omdat je dan een Amerikaans IP-adres hebt (zie ook, Netflix land veranderen).

Hoe dit werkt en hoe je het eenvoudig kunt gebruiken om de Amerikaanse Hulu in Nederland te kijken, lees je verder in dit artikel. Wil je graag Formule 1 kijken in het buitenland zonder Viaplay?

Hoe kun je Hulu kijken in Nederland? Stap-voor-stap

Hulu is alleen voor mensen vanuit de VS beschikbaar. Hulu Japan laten we hier buiten beschouwing en Hulu Europe is er nog niet. Hulu kijkt vanuit welk land betaald wordt en betalen met een Nederlandse kredietkaart is niet mogelijk.

Het volstaat dus niet om alleen een VPN abo te nemen, maar wij hebben ook de oplossing voor het creditkaart probleem gevonden.

Aanmelden voor Hulu

Als Nederlander (of beter gezegd niet-Amerikaan) kun je een VS Hulu cadeaubon (Hulu giftcard) kopen die in de Verenigde Staten inwisselbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal websites waarbij je op verschillende manieren kunt betalen. Een Hulu abo kost $6,99 per maand wat ongeveer de helft is van de Viaplay kosten.

 • Bij Dundle heb je meer dan 70 verschillende betaalmethodes, waaronder iDeal, NL credit kaarten, PayPal, ApplePay enz.

Nadat je een Hulu cadeaubon hebt gekocht wordt er een code naar je email gestuurd, waarmee je op de Hulu website een geldig Hulu abonnement kunt kopen.

Verbinding met Hulu maken via VPN

Om ervoor te zorgen dat je aanmelding bij Hulu goed verloopt, kun je niet zomaar de Hulu cadeauboncode op hun site invullen. Hulu ziet aan je IP-adres dat je niet vanuit de Verenigde Staten komt.

Dus voordat je inlogt bij Hulu moet je je eerst aangemeld hebben voor een geschikte VPN dienst (meer VPN keuzes hieronder uitgelicht). Volg stap-voor-stap:

 1. Open je VPN app en maak verbinding met een server in de Verenigde Staten
 2. Open een incognito tab (of wis eerst alle cookies)
 3. Ga naar de cadeaubon pagina op Hulu
 4. Vul je cadeauboncode in
 5. Gebruik een willekeurige Amerikaanse postcode (zip code), bijvoorbeeld: 90210 – Beverly Hills, 33162 – Miami, 70130 – New Orleans, 10007 – New York City

Wat te doen als je een Hulu foutmelding/blokkade boodschap krijgt?

Het kan zijn dat het VPN IP-adres waarmee je wilt inloggen bekend wordt bij Hulu en zij deze blokkeren. Je kunt dan het volgende proberen.

 • Wis als eerste je browser geheugen (cookies, site date en cache) en wis voor de zekerheid ook de browser geschiedenis (browser history)
 • Kies een andere VPN server in je VPN app
 • Open een incognito tab en probeer vanaf hier op Hulu te komen.

Wat is de beste Hulu VPN?

De beste Hulu VPN is NordVPN. Ook voor het kijken van Hulu in Nederland kwamen zij weer als beste uit onze testen.

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN heeft ontzettend veel servers in de Verenigde Staten waardoor Hulu kijken heel gemakkelijk is. NordVPN is de absolute topper als het gaat om Hulu kijken vanwege de combinatie van privacy, veiligheid, snelheid en de toegankelijkheid van Hulu.

Het heeft geen zin om te wachten op Hulu Nederland als je met NordVPN het hele Amerikaanse Hulu aanbod in Nederland kunt kijken (maar ook het VS Disney Plus aanbod). NordVPN slaat geen gegevens op en scant of analyseert je internetverkeer niet. Bovendien zijn ze gevestigd in Panama waar providers geen wettelijke logplicht hebben.

Je kunt ook betalen met Bitcoin. Daarnaast is NordVPN ultrasnel (198 MBPS) en ondersteunen ze split tunneling, zodat je bijvoorbeeld met VPN via een VS server Hulu kunt streamen en tegelijkertijd toch toegang hebt tot de lokale Nederlandse content.

2. Surfshark

Surfshark

Surfshark heeft ook een uitgebreid wereldwijd server-netwerk met mega snelle servers, ook in de Verenigde Staten. Ze bewijzen hun betrouwbaarheid regelmatig door onafhankelijke audits te laten doen.

Onze ervaringen met Surfshark waren positief door de gebruiksvriendelijke apps en gunstige prijzen. We kwamen zonder problemen op de Amerikaanse Hulu bibliotheek.

Een top VPN hoort geen IP-adressen te lekken en Surfshark kwam uitstekend door onze serieuze lektesten. Surfshark heeft ook Split-tunneling waarmee je twee IP-adressen tegelijkertijd kunt gebruiken voor toegang tot verschillende locaties.

De mobiele apps zijn prettig in het gebruik omdat ze onderling hetzelfde design en basismogelijkheden hebben. De software is zeer intuïtief hoewel iets minder uitgebreid dan de desktop versies.

3. PrivadoVPN

PrivadoVPN
PrivadoVPN Connected USA

PrivadoVPN heeft razendsnel een naam gemaakt in de VPN industrie. Met 20 jaar ervaring in de Usenet industrie, konden ze dus zo snel hun wereldwijde VPN netwerk uitbreiden (de servers hadden ze namelijk al in eigen bezit).

Doordat PrivadoVPN zelf de eigenaar van al hun servers is, ben je online een stuk veiliger dan bij andere VPN’s die vaak servers huren. Bovendien zijn ze gevestigd in een land met de strengste privacy wetten ter wereld, Zwitserland.

Kortom, qua veiligheidsniveau is Privado een echte topper. Het kiezen van servers is eenvoudig en intuïtief en we hadden geen problemen met de Hulu toegang. Extra functies zoals split tunneling, hebben ze nog niet.

We maten onlangs met PrivadoVPN (WireGuard protocol in beta fase) de hoogste VPN snelheid ooit (741 Mbps). Voor Hulu streamen is dit natuurlijk geweldig en we hadden dan ook geen lagging e.d. en de films laden ongelooflijk snel.

WireGuard is overigens op ons verzoek eerder geimplementeerd.

4. VyprVPN

VyprVPN

VyprVPN heeft een Chameleon protocol (eigen ontwerp) dat speciaal geoptimaliseerd is voor streamen. Hierdoor konden we zonder problemen op Hulu in de Verenigde Staten.

Met VyprVPN krijg je 30 gelijktijdige verbindingen, waardoor ze zich van andere VPNs onderscheiden. Je kunt dus alle apparaten van het hele gezin met VPN beschermen en overal op Hulu inloggen.

De software is gemakkelijk door iedereen te gebruiken en gebruiksvriendelijk. Een handige functie bij het kiezen van een server is dat je kunt zien hoe zwaar deze belast is, iets wat bij andere top VPN’s overigens ook vaak mogelijk is.

Split-tunneling is beschikbaar op Android, Mac, en Windows programma’s, helaas niet op iOS. Vypr heeft onze eigen lektesten (IPv6, DNS en WebRTC) en een onafhankelijke audit goed doorstaan.

5. CyberGhost

CyberGhost

CyberGhost is een andere goede Hulu VPN. Zij hebben namelijk speciale streamingservers die vaker hun IP-adressen wisselen zodat het moeilijker voor Hulu (en anderen zoals Netflix, Discovery Plus) is om deze VPN te blokkeren.

Qua CyberGhost snelheden hadden we geen problemen bij het streamen op Hulu. Als je een VPN zoekt hoofdzakelijk om te streamen dan is CyberGhost een uitstekende keuze, hoewel privacy misschien wat minder is omdat ze door Kape Technologies overgenomen zijn.

CyberGhost heeft top apps die gemakkelijk te gebruiken zijn, maar Split tunneling is alleen beschikbaar op Android. Ook CyberGhost doorstond onze IP en DNS lektesten prima.

Gratis vs betaalde Hulu VPN?

Om jullie een duidelijk beeld te geven van Gratis VPN’s delen we ze in twee groepen.

 1. Onveilige gratis VPN’s. Je loopt het risico dat je dataverkeer niet beschermd maar juist verkocht wordt. Een ander gevaar is dat je bij dergelijke dubieuze VPNs vaak last hebt van malware, adware en andere onaangename verrassingen.
 2. Betrouwbare gratis premium VPN’s. Dit zijn gratis versies van uitstekende premium VPNs, waarbij bepaalde beperkingen geïntroduceerd zijn. Bijvoorbeeld maar één apparaat, een datalimiet, een snelheidslimiet, een serverlimiet.

PrivadoVPN

PrivadoVPN

De beste gratis VPN voor Hulu is PrivadoVPN. Het gratis pakket heeft drie beperkingen: één verbinding, tien GB per maand en maar twaalf servers. 10GB is voldoende voor ongeveer tien uur streamen, dus één keer per week een Hulu film kijken, zou moeten kunnen.

Ben je op zoek naar een Ziggo Go buitenland gratis VPN, is Privado ook de beste keuze.

ProtonVPN

Met de gratis VPN voor Hulu van ProtonVPN heb je 23 servers en drie landen die je zelf kunt kiezen uit de volledige serverlijst, wat op zich heel schappelijk is. Maar de belangrijkste beperking is een flinke snelheidsreductie, waardoor er heel wat laad vertraging en bufferen optreedt.

Bij Proton VPN heb je ook maar één VPN verbinding. Via de knop Free trial kom je bij de Free version.

Hide.me VPN

Hide.me VPN

De gratis versie van de Hide.me VPN voor Hulu lijkt veel op het gratis pakket van PrivadoVPN. Je krijgt gratis 10GB/maand wat voor Hulu streaming erg weinig is. Je hebt vijf serverlocaties (~100 servers) en net als bij de andere twee gratis providers maar één gelijktijdige connectie.

Hulu aanbod van films en series

Hulu onderscheidt zich van andere streamingdiensten zoals Netflix, door de grote verscheidenheid aan films en series. Vaak vind je, wat op Netflix niet beschikbaar is, wel op Hulu.

Ook kun je sport kijken op Hulu + Live TV. Je kunt alleen geen UFC kijken op Hulu, daarvoor heb je een andere provider nodig. Hou je van een goed boek, neem dan een luisterboek abonnement.

Hieronder een overzicht van de in Nederland meest populaire Hulu films en programma’s.

 1. Only Murders in the Building
 2. The Great
 3. Reservation Dogs
 4. Mrs. America
 5. Pam & Tommy
 6. The Handmaid’s Tale
 7. Dopesick
 8. Harlots
 9. The Dropout
 10. The Thick of It
 11. Life & Beth
 12. PEN15
 13. Normal People
 14. Shrill
 15. A Teacher

Dus kies een VPN die bij jou past en volg de eenvoudige stappen en kijk de Amerikaanse Hulu zonder problemen.

Veelgestelde vragen

Is Hulu beschikbaar in Nederland?

Hulu is niet beschikbaar in Nederland, maar met de juiste VPN en onze stap-voor-stap instructies kun je wel de Amerikaanse Hulu content bekijken.

Hoeveel kost Hulu?

Hulu kost $6.99 per maand, met de eerste maand gratis. Hulu zonder advertenties, kost $12.99 per maand.

Is Hulu gratis?

Hulu is niet gratis. Het goedkoopste abonnement (met advertenties) kost $6.99 per maand.

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?

In Nederland zijn streamingdiensten Netflix, Videoland en Disney+ beschikbaar. Met VPN kun je gebruik maken van alle buitenlandse streamingdiensten die niet in Nederland beschikbaar zijn.

Wat is Hulu TV?

Hulu TV, of ook wel Hulu Live TV, is live televisie streamen. Met het Easy-to-use pakket heb je toegang tot 65 televisiekanalen en sport die je live kunt kijken.

Wanneer komt Hulu naar Nederland?

Op dit moment is niet bekend wanneer Hulu naar Nederland komt. Al komt Hulu naar Nederland, dan is het aanbod beperkt tegenover de Amerikaanse. Hulu groeit snel en Nederland is één van de markten voor de grootste concurrenten van Hulu (Netflix en Disney+).

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie