NordVPN vs ExpressVPN – Welke is het beste? (vergelijk)

Moeite met kiezen tussen de populaire NordVPN en ExpressVPN? Wij hebben de belangrijkste verschillen in een tabel weergegeven zodat je makkelijk en direct een keus kunt maken.

NordVPN vs ExpressVPN: In het kort

ExpressVPN is duurder, maar heeft ook meer serverlocaties. NordVPN is betaalbaarder en biedt een dedicated IP optie tegen extra kosten, terwijl ExpressVPN dat niet heeft.

Beide VPN’s bieden 24/7 klantenservice en de mogelijkheid om in te tekenen voor een maandelijks plan.

NordVPN – Allround kampioen

 • Editor’s keuze

Onze ervaringen

Kies voor de beste no log VPN ervaring met NordVPN: geniet van een veilige en razendsnelle service tegen een concurrerende prijs, inclusief Netflix-compatibiliteit, WireGuard-protocol en SOCKS5-proxyondersteuning.

NordVPN heeft up-to-date apps voor alle apparaten, waaronder Windows, Mac, iOS en Android. Je kunt ook verbinding maken met NordVPN op routers, NAS-apparaten en andere platforms.

Als je een dedicated IP-adres nodig hebt, kun je deze tegen meerprijs aanvragen. NordVPN biedt jou de optimale veiligheid en privacy wanneer je online bent. Wil je meer weten lees dan onze uitgebreide NordVPN review.

Pros

 • Veel protocollen zoals SOCKS5
 • Veel servers + P2P
 • Prijs
 • Netflix ondersteuning
 • Strakke en up-to-date software op alle apparaten
 • Dedicated IP
 • Malware blocker

Cons

 • Variabele snelheid bij sommige servers
 • Traag opstarten van Windows client
 • Browseraccount login
 • Rusland blokkade

30-dagen geld-terug garantie

ExpressVPN – Stabielste VPN

Onze bevindingen

ExpressVPN is één van de stabielste VPN service providers. Houdt geen logs bij, de snelheid is goed, en er zijn veel serverlocaties om verbinding mee te maken over de hele wereld.

De ExpressVPN apps blinken uit in gebruiksgemak en deze VPN biedt snelle en eenvoudige toegang tot Netflix-content in vele landen. Bovendien is het de populairste VPN in China. In onze lang geteste ExpressVPN review lees je er meer over.

Pros

 • Veel serverlocaties
 • Gebruiksgemak
 • Prestaties (stabiliteit)
 • Werkt in China
 • Netflix ondersteuning

Cons

 • Overgenomen door Kape Technologies in 2021
 • Niet de snelste
 • Prijzig
 • Geen extra’s

30-dagen geld-terug garantie

NordVPNExpressVPN
Prijs68% Korting – Check laagste prijs49% Korting – Check laagste prijs
Geld-terug garantie30 dagen30 dagen
JurisdictiePanamaBritse Maagdeneilanden
Snelheid (Mbps)376352
Beveiliging256-AES256-AES
GebruiksgemakMeer optiesIets gebruiksvriendelijker
OS CompatibiliteitAndroid, iOS, Windows, Mac, Linux, Google TV, Chrome OS, Fire OSAndroid, iOS, Mac, Windows, Linux, Chrome OS, Fire OS
ProtocollenOpenVPN, IKEv2, NordLynx (WireGuard)OpenVPN, IKEv2, Lightway
Aantal apparaten65
Aantal servers/locaties5400+ in 59 locaties3000+ in 160 locaties
Dedicated IPMeerprijs
Ondersteuning24/7 Live chat24/7 Live chat
DNS lek test
Port forwarding
Dubbele VPN
Obfuscated servers
Kill switch
Split tunnelingAlleen Windows en Android (TV)
Ad blocker
RAM servers
Private DNS
Malicious website blocker
Torrent toegestaan
Tor boven VPN
Bezoek NordVPN Bezoek ExpressVPN

Vergelijking van functies

We vergelijken de belangrijkste functies van beide VPN’s, zodat je zelf kunt beslissen welke het beste bij je past. NordVPN[i] biedt iets meer opties en instellingen, maar ExpressVPN is eenvoudiger te gebruiken.

Enkele van de functies die NordVPN heeft en ExpressVPN niet, zijn Dubbele VPN, ad blocker, malicious website blocker en dedicated IP. ExpressVPN heeft echter split tunneling bij alle apps terwijl NordVPN dit alleen bij Windows en Android (TV) heeft.

Beide VPNs bieden geen port-forwarding aan, handig als je bijvoorbeeld P2P zoals torrents gebruikt. Kies je tussen Surfshark of ExpressVPN, weet dan dat Surfshark geen Tor boven VPN heeft.

Netflix

Met NordVPN en ExpressVPN kun je anoniem naar Netflix kijken, zelfs als de dienst niet in jouw land beschikbaar is. Beide VPN’s werken met servers in tientallen verschillende landen, waaronder de VS en het VK, waarmee je toegang krijgt tot de Amerikaanse of Engelse Netflix-catalogus.

China

Hoewel beide VPN’s ook in China werken, heb je met NordVPN iets meer kans tegen problemen aan te lopen in China dan met ExpressVPN. Beide providers hebben echter een bewezen reputatie als het gaat om het omzeilen van nieuwe blokkades die door de Chinese overheid kunnen worden opgeworpen.

Prijsvergelijk van ExpressVPN en NordVPN

ExpressVPN is duurder dan NordVPN, maar afhankelijk van jouw situatie krijg je wel veel voor je geld. Zo heeft ExpressVPN een groter aantal server locaties en werkt het in China.

Als je budget niet zo strak is, is ExpressVPN dus een uitstekende optie. Als het gaat om privacy en veiligheid, biedt NordVPN bijvoorbeeld meer beveiligingsopties, zoals dubbele VPN. Je kunt een dedicated IP tegen meerprijs bestellen, en heb je voor ongeveer hetzelfde totaalbedrag meer veiligheid.

Dit maakt NordVPN een betere keuze als je extra beveiliging wilt of je gevoelig bent voor cyberaanvallen.

VPN app

Welke VPN is veiliger, ExpressVPN of NordVPN?

NordVPN is veiliger dan ExpressVPN vanwege extra functies als dubbele VPN, die een extra beveiligingslaag biedt, en dedicated IP. Zowel NordVPN als ExpressVPN bieden veel beveiligingsfuncties, waaronder AES-256-bit-encryptie, automatische kill switch en DNS/IPv6-lekbescherming.

De ad blocker en malicious website blocker van NordVPN verhogen de veiligheid nog meer. Vind je dat belangrijk, overweeg dan te kiezen tussen Surfshark of NordVPN.

Apps en gebruiksgemak

De ExpressVPN-app is licht en mobielvriendelijk en de app werkt ook uitstekende op een PC of Mac. Alles is netjes geordend, met schermen voor instellingen en servers.

De meest recent gebruikte server is gemakkelijk toegankelijk vanuit de hoofdpagina, wat veel gedoe scheelt. Je hoeft bijvoorbeeld niet te proberen te onthouden welke server in staat was een bepaalde Netflix-bibliotheek te deblokkeren.

Het startscherm van NordVPN bevat een wereldkaart met markeringen in elk land waar het bedrijf servers heeft staan. Er is ook een lijst links op het scherm (of onderaan op mobiele toestellen).

De serverlijst onderscheidt servers voor algemene doeleinden, die bedoeld zijn voor P2P-verkeer of Tor-VPN-verbindingen, zodat je altijd gemakkelijk kunt vinden wat je nodig hebt.

Kortom zijn van beide VPN diensten de apps op hoog niveau.

NordVPN Android App
NordVPN
ExpressVPN

Protocollen

Beide VPN’s, NordVPN en ExpressVPN bieden verschillende protocollen om je te beschermen, waaronder OpenVPN-, IKEv2- en L2TP-verbindingen van ExpressVPN, naast een eigen protocol, Lightway, dat snelheid en veiligheid combineert. Het protocol is lichter dan andere, zodat het minder belastend is voor de batterij van je toestel.

Ook NordVPN heeft een eigen protocol: NordLynx, op WireGuard gebaseerd en wordt door veel deskundigen gezien als de volgende grote stap op het gebied van virtuele privé netwerken.

Speed test: Is ExpressVPN sneller dan NordVPN?

ExpressVPN is net iets minder snel dan NordVPN. In onze tests heeft NordVPN een gemiddelde downloadsnelheid van 376 Mbps bereikt, terwijl ExpressVPN een gemiddelde downloadsnelheid van 352 Mbps behaalde.

Dit betekent dat je met NordVPN ongeveer 6% sneller online kunt zijn dan met ExpressVPN.

NordVPN Speedtest Nordlynx Netherlands

Server aanbod

Beide providers bieden een uitgebreid netwerk van servers op verschillende locaties over de hele wereld. NordVPN heeft meer dan 5400 servers in 59 landen, terwijl ExpressVPN meer dan 3000 servers in 94 (160 locaties) landen heeft.

Dit betekent dat je met NordVPN toegang tot meer servers hebt, maar dat ze bij ExpressVPN beter verspreid zijn over de wereld waardoor je servers dichter bij je in de buurt kunt vinden. NordVPN biedt speciale servers voor torrenting en P2P-sharing, waardoor dit een goede keuze is als je veel gebruik maakt van deze functies.

Betrouwbaarheid

Wij hebben zowel ExpressVPN als NordVPN getest en ondervonden dat ExpressVPN iets betrouwbaarder is. Tijdens onze testen hadden we bij NordVPN problemen met het verbinden met een aantal servers, maar door de grote hoeveelheid servers konden we wel snel een andere server in de buurt vinden. Beide VPN’s toonden geen lekken.

Privacy

Als je NordVPN vs ExpressVPN vergelijkt, zie je dat ze beide gevestigd zijn in landen zonder gegevensbewaringswetten, maar Panama -waar NordVPN gevestigd is- is minder veilig. Hoewel beide aangeven geen logs bij te houden worden er wel wat gegevens van je opgeslagen.

Maar als je de anonieme betalingsmogelijkheden kiest dan kun je via dit kanaal niet getraceerd worden. Je kunt beide VPN’s betalen met cryptogeld en bij ExpressVPN ook met een anonieme prepaidkaart. 

Als je ook nog een anoniem email-adres gebruikt voor het aanmelden, is je privacy bij zowel NordVPN als ExpressVPN zeker.

Ondersteuning

Hoewel ExpressVPN en NordVPN een klantenservice hebben die goed is, heeft ExpressVPN beter gepresteerd voor ons. Beide VPN-diensten beschikken over een live chatfunctie waarin deskundige medewerkers aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden.

Onze ervaring is dat ExpressVPN sneller antwoordt, alhoewel de medewerkers van NordVPN ook steun bieden in het Nederlands. Reacties op onze email navragen kwamen bij beide snel binnen en beantwoordden de vragen duidelijk en professioneel.

Conclusie

NordVPNExpressVPN
Prijs
Veiligheid
Apps
Snelheid
Servers
Betrouwbaarheid
Privacy
Ondersteuning

NordVPN en ExpressVPN zijn beide geweldige VPN-services met veel voordelen. Beide services bieden een hoge mate van beveiliging, anonimiteit en snelheid.

NordVPN is echter een stuk goedkoper dan ExpressVPN en heeft ook een aantal unieke functies, zoals de double VPN-functie. Als je op zoek bent naar een betrouwbare, veilige en anonieme VPN-service, is NordVPN een geweldige keuze.

ExpressVPN heeft een goede serverdekking wereldwijd, dus je moet niet vergeten dat ExpressVPN wellicht servers dichter bij jouw locatie heeft, afhankelijk van de plek waar je heengaat/bent.

Veelgestelde vragen

Is NordVPN beter dan ExpressVPN?

Ja. NordVPN is beter dan ExpressVPN want het heeft een aantal unieke functies, zoals dubbele VPN-encryptie, die je niet bij ExpressVPN vindt. Daarnaast is het abonnement van NordVPN een stuk goedkoper.

Is NordVPN echt het beste?

NordVPN is niet echt de beste want PrivadoVPN is nog beter dan NordVPN vanwege de extreme veiligheid en giga snelheid. Je leest er alles over in onze review.

Welke is betaalbaarder op de lange termijn, ExpressVPN of NordVPN?

NordVPN is de goedkopere optie op de lange termijn. Als je een abonnement neemt voor twee jaar, ben je het voordeligst uit. ExpressVPN heeft een abo voor maximaal 12 maanden. Dus als je geld wilt besparen op de lange termijn, ga dan voor NordVPN.

Is ExpressVPN sneller dan NordVPN?

NordVPN is sneller dan ExpressVPN op de meeste servers, maar er zijn ook servers waar ExpressVPN sneller is. De snelheden van ExpressVPN zijn ontzettend stabiel, terwijl je bij NordVPN af en toe een langzame server tegen kan komen.

Geschreven door Jeroen Hakkers

Jeroen HakkersHoofdredacteur
Jeroen, expert in internetprivacy en houder van een masterdiploma informatica van de UvA, heeft als hoofdredacteur bij Gratis Nieuwsgroepen zijn sporen verdiend. Met meer dan twintig jaar ervaring is hij niet alleen een bron van kennis over ISP-, Usenet- en VPN-diensten, maar weet hij ook hoe hij zijn publiek kan boeien met zijn unieke inzichten en expertise in de wereld van anoniem surfen en downloaden. Je zult hem niet op sociale media vinden.

Categorieën VPN

#1 VPN aanbieding

SurfsharkVoordeligste no-logs VPN met uitstekende veiligheid.
30 dagen geld-terug-garantie
Bespaar 81%
Probeer Surfshark

Plaats een reactie