Is BeReal veilig? | Risico’s ongefilterde social media app

Maak je klaar om los te breken van de beperkingen van samengestelde en gefilterde foto’s op sociale media.

Ontdek de bevrijdende wereld van BeReal waar authenticiteit hoogtij viert.

Maar wees gewaarschuwd, dit ongefilterde leven brengt zijn eigen risico’s met zich mee.

Is BeReal veilig?

Belangrijkste punten

 • BeReal is een sociale media-app die gebruikers aanmoedigt om ongefilterde en echte foto’s van hun dagelijks leven te delen.
 • De app maakt gebruik van RealMojis als een manier voor gebruikers om te reageren op elkaars foto’s, waarbij gebruikers een foto maken met hun frontcamera om hun RealMoji te plaatsen.
 • Privacy- en veiligheidsmaatregelen zijn van kracht op BeReal, inclusief de mogelijkheid om te bepalen wie jouw BeReals kan zien en de mogelijkheid om ongepaste inhoud te melden en verwijderen.
 • Gebruikers moeten zich bewust zijn van wat ze delen op BeReal en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om hun privacy te beschermen, zoals het uitschakelen van locatie delen en het melden van ongepaste inhoud.
BeReal.

Ontstaan van BeReal: Een nieuwe sociale media ervaring

BeReal is een nieuwe sociale media-ervaring en gelanceerd door Alexis Barreyat en Kevin Perreau in 2020.

Deze twee tech-savvy dudes wilden een platform creëren waar mensen echte en ongefilterde momenten uit hun dagelijks leven konden delen. Ze waren moe van alle fancy filters en geënsceneerde foto’s op andere apps.

Dus bedachten ze BeReal, een plek waar je jezelf kunt zijn en de wereld de echte jij kunt laten zien. Geen filters, geen nepheid. Gewoon rauwe en authentieke momenten. Het is als een frisse wind in de wereld van sociale media.

En laat me je vertellen, het is een succes. Mensen houden van het idee om echt en oprecht te zijn. Dus als je genoeg hebt van al die neppe dingen, probeer BeReal dan eens. Het is een compleet nieuwe manier om contact te maken met anderen.

De unieke kenmerken van BeReal

Leg echte momenten vast op BeReal door gebruik te maken van RealMojis. Hiermee kun je reageren op foto’s van anderen en er commentaar achter laten om deel te nemen aan de community. BeReal biedt unieke functies die het onderscheiden van andere sociale media platforms.

Hier is wat het speciaal maakt:

 1. RealMojis: Druk jezelf uit met RealMojis, dit zijn emoji’s waarmee je een foto kunt maken met behulp van je frontcamera. Het is een leuke en creatieve manier om te reageren op foto’s van je vrienden en ze te laten weten hoe je je voelt.
 2. Commentaar: Laat commentaar achter op de BeReals (posts) van anderen om je steun te tonen of een gesprek te starten. Deelnemen aan de community is een geweldige manier om verbinding te maken met gelijkgestemde individuen en nieuwe vrienden te maken.
 3. Vrienden taggen: Tag je vrienden in je bijschriften om ze te laten weten dat je aan ze denkt. Het is een eenvoudig gebaar dat iemands dag kan maken en jullie band kan versterken.

BeReal draait allemaal om authenticiteit en het bevorderen van betekenisvolle verbindingen. Dus ga ervoor, leg die echte momenten vast, reageer met RealMojis, laat commentaar achter en neem deel aan de levendige BeReal community.

RealMojis van BeReal.

Privacy en veiligheid – Is BeReal veilig?

Zorg voor je veiligheid en privacy op BeReal door de privacy-instellingen van de app aan te passen en eventuele ongepaste inhoud of opmerkingen te melden.

Het is belangrijk om controle te hebben over je online ervaring, vooral op een platform als BeReal waar je ongefilterde momenten uit je leven deelt.

 • Begin met het gebruik van de privacy-instellingen om te beslissen wie je BeReals kan zien. Je kunt ervoor kiezen om ze alleen met vrienden te delen of ze openbaar maken zodat de hele wereld ze kan zien.
 • Als je je locatie verder wilt beschermen, overweeg dan om locatie deling uit te schakelen of een VPN te gebruiken zoals NordVPN.
 • En vergeet niet, als je inhoud of opmerkingen tegenkomt die je ongemakkelijk maken of in strijd zijn met de richtlijnen van de app, meld ze dan. BeReal neemt veiligheid serieus en zal actie ondernemen om eventuele ongepaste inhoud te verwijderen.

Ondanks de luchtigheid en echtheid van BeReal, is het belangrijk waakzaam te blijven voor je online veiligheid – het onderscheid tussen deep web vs dark web toont aan dat er altijd diepere lagen zijn om te overwegen wanneer je persoonlijke momenten deelt.

Wat je moet weten over het privacy beleid van BeReal

Neem controle over je privacy op BeReal door vertrouwd te raken met het privacy beleid van de app en te begrijpen welke informatie wordt verzameld en hoe deze wordt gebruikt. Dit is wat je moet weten:

 1. BeReal beperkt onnodige gegevensverzameling: Ze verzamelen alleen gebruikersinformatie zoals telefoonnummer, naam, geboortedatum en optionele e-mail en biografie. Ze verzamelen ook activiteitsgegevens zoals IP-adres, registratie- en laatste inlogdatums, vrienden, opmerkingen, posttijden, geplaatste BeReals en gebruikte RealMojis. Maar ze delen geen persoonlijke gegevens met adverteerders en rekenen geen abonnementskosten.

 2. Je hebt controle over je BeReals: Je kunt kiezen of je ze wilt delen met vrienden of het publiek. Als je kiest voor de optie publiek, kan je locatie (ongeveer) worden bepaald, afhankelijk van wat er op de foto te zien is. BeReal verzamelt ook foto’s, RealMojis en opmerkingen gemaakt door gebruikers, maar GPS-gegevens en contactenlijst worden alleen verzameld met jouw toestemming.

 3. Rapportage- en verwijderopties: BeReal neemt veiligheid serieus. Je kunt eventuele ongepaste BeReals of opmerkingen rapporteren om ze te laten verwijderen. Ze hebben ook maatregelen genomen om te beschermen tegen risico’s zoals cyberpesten, doxing en cyberstalking. Wees dus bewust van deze risico’s en neem de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen om veilig te blijven.

BeReal privacy beleid

Naast het evalueren van de risico’s van het delen van ongefilterde momenten via BeReal, is het ook waardevol om te kijken naar veiligere alternatieven voor WhatsApp en andere communicatie-apps om je online privacy nog beter te waarborgen.

Risico’s van een ongefilterd leven – De gevaren

Wees je bewust van de mogelijke gevaren die kunnen ontstaan ​​door het delen van onbewerkte foto’s van je dagelijkse ervaringen op een sociaal media platform. Het lijkt misschien onschadelijk om die spontane momenten vast te leggen en te plaatsen, maar er zijn risico’s aan verbonden.

Dit is wat je moet weten:

 • Privacy zorgen: Wanneer je ongefilterde foto’s deelt, geef je anderen een kijkje in je leven. Dit kan je kwetsbaar maken voor doxing, cyberstalking en cyberpesten. Bescherm jezelf door voorzichtig te zijn met wat je deelt en wie het kan zien.
 • Onthulling van locatie: Onbewerkte foto’s kunnen je exacte verblijfplaats onthullen. Schakel locatie deling uit of overweeg het gebruik van een VPN (bijv. NordVPN) om je locatie gegevens te beschermen.
 • Ongepaste inhoud: Niet iedereen heeft goede bedoelingen online. Wees op de hoogte van de risico’s van het tegenkomen van ongepaste inhoud of opmerkingen. Als je iets tegenkomt dat je ongemakkelijk maakt, meld het dan onmiddellijk.
 • Digitale voetafdruk: Alles wat je online plaatst, kan permanent zijn. Overweeg de langetermijngevolgen voordat je iets post.
 • Sociale druk: De drang om je leven te ‘cureren’ kan stressvol zijn. Wees je bewust van de mentale last die dit met zich mee kan brengen.
 • Online interacties: Gesprekken en vriendschappen online zijn niet altijd wat ze lijken. Wees voorzichtig met wie je vertrouwt en vermijd het delen van persoonlijke informatie.
 • Phishing-aanvallen: Berichten die om persoonlijke of financiële informatie vragen, kunnen een poging tot phishing zijn. Wees alert en verifieer de bron voordat je reageert.
 • Tijdmanagement: Het constante gebruik van sociale media kan leiden tot verslaving. Stel tijdslimieten in om een gezonde balans te behouden.
 • Geestelijke gezondheid: De constante stroom van ‘perfecte’ levens kan je eigen zelfbeeld beïnvloeden. Neem regelmatig een pauze om je mentale welzijn te bewaken.
 • Wettelijke gevolgen: Het ongeoorloofd delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal kan leiden tot juridische problemen. Wees je bewust van de wetten die van toepassing zijn.
 • Financiële risico’s: Onvoorzichtig gedrag, zoals het klikken op onbetrouwbare links, kan financiële schade veroorzaken. Wees voorzichtig met je online financiële activiteiten.

Om je privacy ook buiten sociale apps zoals BeReal te waarborgen, is het slim om je bewust te zijn van apparaten zoals een Apple tracker die je locatie zouden kunnen delen zonder dat je het weet.

Jezelf beschermen op BeReal

Om je privacy op BeReal te beschermen, is het belangrijk om bewust te zijn van de informatie die je deelt en de privacy-instellingen van de app te gebruiken om te bepalen wie je berichten kan zien.

Het is belangrijk om te onthouden dat zodra je iets deelt, het voor iedereen zichtbaar is. Denk dus goed na voordat je persoonlijke gegevens of gevoelige informatie deelt.

 • Privacy-instellingen: Pas ze aan om je account zo privé mogelijk te maken. (tips hieronder)
 • Persoonlijke info: Deel geen gevoelige persoonlijke informatie.
 • Vriendenlijst: Wees selectief over wie je toevoegt.
 • Openbare posts: Denk twee keer na voordat je iets deelt dat iedereen kan zien.
 • Locatie: Deel je locatie niet in real-time.
 • Links en downloads: Wees voorzichtig met het klikken op onbekende links.
 • Wachtwoord: Gebruik een sterk en uniek wachtwoord.
 • Verificatie: Activeer tweestapsverificatie voor extra beveiliging.

BeReal bied je de mogelijkheid om te kiezen wie je BeReals kan bekijken, maak daar gebruik van. Je kunt ze alleen zichtbaar maken voor je vrienden of ze helemaal privé houden. Het draait allemaal om controle over je eigen content.

In dit digitale tijdperk, waar privacy vaak wordt geschonden, is het cruciaal om de nodige stappen te nemen om jezelf te beschermen. Dus wees echt, maar wees ook voorzichtig.

Privacy-instelling tips in de BeReal-app:

 1. Profielfoto: Klik op je profielfoto rechtsboven.
 2. Instellingen: Klik op de drie puntjes rechtsboven.
 3. Naam wijzigen: Klik op je naam en maak jezelf anoniem.
 4. Opslaan: Klik op ‘Opslaan’ om de wijzigingen door te voeren.
 5. Locatie delen: Deel GEEN locatie-gegevens in de app.

Telefooninstellingen:

 1. Apps: Ga naar telefooninstellingen en selecteer ‘Apps’.
 2. BeReal selecteren: Zoek en selecteer BeReal uit de lijst.
 3. Machtigingen: Klik op ‘Machtigingen’.
 4. Intrekken: Kies welke machtiging je wilt intrekken, bijv. ‘Contacten’, en klik op ‘Niet toestaan’.

Extra Maatregelen:

 1. VPN gebruiken: Schakel een VPN in om je IP-adres te verbergen. Surfshark wordt aanbevolen.
 2. GPS-Spoofing: Gebruik een VPN met GPS-spoofing om je locatie volledig te verbergen.
 3. Gebruik een veilig email adres.

Met deze stappen heb je de basis gedekt voor het beschermen van je privacy op BeReal en dit kun je doen om je privacy op social media veilig te stellen.

BeReal: Echtheid omarmen in een gefilterde wereld

BeReal: Echtheid omarmen in een gefilterde wereld

Wees echt met BeReal: deel ongefilterde momenten zonder de druk van perfectie, maar wees voorzichtig.

Laat je ware zelf zien en verbind jezelf met een community die echtheid waardeert.

Start vandaag nog met het vieren van imperfectie.

Veelgestelde vragen

Hoe verschilt Bereal van andere sociale media-apps zoals Instagram?

Bereal is anders dan Instagram omdat het ongefilterde en echte foto’s aanmoedigt. Je moet binnen twee minuten plaatsen, geen filters toegestaan. Je kunt reageren met RealMojis en bepalen wie je foto’s ziet.

Kunnen gebruikers de tijdzone aanpassen waarin ze meldingen ontvangen om een foto te plaatsen?

Natuurlijk, je kunt de tijdzone voor je BeReal meldingen volledig aanpassen. Dus, waar je ook bent, je ontvangt die vriendelijke herinnering om je ongefilterde leven in foto’s te delen.

Welke maatregelen heeft Bereal genomen om de risico’s van cyberstalking, doxing en cyberpesten aan te pakken?

Bereal pakt cyberstalking, doxing en cyberpesten aan door gebruikers in staat te stellen ongepaste inhoud te melden voor verwijdering. Ze hebben ook privacy-instellingen om te bepalen wie jouw BeReals kan zien en moedigen je aan om voorzichtig te zijn met wat je deelt.

Gebruikt Bereal gebruikersgegevens voor gerichte advertenties of deelt het deze met derden?

Nee, BeReal gebruikt jouw gegevens niet voor gerichte advertenties en deelt ze niet met anderen. Ze hechten waarde aan jouw privacy en delen alleen inhoud met serviceproviders en om wettelijke redenen.

Heeft Bereal plannen om in de toekomst een verdienmodel te introduceren?

Nee, BeReal heeft geen plannen om in de toekomst een verdienmodel te introduceren. Ze delen geen persoonlijke gegevens met adverteerders en er zijn geen abonnementskosten. Het draait allemaal om het delen van ongefilterd leven.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie