eweka

XS News Reviews

XSnews
Pakketten
Connectiviteit
Snelheid
Retentie
Downloadvolledigheid

Summary

Met XS News, een Nederlandse Usenet provider kun je onbeperkt en razendsnel downloaden voor een zeer aantrekkelijke prijs. Via ons krijg je ook nog eens een flinke korting.

3.8

XSNews (XS News) is een Nederlandse Usenet provider, met nadruk op kwaliteit, eenvoud en klanttevredenheid en een uitstekende Usenet ervaring.

Pakketten & Prijs

XS News heeft 3 verschillende flatrate pakketten. Dat betekent onbeperkt downloaden uit niewsgroepen bij alle flatrate abonnementen. Het enige verschil is dat het ELITE pakket ongelimiteerde snelheid biedt.

Ze hebben ook 3 verschillende block accounts, welke allemaal een ongelimiteerde snelheid hebben. Een block account houdt in dat je per GB downloadvolume betaalt, welke onbeperkt geldig is. Wil je geen abonnement, dan is dit wellicht wat voor jou.

Je kunt het verschil goed zien in de vergelijkingstabel van beste nieuwsgroepen. Weet je meteen wat de beste payserver (ook voor Android), is. In de Newshosting review lees je wat je allemaal extra krijgt voor een iets hogere prijs.

In deze review testen we de beste XSnews aanbieding, het ELITE pakket.

XSNews prijzen

Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden, zelfs Bitcoin.

ELITE pakket in het kort-

 • Onbeperkt downloadvolume
 • Met een onbeperkte downloadsnelheid
 • 30 connecties
 • Retentie van 2000+ dagen

Een VPN-service wordt niet aangeboden, hoewel het wel aan te raden is om beschermd te downloaden/streamen met een torrent VPN als je gebruik maakt van PopcornTime en andere P2P apps. Kijk daarom eens naar de UsenetServer VPN review.

Connectiviteit / Instellingen

 • Adres: reader.xsnews.nl
 • Poorten: 119, 80, 443 (SSL) of 563 (SSL)
 • Connecties: 30
 • Retentie: 2000+ dagen

De instellingen hierboven kun je gebruiken om met Spotnet of een andere newsreader te downloaden. Spotnet installeren is niet moeilijk. Lees ook andere Usenet provider reviews, voor bijvoorbeeld de Tweaknews instellingen.

Snelheid

Het lukte met maar 7 connecties om stabiel 300 Mbit/s te halen, hoger kan deze Ziggo internetverbinding niet. Een goede prestatie. Als je een langzamere verbinding hebt lees dan Pure Usenet reviews en spaar op de kosten.

Om teleurstelling en geldverspilling te voorkomen, kun je dit voor jezelf bevestigen tijdens de twee weken gratis proef.

Retentie & Downloadvolledigheid

De beloofde retentie is bij alle downloads telkens gehaald, met volle snelheid. Met een retentie van meer dan 5 jaar is dit ruim voldoende voor de meeste downloaders. De downloadvoltooing is ook op een redelijk niveau. We kregen verreweg de meeste downloads compleet en zonder ‘missing articles’ binnen. 

14 Dagen GRATIS Onbeperkt Proef

Nu of gedurende de proefperiode kun je een pakket kiezen en kijken of dit voor jou een van de alternatieven voor YouTube kan zijn. Kijk hier voor gratis nieuwsgroepen.

Als je geen ander pakket kiest of annuleert zal je lidmaatschap automatisch vernieuwd worden als ELITE product met onbeperkte snelheid voor € 7,50/maand (totaal € 89,95). Annuleer dus de proef op tijd.

We zijn benieuwd naar de gebruikerservaringen en kijken uit naar jullie reacties. Check ook onze USENEXT en Eweka ervaringen en de bijgewerkte lijst van gratis NZB sites .

Bij XS News krijg je voor een redelijke prijs een solide provider met onbeperkte snelheid en downloadvolume.

XS News

Prijs: 3.75

Prijs valuta:

Applicatiecategorie: Usenet

Waardering redacteur
3.8

Pros

 • Supersnelle downloads
 • Gunstige prijs met onze 30% korting

Cons

 • Relatief korte retentie

Geschreven door Lucas van Leeuwen

Lucas van LeeuwenOprichter en CEO
Maak kennis met Lucas, oprichter van o.a. Gratis Nieuwsgroepen en online sinds 1995 - ervaarde de opkomst en evolutie van het internet. Een tweaker in hart en nieren. Met meer dan decennia ervaring in Usenet en VPN, weet hij als geen ander hoe je veilig en anoniem kunt downloaden.

Blijf niet achter

Ontvang je gratis Usenet account, nieuwste tips & MEGA kortingsacties.

CHECKLIST

Met respect voor je privacy. Afmelden kan altijd

12 reacties op “XS News Reviews”

 1. Ik heb Spotnet (Classic) 1.9.0.5 geïnstalleerd (i.c.m Newsxs), maar hij raakt in een soort loop van ophalen headers – spots controleren, bijwerken database e.d. en begint vervolgens weer opnieuw. Iemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn? Graag een reactie.

  Beantwoorden
 2. ik heb mijn email ingevuld om de korting coupon van XS News te krijgen voor de black friday maar ik heb dus niks gekregen.(geldig tot 29-11-2016
  Nu is mijn vraag wat gaat er verkeert.
  (Ontvang je 30% couponcode per email door je emailadres rechts in te vullen.) dit heb ik gedaan en heb de email bevestigd .
  Nu wacht ik op jullie andwoord

  Beantwoorden

Plaats een reactie